Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Επίδομα 10.000 ευρώ και 450 κάθε μήνα από την Δευτέρα - Ποιοι τα δικαιούνται


    Από την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου ανοίγει νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που δίνει επίδομα εως 10.000 ευρώ σε κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία αλλά και επιδότηση εως 450 ευρώ μηνιαίως σε επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς που προσέλαβαν άνεργους. Διαβάστε τις προϋποθέσεις.

     

     

    Από την Δευτέρα τρέχει νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με τίτλο ''Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης''. Ο προϋπολογισμός του είναι στα 65 εκατομμύρια ευρώ και έχει δύο στόχους.Την επιδότηση πρώην ανέργων που άνοιξαν επιχείρηση αλλά και εταιρείες ή συνεταιρισμούς που έκαναν προσλήψεις.

     

    Για τους ελεύθερους επαγγελματίες το ανώτατο ποσό της επιδότησης φτάνει τα 10.000 ευρώ ενώ για τις επιχειρήσεις στα 450 ευρώ τον μήνα για τις νέες θέσεις εργασίας.

     

    Οι προϋποθέσεις για τα επιδόματα

     

    - Τα 10.000 ευρώ θα δοθούν σε νέους ελεύθερους επαγγελματίες, πρώην άνεργους, που έκαναν έναρξη επαγγέλματος από την 1/1/2014. Οι δικαιούχοι, σύμφωνα με την Ημερησία, δεσμεύονται για τη διατήρηση λειτουργίας της επιχείρησης για χρονικό διάστημα 12 επιπλέον μηνών από την ημερομηνία της εγκριτικής απόφασης.

     

    - Τα 450 ευρώ μηνιαίως για κάθε νέα πρόσληψη θα πάρουν επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί που πραγματοποίησαν καθαρή αύξηση των θέσεων εργασίας τους μετά την 1/1/2015, προσλαμβάνοντας έναν ή περισσότερους ανέργους. Για να επιδοτηθούν θα πρέπει να έχουν προσλάβει πρώην ανέργους κατά το χρονικό διάστημα από 1-1-2015 έως και 31-8-2015, με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου πλήρους ή και μερικής απασχόλησης, τις οποίες και διατηρούν κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και για όλη τη συνολική διάρκεια του προγράμματος. Επίσης δεν θα πρέπει να έχουν μειώσει το προσωπικό που είχαν τον Δεκέμβριο. Στο πρόγραμμα εντάσσονται εργοδότες για την επιχορήγηση, κατ’ ανώτατο όριο, 20 θέσεων πλήρους απασχόλησης ή 40 θέσεων μερικής απασχόλησης.

     

    Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του ΟΑΕΔ την αίτηση υπαγωγής τους στο πρόγραμμα από:

     

    - Τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με έδρα στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κρήτης, Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων

     

    - Την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με έδρα στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας

     

    Πηγή: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26519&subid=2&pubid=113846122





    ΝΙΚΟΣΤΡΙ

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Μόνον εγώ τα βλέπω πολύ λίγα τα χρήματα αυτά για το σύνολο των δικαιούχων που θα κάνουν αίτηση?

    65.000.000€ συνολικός προϋπολογισμός.

    6.500 δικαιούχοι ελεύθεροι επαγγελματίες τον έχουν εξαντλησει, χωρίς να υπολογίζονται οι εταιρείες που προσελαβαν ανέργους...

    Ψιχουλα...

    • Upvote 2
    Link to comment
    Share on other sites

    Δηλαδη ποια ειναι τα κριτήρια να καταθέσεις επενδυτική πρόταση κτλ κτλ; Οπως αναφέρθηκε σε αντιστοιχο θεμα που αναρτήθηκε πρόσφατα και εδω; Γιατι οπως γράφτηκε στον τίτλο σαν "επίδομα" μπερδεύει λιγο...

     

     

    Sent from my iPhone using Tapatalk

    Edited by ikaros13
    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Έτσι φαίνεται. Όμως ποιος τρελός στις μέρες μας θα επιλέξει να κάνει έναρξη, πληρώνοντας ταμεία, φορολογουμενος από μηδενική βάση με αντικειμενικα κριτήρια και στηνοντας ολόκληρη επιχείρηση(έστω και γραφείο) για να αιτηθει επιδότησης 10.000€?

     

    Σκέψου πως σαν νέος μηχανικός, χωρίς αυτοκίνητο και σπίτι στο όνομα του θα επωμιστει 2.500€ ταμεία και 2.400€ φορολογία (29% για τεκμήριο διαβίωσης, 100% προκαταβολή φόρου και 650€ τέλος επιτηδευματος), χώρια ο εξοπλισμός και το στήσιμο του γραφείου.

     

    Επί της ουσίας σε επιδοτουν με ένα ποσό, το 50% του οποίου το παίρνουν πίσω με έμμεσο τρόπο.

     

    Το λες και κοροιδια...

    • Upvote 4
    Link to comment
    Share on other sites

    Μόνον εγώ τα βλέπω πολύ λίγα τα χρήματα αυτά για το σύνολο των δικαιούχων που θα κάνουν αίτηση?

    65.000.000€ συνολικός προϋπολογισμός.

    6.500 δικαιούχοι ελεύθεροι επαγγελματίες τον έχουν εξαντλησει, χωρίς να υπολογίζονται οι εταιρείες που προσελαβαν ανέργους...

    Ψιχουλα...

     

    Τα έχουν ήδη "τάξει" σε δικούς τους...πρώτη φορά θα 'ναι;

    Link to comment
    Share on other sites

    Μετα τις φωτογραφικες προκυρηξεις, τωρα και φωτογραφικες επιδοτησεις ΕΣΠΑ λες?

     

    Why not?

    Τα άτοκα δάνεια μέσω ΤΕΜΠΜΕ κ.λπ. καλύπτονταν μέσα σε μια μέρα από "δικούς" τους...και η επιδότηση ΕΣΠΑ "δάνειο" είναι αν κάτσεις και το σκεφτείς! :wink:

    Και σκέψου ότι αυτά γίνονταν δεκαετίες πριν που το χρήμα έρεε άφθονο, σκέψου τώρα που τα κονδύλια είναι περιορισμένα...

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.