Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural

    15 ειδήσεις in this category

    1. Sponsored

      Engineer

      Η Geonoesis γιορτάζοντας τη Black Friday προσφέρει για λίγες ημέρες το λογισμικό KtimaDGM στην προνομιακή τιμή των 280 € + ΦΠΑ (μέχρι και τις 30/11/2023).
      Το KtimaDGM 2024 είναι ένα πρόγραμμα που διευκολύνει τον έλεγχο, την προετοιμασία και την ολοκλήρωση τοπογραφικών διαγραμμάτων, διαγραμμάτων πράξεων και γεωμετρικών μεταβολών προς υποβολή στο σύστημα της Ελληνικό Κτηματολόγιο, μέσα από συστήματα CAD.
      Το KtimaDGM 2024 παρέχει μία σειρά εργαλείων για όλες τις διαδικασίες σύνταξης διαγραμμάτων προς υποβολή στο σύστημα της Ελληνικό Κτηματολόγιο: από τον πλήρη έλεγχο των τοπογραφικών διαγραμμάτων και διαγραμμάτων γεωμετρικών μεταβολών, την πραγματοποίηση όλων των απαραίτητων χωρικών πράξεων, τη δημιουργία των πινάκων συντεταγμένων και των πινάκων μεταβολών, μέχρι την δημιουργία αρχείων pdf με hash code του αντίστοιχου DXF. Παρέχει επίσης τη δυνατότητα λήψης των πολυγώνων των PST_KAEK από το σύστημα INSPIRE της Ελληνικό Κτηματολόγιο, απευθείας μέσα από το CAD.

      Δείτε αναλυτική παρουσίαση των προγραμμάτων της Geonoesis εδώ: http://www.geonoesis.gr/lambdaomicrongammaiotasigmamuiotakappaomicron.html
    2. Sponsored

      Engineer

      Η πολυσχιδής δράση και η εξέλιξη της ΔΕΠΑ Εμπορίας σε μια σύγχρονη, καθετοποιημένη επιχείρηση με ηγετικό ρόλο στον τομέα της ενέργειας,  που κρύβεται «πίσω από όσα πάνε την ενέργεια μπροστά», αποτυπώνεται στο νέο εταιρικό video της εταιρείας.
      Τα πολυάριθμα πεδία δραστηριοποίησης  της εταιρείας που έφερε το φυσικό αέριο στην Ελλάδα, καθώς και ο στρατηγικός σχεδιασμός - με επενδύσεις σε όλα τα επίπεδα- αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά της ΔΕΠΑ Εμπορίας που  βρίσκεται πίσω από την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας αλλά και την επαναδιαπραγμάτευση των συμβολαίων με την οποία εξασφάλισε ευνοϊκότερους όρους για τους πελάτες της και την εγχώρια οικονομία. Η εταιρεία είναι  επίσης πίσω από την συγκράτηση του ενεργειακού κόστους για νοικοκυριά και επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης, με εκπτώσεις αλλά και την επιστροφή μερίσματος στην κοινωνία και την οικονομία.
      Παράλληλα, η ΔΕΠΑ Εμπορίας πρωταγωνιστεί σε μεγάλα ενεργειακά έργα που μετατρέπουν την Ελλάδα σε διεθνή κόμβο φυσικού αερίου, ενώ εισέρχεται σε νέες δραστηριότητες όπως η ηλεκτροπαραγωγή. 
      Ιδιαίτερα σημαντική είναι για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας η προσήλωση  της σε μία πράσινη στρατηγική που στηρίζει και προάγει την ενεργειακή μετάβαση  μέσω επενδύσεων σε έργα ΑΠΕ και φιλικά προς το περιβάλλον καύσιμα, όπως επίσης και την προώθηση μιας «πράσινης» ναυτιλίας στην Ανατολική Μεσόγειο με τη συμμετοχή της σε αναπτυξιακά προγράμματα.  
      Η εταιρεία βρίσκεται πίσω και από το FISIKON, το μόνο πανελλαδικό δίκτυο πρατηρίων CNG στη χώρα που προωθεί την αεριοκίνηση και εισάγει νέα καύσιμα στο ενεργειακό μίγμα των μετακινήσεων και μεταφορών.
      Στον πυρήνα όμως όλων όσων είναι σήμερα η ΔΕΠΑ Εμπορίας βρίσκονται οι ανθρωποκεντρικές της αξίες. Όπως αποτυπώνεται με σαφήνεια στο νέο video, πίσω απ’ όλα τα επιτεύγματα και τα αναπτυξιακά βήματα της εταιρείας σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο ενεργειακό περιβάλλον βρίσκονται οι άνθρωποι της, που αποτελούν το πολυτιμότερο της κεφάλαιο. 
       
      Μπορείτε να δείτε το νέο εταιρικό video της ΔΕΠΑ Εμπορίας στο παρακάτω link:
    3. Sponsored

      Engineer

      Η εταιρεία LIFTEK, συνεχίζοντας τη δυναμική της ανάπτυξη στον κλάδο της κατασκευής και εμπορίας ολοκληρωμένων συστημάτων ανελκυστήρων, σχεδιάζει και διαθέτει σύγχρονους ανελκυστήρες υψηλής ποιότητας και αισθητικής για κάθε χρήση και τύπο κτιρίου σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων.
      GIF 1.mp4
      Σήμερα, κτίριο χωρίς ασανσέρ δε νοείται, είτε μιλάμε για επαγγελματικά κτίρια, δημόσια κτίρια, κτίρια υποδομών (πχ λιμάνι, αεροδρόμιο) είτε για ξενοδοχεία και μεζονέτες. Καθόλου τυχαία, καθώς οι ανελκυστήρες είναι αυτοί που εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη μεταφορά προσώπων και προϊόντων μεγάλου βάρους.
      Η Liftek είναι η ποιοτική και αξιόπιστη επιλογή για λύσεις ανελκυστήρων με πιστοποιήσεις ασφαλείας, πρότυπες κατόψεις νέων εγκαταστάσεων και ανακαινίσεων για κάθε τύπο κτιρίου.
      Φέρνοντας τη νέα εποχή των ανελκυστήρων στο σήμερα, η Liftek άνοιξε τις πόρτες της σε 4 νησιά των Κυκλάδων πριν από 5 χρόνια. Η εταιρεία συνδυάζει απόλυτα την καινοτομία των σύγχρονων μοντέλων ανελκυστήρων με την εμπειρία και την τεχνογνωσία του εξειδικευμένου προσωπικού της.
      Στη Liftek δουλεύουμε μαζί σας σε όλα τα στάδια, από τον αρχικό σχεδιασμό και τις προδιαγραφές του έργου, την ανάπτυξη των σχεδίων των ανελκυστήρων έως την παράδοση του και μετέπειτα τη συντήρησή τους. Όλες οι λύσεις μας είναι απόλυτα προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις και τις ανάγκες σας και συμμορφώνονται με τη νομοθεσία για τη μέγιστη ασφάλεια, αξιοπιστία και άνεση.
      Είστε μηχανικός, αρχιτέκτονας ή ιδιώτης; Ποια είναι τα πιο σημαντικά κριτήρια επιλογής ενός ανελκυστήρα για εσάς; Αναζητάτε ανελκυστήρα για νέα εγκατάσταση ή θέλετε ανακαίνιση ασανσέρ; Εμείς ακούμε τις ανάγκες σας και έχουμε δημιουργήσει ειδικές λύσεις που προσαρμόζονται στις απαιτήσεις σας.
      Επιπλέον, επιλέγοντας τη Liftek, είστε σίγουροι ότι το έργο σας θα παραδοθεί εντός χρονοδιαγράμματος και εντός προϋπολογισμού.
      GIF 2.mp4
      Διαθέτουμε τη μεγαλύτερη γκάμα ανελκυστήρων, υδραυλικούς και μηχανικούς, στις Κυκλάδες καθώς συνεργαζόμαστε με τη Metron ΑΕ, μια από τις κορυφαίες βιομηχανίες ανελκυστήρων παγκοσμίως.
      Οι ανελκυστήρες Metron σου δίνουν πολλούς λόγους για να τους προτιμήσεις. Σίγουρα είναι η τεχνική υπεροχή τους και το αξεπέραστο design που προσαρμόζεται στην αισθητική του χώρου σου. Με το Online Configurator της Metron, μπορείς να δημιουργήσεις έναν ανελκυστήρα όπως εσύ τον φαντάζεσαι.
      GIF 3.mp4
      Ασφάλεια και αξιοπιστία προϊόντος
      Για τη Liftek, η ζωή είναι συνυφασμένη με την ασφάλεια και την ποιότητα. Όταν οι ανελκυστήρες μας χρησιμοποιούνται καθημερινά από τόσο κόσμο, έχουμε την ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες μας απολαμβάνουν αξιόπιστα προϊόντα και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, ενώ οι τελικοί χρήστες ασφαλείς και ευχάριστες μετακινήσεις.
      Όλοι οι ανελκυστήρες που εγκαθιστά η Liftek είναι σχεδιασμένοι σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2014/33/EU, συμμορφώνονται με το βασικό Ευρωπαϊκό Πρότυπο EN81-20 και φέρουν όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις. 
      Επικοινωνήστε με τη Liftek για να δημιουργήσετε έναν ανελκυστήρα τόσο μοναδικό όσο και εσείς. Έχει μια λύση για εσάς!
      Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους ειδικούς της Liftek να συζητήσουμε αναλυτικά όλες τις προδιαγραφές του έργου και να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε την καλύτερη λύση για εσάς.
      Με 4 γραφεία άμεσης εξυπηρέτησης και Tεχνικής Kάλυψης σε Σύρο, Μύκονο, Πάρο και Νάξο η LIFTEK έχει ως κύριο σκοπό της να σας προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, καλύπτοντας όλα τα νησιά των Κυκλάδων. Η Τηλεφωνική Τεχνική Υποστήριξη λειτουργεί όλο το 24ωρο 365 μέρες τον χρόνο, ενώ η Γραμματειακή υποστήριξη λειτουργεί καθημερινά 9:00 – 21:00
       
      ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ
      σε Σύρο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Τήνο, Σαντορίνη, Μήλο, Ίο, Σίφνο
      Συντήρηση ασανσέρ & επισκευή Μελέτη & εγκατάσταση ανελκυστήρα Κατασκευή μεταλλικών φρεατίων Εγκατάσταση εξωτερικών ασανσέρ Ανακαίνιση & εκσυγχρονισμός ανελκυστήρα Πιστοποίηση ανελκυστήρα & αδειοδότηση  Σας ανεβάζουμε με ασφάλεια στις Κυκλάδες!
      🌐 www.liftek.gr
       📍  Επτανήσου 13, Σύρος
      ☎️ 22810 77777
      📧  [email protected]
      Βρείτε μας και στα social media
      Facebook : https://www.facebook.com/Liftek.gr
      Instagram : https://www.instagram.com/liftek.gr/
      YouTube : https://www.youtube.com/channel/UCX-EUO7c_hIRP11BjolLSsQ
    4. Sponsored

      Engineer

      Η Geonoesis γιορτάζοντας τη Black Friday προσφέρει για λίγες ημέρες το λογισμικό KtimaDGM στην προνομιακή τιμή των 280 € + ΦΠΑ (μέχρι και τις 30/11/2022).
      Το KtimaDGM 2023 είναι ένα πρόγραμμα που διευκολύνει τον έλεγχο, την προετοιμασία και την ολοκλήρωση τοπογραφικών διαγραμμάτων, διαγραμμάτων πράξεων και γεωμετρικών μεταβολών προς υποβολή στο σύστημα της Ελληνικό Κτηματολόγιο, μέσα από συστήματα CAD.
      Το KtimaDGM 2023 παρέχει μία σειρά εργαλείων για όλες τις διαδικασίες σύνταξης διαγραμμάτων προς υποβολή στο σύστημα της Ελληνικό Κτηματολόγιο: από τον πλήρη έλεγχο των τοπογραφικών διαγραμμάτων και διαγραμμάτων γεωμετρικών μεταβολών, την πραγματοποίηση όλων των απαραίτητων χωρικών πράξεων, τη δημιουργία των πινάκων συντεταγμένων και των πινάκων μεταβολών, μέχρι την δημιουργία αρχείων pdf με hash code του αντίστοιχου DXF. Παρέχει επίσης τη δυνατότητα λήψης των πολυγώνων των PST_KAEK από το σύστημα INSPIRE της Ελληνικό Κτηματολόγιο, απευθείας μέσα από το CAD.

      Δείτε αναλυτική παρουσίαση των προγραμμάτων της Geonoesis εδώ: http://www.geonoesis.gr/lambdaomicrongammaiotasigmamuiotakappaomicron.html
    5. Sponsored

      Engineer

      Σε μια περίοδο όπου η αγορά ενέργειας λειτουργεί σε ένα περιβάλλον αυξημένων προκλήσεων και υψηλής αστάθειας, η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής (ΕΔΑ Αττικής) συνεχίζει να πραγματοποιεί υψηλές επενδύσεις για την ανάπτυξη της αγοράς και τη διάδοση του φυσικού αερίου, καθώς και για τον εκσυγχρονισμό και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών της.  
      Ο ρόλος του φυσικού αερίου, ως καύσιμο-γέφυρα για τη διαμόρφωση της επόμενης μέρας στην αγορά ενέργειας, αποδεικνύεται ιδιαίτερα σημαντικός, τόσο για την ένταξη καθαρότερων μορφών ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα, όσο και για την υποστήριξη της οικονομικής ανάπτυξης μέσω της απρόσκοπτης παροχής ενέργειας προς όλους. Το φυσικό αέριο αποτελεί την αποδοτικότερη μορφή ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, όπως και για την ηλεκτροπαραγωγή. Τα πολλαπλά πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου καθώς και η δυνατότητα των νέων υποδομών φυσικού αερίου να διαχειριστούν μείγματα με ανανεώσιμα αέρια (φυσικό αέριο με βιοαέριο ή/και με υδρογόνο), καθιστούν καταλυτική τη συμβολή του στην επίτευξη των στόχων για την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής, οι οποίοι έχουν τεθεί τόσο σε επίπεδο Ε.Ε. (Green Deal & Fit-for-55) όσο και σε εθνικό επίπεδο. Για το λόγο αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επέκταση των υποδομών και η διάδοση της χρήσης φυσικού αερίου, τόσο γεωγραφικά όσο και σε επίπεδο χρήσεων. 
      Σε αυτή τη βάση, το Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΕΔΑ Αττικής προβλέπει επενδύσεις €122,23 εκατ. για την αναβάθμιση και επέκταση 580 χιλιομέτρων δικτύων χαμηλής και μέσης πίεσης έως το 2026 και τη σύνδεση των νέων καταναλωτών. Η πύκνωση του δικτύου σε περιοχές που ήδη τροφοδοτούνται με φυσικό αέριο αλλά και η τροφοδοσία νέων περιοχών τόσο εντός του λεκανοπεδίου όσο και  σε απόσταση από αυτό (ενδεικτικά στο Δήμο Μεγαρέων – Νέας Περάμου), θα συντελέσει στην πραγματοποίηση 85.550 νέων συνδέσεων με τους καταναλωτές, με το πλήθος των ενεργών πελατών στο τέλος του 2026 να ανέρχεται σε 260.400.
      Η ΕΔΑ Αττικής προκειμένου να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της οικολογικής μετάβασης επενδύει στην καινοτομία και τη διαφοροποίηση του ενεργειακού της προϊόντος προετοιμάζοντας τις υποδομές για τη διαχείριση και διανομή μειγμάτων φυσικού αερίου με ανανεώσιμα αέρια. Η εταιρεία, σε συνεργασία με τον Δήμο Ραφήνας και το Εργαστήριο Θαλάσσιων Μεταφορών της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου,  συμμετέχει στο πιλοτικό Ερευνητικό Πρόγραμμα έγχυσης υδρογόνου και βιομεθανίου στο δίκτυο διανομής του Δήμου, προκειμένου να  ελεγχθεί η συμπεριφορά των υλικών του δικτύου διανομής και των εσωτερικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου, σε πραγματικές συνθήκες χρήσης μίγματος φυσικού αερίου και Η2.
      Στην επιτυχή έκβαση των ανωτέρω και στην αύξηση της δυναμικής της ΕΔΑ Αττικής, η ισχυρή παρουσία του νέου μετόχου, της εταιρείας Italgas αναμένεται καθοριστική, καθώς θα συνεισφέρει στις προσπάθειες αναδιαμόρφωσης και εκσυγχρονισμού της εταιρείας, με την επέκταση και ψηφιοποίηση του δικτύου να αποτελούν τις βασικές προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα.
      Τα τελευταία έτη, παρά τις ομολογουμένως ιδιαίτερες συνθήκες, η εταιρεία πέτυχε ρυθμούς ανάπτυξης που επιβεβαιώνουν και δικαιολογούν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών όσων αφορά την υλοποίηση των δεσμεύσεων της. Πρόσφατη έρευνα ικανοποίησης πελατών για την ΕΔΑ Αττικής έδειξε πως η συντριπτική πλειοψηφία των πελατών της, οι 9 στους 10, αξιολογούν τη συνολική εμπειρία εξυπηρέτησης από την Εταιρεία ως πολύ υψηλή, τόσο ως προς τη διαδικασία σύνδεσής τους στο δίκτυο της Εταιρείας, όσο και ως προς το επίπεδο εξυπηρέτησης από τους εκπροσώπους της ΕΔΑ Αττικής.
      Είναι σαφές ότι υπάρχει ανησυχία στους καταναλωτές ως προς την μεταβολή της τιμής του φυσικού αερίου λόγω των τρεχουσών συγκυριών, αλλά παράλληλα γίνεται αντιληπτό ότι ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες το φυσικό αέριο λόγω και της υψηλής απόδοσης στην καύση συνεχίζει να είναι ανταγωνιστικό των λοιπών καυσίμων, με την όποια πρόθεση αλλαγής καυσίμου (πχ σε πετρέλαιο) να κρίνεται από τους ίδιους τους καταναλωτές ως ασύμφορη και περιττή. Στη διαμόρφωση ανταγωνιστικής τιμής επικουρεί βέβαια και το γεγονός ότι η ΔΕΠΑ Εμπορίας το τελευταίο διάστημα παρέχει οριζόντιες επιδοτήσεις για το σύνολο της κατανάλωσης 700.000 οικιακών καταναλωτών φυσικού αερίου, που για τον Οκτώβριο ανέρχονται σε €90/MWh και καλύπτουν το 50% της αύξησης της τιμής.
      Τέλος τα ερωτήματα περί επάρκειας στην τροφοδοσία του φυσικού αερίου, απαντώνται έμπρακτα με τις ενέργειες που έχουν γίνει σε εθνικό επίπεδο με τη διαφοροποίησης των οδεύσεων και των πηγών προμήθειας φυσικού αερίου (αγωγός ΤΑP & φορτία LNG), με τον προγραμματισμό για την παραλαβή επαρκών ποσοτήτων και την αναβάθμιση της αποθηκευτικής ικανότητας του Τερματικού Σταθμού LNG της Ρεβυθούσας. Σε κάθε περίπτωση ο οικιακός καταναλωτής προστατεύεται ως προς λοιπούς ηλεκτροπαραγωγούς καταναλωτές, μεγάλους βιομηχανικούς και εμπορικούς, καθιστώντας ελάχιστες τις πιθανότητες επηρεασμού του στο απευκταίο συμβάν περιορισμού της τροφοδοσίας.  
      Η ΕΔΑ Αττικής αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι και θα παραμείνει ένας ισχυρός εγγυητής του αναπτυξιακού μέλλοντος της Αττικής και των κατοίκων της, αλλά και ένας σημαντικός παράγοντας στην αγορά ενέργειας της Ελλάδας.  Επενδύοντας  στο μέλλον, με όχημα την Ψηφιοποίηση και Αναβάθμιση των Υπηρεσιών της, την Καινοτομία, την Βιώσιμη Ανάπτυξη, το σεβασμό στο Περιβάλλον και τον Άνθρωπο, η ΕΔΑ Αττικής εδραιώνει τη θέση της στον τομέα του φυσικού αερίου θέτοντας στέρεες βάσεις για το μέλλον και καθιστώντας προσιτή σε ολοένα και περισσότερους καταναλωτές την αποδοτικότερη και φιλικότερη προς το περιβάλλον πηγή ενέργειας.
    6. Sponsored

      Engineer

      Η Swiss Approval Technische Bewertung Α.Ε., με έδρα στην Ελευσίνα, είναι μέλος του διεθνούς Οργανισμού Swiss Approval, με εμπειρία και μεγάλο μερίδιο στην αγορά, τόσο στον τομέα των Βιομηχανικών Επιθεωρήσεων όσο και στις Πιστοποιήσεις Συστημάτων Διοίκησης.
      Ήδη από το 2003 προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες Ελέγχου Ποιότητας στον Κατασκευαστικό τομέα, αποκλειστικά σε Διπλωματούχους Μηχανικούς με δυνατότητα υπογραφής, και για λογαριασμό τους.
      1. ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
      Η Swiss Approval Technische Bewertung Α.Ε. παρέχει επαρκείς και πλήρεις επιθεωρήσεις σε Υφιστάμενες Κατασκευές, για την Αποτίμηση της Αξιοπιστίας Υφισταμένων Κατασκευών, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα και τους Διεθνείς Κανονισμούς, αλλά και τις απαιτήσεις της Ελληνικής Νομοθεσίας.
      Το στατικό μοντέλο της κατασκευής, με τα πιθανά ελλατώματα και βλάβες, δημιουργείται με ακρίβεια, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένο μη καταστροφικό εξοπλισμό (ΜΚΕ).
      Με κατάλληλο λογισμικό πεπερασμένων στοιχείων, υπολογίζεται η φέρουσα ικανότητα του κτιρίου.
      Οι επιθεωρήσεις εκτελούνται σε τρία Στάδια / Επίπεδα:
      Επίπεδο I: Οπτική Επιθεώρηση, Γενικός Έλεγχος και μέτρηση Ιδιοσυχνότητας.
      Επίπεδο II: Απόκτηση δεδομένων με την χρήση μη καταστροφικού εξοπλισμού και άλλες μεθόδους ελέγχου.
      Επίπεδο III: Δομική Ανάλυση / Σχεδιασμός επισκευών/ενισχύσεων, εφόσον ζητηθεί κατ’ εντολή του Μηχανικού έργου.
      2. ΜΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ σε ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ και ΧΑΛΥΒΑ ΟΠΛΙΣΜΟΥ
      2.1. Μή Καταστροφικοί έλεγχοι στο σκυρόδεμα
      Μέθοδος ταχύτητας υπερηχητικού παλμού / Ultrasonic Pulse Velocity test (UPV): Βασίζεται στη διάδοση τασικών κυμάτων στο σκυρόδεμα. Χρησιμοποιείται για την μέτρηση του πάχους, καθώς και την εκτίμηση των μηχανικών χαρακτηριστικών του υλικού. Το μέγιστο βάθος μέτρησης μπορεί να φτάσει τα 15 m, ανάλογα με την ποιότητα του υλικού. Υπέρυθρη Θερμογραφία: Η κάμερα υπέρυθρης θερμογραφίας είναι ικανή να «δει» και να μετρήσει την υπέρυθρη θερμογραφία που ακτινοβολούν οι επιφάνειες διαφορετικής θερμοκρασίας και είναι αόρατες στο ανθρώπινο μάτι. Μεταξύ άλλων, χρησιμοποείται για τον εντοπισμό διαρροών, υγρασίας, θερμικών γεφυρών αποκολλήσεων και κενών στην επιφάνεια και το εσωτερικό του δομικού. Κρουσίμετρο: Το κρουσίμετρο βασίζεται αναπήδηση μιας μεταλλικής μάζας, έπειτα από κρούση πάνω στην επιφάνεια του εξεταζομένου υλικού, ώστε να εκτιμηθεί η αντοχή και η ομοιογένειά του. Εξόλκευση ήλου: Εκτιμάται η αντοχή του υλικού από την δύναμη από την δύναμη που απαιτείται για την εξόλκευση ήλου, ο οποίος προηγουμένως είχε διεισδύσει μέσω εκτόξευσής του στο υλικό. Διαλύματα φαινολοφθαλεΐνης: Το φαίνομενο της ενανθράκωσης αποτελεί μια αντίδραση η οποία διαλύει το στρώμα οξειδίου του άνθρακα, το οποίο προστατεύει τον χάλυβα οπλισμού από διάβρωση. Η ενανθράκωση εντοπίζεται με χρήση του σπρέυ διαλύματος φαινολοφθαλεΐνης. 2.2. Μη καταστροφικοί έλεγχοι Υψηλής Τεχνολογίας στον χάλυβα οπλισμού:
      Μαγνητικοί σαρωτές: Η λειτουργία των μαγνητικών σαρωτών βασίζεται στην αλληλεπίδραση του χάλυβα οπλισμού με ένα χαμηλής συχνότητας ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. Χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό των ράβδων οπλισμού. Το μέγιστο βάθος μέτρησης είναι τα 40 cm. Σαρωτές Υπερήχων: Η λειτουργία των σαρωτών υπερήχων βασίζεται στην τεχνολογία των πομπών και δεκτών υπερηχητικών κυμάτων. Χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό των ράβδων οπλισμού. Το μέγιστο βάθος μέτρησης είναι τα 10 cm. Δοκιμή ρευμάτων Eddy: Εντοπίζονται οι ασυνέχειες και επιφανειακές ρωγμές του χάλυβα και εκτιμάται η σκληρότητά του, μέσω των μεταβολών που υφίσταται το διοχετευούμενο σε αυτό ηλεκτρικό ρεύμα. Ανάλυση Παλμικής Απόκρισης: Ο χάλυβας εκτίθεται σε εναλλασσόμενο ρεύμα και με τη μέθοδο της Ανάλυσης Ηλεκτρικής Παλμικής Απόκρισης αντλούνται πληροφορίες για την διάβρωση του χάλυβα οπλισμού και την ηλεκτρική αντίσταση του σκυροδέματος. Μετρήσεις μπορούν να διεξαχθούν για βάθη από 1 έως 9 cm. Δοκιμή σκληρότητας αναπήδησης Leeb: Μία πρότυπη μάζα προσκρούει με δεδομένη ενέργεια στο χάλυβα. Η σκληρότητα του χάλυβα υπολογίζεται από την απώλεια ενέργειας μετά την κρούση. Μέθοδος UCI (Ultrasonic Contact Impedance): Η μέθοδος αυτή εκτελείται με την επαφή μιας ταλαντούμενης μάζας με τον χάλυβα οπλισμού, ώστε να εκτιμηθεί η επιφανειακή σκληρότητά του. Μέθοδος Wenner: Στην μέθοδο αυτή εφαρμόζεται ηλεκτρικό ρεύμα σε δύο θέσεις στην επιφάνεια του σκυροδέματος. Η απόκριση μιας διαβρωμένης ράβδου είναι διαφορετική συγκριτικά με μια μη-διαβρωμένη, με αποτέλεσμα να εκτιμάται ο βαθμός και ρυθμός διάβρωσης των ράβδων οπλισμού. 3. ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΤΡΩΤΟΤΗΤΑΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
      Η Gerling Globale Ruckversicherungs AG σε συνεργασία με την Gerling Consulting Gruppe GmbH, ανέπτυξαν τη μέθοδο γνωστή και ως «EQ-Fast», για τη γρήγορη αποτίμηση της σεισμικής τρωτότητας υφιστάμενων κτιρίων. Η μέθοδος είναι συμβατή με τις απαιτήσεις του Eurocode 8, Part 1.4 (1998) με τίτλο «Design provisions for earthquake resistance of structures - General rules - Strengthening and repair of buildings» και αποτελεί Διεθνή Πατέντα /International Patent [Germany Patent No : 118 2301 (EU), 522 368/02 (JP) and 10/362,649 (USA)].
      Η έκφραση «τρωτότητα», ορίζεται στο παρόν ως η πιθανότητα καταστροφών στο φέροντα οργανισμό του κτιρίου, εξαιτίας κάποιου εξωτερικού παράγοντα, στην περίπτωση μας, λόγω του σεισμού. Η εκτίμηση της σεισμικής τρωτότητας με χρήση Εξοπλισμού προηγμένης τεχνολογίας, μπορεί να πραγματοποιηθεί σε δύο διαφορετικά επίπεδα, ανάλογα με το πεδίο εφαρμογής και την ακρίβεια που απαιτείται:
      Επίπεδο I. Απλή και γρήγορη μέθοδος (εκτιμώμενος χρόνος για κάθε κτίριο, λιγότερη από μία ώρα), ικανοποιητική για την εκτίμηση του κινδύνου σε μία ευρεία γκάμα κτιρίων.
      Επίπεδο II. Λεπτομερής και περισσότερο χρονοβόρα μέθοδος (εκτιμώμενος χρόνος για κάθε κτίριο, περίπου μία μέρα). Σε αυτό το στάδιο, θα χρειαστεί να γίνει μια σειρά μετρήσεων των ιδιοτήτων του κτιρίου όπως η ιδιοσυχνότητα, το ύψος, οι διατομές των δομικών του στοιχείων κ.α.
      4. ΟΙΚΟΣ ΠΟΙΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ (ΟΠΕ) ΣΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ
      Η εν λόγω υπηρεσία προσφέρεται ως Τρίτο Μέρος, παράλληλα με την διαδικασία κατασκευής ενός έργου, αφορά μεγάλα έργα του Δημοσίου τομέα κυρίως, και υλοποιείται για λογαριασμό του Δημόσιου Φορέα που ενεργεί ως Αναθέτουσα Αρχή.
      Στο πλαίσιο των επιθεωρήσεων σε κατασκευαστικά έργα μεγάλης κλίμακας, η εταιρεία μας Swiss Approval Technische Bewertung Α.Ε. πραγματοποιεί επιθεωρήσεις ποιοτικού ελέγχου τεχνικών έργων (τομέας παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών - Τρίτου Μέρους), με την ιδιότητα του «Οίκου Ποιοτικού Ελέγχου (ΟΠΕ)» σε μεγάλα τεχνικά έργα και εξειδικευμένες κατασκευές, προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση του Προγράμματος Ποιότητας Έργου (ΠΠΕ), οι εκάστοτε μελέτες και οι προδιαγραφές του έργου.
      Η Swiss Approval μπορεί να εξασφαλίσει την ακεραιότητα και υψηλή ποιότητα εκτέλεσης του έργου, επιθεωρώντας κάθε φάση των διαδικασιών, και παρακολουθώντας τον έλεγχο των χρησιμοποιουμένων υλικών κατά την κατασκευή.
      Η εταιρεία εκδίδει τακτές Αναφορές Επιθεώρησης για την εκτέλεση των εργασιών στο εργοτάξιο, καθώς και Αναφορές Επιθεώρησης και Ελέγχου για τα υλικά στο έργο, με βάση τα Πρότυπα, τις Οδηγίες και τους Κανονισμούς που εφαρμόζονται στο έργο.
      Οι παραπάνω αναφορές είναι απαραίτητες ώστε να διασφαλισθεί η συνεχής χρηματοδότηση της Αναθέτουσας Αρχής.
      Επικοινωνία: [email protected]
      Τηλέφωνο: 210 55 62 130
      Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Φώτης Τζαφέρης, Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
      Περισσότερα: https://www.swissapproval.gr/industrial-inspection/aksiologisi-kai-pistopoiisi-symmorfosis.html
    7. Sponsored

      Engineer

      Το Peer to Peer lending (P2P lending) είναι ένας εναλλακτικός τρόπος άντλησης κεφαλαίων και ρευστότητας χωρίς την μεσολάβηση των γνωστών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων (τραπεζών).
      Η μεγάλη καινοτομία αυτού του τρόπου κίνησης κεφαλαίων είναι ότι πραγματοποιείται μέσα από online πλατφόρμες συνδέοντας άμεσα δανειστές και δανειολήπτες (peer to peer). Τα κεφάλαια που αντλούνται με τον τρόπο αυτό χρησιμοποιούνται σε εμπορικές και επαγγελματικές επενδύσεις, στο real estate, σε βραχυπρόθεσμο δανεισμό κεφαλαίου κίνησης, leasing κ.α.
      Ο τρόπος αυτός καταφέρνει να μειώσει ουσιαστικά τα διαχειριστικά κόστη με αποτέλεσμα να προσφέρει σημαντικά μεγαλύτερα επιτόκια για τους δανειστές σε σχέση με τα επιτόκια καταθέσεων των τραπεζικών ιδρυμάτων.
      Αν και ο θεσμός της εναλλακτικής χρηματοδότησης αυτής της μορφής δεν είναι καινούργιος, ωστόσο οι fintech εταιρείες τα τελευταία έτη τον έχουν διαδώσει σε μεγάλο βαθμό κυρίως σε Αμερική και Ευρώπη.
      Τα πλεονεκτήματα του P2P Lending είναι:
      Υψηλά επιτόκια (από 10% ως 12%)
      Παθητική μορφή εισοδήματος για υφιστάμενα κεφάλαια, καθώς δεν απαιτεί μεγάλο χρόνο ενασχόλησης 
      Μεγάλη διασπορά κεφαλαίου λόγω του εύρους των δανείων (χωρική διασπορά, διασπορά ανά επενδυτικό τομέα κ.α.)
      Για μεγαλύτερη ασφάλεια επιλέγουμε δάνεια που προσφέρουν χαμηλό LTV (Loan To Value) ως 60% με 65% και κάνουμε διασπορά του κεφαλαίου μας σε διαφορετικά δάνεια, χώρες και δάνεια μόνο από την πρωτογενή αγορά (primary market).
      Μια πλατφόρμα που δοκιμάσαμε το τελευταίο διάστημα, με αξιόλογες κριτικές από πολλούς χρήστες και αξιοπιστία είναι η Estateguru. Το ετησιοποιημένο επιτόκιο τη δεδομένη στιγμή αγγίζει το 11,31%.
      Η Estateguru επενδύει αποκλειστικά στον τομέα του real estate από το 2014, έχει χρηματοδοτήσει δάνεια ύψους 440 εκ ευρώ και διαθέτει 96.000 ενεργούς επενδυτές.
      Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας μέσα από το affiliate link εδώ: 
      https://estateguru.co/en/investor-referral/?switch=en&userPromotionCode=EGU148534
      Με την εγγραφή σας και ανάλογα με το ποσό της επένδυσης σας τις πρώτες 90 ημέρες κερδίζετε ένα bonus που είναι ίσο με το 0,5% του κεφαλαίου σας.
    8. Sponsored

      Engineer

      Γιατί οι οικοδεσπότες της Airbnb υιοθετούν το έξυπνο σπίτι;
      Καλύτερος οικοδεσπότης AirBnB και έξυπνο σπίτι. Πως να δώσεις αξία στο ακίνητό σου και να επιτύχεις μεγαλύτερη τιμή μίσθωσης; Οι κόσμοι της Airbnb και των έξυπνων σπιτιών είναι πια συνυφασμένοι.
      Τα έξυπνα σπίτια προάγονται καλύτερα στη νέα τάση της εποχής. Ποια είναι αυτή; Μα ποια άλλη από την επένδυση των ακινήτων και την κεφαλαιοποίησή τους μέσω της διεθνούς πλατφόρμας AirBnB. Επίσης πολλές εταιρείες, με αρκετά μικρότερο ποσοστό προμηθειών προωθούν και παρέχουν στους υποψηφίους πελάτες σας την ταυτόχρονη βραχυχρόνια μίσθωση αυτοκινήτου και οικίας. Καλό deal, σωστά;
      Τί είναι το έξυπνο σπίτι; Και πώς συνδράμει σε μια ξεχωριστή εμπειρία φιλοξενίας;
      Έξυπνο σπίτι είναι αυτό που κατά την κατασκευή του ή την ανακαίνισή του εγκαθίστανται κάποιοι αυτοματισμοί. Κατά τη λειτουργία τους αυτοί οι αυτοματισμοί συμβάλλουν στο να κάνουν το περιβάλλον πιο άνετο, πιο βολικό, πιο υγειινό και πιο φιλικό για τον ένοικο. Εκτός από τη λειτουργικότητα ενός τέτοιου σπιτιού σκόπιμο είναι να αναφέρουμε και το κέρδος σε όρους χρόνου από καθημερινές εργασίες ή λειτουργίες που έπρεπε να γίνουν χειροκίνητα! Και ο χρόνος τη σήμερον εποχή είναι χρήμα.
      Οι ιδιοκτήτες αγοράζουν έξυπνα ηχεία, έξυπνους συναγερμούς. Αγοράζουν έξυπνες τέντες (σκίαστρα) που ανεβαίνουν για παράδειγμα όταν υπάρχει δυνατός άνεμος ή κατά το βράδυ και που κατεβαίνουν το πρωί μόνες τους και αυτόματα με το πρωινό φως. Ακόμη ένας έξυπνος θερμοστάτης θα θέσει σε λειτουργία τη θέρμανση όταν πέσει η θερμοκρασία χώρου κάτω από μια ορισμένη θερμοκρασία. Όπως για παράδειγμα ο εξαιρετικός έξυπνος θερμοστάτης της SIEMENS RDS όπου μαθαίνει από τους ενοίκους το καθημερινό τους πρόγραμμα και το επαναλαμβάνει όταν το κρίνει σκόπιμο. Το υγρόμετρο που ενσωματώνει επίσης μπορεί να θέσει σε λειτουργία τον αφυγραντήρα ώστε και η θέρμανση να λειτουργήσει λιγότερο και αποδοτικότερα.
      Η AirBnB επιτρέπει στους ανθρώπους να ενοικιάζουν τα δικά τους σπίτια σε άλλους. Έτσι οι οικοδεσπότες AirBnB, λόγω και του αυξανόμενου ανταγωνισμού προχωρούν ένα βήμα πιο πέρα για να προσφέρουν στους επισκέπτες εξαιρετικές εμπειρίες φιλοξενίας. Με ειδικές ανακαινίσεις AirBnB και εγκαθιστώντας αυτοματισμούς μετατρέπουν τη διαμονή των φιλοξενουμένων σε μία πολύ όμορφη εμπειρία. Έτσι καθίστανται σε Super Hosts και κερδίζουν περισσότερα χρήματα.
    9. Sponsored

      Engineer

      Το επιδοτούμενο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης του ΥΠΕΝ «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», θα αποτελέσει αναμφισβήτητα κεντρικό πυλώνα της κτιριακής αναβάθμισης της Ελλάδας για την επόμενη 10ετία.
      Και η Europa δηλώνει παρούσα!
      Ο νέος διαδικτυακός τόπος ενημέρωσης exoikonomo.europaprofil.com της Europa είναι γεγονός!
      Η ιστοσελίδα αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο ενημέρωσης όλων των ενδιαφερομένων μερών, για την ενεργειακή αναβάθμιση της οικίας ή της πολυκατοικίας.
      Περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με κριτήρια και βήματα ένταξης, συχνές ερωτήσεις γύρω από το πρόγραμμα και αρχείο με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

      Οι προτάσεις αντικατάστασης αλουμινίου Europa για επιλέξιμες παρεμβάσεις σχετικά με πόρτες, παράθυρα, συστήματα σκίασης παρουσιάζονται με λειτουργικό τρόπο για κάθε ενδιαφερόμενο.
      Τα ανοιγόμενα και συρόμενα θερμομονωτικά συστήματα EOS και ESS της Europa αποτελούν τον κεντρικό πυλώνα των προτάσεων αντικατάστασης. Συνδυάζουν υψηλή αισθητική και εργονομία, τεχνολογική υπεροχή σε επίπεδο επιδόσεων και πληθώρα αισθητικών επιλογών.

       
       
      Η λίστα πιστοποιημένων κατασκευαστών αλουμινίου Europa που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έχει αναρτηθεί με αναζήτηση ανά περιοχή, για τη μεγαλύτερη διευκόλυνση των ενδιαφερόμενων.
       
      Στο πρόγραμμα "Εξοικονομώ-Αυτονομώ" η επιλογή είναι μόνο Europa!
    10. Sponsored

      Engineer

      Η τωρινή χρονιά βρίσκει τον περισσότερο κόσμο να περνά περισσότερο χρόνο στο σπίτι. Από την άλλη, η νέα χρονιά που έρχεται είναι πάντα μία καλή περίοδος για ανανέωση.Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι γνωστό ότι έχει δημιουργηθεί με σκοπό να ενισχύσει τους πελάτες σας σε αυτήν την δύσκολη περίοδο, ώστε να καταφέρουν πιο εύκολα να πραγματοποιήσουν κάποιες εργασίες εκσυγχρόνισης του σπιτιού τους.
      Η Attica Bank συμμετέχει στο πρόγραμμα αυτό και επιπλέον μπορεί να προσφέρει  ολοκληρωμένη υποστήριξη στους πελάτες που θα την επιλέξουν για να επωφεληθούν από το πρόγραμμα. Η ευελιξία της Attica Bank σε συνδυασμό με την προσωποποιημένη και οικεία προσέγγισή της μπορούν να την καταστήσουν στον ιδανικό τραπεζικό συνεργάτη, για τη διαδικασία αίτησης.

      Τα πλεονεκτήματα του προγράμματος
      Μείωση εξόδων συντήρησης κατοικίας
      Κάνοντας νέες κατασκευές και παρεμβάσεις νέων τεχνολογιών, οι πελάτες σας εξοικονομούν χρήματα από έξοδα συντήρησης
      Συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος
      Υλοποιώντας παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και ενίσχυσης της ενεργειακής αυτονομίας των κατοικιών, μειώνεται το ενεργειακό αποτύπωμα κάθε νοικοκυριού.
      Κίνητρα
      Επιχορήγηση
      Η επιχορήγηση προσφέρεται έως και 85% επί του κόστους των παρεμβάσεων
      Επιδότηση επιτοκίου
      Προνομιακό επιτόκιο με 100% επιδότηση επιτοκίου και δυνατότητα χορήγησης προκαταβολής το 70% του δανείου, ώστε να μπορούν να ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις χωρίς να απαιτούνται ιδία κεφάλαια.
      Κάλυψη για αμοιβές και κόστη
      Το πρόγραμμα καλύπτει το κόστος ενεργειακών επιθεωρήσεων, την αμοιβή Συμβούλου έργου, καθώς και την αμοιβή για τυχόν απαιτούμενες μελέτες. 
      Ολοκληρωμένη υποστήριξη Attica Bank
      Η ομάδα εξυπηρέτησης της Attica Bank βρίσκεται στο πλευρό των πελατών σας για να τους καθοδηγήσει σε όλη τη διαδικασία αίτησης στο πρόγραμμα άμεσα και ευέλικτα.
      Αναλυτική ενημέρωση και δήλωση ενδιαφέροντος, για τη λήψη ολοκληρωμένης υποστήριξης από την Attica Bank, γίνονται μέσω του https://exoikonomo.atticabank.gr
       Online αιτήσεις πραγματοποιούνται από τις 11/12/2020, επιλέγοντας ως τράπεζα την Attica Bank στο https://exoikonomo2020.gov.gr
       Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) και τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ) Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Αττικής, Νοτίου Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου και
      Κρήτης, του ΕΣΠΑ 2014-2020, με δικαιούχο του Προγράμματος την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα ΑΕ»
    11. Sponsored

      Engineer

      Όλες οι εξελίξεις της απόφαση 11389/2020 λίγες μέρες πριν την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας. 
      Κωδικός Σεμιναρίου: MD0307 Ημερομηνία Σεμιναρίου Παρ, 06/07/2020 - 16:00 έως Παρ, 06/07/2020 - 21:00  
      Τόπος διεξαγωγής: Διαδικτυακά.
      Ο Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών, διοργανώνει επίκαιρο σεμινάριο για λογιστές, επαγγελματίες και επιχειρήσεις, με θέμα  «Ενημέρωση των Ηλεκτρονικών -Φορολογικών -Λογιστικών Βιβλίων λίγο πριν την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας».

      Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν από το επιχειρησιακό στέλεχος της Α.Α.Δ.Ε κ. Αντώνη Ντίνο για όλες τις τελευταίες εξελίξεις ενόψει λειτουργίας της πλατφόρμας σύμφωνα με την απόφαση 1138/2020 (Δείτε την απόφαση εδώ).
      «Περιεχόμενο Σεμιναρίου»
      Αντώνης Ντίνος,  επιχειρησιακό στέλεχος της Α.Α.Δ.Ε.  Αναλυτική παρουσίαση των ηλεκτρονικών βιβλίων  Α.1138/2020,τρόπος διαβίβασης παραστατικών στην πλατφόρμα myDATA από τους εκδότες.  Κρίσιμες ημερομηνίες διαβίβασης 4ου τρίμηνου  2020-  Χρόνος χαρακτηρισμού αγορών και δαπανών από Λ/Φ. Πως θα γίνει η διαβίβαση 1ου 2ου και 3ου Τριμήνου 2020 στην πλατφόρμα.  Σπυρόπουλος Νικόλαος,  προγραμματιστής - Αναλυτής Διαβίβαση παραστατικών από τον εκδότη, σε πραγματικό χρόνο. Λίστα παραστατικών που διαβιβάζει στην Α.Α.Δ.Ε ο εκδότης.  Τι ενημερώνεται με την αποστολή του παραστατικού που εκδόθηκε κατά την αποστολή του στην πλατφόρμα myDATA (Χαρακτηρισμοί- ποσά - λοιπές πληροφορίες). Αντιλογισμός - Ακύρωση Παραστατικού στην πλατφόρμα και τα βιβλία μας, τι πρέπει να προσέξουμε. Αξιοποίηση της πληροφορίας των παραστατικών που έχει διαβιβάσει ο εκδότης στην Α.Α.Δ.Ε,  από τον λογιστή. Καλαμαράς Νικόλαος, εισηγητής  Ανάλυση των τιμών απαλλαγής Φ.Π.,Α  στην πλατφόρμα myDATA. Παρακράτηση Φόρου εισοδήματος άρθρα και myDATA. Δηλώστε συμμετοχή
      Πληροφορίες 2105138289 Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών  Υπεύθυνη κα Κομηνού Σοφία
      Χορηγός επικοινωνίας i-spirit Software www.i-spirit.gr
    12. Sponsored

      Engineer

      Μήπως έχετε αναρωτηθεί εάν θα είχατε ποτέ την ευκαιρία να επιλέξετε τα ανταλλακτικά ή τα εξαρτήματα του αυτοκινήτου σας μόνοι σας; Επιθυμούσατε ποτέ να εξοικονομήσετε χρήματα στις αγορές σας και να βελτιώσετε τις γνώσεις σχετικά με τις επισκευές, τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων και τον τρόπο που λειτουργεί ο κινητήρας του οχήματός σας; Αναζητούσατε πάντα ένα κατάστημα όπου θα μπορούσατε να βρείτε όλα τα απαραίτητα ανταλλακτικά, και μάλιστα σε προσιτές τιμές; Τότε, έχετε έρθει στο σωστό μέρος.
      Το κατάστημα AutoDoc.gr σας προσφέρει μία τεράστια ποικιλία ανταλλακτικών αυτοκινήτων, εξαρτημάτων και άλλων προϊόντων, ώστε να αποκαταστήσετε οποιαδήποτε βλάβη του αυτοκινήτου σας. Εκτός αυτού, έχουμε εξασφαλίσει για εσάς μία εύκολη διαδικασία καταχώρησης παραγγελίας, εύχρηστους τρόπους πληρωμής και γρήγορους χρόνους παράδοση παραγγελιών. Καταρχάς, θα πρέπει να επιλέξετε τον κατασκευαστή, το μοντέλο και τον τύπο του αυτοκινήτου σας. Έπειτα, μπορείτε να επιλέξετε μόνοι σας τα κατάλληλα ανταλλακτικά ή εξαρτήματα για το επιλεγμένο αυτοκίνητο. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε - εκτός των άλλων - ελαστικά, κινητήρες, συστήματα πέδησης, φίλτρα, αμάξωμα για το αυτοκίνητό σας, σύστημα ανάφλεξης, ηλεκτρικά εξαρτήματα, αναρτήσεις, συστήματα ψύξης, συστήματα καθαρισμού παρμπρίζ, θερμαντήρες, συστήματα παροχής καυσίμου, συστήματα εξάτμισης, συστήματα μετάδοσης κίνησης, συστήματα κλιματισμού, συστήματα κλειδώματος, συστήματα πληροφοριών και επικοινωνίας και πολλά άλλα.
      Όσον αφορά τις κατηγορίες, μπορείτε να επιλέξετε μία εξ αυτών - όπως καθρέπτες, πνευματικά ελατήρια, προβολείς, το συνδυασμό «οπίσθια φανάρια» για την κατηγορία «αμάξωμα αυτοκινήτου» ή «φίλτρο αέρα», «φίλτρο καυσίμου», “φίλτρο λαδιού» για την κατηγορία «φίλτρα» - και έπειτα να αναζητήσετε περαιτέρω αποτελέσματα.
      Σε οποιαδήποτε περίπτωση, σας εγγυούμαστε ότι θα μπορέσετε να βρείτε το προϊόν που αναζητάτε, με λίγα μόλις κλικ του ποντικιού σας. Όσον αφορά τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, το κατάστημα AutoDoc είναι ο αξιόπιστος συνεργάτης σας. Ο κατάλογος προϊόντων μας περιλαμβάνει πάνω από 1.000.000 ανταλλακτικά αυτοκινήτων, ενώ οι αποθηκευτικοί χώροι του καταστήματός μας ξεπερνούν σε έκταση τα 10.000 τετραγωνικά μέτρα. Το προσωπικό μας – που ξεπερνά τους 500 εξειδικευμένους και επαγγελματίες υπαλλήλους – είναι πάντα στην ευχάριστη θέση να σας βοηθήσει να επιλέξετε ανταλλακτικά για το αυτοκίνητό σας, καθώς και να απαντήσει σε όλες σας τις απορίες. Αυτό είναι το κατάστημα AutoDoc.
      Μέχρι στιγμής, οι πελάτες μας έχουν επισκευάσει περισσότερα από 200.000 αυτοκίνητα, χρησιμοποιώντας τα υψηλής ποιότητας ανταλλακτικά που διαθέτουμε στο κατάστημά μας. Ο ετήσιος τζίρος μας έχει αυξηθεί κατά 57 φορές μέσα σε μόλις μία πενταετία, ενώ παραδίδουμε ανταλλακτικά για την επισκευή δύο εκατομμυρίων αυτοκινήτων το χρόνο. Εδώ και οκτώ χρόνια, έχουμε βοηθήσει πελάτες μας από 26 Ευρωπαϊκές χώρες να επισκευάσουν τα αυτοκίνητά τους – σημειωτέον, οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν ιδιαίτερες γνώσεις σχετικά με τις εργασίες επισκευής αυτοκινήτων.
      Γενικά, η νούμερο ένα προτεραιότητά μας είναι η άριστη ποιότητα. Επίσης, προσφέρουμε λογικές τιμές, τακτικές προσφορές, εκπτώσεις και, βέβαια, ειδικές προσφορές. Συνάμα, διαθέτουμε για εσάς μία τεράστια συλλογή προϊόντων. Στο διαδικτυακό μας κατάστημα υπάρχει πάντα διαθέσιμη μία τεράστια γκάμα αρίστης ποιότητας προϊόντων, για όλα τα μοντέλα αυτοκινήτων, ανεξαρτήτως μάρκας. Εκτός αυτού, οι άριστα εκπαιδευμένοι υπάλληλοί μας είναι πάντα διαθέσιμοι να σας βοηθήσουν να βρείτε τα απαραίτητα ανταλλακτικά και να πραγματοποιήσουν οι ίδιοι την παραγγελία σας.
    13. Sponsored

      Engineer

      Στην εφαρμογή του νόμου  4446/2016  και συγκεκριμένα του αρθρ.69, έχει προβεί η Α.Α.Δ.Ε με το  #myData  (ακρωνύμιο του myDigitalAccountingTax Application).
      Η επιστημονική ομάδα του i-spirit, κατηγοριοποίησε και ταξινόμησε τα ερωτήματα σε
      « ΠΟΙΟΥΣ - ΤΙ - ΠΩΣ -ΠΟΤΕ – ΠΟΙΟΣ» και τα απαντά  με απλά λόγια για τις αλλαγές και την νέα κανονικότητα που έρχεται σε λίγες ημέρες για όλες τις επιχειρήσεις.
      1. Ποιους αφορά το #myDATA:
      Η εφαρμογή του μέτρου αφορά όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτου μεγέθους, νομικής μορφής και κατηγορίας βιβλίων.
      Η κάθε επιχείρηση (οντότητα), αποκτά τα δικά της ηλεκτρονικά βιβλία που αντικαθιστούν τα παραδοσιακά εσόδων εξόδων (απλογραφικά).
      Οι επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά βιβλία δεν εξαιρούνται από το μέτρο
      Εξαιρούνται οι αγρότες προς το παρόν
      2. Τι ενημερώνει αυτόματα τα ηλεκτρονικά βιβλία #myDATA
      Όλες οι  εκροές (Λιανικές και χονδρικές πωλήσεις συμπεριλαμβανομένων και των αυτοπαραδόσεων) των επιχειρήσεων και των ελ. Επαγγελματιών ενημερώνουν αυτόματα τα έσοδα, αναλυτικά ως σύνοψη,  που σημάνει Καθαρή αξία, ΦΠΑ, φόροι, ΑΦΜ εκδότη και λήπτη .
      ·         Συμπεριλαμβάνονται και οι αποδείξεις παροχής υπηρεσίας που εκδίδουν οντότητες που  έχουν εξαιρεθεί από την χρήση του φορολογικού μηχανισμού.
      Όλες οι εισροές που προέρχονται από τιμολόγια εσωτερικού και έχουν ενημερώσει το βιβλίο εσόδων του εκδότη,  ενημερώνουν αυτόματα στο myDATA και το βιβλίο εξόδων για τον λήπτη (αναλυτικά και συγκεντρωτικά) ως σύνοψη  που σημάνει Καθαρή αξία, ΦΠΑ, φόροι, ΑΦΜ εκδότη και λήπτη  
      Επαγγέλματα που εκδίδουν παραστατικά με μηδενικό Φ.Π.Α (Ιατροί κ.α ), δεν εξαιρούνται από την αποστολή. Αν μια οντότητα που τηρεί απλογραφικά, εκδώσει παραστατικό σε οντότητα που τηρεί διπλογραφικά, για να το δει ο λήπτης πρέπει να ενημερώσει στον μήνα. Υπάρχει η δυνατότητα να μην αποδεχτεί ο λήπτης παραστατικό που ενημέρωσε κατά λάθος την μερίδα των εξόδων του Δεν ενημερώνονται στο myDATA εισπράξεις - πληρωμές
      3. Πως ενημερώνεται το #myDATA  :
      Αυτόματα. Η Α.Α.Δ.Ε έχει δώσει στους προγραμματιστές τεκμηριωμένο A.P.I. (κάτι καλύτερο με απλά λόγια από την ενημέρωση της Μ.Υ.Φ), το οποίο μπορεί να λαμβάνει δεδομένα αυτόματα και σε πραγματικό χρόνο χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες για τον χρήστη με 4 τρόπους:
      Μέσω των εμπορικών εφαρμογών έκδοσης τιμολογίων (όπως είναι το i-spirit),  που έχουν προσαρμόσει τα παραστατικά , και διαθέτουν API που επικοινωνεί με την Α.Α.Δ.Ε. Για όσους διαθέτουν τέτοια εφαρμογή, πρέπει να συγχρονίσουν τα παραστατικά πωλήσεων τους με τα παραστατικά πωλήσεων της Α.Α.Δ.Ε. (Προτείνουμε να απευθυνθούν στον προμηθευτή τους). o   Στο i-spirit παρέχουμε την δυνατότητα προ της αποστολής να γίνει έλεγχος από την οντότητα μέσα από την εφαρμογή.
      o   Σε πρώτη φάση ο 1ος  συγχρονισμός που είναι η αποστολή της σύνοψης  πωλήσεων, θα  μπορεί να μην είναι αυτόματος αλλά να τον επιλέγει η οντότητα.  
      Μέσω των ταμειακών μηχανών που πληρούν τις νέες προδιαγραφές Μέσω των ολοκληρωμένων συστημάτων ηλεκτρονικής τιμολόγησης που κάνουν χρήση οι πολύ μεγάλες οντότητες. Μέσω της καταχώρησης στην πλατφόρμα της Α.Α.Δ.Ε από χρήστες που έχουν ολιγάριθμα παραστατικά πωλήσεων (μπλοκάκια). Απαιτεί προσεκτική συμπλήρωση και καταχώρηση αναλυτική για φόρους τέλη, εισφορές, χαρτόσημο παρακρατήσεις κ.α. Η καταχωρητική εγγραφή  θα παίρνει ΜΑΡΚ και θα οριστικοποιείτε ώστε να την δεί και ο λήπτης.  
      4. Πότε ενημερώνεται το #myDATA :
      Στο πιλοτικό η ενημέρωση θα γίνεται έως τις 20 του μήνα που αποδίδουν οι επιχειρήσεις τον Φ.Π.Α. Σημαντικό
      Διπλογραφικά κάθε 20 του μήνα Απλογραφικά στις 20 προ του τριμήνου που υποβάλλει δήλωση ΦΠΑ * Ιατροί με 0% ΦΠΑ στις 20 κάθε μήνα ανάλογα με τα βιβλία που τηρούν *Οι πωλήσεις που αποστέλλει ο εκδότης τιμολογίων καλό είναι να τις ανεβάζει σε πραγματικό χρόνο όπως ήδη γίνεται με τα πρατήρια, γιατί σε περίπτωση που ενημερώνουν ανά τρίμηνο τα απλογραφικά δεν θα βλέπει ο λήπτης στην μερίδα του προ απόδοσης Φ.Π.Α
      5. Ποιος ενημερώνει το myDATA :
      Η Οντότητα (επιχείρηση ή επιτηδευματίας) αποστέλλει τις πωλήσεις του μέσα από την εμπορική εφαρμογή της ή με όποιον άλλο τρόπο από το 4 επιθυμεί.
      Η οντότητα  που λαμβάνει στην μερίδα εξόδων έχει την δυνατότητα για : o   την μη αποδοχή των τιμολογίων που έλαβε και ενημέρωσαν αυτόματα την μερίδα τους πχ από λάθος
      o   να ενημερώσει εκείνη για παραστατικό που έλαβε από μη συνεπή εκδότη και δεν ενημέρωσε την Α.Α.Δ.Ε . Αυτό συνεπάγεται γνωστοποίηση στον εκδότη και έλεγχο από την Α.Α.Δ.Ε για την  συναλλαγή
      Ο λογιστής κάνει τους  χαρακτηρισμούς  στο myDATA στις εξής κατηγορίες :
      o   Εκροές Πωλήσεις
      o   Εμπορεύματα-Προιόντα – Υπηρεσίες - Παρεπόμενα έσοδα  - Συμβόλαια Ενοίκια - Τόκους κ.α
      o   Εισροές Αγορές
      o   Αγορές - Έξοδα -Πάγια
      * Οι σύγχρονες εμπορικές εφαρμογές όπως το i-spirit, βοηθούν τον λογιστή στον χαρακτηρισμό πωλήσεων έως και το 100%
      Ο λογιστής καταχωρεί στο myDATA  
      o   Αγορές εξωτερικού -Δαπάνες από λιανικές μη αντικριζόμενες εγγραφές -
      ΕΦΚΑ-Αποσβέσεις (έως το τέλος της διαχειριστικής περιόδου)-Τακτοποιητικές -Αναμορφώσεις -Λοιπές μη αντικριζόμενες εγγραφές
      o   Με το κλείσιμο των χαρακτηρισμών (πρέπει να γίνει έως το τέλος του έτους) συμπληρώνεται αυτόματα το Ε3
      Τι κερδίζουμε από το #myDATA
      o   Χαμένο χρόνο και εξάλειψη λάθους από καταχώρηση
      o   Δεν χάνονται τα τιμολόγια αγοράς 
      o   Δραστική μείωση του κόστους αποστολής και αρχειοθέτησης στις επιχειρήσεις
      o   Άμεση πρόβλεψη της οικονομικής κατάστασης
      o   Εξάλειψη γραφειοκρατίας
      o   Εξάλειψη διαφθοράς
      o   Άμεσο κλείσιμο βιβλίων και ελέγχου 
      o   Δραστική μείωση της φοροδιαφυγής
      o   Κατάργηση της Μ.Υ.Φ
      Σημεία προσοχής
      o   Ο Φ.Π.Α συμπληρώνεται από τις αναλυτικές εγγραφές του myDATA
      o   To E3 συμπληρώνεται από τις αναλυτικές εγγραφές του myDATA
      Συμπέρασμα :Οι εμπορικές εφαρμογές είναι η βάση – πυλώνας για την σωστή ενημέρωση και τον χαρακτηρισμό των πωλήσεων στην Α.Α.Δ.Ε.
      Τι προσφέρει η εφαρμογή i-spirit
      H ηλεκτρονική τιμολόγηση και εμπορική διαχείριση i-spirit, ενημερώνει αυτόματα το myDATA για απλογραφικά και διπλογραφικά βιβλία. Στην ερχόμενή έκδοση έχει προσαρμόσει όλα τα παραστατικά πωλήσεών της ίδια με του myDATA και τα είδη πωλήσεων αναφέρουν τον χαρακτηρισμό και τους φόρους.
      Επιπρόσθετα και σε περίπτωση που η οντότητα τηρεί διπλογραφικά βιβλία, η εφαρμογή i-spirit, δημιουργεί όλα τα άρθρα πωλήσεων και τα αποστέλλει στον λογιστή με ένα click,  ώστε να τα εισάγει στο λογιστικό πακέτο που κάνει χρήση και θα τα χρειαστεί για τον ισολογισμό.
      Η διαδικασία είναι απλή:
      H οντότητα κάνει χρήση της εφαρμογής  i-spirit για την έκδοση των αποδείξεων, τιμολογίων και γενικότερα όλων τα παραστατικών πωλήσεων.
      o   Αποστέλλει με ένα click την σύνοψη των πωλήσεων της εφόσον έχει κάνει τους σχετικούς ελέγχους στο myDATA.
      o   Παράλληλα αποστέλλει και όλα τα πρωτογενή παραστατικά πωλήσεων που έχει εκδώσει στον λογιστή της.
      Το λογιστικό γραφείο από τις αναφορές της εφαρμογής i-spirit έχει την δυνατότητα:
      o   Να ελέγχει τους παρακρατούμενους φόρους  τα τέλη και τον Φ.Π.Α.
      o   Να συμφωνεί τους χαρακτηρισμούς πωλήσεων
      o   Να δημιουργεί τα διπλογραφικά άρθρα πωλήσεων σε Ε.Γ.Λ.Σ ή σε Ε.Λ.Π αν η οντότητα τηρεί διπλογραφικά βιβλία ώστε να εισαχθούν στην εφαρμογή του
      o   Να αποστέλλει τον 2ο συγχρονισμό στο myDATA την οριστικοποίηση των χαρακτηρισμών
      Η εφαρμογή i-spirit, για κάθε εγγραφή πώλησης δημιουργεί άρθρο για απλογραφικά και για διπλογραφικά βιβλία, για περεταίρω έλεγχο.
      Τι αλλάζει
      o   Η αυτόματη συμπλήρωση της δήλωσης  Φ.Π.Α σε απλογραφικά και σε διπλογραφικά (ανά ημερομηνία υποβολής)
      o   Η αυτόματη συμπλήρωση του Ε3 μόλις κλείσουν οι χαρακτηρισμοί
      o   Η κατάργηση του παραδοσιακού βιβλίου εσόδων εξόδων
      Γλωσσάρι
      1.       Οντότητα = Επιχείρηση – επιτηδευματίας.
      2.       Σύνοψη παραστατικού = Τα στοιχεία φορολογικού ενδιαφέροντος (Καθαρή αξία, Φ.Π.Α, Α.Φ.Μ, τέλη, φόροι ανά συντελεστή κοκ).
      3.       Συγχρονισμός παραστατικών = Ο χρόνος αποστολής της πληροφορίας στο myDATA
      4.       Αντικριζόμενα παραστατικά – εγγραφές = Τα παραστατικά που αναφέρουν τον Α.Φ.Μ του εκδότη και του λήπτη.
      5.       Μη αντικριζόμενα παραστατικά = Τα παραστατικά που αναφέρουν μόνο τον Α.Φ.Μ του εκδότη.
      6.       Απλογραφικά = To βιβλίο εσόδων εξόδων
      7.       Διπλογραφικά = Τα βιβλία Γ κατηγορίας
      Δοκιμάστε το πρόγραμμα:
      Δωρεάν δοκιμή
      Με πλήρη υποστήριξη στο 2103009907  και στο [email protected]
    14. Sponsored

      Engineer

      Τα χειρόγραφα παραστατικά (τιμολόγια και αποδείξεις) καταργούνται.
      Το τέλος εποχής των καταχωρητικών λαθών και ανεξόφλητων τιμολογίων φέρνουν τα ηλεκτρονικά βιβλία και η ηλεκτρονική τιμολόγηση.
      Τι αλλάζει
      Ο εκδότης αποστέλλει ηλεκτρονικά σε πραγματικό χρόνο στην Α.Α.Δ.Ε. τα τιμολόγια και τις αποδείξεις του.
      Η αυτόματη αποστολή των πωλήσεων στη Α.Α.Δ.Ε επιτυγχάνεται με τους παρακάτω τρόπους:
      Με την χρήση μιας εφαρμογής εμπορικής διαχείρισης και ηλεκτρονικής τιμολόγησης (όπως το i-spirit). Με την χρήση των ταμειακών μηχανών, (αφορά τα καταστήματα). Με τους παρόχους ηλεκτρονικής τιμολόγησης (αφορά τις μεγάλες επιχειρήσεις). Οι βασικές πληροφορίες που αποστέλλονται ηλεκτρονικά στην Α.Α.Δ.Ε είναι ο αριθμός παραστατικού, η ημερομηνία, η ώρα έκδοσης, η καθαρή αξία, ο ΦΠΑ, ο παρακαρατούμενος φόρος κ.ο.κ.
      Ο λήπτης τα αποδέχεται ηλεκτρονικά. Μόλις γίνει η αποδοχή τα παραστατικά «αντικρίζονται» από τον λογιστή του λήπτη, στην κατηγορία της δαπάνης που αφορά η συναλλαγή (π.χ αν είναι αγορά εμπορεύματος, έξοδο, πάγιο κ.ο.κ)
      Στις περιοδικές δηλώσεις οι επιχειρήσεις, θα βρίσκουν προ-συμπληρωμένο και μη μεταβαλλόμενο το ποσό του Φ.Π.Α προς απόδοση καθώς και τους λοιπούς φόρους.
      Τα πλεονεκτήματα του μέτρου
      Εξάλειψη καταχωρητικών λαθών που εγκυμονούν κινδύνους σε περίπτωση φορολογικού ελέγχου. Δυνατότητα χρηματοδότησης των τιμολογίων που έχουν γίνει αποδεκτά. Μηδενισμός στο κόστος εκτύπωσης, αποστολής και αρχειοθέτησης. Εξοικειωθείτε δωρεάν στα νέα δεδομένα με την ηλεκτρονική τιμολόγηση i-spirit και μπείτε στο πνεύμα της νέας εποχής.
      Δωρεάν δοκιμή
    15. Sponsored

      Engineer

      Η Ηλεκτρονική Υπογραφή προϋποθέτει την ύπαρξη Ψηφιακού Πιστοποιητικού. Υπάρχουν δύο κατηγορίες ψηφιακών πιστοποιητικών:
       A) Τα πιστοποιητικά χαλαρής αποθήκευσης, τα οποία είναι ψηφιακά πιστοποιητικά που εγκαθίστανται στον υπολογιστή του τελικού χρήστη.
      Tα πιστοποιητικά σκληρής αποθήκευσης, τα οποία αποθηκεύονται σε ΑΔΔΥ (Ασφαλή Διάταξη Δημιουργίας Υπογραφής). Η ΑΔΔΥ μπορεί να είναι μία έξυπνη κάρτα ή ένα USB token.
       Τα USB token είναι ηλεκτρονικές συσκευές που μοιάζουν εξωτερικά με μνήμη USB Flash. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ειδικές συσκευές, όπου αποθηκεύονται με ασφάλεια τα ψηφιακά πιστοποιητικά. Συνδέονται σε θύρα USB του υπολογιστή και δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη να υπογράφει ψηφιακά έγγραφα, όπως pdf, word κ.α. αρχεία.
      Το USB token ή ΑΔΔΥ (Ασφαλής Διάταξη Δημιουργίας Υπογραφής) που απαιτείται δεν είναι ένα απλό αποθηκευτικό μέσο. Χρησιμοποιείται μόνο για την δημιουργία ψηφιακής υπογραφής και πρέπει να πληροί απαραίτητα τις παρακάτω προδιαγραφές:
      · Πιστοποίηση ασφάλειας που να είναι µεγαλύτερη ή ίση FIPS 140-1 level 2, CC EAL 4+
      · Υποστήριξη PKCS #11 εφαρµογής διαχείρισης (v2.01)
      · Συµβατότητα µε Υποδοµή ∆ηµοσίου Κλειδιού ΕΡΜΗ (VSP Verisign), π.χ. SafeNet eToken Pro
      · Συµβατό µε USB 1.1/2.0 και πιο συγκεκριµένα να υποστηρίζει τα ακόλουθα:
      1. Ψηφιακές υπογραφές RSA µε µήκος κλείδας µέχρι 2048 bits
      2. Δηµιουργία ζευγών κλειδιών RSA µήκους µέχρι 2048 (µέγιστος αποδεκτός χρόνος δηµιουργίας 30 sec) µε γεννήτορα πραγµατικών τυχαίων αριθµών
      3. Κρυπτογράφηση/ αποκρυπτογράφηση µε τον αλγόριθµο 3DES
      4. Υποστήριξη του αλγορίθµου SHA-1
      5. Συµµετρική κρυπτογραφία DES and Triple DES (56, 112 and 168-bit key length)
      6. Δηµιουργία κλειδιού, υπογραφή δεδοµένων, κρυπτογράφηση στην κάρτα 512-2048 768 RSA, στην κάρτα 56-168 DES ή ΑΕS EEPROM µεγαλύτερη ή ίση των 64 Kbytes
      7. Το λογισµικό και η εφαρµογή διαχείρισης να υποστηρίζεται από λειτουργικό MS-Windows, Linux / Unix και MAC-OS 
      Υπάρχει λίστα με τις ΑΔΔΥ που έχουν ελεγχθεί ότι λειτουργούν σωστά με την υποδομή δημοσίου κλειδιού του ΕΡΜΗ. Η λίστα είναι ενδεικτική και προσδιορίζει τις ΑΔΔΥ που έχουν δοκιμαστεί, δηλαδή έχουν εκδοθεί και παραληφθεί ψηφιακά πιστοποιητικά σε αυτές.
      Σημείωση: Αν ο πολίτης επιθυμεί την έκδοση Ψηφιακών Πιστοποιητικών χαλαρής αποθήκευσης τότε δεν απαιτείται η προμήθεια USB token (ΑΔΔΥ). Όμως, σε αυτή την περίπτωση, η ψηφιακή του υπογραφή δεν επέχει θέση ιδιόχειρης υπογραφής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Π.Δ. 150/2001 (ΦΕΚ 125/Α΄/2001).
      Η ψηφιακή υπογραφή έχει την ίδια ή και μεγαλύτερη βαρύτητα από τη φυσική υπογραφή και είναι υποχρεωτική για συμμετοχές σε διαγωνισμούς του δημοσίου, οι οποίοι πραγματοποιούνται μέσω της πύλης Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. (Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων).
      Η ψηφιακή υπογραφή που δημιουργείται με μέσα, τα οποία ο υπογράφων έχει τη δυνατότητα να διατηρήσει υπό τον αποκλειστικό του έλεγχο, είναι αυτή που σύμφωνα με το άρθρο 2 του ΠΔ 150/2001, ορίζεται ως «Προηγμένη Ηλεκτρονική Υπογραφή» ή «Ψηφιακή Υπογραφή». 
      Για να αποκτήσει κανείς τη δυνατότητα ψηφιακής υπογραφής (digital signature) θα πρέπει:
      ·  να προμηθευτεί μια συσκευή USB token,
      ·  να αιτηθεί μέσω ΚΕΠ και να αποκτήσει τους κωδικούς πρόσβασης στα ψηφιακά πιστοποιητικά του, 
      ·  να εγκαταστήσει τη συσκευή στον Η/Υ του, καθώς και τα πιστοποιητικά σε αυτήν.
       Στην περίπτωση της έκδοσης ψηφιακού πιστοποιητικού κρυπτογράφησης δεν υπάρχει η δυνατότητα ανάκτησης του πιστοποιητικού κρυπτογράφησης. Ο τελικός χρήστης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την τήρηση και ασφάλεια των πιστοποιητικών κρυπτογράφησης.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.