Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • NASA: To εντυπωσιακό φαινόμενο στον Άρη που κατέγραψε η κάμερα του Curiosity


    Εντυπωσιακές εικόνες από τον Άρη κατέγραψε το ρομποτικό όχημα Curiosity rover της NASA, με τα σύννεφα στον ουρανό του «κόκκινου πλανήτη».

    Η κάμερα του οχήματος συνέλαβε τα σύννεφα, τα οποία είναι γεμάτα με κρύσταλλα πάγου που φαίνεται να λαμπυρίζουν επειδή διασκορπίζουν το φως του ήλιου.

    Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, αυτά τα σύννεφα σχηματίζονται σε υψηλότερο και πιο κρύο υψόμετρο, οπότε είναι ουσιαστικά κατασκευασμένα από ξηρό πάγο (δηλαδή κατεψυγμένο διοξείδιο του άνθρακα).

    Οι έγχρωμες εικόνες που τραβήχτηκαν από την κάμερα του rover της NASA, είναι ακόμα πιο εντυπωσιακές μετά το ηλιοβασίλεμα, αποκαλύπτοντας τα λαμπερά σύννεφα.

    «Εάν δείτε ένα σύννεφο με ένα λαμπερό παστέλ σύνολο χρωμάτων σε αυτό, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα σωματίδια σύννεφων είναι σχεδόν πανομοιότυπα σε μέγεθος», δήλωσε ο Mαρκ Λέμον, ένας ατμοσφαιρικός επιστήμονας στο Ινστιτούτο Διαστημικής Επιστήμης στο Μπόουλντερ του Κολοράντο.

    Αυτό συμβαίνει συνήθως αμέσως μετά τη δημιουργία των σύννεφων και όλα έχουν αυξηθεί με τον ίδιο ρυθμό. «Πάντα θαυμάζω τα χρώματα που εμφανίζονται: κόκκινα και πράσινα και μπλε και μοβ», είπε ο Λέμον. «Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις κάτι να λάμπει με πολύ χρώμα στον Άρη».

     


    Πηγή: https://www.newsbeast.gr/environment/arthro/7466686/nasa-to-entyposiako-fainomeno-ston-ari-pou-kategrapse-i-kamera-tou-curiosity



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.