Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Παράταση του ΕΣΠΑ για έναν χρόνο ζητούν οι Περιφέρειες


    Την παράταση του ΕΣΠΑ, που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2015, για ένα ακόμη χρόνο, προκειμένου να μπορέσουν να ολοκληρωθούν όλα τα έργα που είναι σε εξέλιξη και να μη χαθούν πολύτιμοι πόροι για τη χώρα, ιδιαίτερα στην κρίσιμη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, ζήτησαν οι περιφερειάρχες από την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου, στη συνάντηση που είχαν χθες Πέμπτη, στα γραφεία της ΕΕ, στην Αθήνα.

     

    Στη συνάντηση συζητήθηκε και ο προγραμματισμός για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, για την οποία οι περιφερειάρχες επισήμαναν ότι η κατανομή των πόρων έγινε με τα στοιχεία της ανάπτυξης των ετών 2007, 2008 και 2009 και -όπως επισήμαναν- αυτό αδικεί τη χώρα.

     

    Επίσης, τόνισαν ότι το σύστημα διαχείρισης και οι όλες διαδικασίες απαιτούν περαιτέρω απλούστευση. Όπως είπαν, στη λογική της ορθής και σύμφωνης με τους κανονισμούς δημοσιονομικής διαχείρισης, δεν θα πρέπει να επιβάλλονται πρόσθετες επιβαρύνσεις που λειτουργούν δυσβάσταχτα για τις υπηρεσίες και αποτρεπτικά πολλές φορές για τις επιχειρήσεις.

     

    «Πρέπει να αλλάξει το μοντέλο από τον υπουργό γιατί έτσι δεν οδηγεί πουθενά, όπως επίσης το ίδιο πρέπει να συμβεί και για τη γραφειοκρατία» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) Κώστας Αγοραστός, υπογραμμίζοντας ότι «ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι ενισχύσεις πρέπει να είναι άμεσες».

     

    Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η συμμετοχή της ΕΝΠΕ στις τεχνικές επιτροπές που θα συγκροτηθούν από το υπουργείο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με στόχο την απλούστευση των διαδικασιών υλοποίησης των έργων κατά τη νέα προγραμματική περίοδο και την εξέταση του συνόλου των προβλημάτων που δυσχεραίνουν την ταχεία απορρόφηση των πόρων.

     

    Η Επίτροπος, από την πλευρά της, ζήτησε να ενταθεί η συνεργασία των υπηρεσιών της Επιτροπής με τις Περιφέρειες ώστε να επιλύνονται έγκαιρα όλα τα προβλήματα.

     

    Πηγή: http://www.ypodomes.com/index.php/alles-upodomes/endiaferouses-eidiseis/item/30403-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%83%CF%80%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CE%BD-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%82





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Αυτή την εβδομάδα και το έργο στο οποίο δουλεύω θα κάνει διακοπή, και πολύ κρατήσαμε, άλλοι έχουν σταματήσει κοντά 2 μήνες τώρα. Χθες διάβασα ένα άρθρο που περιγράφει την κατάσταση όπως πραγματικά είναι:

    Καθημερινή: κανένα έργο δεν πληρώνεται

    http://www.kathimerini.gr/816660/article/epikairothta/politikh/kanena-ergo-den-plhrwnetai

     

    Τα δημόσια έργα σε ολόκληρη τη χώρα, εμφανίζουν εικόνα διάλυσης» καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών και το ένα μετά το άλλο οι εργασίες διακόπτονται, εξαιτίας της οικονομικής αδυναμίας των κατασκευαστικών επιχειρήσεων. Αιτία, η μη εκτέλεση από την πλευρά του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους των αιτημάτων πληρωμών, τα οποία συσσωρεύονται ανεκτέλεστα ή ικανοποιούνται με επιλεκτικό τρόπο», σημειώνει. Ανάλογα είναι τα προβλήματα που προκύπτουν και για το νέο ΕΣΠΑ, το οποίο ξεκίνησε τυπικά στις αρχές του 2014, αλλά η ενεργοποίησή του προσκρούει τόσο στην ανετοιμότητα της χώρας, όσο και στα προβλήματα ρευστότητας της χώρας.

    Edited by dsworks
    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Αιτία, η μη εκτέλεση από την πλευρά του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους των αιτημάτων πληρωμών

     

     

     

    Αυτο ακριβως!

    Βαλλε και ολα τα επενδυτικα προγραμματα ΕΣΠΑ και μη.

    ΕΣΠΑ 2014-2020 δεν εχει ξεκινησει ακομα.

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.