Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Παρουσίαση για την έναρξη του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027


    «Τι ΝΕΟ φέρνει το ΝΕΟ ΕΣΠΑ 2021-2027»

    16-17 Ιουνίου στην Καλαμάτα το Αναπτυξιακό Συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027

    Σκοπός του διήμερου Συνεδρίου, που σηματοδοτεί, ουσιαστικά, την έναρξη του νέου Εταιρικού Συμφώνου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ), είναι να παρουσιάσει  τις νέες προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τις νέες αναπτυξιακές προτεραιότητες της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια για την ενίσχυση του παραγωγικού δυναμικού της οικονομίας, των υποδομών, των ανθρώπινων δεξιοτήτων και την ενδυνάμωση της κοινωνικής προστασίας.

    Στο συνέδριο θα κάνουν εναρκτήριες τοποθετήσεις η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Elisa Ferreira (μέσω video). Στο πρώτο μέρος του συνεδρίου, θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι στόχοι, οι πόροι και οι διαδικασίες του ΝΕΟΥ ΕΣΠΑ 2021-2027

    Μέσω του ΝΕΟΥ ΕΣΠΑ 2021-2027, που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 29 Ιουλίου 2021, θα διοχετευθούν στην ελληνική οικονομία και κοινωνία διαθέσιμοι πόροι 26,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 20,9 δισ. ευρώ συνιστούν συμμετοχή της Ε.Ε. Με το ΝΕΟ ΕΣΠΑ θα χρηματοδοτηθούν, μεταξύ άλλων, νέες δράσεις και έργα πολιτικής προστασίας, ψηφιακού μετασχηματισμού, δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης, καινοτομικής και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, υποδομών μεταφορών, περιορισμού των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, ορθολογικής διαχείρισης υδάτων, βιοποικιλότητας, «καθαρής» ενέργειας, δεξιοτήτων ανθρώπινου δυναμικού, ένταξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, υγείας και ψυχικής υγείας, ποιοτικής εκπαίδευσης νέων, ολοκληρωμένης χωρικής ανάπτυξης.

    Το σύνολο των εργασιών του Συνεδρίου για το ΝΕΟ ΕΣΠΑ 2021-2027 -που θα μεταδοθεί και μέσω livestreaming– θα αναπτυχθεί σε πέντε μεγάλες θεματικές ενότητες:

    1. Η Επιχειρηματικότητα ως καταλύτης της αναπτυξιακής διαδικασίας (Συντονιστής:Μιχάλης Γκούμας, Ειδική Υπηρεσία Στρατηγικής, Σχεδιασμού και Αξιολόγησης, Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων)
    2. Αναβαθμίζοντας τις δημόσιες υποδομές (Συντονίστρια: Φαίη Μακαντάση, Διευθύντρια Ερευνών, «διαΝΕΟσις»)
    3.  Ενδυναμώνοντας την κοινωνική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή (Συντονιστής: Ιωάννης Φίρμπας, Γενικός Διευθυντής Εθνικής Αρχής Συντονισμού, Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων)
    4.  Σχεδιάζοντας την χωρική ανάπτυξη (Συντονίστρια: Μαρία Κωστοπούλου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη, Ειδική Υπηρεσία Στρατηγικής, Σχεδιασμού και Αξιολόγησης, Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων)
    5. Πράσινες Επενδύσεις για ένα βιώσιμο μέλλον – Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση (Συντονιστής: Πέτρος Ευγενικός, Συνεργάτης Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων)

    Περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου: https://www.espa.gr/el/Pages/SynedrioNeoESPA21-27.aspx

    Το πρόγραμμα: https://www.espa.gr/Documents/AGENDA_GR_T6.pdf

     





    GTnews

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.