Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Το ιπτάμενο "ταξί" της Boeing πραγματοποίησε την πρώτη του δοκιμαστική πτήση


    Πολλές εταιρείες έχουν ανακοινώσει σχέδια για ιπτάμενα ταξί, ωστόσο η Boeing έκανε ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός ολοκληρώνοντας με επιτυχία την πρώτη δοκιμαστική πτήση του αυτόνομου ηλεκτρικού αεροσκάφους της PAV (Passenger Air Vehicle), επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι μπορεί να απογειωθεί, να αιωρηθεί και να προσγειωθεί κάθετα με ασφάλεια.

    Παρόλα αυτά, το εγχείρημα θέλει ακόμη αρκετή δουλειά, αφού το PAV δεν μπορεί να πετάξει προς τα εμπρός ακόμη ή να πραγματοποιήσει ορισμένες βασικές μανούβρες. Παρόλα αυτά με την πρώτη δοκιμαστική πτήση, έστω και με περιορισμούς, η Boeing δείχνει να βρίσκεται μπροστά από τον ανταγωνισμό λαμβάνοντας υπόψη ότι το αεροσκάφος πριν από ένα χρόνο βρισκόταν ακόμη σε φάση… κόνσεπτ.

    Όταν ολοκληρωθεί, το όχημα θα μπορεί να εξυπηρετεί ως μία λύση «αστικής εναέριας κινητικότητας» που θα μεταφέρει επιβάτες σε περιοχές εντός και εκτός πόλης καλύπτοντας αποστάσεις έως και 80 χιλιομέτρων. Η εταιρεία ετοιμάζει και μία έκδοση για την μεταφορά εμπορευμάτων επίσης, που ονομάζει CAV (Cargo Air Vehicle). Η συγκεκριμένη έκδοση  θα είναι ικανή να μεταφέρει εμπορεύματα βάρους έως και 227 κιλών. Οι δοκιμαστικές πτήσεις για την έκδοση CAV θα ξεκινήσουν εντός του 2019.

    Το αεροσκάφους τύπου eVTOL (electric Vertical Takeoff and Landing) που έχει μήκος εννέα μέτρων διαθέτει εννέα ηλεκτροκινητήρες και ανέπτυξε η θυγατρική της Boeing, Aurora Flight Sciences (την οποία και εξαγόρασε πέρυσι). 

     


    Πηγή: https://www.insomnia.gr/articles/transport/cars/boeing-pav-taxi/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.