Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • «Παράθυρο» για έργα-γέφυρες στο νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020


    Στο τέλος Δεκεμβρίου πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλα τα έργα που έχουν ενταχθεί στις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ, διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού. Ο Γ. Σταθάκης προανήγγειλε ότι ώς το τέλος του μήνα θα έχουν οριστικοποιηθεί οι κατάλογοι με τις απεντάξεις έργων, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν αυτά που δεν έχουν δρομολογηθεί, ενώ θα γίνει προσπάθεια να απορροφηθούν τα δεσμευμένα κονδύλια σε άλλα προγράμματα ώστε να μη χαθούν πολύτιμοι πόροι για τη χώρα μας. Αφησε όμως «παράθυρο» για έργα-γέφυρες που θα συνεχιστούν στο νέο πρόγραμμα της περιόδου 2014-2020, το οποίο ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί.

     

    Η προηγούμενη κυβέρνηση έχει υποβάλει ένα μεγαλεπήβολο πακέτο 147 έργων με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 40 δισ. ευρώ, το οποίο όμως χρειάζεται «κούρεμα» για να μπορεί να χρηματοδοτηθεί από κοινοτικά προγράμματα, που είναι σαφώς λιγότερα σε σχέση με το ΕΣΠΑ για τους τομείς των έργων. Θα γίνει προσπάθεια να ενταχθούν στο περίφημο πακέτο Γιούνκερ των 2 τρισ. ευρώ, που δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

     

    Οι ανακοινώσεις έγιναν κατά τη συνάντηση του Γ. Σταθάκη με τη νέα διοίκηση του ΣΑΤΕ, του φορέα των περίπου 800 μικρών και μεσαίων εργολάβων. Εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αναβολή ώς το τέλος του 2015 της εφαρμογής του νόμου 4281/2014, για τον οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε εκδώσει τους εφαρμοστικούς νόμους και τα διατάγματα. Ζήτησαν όμως να γίνουν ριζικές αλλαγές ώστε να ενσωματωθούν οι νέες κοινοτικές οδηγίες για την παραγωγή δημοσίων έργων.

     

    ● Με αποφάσεις του Γ. Σταθάκη μετατέθηκαν για τον Ιούλιο οι δημοπρατήσεις δύο έργων, της υποθαλάσσιας ζεύξης Σαλαμίνας και της νέας εθνικής οδού Ελευσίνας-Θήβας-Υλίκης, που είχαν οριστεί για τις 31 Μαρτίου, έπειτα από πολλές αναβολές. Διαβεβαίωσε όμως τους φορείς της Δυτικής Ελλάδας ότι θα προχωρήσει η δημοπράτηση της Πατρών-Πύργου, για την οποία έχουν δεσμευτεί κοινοτικοί πόροι ύψους 100 εκατ. ευρώ.

     

    Πηγή: http://www.efsyn.gr/arthro/parathyro-gia-erga-gefyres-sto-neo-programma-espa-2014-2020





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.