Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Κοντά στο 50% η απορρόφηση κονδυλίων του Εξοικονομώ - Στους 37.813 οι μέχρι τώρα ωφελούμενοι


    Σχεδόν σε ποσοστό 50% φτάνει η απορρόφηση των κονδυλίων του προγράμματος Εξοικονομώ, όπως προκύπτει από έγγραφο της ειδικής γραμματείας του ΥΠΑΝ που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

    Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι μέχρι στιγμής, έχουν γίνει 37.813 υπαγωγές Ωφελούμενων με δημόσια δαπάνη περίπου 794 εκ. € σε άμεσες ενισχύσεις και δάνεια. Η διαδικασία πιστοποιήσεων έχει ξεκινήσει και, προς το παρόν, έχουν ολοκληρωθεί - έλεγχος και πληρωμή - 21.259 αιτήσεις, που αντιστοιχούν σε ποσό περίπου 388,2 εκ. € σε άμεσες ενισχύσεις και δάνεια, πράγμα που μεταφράζεται σε απορρόφηση έως σήμερα 49,2%.

    Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι οι αιτήσεις αξιολογούνται με τη σειρά που υποβάλλονται και είτε προχωρούν προς τελική εκταμίευση, είτε ζητείται η συμπλήρωση των ελλείψεων που διαπιστώθηκαν κατά την αξιολόγηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΑΤ Α.Ε., έως 12.02.2023, σε κατάσταση αξιολόγησης βρίσκονται συνολικά 6.330 αιτήσεις εκ των οποίων:

    • 3.315 αιτήσεις βρίσκονται προς έλεγχο των αναρτημένων δικαιολογητικών (κατάσταση 8α). Από αυτές, οι 1.047 αιτήσεις δεν έχουν αξιολογηθεί (νέες αιτήσεις), ενώ οι 2.268 αιτήσεις επέστρεψαν στην εν λόγω κατάσταση κατόπιν ελλείψεων που διαπιστώθηκαν κατά την πρώτη αξιολόγηση.

    • 3.015 αιτήσεις βρίσκονται σε κατάσταση με ελλείψεις δικαιολογητικών μετά από αξιολόγηση (κατάσταση 8γ)


    Πηγή: https://energypress.gr/news/konta-sto-50-i-aporrofisi-kondylion-toy-exoikonomo-stoys-37813-oi-mehri-tora-ofeloymenoi



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.