Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Οι 11 προσκλήσεις χρηματοδότησης των ΟΤΑ του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»


    Τις 11 προσκλήσεις* για συγκεκριμένα έργα και δράσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» το οποίο παρουσιάσθηκε παρουσία του Πρωθυπουργού, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, σε εκδήλωση στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

    Το πρόγραμμα έχεις διασφαλισμένους πόρους τουλάχιστον 2,5 δις. ευρώ, περιλαμβάνει περί τα 5.000 έργα από την εκτέλεση των οποίων εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν περί τις 40.000 θέσεις εργασίας.

    Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έχουν συμπεριληφθεί το σύνολο των έργων της προηγούμενης περιόδου (460 έργα) τα οποία είχαν εγκριθεί αλλά δεν είχαν χρηματοδότηση και τα οποία μετά τη συμβασιοποίησή τους είναι του ύψους των 650 εκατ.

    Ήδη, αυτή τη στιγμή, εκτελούνται 77 έργα της προηγούμενης περιόδου, με συμβάσεις 105 εκατ. ευρώ από τα οποία ήδη δημιουργήθηκαν 1.100 θέσεις εργασίας.

    Από τις 11 προσκλήσεις που ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Εσωτερικών καθίσταται σαφές ότι το πρόγραμμά δίνει στην Αυτοδιοίκηση τη δυνατότητα να αναδειχθεί σε πυλώνα ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής και ποιότητας ζωής, και να συμβάλλει καθοριστικά στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

    Όπως σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, ο στόχος του προγράμματος είναι τριπλός: Αναπτυξιακός, κοινωνικός και περιβαλλοντικός. Μέσα από την υλοποίησή του ικανοποιούνται οι 17 στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης που έχει θέσει ο ΟΗΕ, η Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ και είναι απόλυτα συνειφασμένοι με το στόχο που έχει θέσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας.

    Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα και στους δήμους που δεν έχουν επάρκεια τεχνικών υπηρεσιών να μετάσχουν σε αυτό καθώς υπάρχει πρόβλεψη τεχνικής στήριξης από τους μηχανικούς της ΕΕΤΑΑ και ειδικός άξονας χρηματοδότησης των μελετών.
    Όπως ανακοίνωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, για πρώτη φορά υπάρχει ειδική πρόβλεψη χρηματοδότησης για αντισεισμική προστασία σχολικών κτηρίων και τις έξυπνες πόλεις.

    «Τις επόμενες τρεις εβδομάδες το υπουργείο Εσωτερικών, η ΚΕΔΕ, η ΕΝΠΕ και η ΕΕΤΑΑ με την συντονισμένη δράση μας θα ενημερώσουμε με ημερίδες, ηλεκτρονική επικοινωνία όλους τους δήμους και τις περιφέρειες και τις τοπικές κοινωνίες για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Είναι πλέον στο χέρι όλων μας το πρόγραμμα αυτό να κινηθεί με μεγάλη ταχύτητα και να πετύχει υψηλότατους ρυθμούς απορρόφησης των πόρων που έχουν διασφαλιστεί. Αυτός είναι ο δρόμος για να δημιουργηθούν αμέσως χιλιάδες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα στην κατασκευή των έργων. Αυτή είναι η άμεση δική μας συμβολή στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

    Ο υπουργός Εσωτερικών ευχαρίστησε τους συνεργάτες του για τη σύνταξη του προγράμματος και ιδιαίτερα τον Πρωθυπουργό γιατί, όπως είπε, «χωρίς τη δική του οραματική πολιτική στρατηγική για την Αυτοδιοίκηση και την ισχυρή και υποστήριξή του, δεν θα μπορούσαμε ποτέ να κάνουμε πράξη αυτό το πρόγραμμα, ούτε η προετοιμασία των μεγάλων μεταρρυθμίσεων που έρχονται».

    Όπως εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών, «τις επόμενες ημέρες η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Εφαρμογών του υπουργείου Εσωτερικών θα εκδώσει 11 δημόσιες προσκλήσεις* προς τους οργανισμούς αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού με τους αντίστοιχους άξονες του προγράμματος».

    prosklisis_tritsis.jpg

    Ι. Καλτσάς (Ε


    Πηγή: https://www.myota.gr/2020/06/18/%CE%BF%CE%B9-11-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BA%CE%BB%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.