Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Πως θα πληρωθούν τα έργα του ΕΣΠΑ


    Σε τροποποίηση της Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα προχωρήσει το Υπουργείο Οικονομίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών,ώστε να ρυθμιστεί το θέμα των επιταγών και των πληρωμών εμβασμάτων εξωτερικού για εξοπλισμό που απαιτείται για την συνέχιση των έργων ΕΣΠΑ.

     

    Όπως ενημέρωσε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών,Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιωργος Σταθάκης τα μέλη του προεδρείου του Συνδέσμου Ανωνύμων Τεχνικών Εταιριών (ΣΑΤΕ) το υπουργείο επιπλέον δρομολογεί σε συνεννόηση με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, την επίλυση της χρηματοδοτικής κάλυψης των έργων που έχουν σταματήσει.

     

    Όσον αφορά στα δάνεια όπως ανέφερε ο Υπουργός, μετά από εντατικές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, συμφωνήθηκε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσει η εκταμίευση σημαντικού μέρους των υπαρχόντων και νέων δανείων που θα λάβει η χώρα από την Τράπεζα, ενώ από τον Οκτώβριο θα υπάρξει αυξημένη ρευστότητα στα έργα του ΕΣΠΑ, στη βάση των ρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

     

    Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σταθάκης ζήτησε από τους εκπροσώπους του Συνδέσμου να στηρίξουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία και να ολοκληρωθούν τα έργα μέχρι το τέλος του 2015.

     

    Τέλος, ο Υπουργός επεσήμανε ότι υπάρχει η υποχρέωση θέσπισης ενιαίου πλαισίου δημοσίων συμβάσεων που θα λειτουργεί με την έναρξη του νέου έτους και κάλεσε τον ΣΑΤΕ να συνεχίσει να καταθέτει τις γόνιμες προτάσεις του και προβληματισμούς του.

     

    Πηγή: http://www.ered.gr/el/content/Pos_tha_plirothoun_ta_erga_tou_ESPA/#.VbslLPntmko





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.