Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Τα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020 θα είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα κινητά τηλέφωνα


    Οι νικητές στους Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο το 2020 θα βραβευτούν με μετάλλια κατασκευασμένα από μέταλλα που ανακτήθηκαν από παλιά κινητά τηλέφωνα.

     

    «Τα μετάλλια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2020 θα κατασκευαστούν μέσα από τις σκέψεις και την εκτίμηση των ανθρώπων για την αποφυγή των αποβλήτων. Πιστεύω ότι υπάρχει ένα σημαντικό μήνυμα σε αυτό για τις μελλοντικές γενιές», δήλωσε ο τρις χρυσός ολυμπιονίκης της γυμναστικής, Κόχεϊ Ουτσιμούρα.

     

    Η οργανωτική επιτροπή ανακοίνωσε την Τετάρτη την επίσημη έναρξη μιας εκστρατείας για να ενθαρρύνει τους πολίτες να ανακυκλώσουν τα παλιά κινητά τους, ώστε να χρησιμοποιηθούν τα μέταλλα στο εσωτερικό των συσκευών για την κατασκευή των μεταλλίων. Πολλές συσκευές περιέχουν μικρές ποσότητες πολύτιμων και σπάνιων μετάλλων, όπως χρυσό, ασήμι, λευκόχρυσο και νικέλιο.

     

    Ο στόχος είναι να συγκεντρωθούν τουλάχιστον οκτώ τόνοι μετάλλου από παλιά κινητά τηλέφωνα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα. Εκατομμύρια κινητές συσκευές απαιτούνται, προκειμένου να συγκεντρωθεί αρκετό υλικό για τα περίπου 5.000 μετάλλια που αναμένεται να απονεμηθούν.

     

    Ενώ σε πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες χρησιμοποιήθηκαν επίσης ανακυκλωμένα ηλεκτρονικά απόβλητα για τα μετάλλια, οι Ιάπωνες υποστηρίζουν ότι το 2020 θα είναι η πρώτη φορά όπου όλα τα χρυσά μετάλλια θα είναι κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από ανακτημένα μέταλλα.

     

    Οι διοργανωτές θα εγκαταστήσουν περισσότερα από 2.400 σημεία συλλογής παλαιών συσκευών σε όλη τη χώρα.

     

    Η Ιαπωνία δεν διαθέτει πολλούς φυσικούς πόρους, αν και ο χρυσός και το ασήμι που βρίσκονται μέσα στα ηλεκτρονικά ήδη ευρείας κατανάλωσης της ισοδυναμεί με το 16-22% των συνολικών αποθεμάτων του κόσμου, σύμφωνα με περσινή έκθεση του Nikkei.

     

    Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/story/1201024/ta-metallia-stous-olumpiakous-agones-tou-tokio-to-2020-tha-einai-kataskeuasmena-apo-anakuklomena-kinita-tilefona





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.