Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Τοπική ζώνη Amazon Web Services: Επένδυση 150 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα


    Επένδυση στην Ελλάδα, η αξία της οποίας αναμένεται να ξεπεράσει τα 150 εκατομμύρια ευρώ και ενδεχομένως να αγγίξει τα 200 εκατομμύρια,  αναμένεται να ανακοινώσουν από κοινού ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ανώτατα στελέχη της Amazon Web Services (AWS) με τα οποία συναντάται σήμερα το πρωί.

    Υπενθυμίζεται ότι σε αποκλειστική συνέντευξή του στο «Money Review» ο επικεφαλής της Amazon Web Services για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, Przemek Szuder, είχε περιγράψει τη δυναμική που εντόπισε η πολυεθνική – κολοσσός στην Ελλάδα και οδηγήθηκε στην απόφαση να ανοίξει γραφείο στην Αθήνα.  «Αναμφίβολα, απέχουμε πολύ από το να τελειώσουμε την επέκτασή μας στην ελληνική αγορά. Οργανισμοί σε ολόκληρη τη χώρα μεταφέρουν όλο και περισσότερο τις καίριας σημασίας εφαρμογές τους στην Amazon Web Services και για αυτόν τον λόγο επεκτεινόμαστε σταθερά στην περιοχή», είχε πει. 

    Η επένδυση που ανακοινώνεται σήμερα αφορά σε υποδομές που αναπτύσσει σε 30 κομβικά σημεία ανά την υφήλιο η αμερικανική εταιρεία και τις οποίες αποκαλεί Local Zones.

    Οι «τοπικές ζώνες» της Amazon Web Services είναι ένας τύπος υποδομών που τοποθετεί την υπολογιστική δύναμη, την αποθήκευση και άλλες επιλεγμένες υπηρεσίες πιο κοντά στους πελάτες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εκτελούν εφαρμογές στο περιβάλλον της AWS που απαιτούν ταχύτητες απόκρισης μονοψήφιου αριθμού χιλιοστών του δευτερολέπτου (single-digit millisecond latencies) στους τελικούς χρήστες και στις εγκαταστάσεις τους.

    Στη συνάντηση του κλιμακίου της Amazon με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα συμμετέχουν επίσης ο υπουργός ανάπτυξης και επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός επικρατείας και ψηφιακής διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και οι υπουργοί επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος.

    Η επένδυση ανακοινώθηκε ήδη στο ετήσιο συνέδριο re:Invent στις ΗΠΑ όπου ο Chief Technology Officer της amazon.com, Werner Vogels δήλωσε ότι θα αναπτύξει πάνω από 30 νέες τοπικές ζώνες σε μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο.

    Αυτές οι νέες τοπικές ζώνες AWS θα είναι διαθέσιμες από το 2022 στην Ελλάδα και σε άλλες 20 χώρες μεταξύ των οποίων οι Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Βραζιλία, Καναδάς, Τσεχία, Δανία, Φινλανδία, Γερμανία, Ινδία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία και Πορτογαλία.

    Η επιλογή της Ελλάδας από την αμερικανική πολυεθνική έρχεται μετά από δύο χρόνια συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση που έδωσε τους πρώτους καρπούς στις αρχές του 2020 με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης και έμφαση στη στους τομείς της ψηφιακής διακυβέρνησης, των ψηφιακών δεξιοτήτων, των ψηφιακών υποδομών και της καινοτομίας και συνεχίστηκε φέτος με νέο μνημόνιο συνεργασίας το καλοκαίρι το οποίο μάλιστα προβλέπει και τη δημιουργία ενός περιφερειακού κόμβου διαστήματος (regional space hub).

    Προηγήθηκε η αναβάθμιση του ελληνικού γραφείου με νέα στελέχη και υπηρεσίες ενώ είχε προχωρήσει και η δημιουργία μίας τοποθεσίας Amazon Cloud Front Edge στην Αθήνα που ενώνει την Ελλάδα και την νοτιοανατολική Ευρώπη στο παγκόσμιο δίκτυο της Amazon. Μετά την ωρίμανση της συνεργασίας και των σχετικών συζητήσεων έρχονται οι σημερινές ανακοινώσεις.

    Η νέα επένδυση της Amazon Web Services, τα υπό ανάπτυξη υπερσύγχρονα data center της Microsoft, και η αντίστοιχη έλευση της Digital Realty στην Αθήνα εκτιμάται πως αυτομάτως αναβαθμίζουν τη χώρα ως επενδυτικό προορισμό καθώς σηματοδοτούν τον μαζικό και ποιοτικό εκσυγχρονισμό της και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας για τις επιχειρήσεις που υλοποιούν τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό με ψηφιακές λύσεις και υπηρεσίες.

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει χαρακτηρίσει την εν εξελίξει αυτή διαδικασία ως μετασχηματισμό για το σύνολο της οικονομίας.

    Η Ελλάδα αποκτά έτσι τα δικά της data center που θα δώσουν τη δυνατότητα για ταχύτατη και ασφαλή πρόσβαση σε υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας, τις οποίες οι επιχειρήσεις θα μπορούν να χρησιμοποιούν με ασφάλεια καθημερινά χωρίς να χρειαστεί να επενδύσουν για να αγοράσουν τις υποδομές.


    Πηγή: https://www.moneyreview.gr/business-and-finance/58419/ependysi-150-ekat-tis-amazon-web-services-stin-ellada/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.