Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Απολύουμε και χρηματοδοτήσεις


    «Δεν θέλουμε τα λεφτά σας» φαίνεται να διακηρύσσουν οι ελληνικές μνημονιακές κυβερνήσεις προς το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση, στο οποίο υπέβαλαν μόνο μία αίτηση σε... επτά χρόνια, για την οικονομική ενίσχυση απολυμένων, κι αυτή για την ενίσχυση των 642 απολυμένων του γερμανικού super market ALDI, που αποχώρησε από την Ελλάδα.

     

    Τη διαβεβαίωση έδωσε χθες από το Στρασβούργο, σε γραπτή του απάντηση προς τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή, ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος Λάζλο Αντορ, μέσα από την οποία αποκαλύπτεται ότι ενώ άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών και η «πλούσια» Γερμανία, υπέβαλαν αιτήσεις οικονομικής ενίσχυσης των απολυμένων τους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση, η Ελλάδα δεν... «καταδέχθηκε» να αποκομίσει οφέλη για τους ανέργους που υπερτριπλασιάσθηκαν τα τρία τελευταία χρόνια, από το συγκεκριμένο Ταμείο.

     

    Μία φορά, για 642...

     

    Στην απάντησή του ο επίτροπος παραπέμπει στις ετήσιες εκθέσεις του Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση, από τις οποίες προκύπτει ότι ενώ η Ελλάδα έχει υποβάλει και χρηματοδοτήθηκε μόνο για μία περίπτωση και ενίσχυσε 642 απολυμένους, η Ισπανία υπέβαλε αιτήσεις για 18 περιπτώσεις, για την ενίσχυση 13.396 απολυμένων, η Ιταλία για 12 περιπτώσεις και για την ενίσχυση 12.759 απολυμένων και η Γερμανία αιτήσεις για 7 περιπτώσεις, για την ενίσχυση 11.349 απολυμένων.

     

    Ο επίτροπος Αντορ διευκρινίζει ότι το συνολικό ποσό που διατέθηκε από το Ταμείο ανέρχεται στα 471,2 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση 102.411 απολυμένων στην Ευρώπη και απ' αυτά η Δανία πήρε 63,7 εκατ. ευρώ, η Ιρλανδία 63,3 εκατ. ευρώ, η Ιταλία 60,6 εκατ. ευρώ, η Ισπανία 57,1 εκατ. ευρώ και η Γερμανία περίπου 45 εκατ. ευρώ, ενώ η Ελλάδα πήρε 2,9 εκατ. ευρώ!

     

    Οι αιτήσεις που χρηματοδοτήθηκαν, αφορούσαν 35 τομείς δραστηριότητας, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση στην Ελλάδα, όπως χονδρικό εμπόριο, κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, κατασκευαστικός τομέας, οδικές μεταφορές, ναυπήγηση πλοίων, ξυλουργικά προϊόντα, ακόμα και λιανικό εμπόριο!

     

    Πηγή: http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=04/02/2014&id=413413





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.