Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Τα drone στη μάχη κατά της ανομβρίας


    Η αμερικανική δύση αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ανομβρίας και οι αγρότες της Καλιφόρνιας είναι σε διαρκή αναζήτηση τεχνικών και μεθόδων που μπορούν να τους προσφέρουν πιο αποδοτική χρήση των φυσικών πόρων.

     

    Μία από τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται είναι η τεχνολογία drone. Αυτό γίνεται σε ένα αγρόκτημα, κοντά στο Λος Μπάνος, 120 μίλια, νοτιοανατολικά του Σαν Φρανσίσκο.

     

    «Η λειψυδρία είναι μια τεράστια δοκιμασία που μας έχει οδηγήσει να μελετήσουμε σοβαρά το θέμα της επάρκειας. Έχουμε επενδύσει σε αυτά τα πολύ ακριβά συστήματα διαχείρισης νερού, που μας επιτρέπουν να εξοικονομούμε 40-50% της ποσότητας, που χρειαζόμασταν στο παρελθόν. Με αυτή την τεχνολογία drone, μπορούμε να το πετύχουμε. Μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι το σύστημα δουλεύει σωστά, ότι σχεδιάζουμε σωστά τα εξαρτήματα και ανιχνεύουμε οποιοδήποτε πρόβλημα, πριν φτάσουμε σε απώλεια νερού» τονίζει ο Κάνον Μάικλ από την εταιρία αγροτικών προϊόντων Bowles.

     

    Όλα ελέγχονται εξ’ αποστάσεως μέσω smartphone ή ταμπλέτας. Το drone είναι εφοδιασμένο με θερμική κάμερα, πετάει πάνω από τα χωράφια και ανιχνεύει αν υπάρχει κάπου διαρροή στο σύστημα άρδευσης. Πολλοί αγρότες χρησιμοποιούν τις φωτογραφίες από τις υπέρυθρες κάμερες για να δουν αν υπάρχουν χρωματικές διαφοροποιήσεις στα φυτά. Κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα:

     

    «Μπορείτε να πετάξετε σε πραγματικό χρόνο και να εποπτεύσετε αν υπάρχουν θερμικές διαφορές μέσα στο προστατευόμενο μέρος και να δείτε αν υπάρχουν διαρροές. Είναι τόσο καινούργια τεχνολογία, που δεν ξέρουμε όλες τις δυνατότητές της ακόμη. Εξελίσσεται τόσο γρήγορα, ώστε προσπαθούμε να αρχίσουμε την εφαρμογή της και να είμαστε σίγουροι ότι την αξιοποιούμε σωστά» επισήμανε ο Κάνον Μάικλ.

     

    Η Καλιφόρνια βίωσε πρωτοφανή ανομβρία τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Αυτό επηρέασε κυρίως τις νότιες περιοχές της, καθώς ο Βορράς ευνοήθηκε πέρσι από τον αρκετά υγρό και με χιόνια χειμώνα.

     

    Το βάσανο της ξηρασίας δεν έχει τελειώσει ακόμη, αλλά η τεχνολογία των drone έχει βοηθήσει αποτελεσματικά στη διαχείριση των περιορισμένων υδάτινων πόρων.

     

    Δείτε το βίντεο:

     

    http://gr.euronews.com/2016/09/12/farmers-use-drones-to-fight-drought

     

     

    Πηγή: http://gr.euronews.com/2016/09/12/farmers-use-drones-to-fight-drought





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.