Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Celebreting 150 years of London Underground


    The Institute of Civil Engineers (ICE) in UK has recently published an amazing video (watch above) to celebrate London Underground’s 150 years.

     

    The Institute of Civil Engineers (ICE) in UK has recently published an amazing video (watch above) to celebrate London Underground’s 150 years.

    On 10 January 1863 the first train travelled from Farringdon to Paddington and today London’s Tube apart from being the oldest metro system in the world, it’s also one of the biggest.

     

    Its construction started many decades before “Quality Management” was even invented.

     

    Engineering, Design and Construction of large infrastructure projects like LU was a completely different story those days.

     

    Περισσότερα: http://www.qualityinconstruction.com/building-london-underground-glimpse-to-a-simpler-era/?goback=%2Egmr_4836433%2Egde_4836433_member_5811201593843945474#%21

     

     

    And probably a much simpler one.- See more at: http://www.qualityinconstruction.com/building-london-underground-glimpse-to-a-simpler-era/?goback=%2Egmr_4836433%2Egde_4836433_member_5811201593843945474#%21

     

    Πηγή: http://www.qualityinconstruction.com/building-london-underground-glimpse-to-a-simpler-era/?goback=.gmr_4836433.gde_4836433_member_5811201593843945474#!

     

    Το βασικό είναι ότι έγινε χωρίς την χρήση computer.





    Ροδοπουλος

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    " Το Ινστιτούτο Πολιτικών Μηχανικών του Ηνωμένου Βασιλείου (ICE) δημοσίευσε πρόσφατα ένα εκπληκτικό βίντεο για τον εορτασμό των 150 χρόνων του μετρό του Λονδίνου.

    Στις 10 Ιανουαρίου 1863, το πρώτο τρένο ταξίδεψε από το Farringdon στο Paddington και σήμερα, οι σήραγγες μετρό του Λονδίνου, εκτός του ότι αποτελούν το παλαιότερο δίκτυο μετρό του κόσμου, είναι και ένα από τα μεγαλύτερα.

    Η κατασκευή του ξεκίνησε αρκετές δεκαετίες πριν καν εφευρεθεί ο όρος "Διαχείριση Ποιότητας"

    Η Μηχανική, ο σχεδιασμός και η κατασκευή μεγάλων έργων υποδομής όπως το Μετρό του Λονδίνου, ήταν εντελώς διαφορετική ιστορία εκείνο τον καιρό."

     

    Ελεύθερη μετάφραση: Γιάννης (για να δείτε τι άλλες υπηρεσίες παρέχω βρε!) :)

    • Upvote 4
    Link to comment
    Share on other sites

    Αν έκανες και τον τίτλο ελληνικό αφού είμαστε και σε ελληνικό φόρουμ θα έκανες πλήρη υπηρεσία βρε…

     

    Πέραν αυτού, ναι καταπληκτικό το βίντεο…

     

    Φυσικά μια μικρή επισήμανση…

    Λέει για τους συντελεστές μηχανικούς κλπ και καλά κάνει φυσικά…

    Δεν λέει κουβέντα όμως για τους εργάτες που παντού τους βλέπουμε για την δημιουργία αυτού του έργου…

    Σαν τον Παρθενώνα … όλοι ξέρουμε Ικτίνο και Καλλικράτη αλλά ούτε καν στο πίσω μέρος του μυαλού μας δεν έχουμε τους χιλιάδες σκλάβους που αν δεν υπήρχαν δεν θα υπήρχε ο Παρθενώνας….

    Link to comment
    Share on other sites

    Δεν είναι κακό να ευλογάμε και τα γένεια μας , επειδή συγκρίνουμε το χτές με το σήμερα . Κάποτε βέβαια είχαμε και πατριώτες πολιτικούς .

    Ο πρώτος ατμοκίνητος σιδηρόδρομος της Ελλάδας εγκαινιάστηκε στις 27 Φεβρουαρίου 1869 και ένωνε με μονή γραμμή το Θησείο με τον Πειραιά.[2] Ηλεκτροδοτήθηκε το 1904 και από τότε, λαμβάνοντας υπόψιν διεθνή πρότυπα, μπορεί να θεωρηθεί το πρώτο μετρό της Ελλάδας και το δεύτερο παλαιότερο μετρό του κόσμου, μετά από το μετρό του Λονδίνου, που λειτούργησε το 1890

    Ο ατμοκίνητος σιδηρόδρομος ήταν έτοιμος στις αρχές του 1869 και στις 17 Φεβρουαρίου, η ΣΑΠ προχωρά στο πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο.

    Στις 27 Φεβρουαρίου 1869, γίνονται τα επίσημα εγκαίνια της σιδηροδρομικής γραμμής Θησείον - Πειραιάς, με επιβάτες στο πρώτο δρομολόγιο τη Βασίλισσα ΄Ολγα, τον Πρωθυπουργό Ζαΐμη, υπουργούς, στρατιωτικούς, διπλωμάτες και άλλους επισήμους. Η πρώτη ατμομηχανή με 6 βαγόνια καλύπτει τη διαδρομή των 8,5 χιλιομέτρων από το Θησείο στον Πειραιά σε 19 περίπου λεπτά. Η λειτουργία του πρώτου ατμοκίνητου σιδηρόδρομου στην Ελλάδα [5] είναι γεγονός.

    Λίγες μέρες μετά από τα εγκαίνια, στις 3 Μαρτίου, η εφημερίδα «Αἰών» γράφει: «Ὁ σιδηρόδρομος ἤρξατο τακτικῶς ἐργαζόμενος ἀπό τῆς τελευταίας Παρασκευῆς. Ἡ συρροή τῶν ἐπιβατῶν εἶναι μεγίστη. Οἱ πάντες δ’ ὁμολογούσι τὰς μεγίστας ὠφελείας, ἄς ἡ κάταρξις τοῦ ἔργου τούτου ὑπισχνείται. Εὐχόμεθα καὶ αύθις, ἴνα ἡ μικρά αὔτη γραμμὴ ὑπάρξει ἡ ἀρχή τοῦ καθ’ ὅλην τὴν ἐπικράτειαν συμπλέγματος σιδηροδρόμων»

    Αρχικά η γραμμή ήταν μονή, αλλά λίγα χρόνια μετά τα εγκαίνια, μετατρέπεται σε διπλή. Προκειμένου να υλοποιηθεί η πρώτη επέκταση του αστικού αυτού μέσου μεταφοράς, θα αρχίσει η κατασκευή σήραγγας το 1889 από το Θησείο μέχρι την Ομόνοια. Ο σταθμός «Ομόνοια» κατασκευάζεται στη διασταύρωση των οδών Λυκούργου και Αθηνάς και εγκαινιάζεται στις 17 Μαΐου του 1895. Πλέον, ο ατμοκίνητος σιδηρόδρομος κινείται μεταξύ Πειραιά και Ομονοίας, εκτελώντας δρομολόγια και προς τις δύο κατευθύνσεις.

     

    Η γραμμή Πειραιάς - Ομόνοια ηλεκτροδοτείται το 1904. Όμως τόσο η ηλεκτροδότηση, όσο κι η σήραγγα στην Ομόνοια, δείγματα νέων τεχνολογιών, αντιμετωπίζονται με επιφύλαξη από πολλούς επιβάτες. Σε ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Καιροί» στις 18 Σεπτεμβρίου του 1904, ο χρονογράφος με το ψευδώνυμο «Φαληριώτης», περιγράφει έναν διάλογο με θέμα τον ηλεκτρικό, πλέον, σιδηρόδρομο, μεταξύ ενός επιβάτη κι ενός σιδηροδρομικού υπαλλήλου:

       «  - Ἕνα διὰ τὸ Φάληρον πρώτης.   - Μετ’ ἐπιστροφῆς;   - Ἀπλοῦν, ἀπλοῦν. Δὲν μπορῶ νὰ εἶμαι βέβαιος ἄν θὰ φθάσω ζωντανός…» .
    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.