Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Bloomberg: Που να επενδύσεις $100.000 σήμερα και ποιο το μέλλον στο real estate


    Η παραλλαγή Δέλτα του κορονοϊού φέρνει νέα «αναστάτωση» στις διεθνείς αγορές καθιστώντας πιο δύσκολη την εύρεση υποσχόμενων επενδυτικών προϊόντων.

    Οι επενδυτές αντιμετωπίζουν σήμερα ένα δίλημμα. Το αν θα πρέπει να «ποντάρουν» σε μια οικονομία ανάκαμψης ή να προετοιμαστούν για περισσότερες κρίσεις, εθνικά Lockdown και νέες επανεκκινήσεις. Ο κλάδος των ακινήτων συνεχίζει να «πρωταγωνιστεί» σε όλο αυτό το σκηνικό με το ερώτημα που κυριαρχεί να είναι το αν θα υπάρξει συνέχεια του ενδιαφέροντος για τα προάστια όσον αφορά στην κατοικία σε σχέση με τις πόλεις, και το πως θα είναι η επόμενη ημέρα στα γραφεία και τα εμπορικά ακίνητα.

    Το πρακτορείο Bloomberg συγκέντρωσε τις εκτιμήσεις ειδικών της αγοράς για το πού θα επέλεγαν να επενδύσουν με κεφάλαιο $100.000.

    Οι ιδέες κυμαίνονται σε μια μεγάλη γκάμα όπως κινεζικές εταιρίες που ειδικεύονται στην αποθήκευση ενέργειας και μπαταριών, σε ιδιωτικά ταμεία που επενδύουν σε εμπορικά ακίνητα αλλά και μετοχές του κλάδου υγειονομικής περίθαλψης και έρευνας και ανάπτυξης.

    Οι ίδιοι απάντησαν όμως ότι αν το ποσό αυτό το επένδυαν σε προσωπικό επίπεδο θα αγόραζαν πολύτιμους λίθους, προϊόντα νέας τεχνολογίας αλλά και ένα πολύ μακρινό ταξίδι αναψυχής που τους στέρησε η πανδημία του κορονοϊού τα τελευταία χρόνια.

    Μεταξύ των ερωτηθέντων από το Bloomberg, ήταν και ο Michael Faust, Πρόεδρος της Bailard Wealth Management ο οποίος υπογράμμισε την σημασία του κλάδου των ακινήτων στις επενδύσεις της... επόμενης ημέρας.

    Οπως είπε: «οι επενδυτές που διαφοροποιούνται σε μετοχές και ομόλογα μπορεί να έχουν υποτιμήσει την αξία των ιδιωτικών επενδύσεων σε ακίνητα. Ο ίδιος αναφέρει ότι η τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια περιλαμβάνουν χώρους γραφείων, διαμερίσματα και βιομηχανικά ακίνητα. Θεωρούνται  λιγότερο «ασταθή» περιουσιακά στοιχεία και συμπεριφέρονται διαφορετικά σε σχέση με άλλες μορφές επένδυσης όπως τα ομόλογα και οι μετοχές.

    Οι ειδικοί, εκτιμούν ότι η επένδυση σε ακίνητα παραμένει "hot" όπως πριν και μετά την Covid εποχή και τονίζουν ότι υπάρχουν ευκαιρίες για όλους τους τύπους χαρτοφυλακίων.


    Πηγή: http://ered.gr/el/content/Bloomberg_Pou_na_ependuseis_100000_simera_kai_poio_to_mellon_sto_real_estate/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν ξέρω για ποιούς είναι οι ευκαιρίες. Για τους "επενδυτές", ή γι αυτούς που προσπαθούν να ξεφορτωθούν σαβούρα?

    Πάντως, πρόσφατο ομολογιακό δάνειο εγχώριου "παίκτη", ίσα που καλύφθηκε...

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.