Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • IBM και Siemens συνεργάζονται για τα «έξυπνα» κτίρια


    Το τμήμα Buildings Technologies της Siemens και η IBM ανακοίνωσαν λύσεις που βασίζονται στο cloud, οι οποίες θα αξιοποιήσουν την εξειδίκευση της Siemens στην ανέγερση και διαχείριση κτιρίων και την αντίστοιχη της IBM στο Internet of Things (IoT) προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η προοπτική που έχουν τα συνδεδεμένα κτίρια καθώς και τα δεδομένα που δημιουργούν.

     

    Θα βοηθήσουν έτσι τους ιδιοκτήτες των κτηρίων που προορίζονται για επαγγελματική χρήση σε πολλαπλές βιομηχανίες να πετύχουν καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα αλλά και τους στόχους ενεργειακής απόδοσης που έχουν θέσει.

     

    ibm_siemenes_IoYT150.jpg

     

     

    Η ευφυΐα των κτηρίων αναπτύσσεται μέσα από τις αναδυόμενες τεχνολογίες στο υπολογιστικό νέφος (cloud computing), την ανάλυση δεδομένων και τις ευφυείς συσκευές του κλάδου, συγχωνεύοντας αποτελεσματικά τον εικονικό και τον πραγματικό κόσμο μέσα στο κτιριακό περιβάλλον.

     

    Αυτή η μετατόπιση προσφέρει μια ευκαιρία μετατροπής των ακινήτων σε ενεργό παράγοντα για την επιτυχία της επιχείρησης. Η λύση ανταποκρίνεται σε αυτή την ευκαιρία, παρέχοντας μεγαλύτερη διαφάνεια και ευελιξία για την υποστήριξη της διαδικασίας λήψης αποφάσεων, ενώ παράλληλα οδηγεί σε μεγαλύτερη αποδοτικότητα και εξοικονόμηση κόστους, επηρεάζοντας τα κέρδη της επιχείρησης.

     

    Η Siemens ενσωματώνει το λογισμικό της IBM Watson IoT Business Unit, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης δεδομένων και assets στην πλατφόρμα ενέργειας και διαχείρισης βιωσιμότητας Navigator, που βασίζεται σε cloud.

     

    Σύμφωνα με τις 2 εταιρείες, ο συνδυασμός αυτός θα βοηθήσει να επωφεληθούν οι πελάτες εταιρικών ακινήτων με πολλούς τρόπους, όπως:

     

    - Ιδιοκτήτες ακινήτων που τα προορίζουν για επαγγελματική χρήση και οι διαχειριστές τους θα είναι πλέον σε θέση να αξιοποιήσουν εσωτερικά και εξωτερικά δεδομένα στην πλατφόρμα Navigator της Siemens, προκειμένου να συγκρίνουν τις επιδόσεις των κτηρίων και να κάνουν προβλέψεις για τους επιχειρησιακούς τους προϋπολογισμούς.

     

    - Τα εργαλεία αναλυτικής τεχνολογίας πρόβλεψης (Predictive analytics) μπορούν να εφαρμοστούν για την ανίχνευση και διάγνωση βλαβών, έτσι ώστε πιθανά ζητήματα να μπορούν να αντιμετωπιστούν προτού συμβεί οτιδήποτε.

     

    - Η λειτουργία αναγνώρισης κειμένου και η ανάλυση δεδομένων για την επικύρωση τιμολογίων μπορεί να εντοπίσει λάθη τιμολόγησης και να βελτιώσει την ποιότητα των πληροφοριών.

     

    - Εφαρμογές στο κινητό μπορούν να επιτρέψουν ενεργειακούς ελέγχους και τη δημιουργία εκθέσεων ελέγχου από οπουδήποτε.

     

    Η πλατφόρμα Navigator της Siemens παρέχει μια γκάμα υπηρεσιών που προσαρμόζονται αναλόγως των αναγκών και επιτρέπουν την παρακολούθηση και καταγραφή της απόδοσης του συστήματος του κτηρίου, την ενεργειακή ζήτηση και τον ενεργειακό εφοδιασμό, πιο αποτελεσματικά και αποδοτικά σε ένα μόνο κτήριο, μια πανεπιστημιούπολη, ή ένα ολόκληρο χαρτοφυλάκιο ακινήτων.

     

    Με τις τεχνολογίες IoT της IBM ενσωματωμένες στη νέα πλατφόρμα Navigator, οι πελάτες θα βιώσουν, σύμφωνα με τις 2 εταιρείες, μια φιλική προς το χρήστη διεπαφή και θα επωφεληθούν από πιο προηγμένες ικανότητες ανάλυσης δεδομένων καθώς και την ικανότητα επεξεργασίας πιο αξιόπιστων συνόλων δεδομένων από τα χαρτοφυλάκια ακινήτων τους. Η πλατφόρμα Navigator μπορεί επίσης να ενσωματωθεί σε οποιοδήποτε σύστημα, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος διαχείρισης κτηρίου της Siemens Desigo CC και τεχνολογιών τρίτων. Η νέα λειτουργία Navigator θα παρουσιαστεί στο κοινό σε «πακέτα» υπηρεσιών για τα επόμενα χρόνια ξεκινώντας από φέτος, με κυκλοφορίες το Μάιο και τον Οκτώβριο.

     

    Πηγή: http://www.emea.gr/ibm-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-siemens-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%C2%AB%CE%AD%CE%BE%CF%85%CF%80%CE%BD%CE%B1%C2%BB-%CE%BA/474632





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.