Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Στη Γαλλία η πρώτη κατοικία στον κόσμο από 3D εκτυπωτή


    Η πρώτη στον κόσμο κατοικία που κατασκευάσθηκε επί τόπου όχι από οικοδόμους αλλά από ένα ρομποτικό τρισδιάστατο εκτυπωτή, δημιουργήθηκε στη Νάντ της Γαλλίας και περιμένει τους πρώτους ενοίκους της να εγκατασταθούν τον Ιούνιο.

    Είναι ένα σπίτι 95 τετραγωνικών με πέντε δωμάτια, που δημιουργήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νάντ, του αρχιτεκτονικού γραφείου TICA, των γαλλικών εταιρειών Bouygues και Lafarge Holcim και του δημοτικού οργανισμού στέγασης της πόλης, στο πλαίσιο του προγράμματος Yhnova.

    Ο ρομποτικός εκτυπωτής BatiPrint3D χρησιμοποίησε ένα πολυμερές υλικό που μπορεί να αντέξει για ένα αιώνα τουλάχιστον, προκειμένου να δημιουργήσει κούφιους τοίχους, που μετά γεμίστηκαν με τσιμέντο. Η τρισδιάστατη εκτύπωση διήρκεσε μόνο 18 μέρες και το κόστος ανήλθε σε περίπου 4.000 δολάρια, αποδεικνύοντας ότι οι τεχνολογίες προσθετικής κατασκευής μπορούν πλέον να παράγουν φθηνές κατοικίες.

    SPITI-3D-3.jpg

    SPITI-3D-2.jpg

     Το σπίτι σε σχήμα Υ είναι επίσης «έξυπνο», καθώς διαθέτει πολλούς ηλεκτρονικούς αισθητήρες που παρακολουθούν την ποιότητα του αέρα στους εσωτερικούς χώρους, την υγρασία, τη θερμοκρασία, την αντοχή των κατασκευαστικών υλικών κ.ά. Επίσης καταγράφουν και αξιολογούν τις θερμικές ιδιότητές του κτιρίου, ώστε να μειώνεται το ενεργειακό κόστος για τους ενοίκους.

    «Είναι αυτό το μέλλον; Είναι μια λύση και μια ενδιαφέρουσα κατασκευαστική πρόταση, επειδή δημιουργούμε το σπίτι άμεσα και επιτόπου, ενώ χάρη στο ρομπότ είμαστε σε θέση να φτιάξουμε τοίχους με πολύπλοκα σχήματα», δήλωσε ο καθηγητής Μπενουά Φουρέ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

    Στο σπίτι θα μείνει μια οικογένεια της πόλης που δικαιούται κοινωνική στέγαση. Οι αρχές της Νάντ σχεδιάζουν να φτιάξουν και άλλα τέτοια σπίτια για να τα παραχωρήσουν σε οικογένειες.

     


    Πηγή: http://www.tanea.gr/news/science-technology/article/5545454/to-prwto-spiti-kataskeyasmeno-apo-rompotiko-3d-ektypwth/



    Edited by Engineer


    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.