Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • +Light Line: Νέο σύστημα για πεζοδρόμια – φωτεινούς σηματοδότες


    Στο μέλλον όταν περπατάτε κολλημένοι στην οθόνη του κινητού σας τηλεφώνου, δεν θα χρειάζεται καν να σηκώσετε τα μάτια για να δείτε αν μπορείτε να διασχίσετε τον δρόμο.

     

    Η ολλανδική πόλη Μποντεγκράβεν ήδη δοκιμάζει ένα νέο σύστημα, που έρχεται να συμπληρώσει τους παραδοσιακούς φωτεινούς σηματοδότες. Πρόκειται για μια λεπτή φωτεινή λωρίδα από φώτα LED που τοποθετείται στο πεζοδρόμιο και, ανάλογα με το χρώμα της (πράσινο ή κόκκινο), δείχνει στον πεζό αν είναι ασφαλές να περάσει απέναντι.

     

    Το πρόγραμμα με την ονομασία "+Light Line" υλοποιείται από την ολλανδική εταιρεία HIG Traffic Systems, σύμφωνα με το BBC και το New Scientist.

     

    Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης, «οι άνθρωποι όλο και συχνότερα είναι αφηρημένοι με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα βιντεοπαιχνίδια, το WhatsApp και τη μουσική, σε βάρος της προσοχής τους για την κυκλοφορία των οχημάτων». Εκπρόσωπος της εταιρείας HIG επεσήμανε ότι «η χρήση έξυπνων κινητών τηλεφώνων από πεζούς και ποδηλάτες αποτελεί σοβαρό πρόβλημα. Τα τραμ συχνά αναγκάζονται να κάνουν σταματούν απότομα, επειδή κάποιος κοιτά το κινητό του αντί για την κυκλοφορία».

     

    f2950b8997ddaeda651dc205d6bfd30d.png

     

    Προς το παρόν, οι φωτεινές λωρίδες έχουν τοποθετηθεί σε πεζοδρόμια κοντά σε σχολεία, αλλά σύντομα θα επεκταθούν και σε άλλα μέρη της ολλανδικής πόλης. Παρόμοια φωτεινά πεζοδρόμια δοκιμάζονται και στη γερμανική πόλη 'Αουγκσμπουργκ. Υπάρχουν πάντως και οι σκεπτικιστές που δεν συμφωνούν με την ιδέα, θεωρώντας ότι απλώς βοηθά τους ανθρώπους να γίνονται «ζόμπι του κινητού» τους.

     

    Πηγή: http://www.ered.gr/el/content/Ta_prota_pezodromia_-_foteinoi_simatodotes/#.WKf1E2997Dc





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Μήπως έτσι όντως ενθαρρύνουμε τέτοιες συμπεριφορές;
    Όπως δεν πρέπει να κοιτάς το κινητό σου όταν οδηγάς, αντίστοιχα δεν θα πρέπει και να το κοιτάς όταν διασχίζεις δρόμους.
    Περίεργοι καιροί.
     

    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Είναι κάτι σαν το "όποιος έχει πολύ πιπέρι, βάζει και στα χόρτα"

    με την έννοια ότι, αφού υπάρχει η τεχνολογία, τη βάζουμε παντού (ακόμα κι αν δεν χρειάζεται)

    μας αυτοματοποιούν (ως άτομα) πλήρως...

    Link to comment
    Share on other sites

    Και πάλι ασφαλής δεν είσαι αν ο οδηγός του αυτοκινήτου είναι απασχολημένος με το κινητό του και δεν είδε το κόκκινο φανάρι...

    Είναι ένας τρόπος αντιμετώπισης για να μειώνονται τα ατυχήματα αυτού του είδους αλλά όχι ότι θα εξαλειφθούν...

    Θα μπορούσαν αντίστοιχα να υποχρεώνουν τα κινητά και τα αυτοκίνητα να είναι εφοδιασμένα με bluetooth και να υπάρχει χειρισμός στο κινητό μόνο όταν το αυτοκίνητο είναι σε στάση( και πολλές άλλες δικλείδες ασφαλείας) διαφορετικά από τα χειριστήρια στο τιμόνι.

    Χτες το βράδυ είδα έναν οδηγό που έπαιζε στο κινητό του την ώρα που οδηγούσε και σκέφτομαι άντε να του πεταχτεί κάποιος ή να σταματήσει ο μπροστινός και να μην τον πάρει χαμπάρι επειδή έπαιζε...Η ασυνειδησία και η επικινδυνότητα στο μεγαλείο της...(και αν του πεις και κάτι θα σε βρίσει κιολας)

    Link to comment
    Share on other sites

    panos-vicious καλά τα λες,

    Στην Ολλανδία όμως έχουν  ελεύθερη και τη μαστούρα που τους παραμυθιάζει....

    Ίσως πολλοί δεν καταλαβαίνουν ότι περπατάνε σε πεζοδρόμιο αλλά ότι κολυμπάνε σε μπύρα !  :shock:

    Στο κολύμπι βλέπεις δεν έχει φανάρια.....  :smile: :-) 

    Link to comment
    Share on other sites

    όπως δε κοιτάνε τα αυτοκίνητα ή έστω τα φανάρια, έτσι δε θα κοιτάνε και τα πεζοδρόμια. όταν είσαι απορροφημένος, ακόμα και το ίδιο το κινητό να σου χτυπήσει συναγερμό, πάλι δε θα αντιδράσεις.

    Link to comment
    Share on other sites

    Μια χαρά στην Ολλανδία. Προέκυψε μία ανάγκη, καλώς ή κακώς, και την κάλυψαν. Έτσι λειτουργούν στο δυτικό κόσμο. Εδώ που δεν είμαστε μαστουρωμένοι, δεν είμαστε αποτελέσματα παραγωγής ηλιθίων ουτε αυτοματοποιημένοι, αλλά είμαστε απότεσμα παραγωγής έξυπνων, καπάτσοι, νηφάλιοι και ανεξάρτητοι ανεχόμαστε να οδηγάμε σε δρόμους ναρκοπέδια, με αυτοκίνητα παρκαρισμένα σε ράμπες για ανάπηρους, πεζοδρόμια κτλ 

    Link to comment
    Share on other sites

    Οι τελευταίες δύο σελίδες γέμισαν με άσχετα με το θέμα μηνύματα τα οποία και διεγράφησαν.

    Επίσης αυτό αποδεικνύει ότι ο σχολιασμός επί του θέματος τελείωσε, αλλιώς η κουβέντα θα συνεχιζόταν επί αυτού, και ως εκ τούτου το κλειδώνω..............για να μη μοιράζουμε ποινές και πάλι μετά από ενδεχόμενη κακή εξέλιξη της κουβέντας (προς τα εκεί πήγαινε άλλωστε το πράμα).

     

    ilias

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.