Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο αλλάζει τις υποδομές στην πόλη


    Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο και οι νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες που προκύπτουν από τη διείσδυση του αναλύθηκαν σε ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, ο Γερμανικός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου, το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων, ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών και η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας, στην Αίγλη Ζαππείου.

     

     

    Την περιβαλλοντική διάσταση της χρήσης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, τόνισε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απευθύνοντας χαιρετισμό, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει, ότι πρέπει να υπάρξει μέριμνα από πλευράς της πολιτείας για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και για τη διαμόρφωση του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου για την ανάπτυξη των υποδομών.

    Ειδικότερα, ανέφερε, ότι χρειάζονται σημαντικές τεχνολογικές βελτιώσεις, πολλές μέριμνες χρειάζονται από την πλευρά της πολιτείας για υποδομές, για να αρχίσει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, να αποτελεί μια πραγματική εναλλακτική λύση, έτσι ώστε «να μειώσουμε τη ρύπανση, αλλά και την κατανάλωση τεραστίων ποσοτήτων πετρελαίου, που εισάγουμε πολύ ακριβά στη χώρα μας». Πρόσθεσε επίσης, ότι χρειάζεται να υπάρξει μέριμνα και σε ό,τι αφορά στο θέμα της φόρτισης αλλά και το θέμα της ανακύκλωσης των μπαταριών. Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία των υπουργείων Υποδομών και Οικονομικών για την οριοθέτηση των οικονομικών κινήτρων για τη χρήση ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ενώ μαζί με το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής θα οριστούν οι στόχοι και οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης μέχρι το 2020.

     

    «Η ηλεκτροκίνηση κάνει τα πρώτα της βήματα στη Γερμανία, αν και παραδείγματα ηλεκτροκίνητων οχημάτων υπάρχουν ήδη από το τέλος του δέκατου ένατου αιώνα στη Γερμανία, αλλά και στην Ελλάδα από τη δεκαετία του εβδομήντα» ανέφερε ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Μ. Μαΐλλης.

    Τέλος, η εκπρόσωπος του Γερμανικού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες από γερμανικής πλευράς, στα έργα-φάρους, στις πιλοτικές περιφέρειες που έχει δημιουργήσει η Γερμανία, προκειμένου να διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία της στην τεχνολογική ανάπτυξη.

     

    «Η ηλεκτροκίνηση κάνει τα πρώτα της βήματα στη Γερμανία, αν και παραδείγματα ηλεκτροκίνητων οχημάτων υπάρχουν ήδη από το τέλος του δέκατου ένατου αιώνα στη Γερμανία, αλλά και στην Ελλάδα από τη δεκαετία του εβδομήντα», ανέφερε ο Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, κ. Μ. Μαΐλλης, ενώ η κα Μ. Μπαλή, Εκπρόσωπος του Germany Trade and Invest παρουσίασε τις πρωτοβουλίες της Γερμανιας μέσα απο έργα-φάρους, σε πιλοτικές περιφέρειες που έχει δημιουργήσει, προκειμένου να διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία της στην τεχνολογική ανάπτυξη.

     

    «Υπάρχουν πολύ καλές προοπτικές χρήσης ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Ελλάδα», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο, κ. Γ. Αγερίδης, ειδικά στις πόλεις και τα νησιά. Επιχειρηματικές ευκαιρίες ανοίγονται και στους τομείς της πληροφορικής, της τηλεματικής, των τηλεπικοινωνιών, του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, των αυτοματισμών σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΕΦ, κ. Σ. Καπέλλο.

     

    Το θέμα της προμήθειας και πώλησης ηλεκτρικού ρεύματος και η διάθεση αδειών προμήθειας και πώλησης ηλεκτρικού ρεύματος από κατασκευαστές/ιδιοκτήτες υποδομών φόρτισης, όπως προβλέπονται στην τροπολογία του Νόμου 4001/2011 της ΡΑΕ, αναλύθηκαν από τον κ. Ε. Διαλυνά, Μέλος της Ολομέλειας της ΡΑΕ. Αναφέρθηκαν και πιθανά προβλήματα δικτύων λόγω π.χ. συσσώρευσης σταθμών φόρτισης και τονίστηκε ότι είναι απαραίτητος ο έλεγχος από ΔΕΔΔΗΕ, όπως απαραίτητα είναι και τα αναπτυξιακά σχέδια και η οριοθέτηση περιοχών που μπορούν να δημιουργηθούν υποδομές. Επάρκεια ρεύματος υπάρχει στην Ελλάδα σίγουρα μέχρι το 2020 ειδικά μετά από την πτώση της ζήτησης τα τελευταία χρόνια.

     

    Η χρήση των ΑΠΕ για τη φόρτιση ηλεκτροκίνητων οχημάτων μπορεί να προσδώσει μεγαλύτερη ευστάθεια στο σύστημα, να δώσει δυνατότητες αποθήκευσης και ιδιοκατανάλωσης μέσω net metering, σημείωσε ο κ. Σ. Ψωμάς από τον ΣΕΦ.

     

    Πηγή: http://www.ered.gr/content/To_ilektriko_autokinito_allazei_tis_upodomes_stin_poli/#.U7UPa_l_tc8





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Πολυ καλη ειδηση αλλα ας μου επιτραπει να σταθω στη φωτογραφια:

     

    α) στη μακετα Ιαπωνικο αυτοκινητο φορτιζει πιθανον σε Γερμανικη πολη

    β) στη μακετα το εν λογω αυτοκινητο κυκλοφορει απο εταιρεια που κηρυττει πτωχευση στην Ελλαδα

     

    :)

    Link to comment
    Share on other sites

    Καλη λυση για νησια που εχουν μικρες αποστασεις..........

    όμως ελλαδα ειμαστε, όταν οι αλλοι θα εγκαινιασουν τα αυτοκίνητα που πεταν, στην ελλαδα θα κανουμε τριμελη επιτροπή με 10  ΄΄εξειδικευμένα΄΄  ατομα .

    Link to comment
    Share on other sites

    για την ώρα κι έχοντας βάλει ορίζοντα το 2020 η κυβέρνηση ψάχνει πως θα τα φορολογήσει έτσι ώστε να μην χάσει από ενδεχόμενη μείωση των τιμών λόγω ανταγωνισμού

    τουλάχιστον έτσι καταλαβαίνω τα λόγια του υπουργού

    ..

    εδώ ακόμα να επιτραπούν (σε λογικά πλαίσια) τα αυτοκινούμενα ως ΙΧ

    εδώ τα ντήζελ και τα κινούμενα με αέριο κάνανε 30 χρόνια να τα "δεχτούν"

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.