Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Στην αγορά ηλεκτρονικού χρήματος της ΕΕ εισέρχεται η Google


    Την είσοδό της στην αγορά παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικού χρήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάνει η Google, που παραμονές Χριστουγέννων εξασφάλισε τη σχετική άδεια διαχείρισης από την Κεντρική Τράπεζα της Λιθουανίας.

    Η άδεια διαχείρισης ηλεκτρονικού χρήματος που εξασφάλισε η Google Payments στη Λιθουανία, της επιτρέπει να παρέχει ηλεκτρονικές χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες σε ολόκληρο το μπλοκ. Ειδικότερα, μπορεί πλέον να διαχειρίζεται πληρωμές και ηλεκτρονικά πορτοφόλια, αλλά και να αποθηκεύει και να μεταφέρει χρήματα πελατών της.

    Η Google είναι μάλιστα ένας από τους τελευταίους τεχνολογικούς γίγαντες που αποκτά σχετική άδεια για την Ευρώπη, σε μια περίοδο που όλοι επεκτείνονται στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες. Σημειώνεται ότι το Facebook έχει αποκτήσει ανάλογη άδεια στην Ισπανία ήδη από το 2016, ενώ και η Amazon διαθέτει άδεια στο Λουξεμβούργο.

    Προς το παρόν, οι κινήσεις της Google στον χρηματοπιστωτικό τομέα επικεντρώνονται γύρω από το Google Pay. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία ανακοίνωσε τον περασμένο Ιανουάριο τη συγχώνευση του Google Wallet με το Android Pay, δημιουργώντας την ενιαία λύση πληρωμών Google Pay, η οποία εμπλουτίστηκε μάλιστα με περισσότερες λειτουργίας κατά τη διάρκεια του έτους. Ωστόσο, στα σχέδια της εταιρείας είναι η περαιτέρω εξέλιξη του Google Pay ώστε να διευκολυνθεί η ενοποίησή του με εφαρμογές και υπηρεσίες τρίτων κατασκευαστών.

    Σε ό,τι αφορά τη Λιθουανία, όπου και έλαβε τη σχετική άδεια η Google, φαίνεται ότι προωθεί με ταχείς ρυθμούς της μετεξέλιξή της σε fintech hub. Είναι ενδεικτικό ότι η κεντρική τράπεζα της χώρας έχει εκδώσει τους τελευταίους τρεις μήνες 39 παρόμοιες άδειες σε εταιρείες.


    Πηγή: https://emea.gr/%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%87%CF%81%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82/560090/560090/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.