Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • ΥΠΟΙΚ: Επιταχύνονται οι διαδικασίες για το νέο ΕΣΠΑ


    Η επιτάχυνση των διαδικασιών ενεργοποίησης των επιχειρησιακών προγραμμάτων της περιόδου 2014 - 2020 έχει ξεκινήσει, διασφαλίζοντας λειτουργικά και οργανωτικά την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομίας, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ανακριβή τα δημοσιεύματα περί «παγώματος» της πρόσβασης στα 25 δισ. ευρώ του ΕΣΠΑ.

     

    Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, το υπουργείο εργάζεται εντατικά ώστε να αποτρέψει την επιβάρυνση των εθνικών πόρων από αστοχίες του παρελθόντος, βελτιώνοντας διαδικασίες, ενισχύοντας τη διαφάνεια και ισχυροποιώντας τους βασικούς τελικούς δικαιούχους μέσω μιας ουσιαστικής διαδικασίας εξυγίανσης των προγραμμάτων.

     

    Το υπουργείο χαρακτηρίζει ότι οι πληροφορίες περί «παγώματος» της πρόσβασης στα 25 δισ. ευρώ του ΕΣΠΑ που κυκλοφόρησαν μέσω δημοσιευμάτων το Σαββατοκύριακο είναι ανυπόστατες και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

     

    «Δεν έχει υπάρξει καμία “άτυπη” ενημέρωση των ελληνικών αρχών από τις αρμόδιες κοινοτικές υπηρεσίες ούτε συζητήθηκαν θέματα τεχνικών δυσκολιών για τις διαχειριστικές αρχές, όπως ανακριβώς αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας. Η Γενική Γραμματεία ΕΣΠΑ συνομιλεί τακτικότατα με τις αρμόδιες κοινοτικές υπηρεσίες, οι οποίες με τη σειρά τους εξέφρασαν την έκπληξή τους γι' αυτές τις δημοσιογραφικές πληροφορίες» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

     

    Σύμφωνα με το υπουργείο, ενδεικτικό της αστοχίας του δημοσιεύματος είναι το γεγονός πως στις 26 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η ετήσια συνάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τα επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ και συζητήθηκαν διεξοδικά τόσο τα θέματα που αφορούν στην ομαλή ολοκλήρωση των προγραμμάτων της περιόδου 2007-2013 όσο και στις διαδικασίες έγκαιρης ενεργοποίησης του νέου ΕΣΠΑ 2014 - 2020.

     

    Η συνεργασία με τους εκπροσώπους της Ε.Ε., στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης, ήταν παραγωγικότατη και σε άριστο κλίμα και βεβαίως από καμία πλευρά δεν τέθηκαν ζητήματα «παγώματος» ή αναστολής πληρωμών του ΕΣΠΑ, συμπληρώνει η ανακοίνωση.

    «Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα επιχειρούν να αναμοχλεύσουν περιπτώσεις προγραμματικών και οργανωτικών αστοχιών προηγούμενων περιόδων που σε καμία περίπτωση δεν συνδέονται με τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων της επόμενης περιόδου και να τα αναπαραγάγουν παραπλανώντας την κοινή γνώμη και το επενδυτικό κοινό», όπως εκτιμά το υπουργείο.

     

    Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/finance/story/928212/ypoik-epitaxunontai-oi-diadikasies-gia-to-neo-espa





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Να προσέξουν μην τους εκτροχιάσει η υπερβολική επιτάχυνση.Ακάθεκτα συνεχίζουν την επικοινωνιακή διαχείριση των πραγματικών προβλημάτων. Η επικοινωνία ως αυτοσκοπός πλέον.

    Link to comment
    Share on other sites

    Επιπλέον απ' ότι διαβάζω:

    >

    >

    «Σε αντίθετη περίπτωση, η Επιτροπή μπορεί να αναστείλει την πληρωμή μέρους ή και του συνόλου των πόρων για τα επιχειρησιακά προγράμματα. Θα μπορεί επίσης να αναστέλλεται η καταβολή πόρων των Διαρθρωτικών Ταμείων μετά από σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου»

     

    Παίζει τίποτα άλλο στην Ελλάδα εκτός από το ΕΣΠΑ;

    Να παρακαλάμε να μην κάτσει καμιά στραβή γιατί η μόνη λύση μετά είναι τα λεφτόδεντρα. Και τα γ.μ.μ.να  έχουν δύσκολη καρποφορία

    Υπάρχει βέβαια ο τουρισμός και ο πρωτογενής.

     

    Terry, μας βλέπω να κατεβαίνουμε στα μέρη σου.

    Το καλοκαίρι > και > και το χειμώνα θα μαζεύουμε πορτοκάλια.

    Πόσο είπαμε πληρώνουν τους Βούλγαρους για αυτές τις δουλειές;

    Edited by hkamp
    Link to comment
    Share on other sites

    Οπως τα λες.

     

    Ετσι και γινει καμια στραβη, εργολαβοι και ιδιωτες επενδυτες (ναι υπαρχουν και αυτοι) θα ψαχνουν δεντρο να κρεμαστουν.

    Μη μιλησω για προγραμματα επιδοτουμενα απο τον ΟΑΕΔ μεσω ΕΣΠΑ, ή επιδοτηση εργασιας κτλ κτλ.

     

     

    hkamp

    20Ε τη μερα παιρνουν οι Βουλγαροι. Αν και νομιζω οτι πλεον πανε με το κιλο/

    Ο Ελληνας που ειναι και εντος εδρας, με 10Ε θα ειναι μια χαρα.

    Edited by terry
    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.