Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • PwC: Ποια τα οφέλη του 5G για την παγκόσμια οικονομία


    Σύμφωνα με τα ευρήματα της τελευταίας έκθεσης της PricewaterhouseCoopers, το νέο δίκτυο υψηλών ταχυτήτων αναμένεται να αυξήσει το παγκόσμιο ΑΕΠ κατά 1,3 τρισ. δολάρια έως την επόμενη δεκαετία.

    Τα οφέλη στην παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα από την εφαρμογή του 5G θα επιφέρουν αλλαγές στις επιχειρήσεις, τις δεξιότητες και τις υπηρεσίες, προσθέτοντας 1,3 τρισ. δολάρια στο παγκόσμιο ΑΕΠ έως το 2030, σύμφωνα με τα συμπεράσματα έκθεσης της PwC.

    Η έκθεση «Powering Your Tomorrow», αφορά σε οκτώ οικονομίες που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο υλοποίησής: Αυστραλία, Κίνα, Γερμανία, Ινδία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο (ΗΒ).

    Όντας κάτι περισσότερο από μια ταχύτερη έκδοση της συνδεσιμότητας 4G στις κινητές επικοινωνίες, η ταχύτητα, η αξιοπιστία, η μειωμένη κατανάλωση ενέργειας και η μαζική συνδεσιμότητα του 5G θα ωθήσουν τον μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και της ευρύτερης κοινωνίας, επιτρέποντας την καθολική πρόσβαση σε εξαιρετικά γρήγορες ευρυζωνικές συνδέσεις. Σε συνδυασμό με επενδύσεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) και στο Internet of Things, το 5G μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως η πλατφόρμα που θα δώσει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις και την κοινωνία να κατανοήσουν τα πλήρη οφέλη των εξελίξεων στις αναδυόμενες τεχνολογίες.

    Οι προβλέψεις υπολογίζουν οικονομικά οφέλη για όλες τις οικονομίες που εξετάζονται στη μελέτη, καθώς το 5G προσφέρει τη δυνατότητα επανεξέτασης επιχειρηματικών μοντέλων, δεξιοτήτων, προϊόντων και υπηρεσιών. Τα οφέλη αυτά εντείνονται από το 2025 οπότε και οι εφαρμογές που στηρίζονται στο 5G θα είναι πιο διαδεδομένες.

    Σύμφωνα με τη μελέτη, οι ΗΠΑ (484 δισ. δολάρια), η Κίνα (220 δισ. δολάρια) και η Ιαπωνία (76 δισ. δολάρια) θα δουν τη μεγαλύτερη αύξηση τεχνολογικών εφαρμογών 5G, λόγω του μεγέθους των οικονομιών τους και των ισχυρών σύγχρονων κλάδων βιομηχανικής παραγωγής.

    Σε περιφερειακό επίπεδο, η Ευρώπη, η Μέση Ανατολή και η Αφρική αναμένεται να επωφεληθούν περισσότερο από τις εφαρμογές του 5G στη βιομηχανία, λόγω του μεγέθους των κλάδων μεταποίησης. Αναδεικνύεται η σημασία του περιφερειακού ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος μέσω προσεγγίσεων για την υιοθέτηση και τις ρυθμίσεις που αφορούν στην τεχνολογία.

    Πάνω από το ήμισυ της παγκόσμιας οικονομικής επίδρασης (530 δισ. δολάρια) θα προέλθει από τον μετασχηματισμό της εμπειρίας που συνδέεται με την υγειονομική περίθαλψη και την κοινωνική μέριμνα για ασθενείς, παρόχους και ιατρικό προσωπικό μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια.

    Ενώ η επιτάχυνση της τηλεϊατρικής κατά τη διάρκεια της πανδημίας μας έδωσε μια ιδέα του μέλλοντος της υγειονομικής περίθαλψης, η απομακρυσμένη περίθαλψη είναι μόνο ένας από τους τομείς όπου το 5G μπορεί να επιδράσει καταλυτικά τόσο σε επίπεδο αποτελεσμάτων για την υγεία όσο και σε εξοικονόμηση κόστους.

    Σε επίπεδο κλάδου, οι επιδράσεις ποικίλουν για κάθε οικονομία. Οι ΗΠΑ και η Αυστραλία αναμένεται να αποκομίσουν τα μεγαλύτερα οφέλη από τις εφαρμογές χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, η Ινδία από τις έξυπνες υπηρεσίες κοινωνικής ωφέλειας, η Κίνα και η Γερμανία από τη βιομηχανία. ‘Αλλοι κλάδοι που αναλύθηκαν στη μελέτη δείχνουν τις σημαντικές δυνατότητες των νέων και υφιστάμενων εφαρμογών κατά την επόμενη δεκαετία, που θα οδηγήσουν σε αλλαγές στις δεξιότητες, τις θέσεις εργασίας, τα καταναλωτικά προϊόντα και τις ρυθμίσεις:

    • Οι εφαρμογές διαχείρισης έξυπνων υπηρεσιών κοινής ωφέλειας (SMART utilities management) θα υποστηρίξουν περιβαλλοντικούς στόχους για τη μείωση του άνθρακα και των αποβλήτων, μέσω της συνδυαστικής χρήσης έξυπνων μετρητών και δικτύων για εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς και βελτίωση της διαχείρισης αποβλήτων και νερού μέσω της παρακολούθησης των διαρροών αποβλήτων και νερού (330 δισ. δολάρια).
    • Οι εφαρμογές καταναλωτών και media περιλαμβάνουν: παιχνίδια over-the-top (OTT), διαφήμιση σε πραγματικό χρόνο και εξυπηρέτηση πελατών (254 δισ. δολάρια)
    • Οι εφαρμογές μεταποίησης και βαριάς βιομηχανίας περιλαμβάνουν: παρακολούθηση και μείωση ατελειών, αυξημένη χρήση αυτόνομων οχημάτων (134 δισ. δολάρια)
    • Οι εφαρμογές χρηματοοικονομικών υπηρεσιών συμπεριλαμβάνουν τη μείωση της απάτης και τη βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη (86 δισ. δολάρια)

    Ο Γιώργος Κολλιδάς, Partner, Technology Leader σχολίασε σχετικά: «Το 5G αποτελεί κάτι παραπάνω από συνδεσιμότητα επικοινωνιών. Προσφέρει μια νέα οπτική για την ενίσχυση της παραγωγικότητας και τον ανασχεδιασμό των επιχειρηματικών μοντέλων του μέλλοντος. Δεδομένης της κλίμακας των δυνατοτήτων και των επιδράσεων του, κάθε επιχείρηση θα χρειαστεί ένα σχέδιο για την εφαρμογή του 5G σε βάθος πενταετίας. Ο σχεδιασμός αυτός περιλαμβάνει τεχνολογικές και επιχειρηματικές στρατηγικές, που στόχο έχουν τη μεγιστοποίηση των ευκαιριών και την προετοιμασία του τρόπου με τον οποίο το επιχειρησιακό μοντέλο, οι λειτουργίες και η τεχνολογική δομή υποστηρίζουν και αφομοιώνουν τις αλλαγές και τη μετάβαση σε έναν νέο τρόπο αλληλεπίδρασης με τους πελάτες, την αλυσίδα εφοδιασμού και τις ρυθμιστικές αρχές».


    Πηγή: https://emea.gr/diethni/oikonomia-diethni/624238/pwc-poia-ta-ofeli-5g-tin-pagkosmia-oikonomia/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.