Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ουκρανία: Οι μηχανικοί προσπαθούν να διατηρήσουν την μνήμη των ιστορικών κτιρίων


    Πολλά από τα ιστορικά μνημεία της Ουκρανίας έχουν καταστραφεί τους τελευταίους τρεις μήνες κατά την εισβολή της Ρωσίας. Επιστήμονες εργάζονται για να διατηρήσουν τη μνήμη τους χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής και τρισδιάστατες σαρώσεις.

    Ο Γάλλος μηχανικός Εμανουέλ Ντουράντ είναι ειδικός στη λήψη τρισδιάστατων δεδομένων και βοηθά Ουκρανούς αρχιτέκτονες και ειδικούς ιστορικών κτιρίων να καταγράψουν κτίρια στο Κίεβο, το Lviv, το Τσερνίχιβ και το Χάρκοβο.

    «Ο σαρωτής λαμβάνει 500.000 πόντους ανά δευτερόλεπτο, μόνο σε αυτόν τον σταθμό, για παράδειγμα, θα έχουμε περίπου 10 εκατομμύρια πόντους. Στη συνέχεια θα αλλάξουμε τους σταθμούς, θα πάμε γύρω από το κτίριο και μετά όλα αυτά θα συγκεντρωθούν σε έναν υπολογιστή , σαν κομμάτια ενός παζλ αλλά σε 3D», δηλώνει ο Εμανουέλ Ντουράντ, γάλλος μηχανικός που βρίσκεται εκεί ως εθελοντής. 

    «Υπάρχουν 500 κτίρια [στο Χάρκοβο] που πρόκειται να καταγραφούν ως αρχιτεκτονική κληρονομιά, τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται πολύ κοντά το ένα στο άλλο σε μια κεντρική ιστορική περιοχή, η οποία έχει υποστεί καταστροφές και βομβαρδίστηκε πολλές φορές», τονίζει η Κατερίνα Κουπλίτσκα, αρχιτέκτονας και μέλος της ομάδας που τεκμηριώνει κατεστραμμένους χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς. 

    Μερικοί κριτικοί υποστηρίζουν ότι είναι μάταιο να τεκμηριώνονται ιστορικά κτίρια με τόσο σχολαστική λεπτομέρεια, ενώ ο πόλεμος μαίνεται ακόμη και άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά. Άλλοι θεωρούν ότι ο Πολιτισμός είναι η βάση των πάντων και όταν χάνεται προκαλεί πόνο.

     


    Πηγή: https://gr.euronews.com/2022/05/31/oukrania-prospathoun-na-diatirisoun-tin-mnimi-istorikon-ktirion



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.