Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Πράσινο Ταμείο: Προωθεί νέο πρόγραμμα για τη χρηματοδότηση αναπλάσεων αστικού χώρου


    Στη δημιουργία ενός νέου προγράμματος, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), για τη χρηματοδότηση αναπλάσεων αστικού χώρου προσανατολίζεται το Πράσινο Ταμείο, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΔΣ του Ταμείου, Γεώργιος Πατρίκιος, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων για την Αυτοδιοίκηση, www.amna.gr/ota.

     

    «Στόχος του προγράμματος θα είναι η αύξηση της βιωσιμότητας των πόλεων και της αναπτυξιακής δυναμικής τους», αναφέρει και γνωστοποιεί ότι «το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει με ένα οικονομικό αντικείμενο ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ για το 2017, ενώ προβλέπεται και αντίστοιχο ποσό, που ενδεχομένως θα φτάσει και τα 50 εκατομμύρια ευρώ για το 2018, ώστε να υπάρξει σταδιακή ένταξη δήμων στο πρόγραμμα για αστικές αναπλάσεις».

     

    Βασικά κριτήρια για την ένταξη δήμων στο πρόγραμμα θα είναι το πληθυσμιακό μέγεθος, η αστική και περιβαλλοντική υποβάθμιση, αλλά και η ωριμότητα των προτάσεων που θα κατατεθούν. Συγκεκριμένα, θα χρηματοδοτηθούν, με προτεραιότητα, οι δήμοι που διαθέτουν ολοκληρωμένες προτάσεις, με την αντίστοιχη ωριμότητα σε επίπεδο που θα πρέπει να έχει φτάσει τουλάχιστον στο στάδιο της οριστικής μελέτης και να διαθέτει ετοιμότητα προκήρυξης.

     

    Με αυτό το δεδομένο προβλέπεται να υπάρξουν περισσότερες από μία προθεσμίες υποβολής προτάσεων (κυλιόμενες), προκειμένου δήμοι που δεν έχουν την απαραίτητη ετοιμότητα να έχουν τον χρόνο ώστε να ωριμάσουν τις μελέτες και να υποβάλλουν πρόταση ένταξης στο πρόγραμμα για όσο χρονικό διάστημα υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια.

     

    Πηγή: http://www.energia.gr/article.asp?art_id=117118





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    για το 2017, υπαρχει ηδη αυτο, προ μηνος...

     

    Εγκρίθηκε το Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου με τίτλο «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου»
    Απρ 22 2017 06:50 | Engineer σε Περιβάλλον
    πράσινο ταμείο

    Εγκρίθηκε το Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου με τίτλο «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου»

    Εγκρίθηκε σήμερα με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, το Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου με τίτλο «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου», το οποίο περιλαμβάνει χρηματοδότηση ύψους 29.526.449,18 €, για το έτος 2017.

    Κεντρικός στόχος του προγράμματος είναι η προώθηση μέτρων και δράσεων για την προστασία, αναβάθμιση και αποκατάσταση του περιβάλλοντος.

    Επιπλέον μέσω αυτού του προγράμματος χρηματοδοτούνται παρεμβάσεις για τη αναβάθμιση και ολοκληρωμένη ανάπτυξη των πόλεων για την ταυτόχρονη επίτευξη οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών στόχων.

    Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις για την αστική αναζωογόνηση και την αστική βιώσιμη κινητικότητα, στις οποίες θα συμμετάσχουν Δήμοι από όλη την Ελλάδα.

     

    http://www.michanikos.gr/_/%ce%95%ce%b9%ce%b4%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82/%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%b2%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%bd/%ce%b5%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%af%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%b3%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%cf%81%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%85-%cf%84%ce%b1%ce%bc%ce%b5%ce%af%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b5-r5713

    Edited by dimitris GM
    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.