Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Σύστημα της Google αναγνωρίζει την τοποθεσία μίας φωτό χωρίς geotags


    oogle παρουσίασε ένα νέο νευρωνικό δίκτυο με όνομα PlaNet το οποίο μπορεί να αναγνωρίζει τη τοποθεσία σε μία φωτογραφία χωρίς την ετικέτα τοποθεσίας.

     

    Επικεφαλής του εγχειρήματος είναι ο Tobias Reynard, computer vision specialist της Google. Το πρόγραμμα με τη βοήθεια ενός AI μπορεί να ξεπεράσει την ικανότητα ενός ανθρώπου να αναγνωρίζει την τοποθεσία μίας φωτογραφίας, και μάλιστα υπάρχει ένας αλγόριθμος που μπορεί να βρει ακόμη και την τοποθεσία φωτογραφιών που έχουν τραβηχθεί σε εσωτερικό χώρο.

     

     

    Η ομάδα δημιούργησε μία βάση δεδομένων 126 εκατομμυρίων φωτογραφιών με ετικέτες τοποθεσίας από το Internet και χρησιμοποίησε αυτά τα δεδομένα για να προσδιορίσει τη τοποθεσία της φωτογραφίας. Χρησιμοποιώντας 91 εκατομμύρια από αυτές τις φωτογραφίες έμαθε στο νευρωνικό δίκτυο να αναγνωρίζει τη τοποθεσία.

     

    Google-PlaNet.png?w=640

     

    Η ομάδα του Reynard χρησιμοποίησε το PlaNet για να βρει τη τοποθεσία σε 2,3 εκατομμύρια εικόνες και το σύστημα βρήκε με επιτυχία τη τοποθεσία στο 10,1% από αυτές, και τη χώρα στο 28,4%. Στις μισές φωτογραφίες (48%) βρήκε με επιτυχία την ήπειρο.

     

    Το PlaNet θα μπορεί σε μερικά χρόνια να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες υπηρεσίες, όπως στο Google Photos, για να εμφανίζει σε όλες τις αποθηκευμένες φωτογραφίες τη σωστή τοποθεσία. Βέβαια η εταιρία θα έχει και άλλα σχέδια για το PlaNet.

     

    Πηγή: http://www.xblog.gr/google-planet-ai/





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.