Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) θα ξεκινήσει να επενδύει στην Ελλάδα


    Tην απόφαση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) να αρχίσει τη χρηματοδότηση επενδύσεων στην Ελλάδα με την αξιοποίηση του συνόλου των χρηματοοικονομικών εργαλείων που διαθέτει για την προώθηση της ανάκαμψης στην Ελληνική οικονομία, χαιρέτησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σακελλαρίδης.

    Συγκεκριμένα οι μέτοχοι της EBRD ψήφισαν υπέρ του να επενδύσει η Τράπεζα έως τα τέλη του 2020 στην Ελλάδα σε προσωρινή βάση, ανταποκρινόμενη στο αίτημα των ελληνικών αρχών να στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις και την επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη.

     

    Ο πρόεδρος της EBRD Suma Chakrabarti δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως δίνοντας έμφαση στον ιδιωτικό τομέα, "θα συνεισφέρουμε ενεργά στη μεταρρύθμιση και ανάκαμψη της οικονομίας της Ελλάδας". Και πρόσθεσε: "Η Ελλάδα είναι ιδρυτικό μέλος της EBRD και μέχρι σήμερα οι ελληνικές εταιρείες και τράπεζες έχουν επενδύσει 2,3 δισ. ευρώ σε κοινές επενδύσεις με την τράπεζα σε χώρες-μέλη της EBRD, με έμφαση στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Το 2010, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας της Βιέννης, η EBRD υποστήριξε τις θυγατρικές των ελληνικών τραπεζών στην περιοχή, στο ζενίθ της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

     

    Σύμφωνα με τον κ. Σακελλαρίδη "Προτεραιότητα μας είναι η ανάσχεση της κατάρρευσης των επενδύσεων, η αποκατάσταση της πρόσβασης στις αγορές κεφαλαίων και η προσέλκυση κεφαλαίων με μακροχρόνιο επενδυτικό ορίζοντα. Παράλληλα σχεδιάζουμε μέτρα πολιτικής για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους δανεισμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την άρση των εμποδίων στη χρηματοδότηση των εξαγωγών προιόντων και υπηρεσιών.

     

    Η EBRD είναι μια διεθνής αναπτυξιακή τράπεζα με υψηλή φερεγγυότητα (triple-A), εκτεταμένη εμπειρία χρηματοδότησης διαδικασιών οικονομικής αναδιάρθρωσης και αποδεδειγμένη ικανότητα μόχλευσης ιδιωτικών κεφαλαίων σε επενδυτικά σχέδια υψηλής προστιθέμενης αξίας.

     

    Πιστεύουμε ότι η έναρξη των δραστηριοτήτων της EBRD στην Ελλάδα, παράλληλα με την αναμενόμενη ενδυνάμωση του ρόλου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στo πλαίσιο του σχεδίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάπτυξη, θα συμβάλλει στην επιτάχυνση της οικονομικής ανάκαμψης με τη βελτίωση της ποιότητας των επενδύσεων και την αποτελεσματική αξιοποίηση των υποδομών και των συγκριτικών γεωγραφικών πλεονεκτημάτων της Ελληνικής οικονομίας.

     

    Ο Πρωθυπουργός έχει ήδη προσκαλέσει τον Πρόεδρο της EBRD στην Αθήνα ώστε να εξασφαλισθεί η εγκατάσταση και η έναρξη των δραστηριοτήτων της Τράπεζας το συντομότερο δυνατό".

     

    Πηγή: http://www.buildnet.gr/default.asp?pid=235&catid=213&artid=14746





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.