Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Επενδυτικό Σχέδιο για την Ευρώπη: Νέες οδηγίες για τα επενδυτικά ταμεία


    Η ύψιστη προτεραιότητα της Επιτροπής Γιούνκερ είναι να επανέλθει η Ευρώπη σε τροχιά ανάπτυξης και να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας, χωρίς να δημιουργηθεί νέο χρέος. Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) – η καρδιά του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη - και τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία (ΕΔΕΤ) παίζουν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία ανάπτυξης και θέσεων εργασίας.

     

    Ένα ενημερωτικό φυλλάδιο που εκδόθηκε σήμερα έχει ως στόχο να βοηθήσει τις τοπικές αρχές και τους φορείς υλοποίησης έργων να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες συνδυασμού του ΕΤΣΕ και των ΕΔΕΤ. Τα δύο αυτά μέσα έχουν σχεδιαστεί με διαφορετικό τρόπο αλλά συμπληρωματικά όσον αφορά το σκεπτικό, τον σχεδιασμό τους και το νομοθετικό πλαίσιο. Ως εκ τούτου, αλληλοενισχύονται.

     

    Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Κατάινεν, αρμόδιος για την Απασχόληση, την Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις και την Ανταγωνιστικότητα, έκανε την εξής δήλωση: «Το ΕΤΣΕ δημιουργήθηκε για να είναι όσο το δυνατόν πιο ευέλικτο και υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες για τους φορείς υλοποίησης έργων να υποβάλουν αίτηση για χρηματοδότηση από το ΕΤΣΕ καθώς και από τα ΕΔΕΤ. Οι κατευθυντήριες γραμμές που δημοσιεύουμε σήμερα παρέχουν στις επιχειρήσεις που αναζητούν χρηματοδότηση έργων πρακτικές συμβουλές σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να γίνει καλύτερη χρήση των δύο μέσων.»

     

    Η Επίτροπος κ. Κρέτσου, αρμόδια για την Περιφερειακή Πολιτική, δήλωσε: «Η επίτευξη των στόχων του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη αποτελεί κοινή προσπάθεια για την οποία θα πρέπει να κινητοποιηθούν όλοι οι πόροι και οι εμπλεκόμενοι φορείς. Για τον λόγο αυτό, θα φροντίσουμε να αξιοποιήσουμε πλήρως το αναπτυξιακό δυναμικό των ΕΔΕΤ με στρατηγικές μεθόδους επενδύσεων προσανατολισμένες στις επιδόσεις, οι οποίες θα ενισχυθούν με αυξημένη χρήση των χρηματοδοτικών μέσων».

     

    Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, κ. Φαγιόλ, δήλωσε: «Ο συνδυασμός των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων με το ΕΤΣΕ θα επιτρέψει στην ΕΤΕπ να στηρίξει τη βιώσιμη ανάπτυξη σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και περιφέρειες. Συνδυάζοντας επιχορηγήσεις της ΕΕ με χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ, η τράπεζα μπορεί να προσεγγίσει νέους δικαιούχους, ιδίως μικρότερα έργα ομαδοποιημένα σε πλατφόρμες επενδύσεων.»

     

    Το φυλλάδιο αυτό παρέχει μια επισκόπηση των πιθανών συνδυασμών του ΕΤΣΕ και των ΕΔΕΤ είτε σε επίπεδο έργου είτε μέσω ενός χρηματοοικονομικού μέσου, όπως μια επενδυτική πλατφόρμα. Θα εμπλουτιστεί με την εμπειρία που έχει αποκτηθεί από συγκεκριμένες περιπτώσεις και τις παρατηρήσεις που ελήφθησαν από τα ενδιαφερόμενα μέρη.

     

    Πηγή: http://www.ypodomes.com/index.php/alles-upodomes/endiaferouses-eidiseis/item/33706-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B7-%CE%BD%CE%AD%CE%B5%CF%82-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%B1





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.