Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ολοκλήρωση της πώλησης του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ Υποδομών A.E. σε ιταλικό όμιλο


    To ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου και ο όμιλος «Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.» (ΕΛΠΕ) ανακοινώνουν ότι πραγματοποιήθηκε στην Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα, εκδήλωση για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του 100% των μετοχών της ΔΕΠΑ Υποδομών στον όμιλο Italgas SpA. Είχε προηγηθεί στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ η υπογραφή των σχετικών απαιτούμενων εγγράφων.

    Η ΔΕΠΑ Υποδομών A.E. συστάθηκε τον Απρίλιο του 2020 σε συνέχεια της μερικής διάσπασης του κλάδου υποδομών της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου Α.Ε. (ΔΕΠΑ). Αποστολή της εταιρείας είναι η ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου σε όλη την Ελλάδα μέσω των Εταιρειών Δικτύων Διανομής, διασφαλίζοντας την παροχή αερίου σε όλη την επικράτεια. Στη διαγωνιστική διαδικασία που έφερε εις πέρας με επιτυχία το ΤΑΙΠΕΔ, για την από κοινού πώληση με τον όμιλο ΕΛΠΕ του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ Υποδομών Α.Ε., ανακηρύχθηκε ανάδοχος ο όμιλος Italgas SpA έναντι τιμήματος 733 εκατ. ευρώ. Στον διαγωνισμό το ΤΑΙΠΕΔ διέθεσε προς πώληση το 65% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ Υποδομών και η ΕΛΠΕ το υπόλοιπο 35%.

    Η Πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα, Patrizia Falcinelli, δήλωσε: «Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της εμπιστοσύνης που τρέφουν οι ιταλικές εταιρείες για την Ελλάδα ως αξιόπιστος προορισμός για επενδύσεις. Έχουν ήδη αποδείξει ότι μπορούν να προσφέρουν σημαντικά στην ελληνική οικονομία, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, όπως για παράδειγμα με την ανάπτυξη και υιοθέτηση τεχνολογικών λύσεων αιχμής. Η λειτουργία της Italgas είναι απόλυτα εναρμονισμένη με αυτή την προσέγγιση: η εμπειρία και η τεχνογνωσία της θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής θέσης της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά δίκτυα φυσικού αερίου. Συνεπώς, η ολοκλήρωση της πώλησης της ΔΕΠΑ Υποδομών θα πρέπει να αντιμετωπιστεί όχι μόνο ως ένα θετικό γεγονός που συμβαίνει στις διμερείς μας σχέσεις, αλλά και ως μια ευνοϊκή εξέλιξη σε μια κρίσιμη στιγμή για την ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας».

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ,  δήλωσε: «Η ολοκλήρωση της μεταβίβασης της ΔΕΠΑ Υποδομών στον όμιλο Italgas αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αξιοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων που έχει φέρει εις πέρας το ΤΑΙΠΕΔ, με σημαντικά πολλαπλασιαστικά οφέλη για την ελληνική οικονομία και τους πολίτες. Συνιστά μια ξεκάθαρη ψήφο εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας, δεδομένου ότι σηματοδοτεί την επάνοδο της Italgas στις διεθνείς αγορές έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες. Η ΔΕΠΑ Υποδομών αποκτά έναν ισχυρό μέτοχο με πλούσια τεχνογνωσία που συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων ενεργειακών ομίλων στην Ευρώπη. Αποτελεί, επίσης, ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση των φιλόδοξων στόχων της ενεργειακής μετάβασης της χώρας μας με τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, αλλά και εξασφάλιση ότι η εταιρεία θα έχει απρόσκοπτη πρόσβαση σε χρηματοδότηση για την επέκταση των δικτύων διανομής φυσικού αερίου».

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου των ΕΛΠΕ, Ανδρέας Σιάμισιης, δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς για την επιτυχή ολοκλήρωση της συγκεκριμένης συναλλαγής με ένα ισχυρό Όμιλο. Η πώληση της συμμετοχής μας αυτής εντάσσεται στη στρατηγική που έχουμε καθορίσει σαν Όμιλος για αποεπένδυση από μη στρατηγικές ή μειοψηφικές συμμετοχές που διαθέτουμε, προκειμένου να επικεντρωθούμε στην επιτάχυνσης υλοποίησης του φιλόδοξου πλάνου που έχουμε θέσει, για ουσιαστική διείσδυση στις ΑΠΕ και δημιουργία ενός ισχυρού πυλώνα στον τομέα της νέας ενέργειας. Την ίδια ώρα, εκτιμούμε πως η εξαγορά της ΔΕΠΑ Υποδομών από την Italgas, πληροί τις προϋποθέσεις για να αποδειχθεί ωφέλιμη συνολικά τόσο για την Εταιρία αλλά και για την ελληνική οικονομία. Οι επενδύσεις σε νέες υποδομές και στην ανάπτυξη ενός πλήρως ψηφιακού δικτύου που θα υποστηρίζει τις νέες τεχνολογίες, ενισχύουν σημαντικά και τις προσπάθειες της χώρας για την ενεργειακή μετάβαση και θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερα οφέλη προς την οικονομία και τους τελικούς καταναλωτές».


    Πηγή: https://hradf.com/taiped-oloklirosi-tis-polisis-toy-100-toy-metochikoy-kefalaioy-tis-depa-ypodomon-a-e-ston-omilo-italgas-spa/



    GTnews

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    " Συνιστά μια ξεκάθαρη ψήφο εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας, δεδομένου ότι σηματοδοτεί την επάνοδο της Italgas στις διεθνείς αγορές έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες."

    Δεν καταλαβαίνω τίποτε. Πολύ προχώ οικονομικά. Πρέπει να πάω φροντιστήριο.

    Link to comment
    Share on other sites

    Τη νεκρανάσταση την είδα. Τις "αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας" δεν καταλαβαίνω...

    Εγώ βλέπω αναπτυξιακές προοπτικές των ιταλικών (και άλλων) επιχειρήσεων ενέργειας με λεφτά δικά μας.

    Edited by Konstantinos IB
    Link to comment
    Share on other sites

    1 ώρα πριν, Konstantinos IB said:

    Τις "αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας" δεν καταλαβαίνω...

    ε, καλά τώρα

    λέμε και καμιά μ@@@@ία να περνάει η ώρα, και να αποκοιμίζουμε τους ιθαγενείς

    Link to comment
    Share on other sites

    Χαχαχα.

    Και απ' ότι φαίνεται λοιπόν δεν θα χρειαστώ φροντιστήριο. Τα λένε μόνοι τους:

    On 6/9/2022 at 10:18 ΠΜ, GTnews said:

    Η Πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα, Patrizia Falcinelli, δήλωσε: «Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της εμπιστοσύνης που τρέφουν οι ιταλικές εταιρείες για την Ελλάδα ως αξιόπιστος προορισμός για επενδύσεις. 

    Επειδή μας έχουν εμπιστοσύνη (ότι θα τους ταΐσουμε γενναιόδωρα) έρχονται εδώ για να "επενδύσουν". Διότι αντί να αλλάζουμε ενεργειακή νοοτροπία και να περιορίζουμε την κατανάλωση (θωρακίζοντας ενεργειακά τα σπίτια μας, εξορθολογίζοντας τις ανάγκες μας κλπ, κλπ) ζητάμε περισσότερο ρεύμα και αέριο. Και επιπλέον ζητάμε και επιδότηση...που θα την πληρώσουμε πάλι εμείς.

    Παίζει να είμαστε ο εξυπνότερος λαός του κόσμου!!!:!:  

    Edited by Konstantinos IB
    Link to comment
    Share on other sites

    8 ώρες πριν, Konstantinos IB said:

    ... είμαστε ο εξυπνότερος λαός του κόσμου!!!

    κι όχι μόνο

    κι όταν ξυπνήσαμε, κι αντιληφθήκαμε ότι μας είχαν πάρει και τα σ@@@@κα, ψάξαμε τον επόμενο σωτήρα....

    Link to comment
    Share on other sites

    Το Ελληνικό δημόσιο πούλησε εταιρία στο Ιταλικό δημόσιο. Nuff said.

    Τελος πάντων, ότι πουλιέται από το ΤΑΙΠΕΔ είναι αποτυχία. Απορώ πως το βαφτίζουν ως επιτυχία. Απλά πες "ρε παιδιά δεν παίζουν λεφτά, μας αναγκάζουν να το κάνουμε. Τα λεφτά θα πάνε εκεί...". Όλα τα άλλα περί ανάπτυξης είναι κουταμάρες.

    Φυσικα δεν παίζει πολύ το θέμα στα κανάλια οποτε το πιάνεις το νόημα.

    Link to comment
    Share on other sites

    Και ένα θέμα που συνεχίζει να μην απασχολεί σκανδαλωδώς στα συστημικά @@@@@κάναλα και π...blogs της χαζοελλάδας είναι ότι ετοιμάζεται ολόκληρο τραίνο ξεπουλήματος της παραγωγικής δημόσιας περιουσίας που τρέχει με ταχύτητες MAGLEV. Και φυσικά τα έργα υποδομής σε αυτές τις εταιρείες που πρόκειται να πουληθούν συνεχίζουν πυρετωδώς, "εις υγείαν του κορόιδου".

    Και το κερασάκι στην τούρτα: Ενώ η ολομέλεια του ΣΤΕ έκρινε αντισυνταγματική την είσοδο ΕΥΔΑΠ και ΕΥΔΑΘ στο Υπερταμείο οι διαδικασίες για την πώλησή τους συνεχίζονται κανονικά.

     

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.