Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Σύμβαση ΚΑΠΕ και ΤΠΔ για την αναβάθμιση του Οδοφωτισμού


    Για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας στις εγκαταστάσεις οδοφωτισμού των ΟΤΑ Α’ & Β’ βαθμού, το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων (ΤΠ&Δ) έχει διαμορφώσει χρηματοδοτικά εργαλεία με νέα χαμηλά επιτόκια. Το ΚΑΠΕ παρέχει πολύτιμη τεχνική υποστήριξη στο ΤΠ&Δ για την επιτυχή υλοποίηση και αξιολόγηση του αντίκτυπου των έργων.

    Η σχετική προγραμματική σύμβαση υπεγράφη στις 16 Σεπτεμβρίου 2020, από τον Πρόεδρο του ΤΠ&Δ κ. Δημήτριο Σταμάτη και το Γενικό Διευθυντή του ΚΑΠΕ Δρ. Ν. Καραπαναγιώτη, παρουσία του Προέδρου του ΚΑΠΕ Δρ. Σπύρου Οικονόμου και στελεχών των δύο φορέων.

    Μέσω του προγράμματος τεχνικής υποστήριξης παρέχονται στους ΟΤΑ όλα τα απαιτούμενα εργαλεία για το σωστό σχεδιασμό, τη μελέτη, την υλοποίηση, αλλά και την αξιολόγηση του ενεργειακού και οικονομικού οφέλους, καθώς και την επίτευξη των απαιτούμενων φωτεινών επιπέδων. Πρόσθετα, εξασφαλίζεται η συντήρηση των φωτιστικών σωμάτων για δέκα χρόνια.

    Ο οδοφωτισμός αποτελεί σημαντικό κομμάτι της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας των Δήμων, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των φωτιστικών σωμάτων που χρησιμοποιούνται σήμερα είναι παλιάς τεχνολογίας, δηλαδή σημαντικά πιο ενεργοβόρα από τα σύγχρονα φωτιστικά σώματα και λαμπτήρες. Η αντικατάστασή τους από σύγχρονα φωτιστικά σώματα και λαμπτήρες οδηγεί σε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, με συνεπαγόμενη μείωση του λειτουργικού κόστους, αλλά και σε σημαντική βελτίωση των επιπέδων φωτεινότητας και της εικόνας της πόλης.

    Μέσω της ετήσιας μείωσης των δαπανών λειτουργίας και συντήρησης των εγκαταστάσεων οδοφωτισμού, ο σχεδιασμός του προγράμματος παρέχει στους ΟΤΑ τη δυνατότητα αφενός να καλύπτουν την εξυπηρέτηση του δανείου τους και αφετέρου να αυξήσουν τους διαθέσιμους οικονομικούς πόρους προς όφελος των δημοτών.

    Ήδη, στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν εγκατασταθεί ή εγκαθίστανται περί τα 250.000 φωτιστικά σώματα και λαμπτήρες νέας τεχνολογίας, αποφέροντας μείωση της εγκατεστημένης ισχύος κατά 18MW και ετήσια εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας κατά 65%.


    Πηγή: https://www.myota.gr/2020/09/24/%CF%83%CF%8D%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%80%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%80%CE%B4-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.