Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Erica: Το πιο ανατριχιαστικό ρομπότ του κόσμου


    Το πιο ανατριχιαστικό ρομπότ του κόσμου έχει καταφέρει να φτιάξει ο καθηγητής Hiroshi Ishiguro, στο εργαστήριό του στην Οσάκα. Ο λόγος πως το ρομπότ μοιάζει εκπληκτικά με άνθρωπο είναι όχι μόνο η όψη του αλλά και ο τρόπος που επικοινωνεί με τους ανθρώπους γύρω του.

     

    Σύμφωνα με πολλούς, ο Ishiguro είναι ένα παράξενος άνθρωπος.Τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχει αφιερώσει τη ζωή του για να δημιουργήσει το πιο αληθοφανές ανθρωποειδές ρομπότ του κόσμου.

     

    Η πρώτη δημιουργία του βασίστηκε στην εικόνα της κόρης του και το μηχάνημα αποδείχθηκε τόσο τρομακτικό για το παιδί του που το ρομπότ έπρεπε να παραμείνει κλειδωμένο σε ένα κλουβί. Αργότερα ο Ishiguro - ο οποίος ντύνεται συνεχώς στα μαύρα σαν την ιαπωνική εκδοχή του Johhny Cash - αποφάσισε να φτιάξει ένα ακόμα ρομπότ που θα έμοιαζε σαν εκείνον.

     

    Σήμερα πλέον έχει καταφέρει να δημιουργήσει την Erica, ένα ανδροειδές ρομπότ το οποίο σχεδιάστηκε για να χρησιμοποιηθεί μια μέρα, ως ρεσεψιονίστ ή ως προσωπικός βοηθός σε επιχειρήσεις ή στο σπίτι. Το ανθρωποειδές ρομπότ καλύπτεται από ρεαλιστικό δέρμα και μπορεί να πάρει διάφορες εκφράσεις στο πρόσωπό του.

     

    Επιπλέον χρησιμοποιεί ένα λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης μέσω του οποίου μπορεί να ακούει και να απαντάει σε διάφορα αιτήματα.

     

    Όπως μάλιστα δηλώνουν όσοι έχουν δει από κοντά την Erica, είναι τόσο πραγματική που καταντά ανατριχιαστική. Την άποψη βέβαια δεν ασπάζεται ο δημιουργός της, ο οποίος την χαρακτηρίζει την πιο όμορφη φυσιογνωμία που έχει δει ποτέ, ενώ θεωρεί ότι οι διαφορές της με τους ανθρώπους είναι έως και δυσδιάκριτες.

     

    Το νέο ρομπότ έχει τόσο βελτιωμένες ικανότητες επικοινωνίας που μιλώντας κανείς μαζί του θεωρεί την συνομιλία σχεδόν φυσική. Σε μια παρουσίασή τους στον συντάκτη του bloomberg μάλιστα η Erica απέδειξε ότι μπορεί να εκφράσει μέχρι και συναισθήματα αφού εάν θεωρήσει ότι κάποιος την κοροιδεύει απειλεί πως θα σταματήσει να μιλά μαζί του.

     

     

    Έτσι αποφάσισε να συνεργαστεί με την Υπηρεσία Επιστήμης και Τεχνολογίας της Ιαπωνίας, τα Πανεπιστήμια της Οσάκα και του Κιότο, καθώς και με το διεθνές ινστιτούτο Έρευνας Προηγμένων Τηλεπικοινωνιών και κατάφερε η Erica να μπορεί να μιλήσει πολύ καλύτερα από τα προηγούμενα ρομπότ του και να επικοινωνεί -σε ένα βαθμό- μέσω και της γλώσσας τους σώματος.

     

    Η Erica ανοιγοκλείνει τα βλέφαρα, κάνει μορφασμούς με βάση τα συναισθήματα της και γέρνει το κεφάλι της ανάλογα, ενώ, όπως απέδειξε στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση, μπορεί ακόμα και να χρησιμοποιήσεις μη λεκτικές εκφράσεις (από την ιαπωνική κουλτούρα).

     

    Πηγή http://www.insider.gr/eidiseis/bloomberg/27598/erica-pio-anatrihiastiko-rompot-toy-kosmoy





    basgoud

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.