Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Dezeen: Τα 10 καλύτερα νέα ξενοδοχεία του 2020


    Τα ταξίδια μπορεί να έχουν σταματήσει λόγω των περιορισμών που έφερε η πανδημία του κορονοϊου, ωστόσο, μέσα στο 2020 έκαναν εγκαίνια νέα ξενοδοχεία.

    Το Dezeen παρουσιάζει τα 10 κορυφαία εκ των οποίων το πρώτο είναι στην Σαντορίνη, ενώ μέσα σε αυτά υπάρχουν και ξενοδοχεία για φύλαξη κατοικιδίων.

    http://ered.gr/admin/uploads/images/sainth_hotel.jpg

    Saint Hotel, Ελλάδα

    Από Kapsimalis Architects

    Το αρχιτεκτονικό γραφείο Kapsimalis κυριολεκτικά έσκαψε σε μια βραχώδη πλαγιά στη Σαντορίνη για να δημιουργήσει τις σουίτες του Saint Hotel, οι οποίες προσφέρουν απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα. Οι επιφάνειες σε όλα τα δωμάτια - και η πλειονότητα των επίπλων - έχουν το λευκό χρώμα του Αιγαίου, που μιμείται τις προσόψεις των σπιτιών που εμφανίζονται κατά μήκος της ακτογραμμής του νησιού.

    http://ered.gr/admin/uploads/images/tiing_hotel.jpg

    The Tiing, Μπαλί

    Από Nic Brunsdon

    Με «ακατέργαστους» τσιμεντένιους τοίχους που δημιουργήθηκαν από τα ξύλα μπαμπού που προέρχονται από την περιοχή δημιουργήθηκε το The Tiing, ένα boutique  ξενοδοχείο στη βόρεια ακτή του Μπαλί.

    Καθένα από τα 14 δωμάτιά του είναι σε σχήμα «χοάνης», που σημαίνει ότι παρέχουν θέα προς τη ζούγκλα προς τη μία κατεύθυνση και προς τον ωκεανό στην άλλη κατεύθυνση. Αυτά τα χαρακτηριστικά το οδήγησαν και στην πρώτη θέση της κατηγορίας «κατασκευής» ξενοδοχείων των φετινών βραβείων Dezeen με τους κριτές να θαυμάζουν την «ισχυρή σύνδεσή του με το άμεσο περιβάλλον».

    http://ered.gr/admin/uploads/images/circulo_mexicano.jpg

    Círculo Mexicano, Μεξικό

    Από Ambrosi Etchegaray

    Η μινιμαλιστική αισθητική αυτού του ξενοδοχείου στην Πόλη του Μεξικού βασίζεται στα έθιμα των Shakers, μια χριστιανική αίρεση γνωστή για τον εξαιρετικά λιτό τρόπο ζωής τους. Σε κάθε μια από τις λευκές βαμμένες σουίτες φιλοξενούνται μόνο μερικά χοντρά πλίνθινα που υποστηρίζουν το ντουλάπι του κρεβατιού και της αποθήκευσης. Η διακόσμηση περιορίζεται σε επιτοίχιες ράγες, στις οποίες έχουν κρεμαστεί κουτιά και καθρέπτες και άλλα ξύλινα αντικείμενα. 

    http://ered.gr/admin/uploads/images/canine.jpg

    Canine and Feline Hotel, Πορτογαλία

    Από Raulino Silva Arquitecto

    Οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων που ταξιδεύουν για διακοπές μπορούν να αφήσουν τους τετράποδους φίλους τους σε αυτό το ξενοδοχείο που σχεδιάστηκε από τον Raulino Silva Arquitecto, το οποίο βρίσκεται στην τοποθεσία ενός παλιού αμπελώνα. Όταν οι γάτες και τα σκυλιά δεν περιπλανιούνται, ή δεν λαμβάνουν περιποίηση στο «σαλόνι ομορφιάς» ή κάνουν μια βουτιά στην πισίνα, μπορούν να αποσυρθούν στα μοντέρνα υπνοδωμάτια τους - τα οποία έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι χωριστά και τα διαφορετικά είδη να μην ενοχλούν ο ένας τον άλλον.

    http://ered.gr/admin/uploads/images/santa monica.jpg

    Santa Monica Proper, ΗΠΑ,

    Από την Kelly Wearstler

    Η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Kelly Wearstler λέει ότι υπάρχει "πολύ μεγάλη καλή ανωμαλία" σε όλα τα δωμάτια του Santa Monica Proper, το οποίο είναι διακοσμημένο με μια αναντιστοιχία συνδυασμού vintage επίπλων. Πολλές από τις λεπτομέρειες στο ξενοδοχείο - το οποίο διαθέτει επίσης εστιατόριο και πισίνα στον τελευταίο όροφο - προορίζονται να αντικατοπτρίζουν το παραθαλάσσιο τοπίο της Καλιφόρνιας.

    http://ered.gr/admin/uploads/images/monte uzulu.jpg

    Monte Uzulu, Μεξικό

    Από τους Taller Lu'um και At-te

    Μια πυκνή ζούγκλα με δέντρα περιβάλλει αυτό το boutique ξενοδοχείο στην Oaxaca, το οποίο βρίσκεται πάνω σε μια αμμώδη πλαγιά με θέα στον Ειρηνικό Ωκεανό. Τα στούντιο αρχιτεκτονικής Taller Lu'um και At-te εκμεταλλεύτηκαν αυτό το καταπράσινο τοπίο όταν σχεδίασαν τους εσωτερικούς χώρους, όπου έχουν εφαρμόσει μια σειρά από φυσικά υλικά που προέρχονται από την περιοχή. Για παράδειγμα, οι τοίχοι των σουιτών έχουν χτιστεί με χώμα και ασβέστη, ενώ η οροφή έχει άχυρα και αποξηραμένα φύλλα από φοίνικες.

    http://ered.gr/admin/uploads/images/hotel les deux.jpg

    Hotel Les Deux Gares, Γαλλία

    Από Luke Edward Hall

    Ο Luke Edward Hall προσέφερε ένα μάθημα στο μινιμαλισμό με το τολμηρά συγκρούσιμο εσωτερικό του Hotel Les Deux Gares, το οποίο προορίζεται να θυμίζει παλιό Παρίσι. Τα 40  δωμάτια διαθέτουν ταπετσαρίες με γεωμετρικά σχέδια και τα κρεβάτια ριγέ κεφαλάρια, ενώ μεταξύ άλλων στο ξενοδοχείο υπάρχουν καναπέδες με λεοπάρ και άλλα σχέδια. "Ήθελα πραγματικά ότι αυτός ο χώρος θα αισθανόταν πάνω απ 'όλα χαρούμενος και φιλόξενος και ζωντανός, κλασικός, αλλά λίγο τρελός ταυτόχρονα", δήλωσε ο Hall.

    http://ered.gr/admin/uploads/images/six senses.jpg

    Six Senses Shaharut, Ισραήλ

    Aπό Plesner Architects

    Η ουσία αυτού του ξενοδοχείου στην έρημο Negev του Ισραήλ ξεπερνά τις δομές που χτίστηκαν από τη νομαδική φυλή Nabataean, η οποία εγκαταστάθηκε στην περιοχή πριν από 2.000 χρόνια. Σε απλές μορφές χτισμένο εσωτερικά και εξωτερικά διαθέτει και πολυτέλεια αφού ορισμένα από τα δωμάτια διαθέτουν και τη δική τους ιδιωτική πισίνα.

    http://ered.gr/admin/uploads/images/Aka Patagonia.jpg

    Aka Patagonia, Χιλή

    Από Larrou

    Ένα σύμπλεγμα από έξι καμπίνες από ξύλο lenga σχηματίζει αυτό το ξενοδοχείο στο Puerto Natales, μια πόλη της Χιλής στη νότια Παταγονία. Το μπροστινό μέρος των καμπινών είναι χωρίς παράθυρο, αλλά στην πίσω πλευρά υπάρχουν μεγάλες τζαμαρίες ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να  απολαύσουν τη θέα. "Το ξενοδοχείο είναι ένα αφιέρωμα στο τοπίο", εξήγησε ο αρχιτέκτονας. "Ο χώρος σχεδιάστηκε έτσι ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να βιώσουν το μεγαλείο της φύσης τόσο εντός όσο και εκτός".

    http://ered.gr/admin/uploads/images/birch.jpg

    Birch, Ηνωμένο Βασίλειο

    Από Red Deer

    Ένα αρχοντικό του 18ου αιώνα στο Hertfordshire φιλοξενεί τώρα το ξενοδοχείο Birch, όπου η Red Deer έχει εργαστεί για να χαράξει μια νέα ιδέα της πολυτέλειας. Το αρχιτεκτονικό στούντιο άφησε μεγάλο μέρος του κτηρίου άθικτο και διατήρησε σχεδόν όλες τις αρχικές λεπτομέρειες διακόσμησής του. Οι κοινόχρηστοι χώροι διαθέτουν ξύλο και περίτεχνο γείσο στην οροφή καθώς και διατηρημένα τα παλιά πατώματα. 


    Πηγή: http://ered.gr/el/content/Dezeen_Ta_10_kalutera_nea_xenodocheia_tou_2020_/#.X8pRjGj7TIU



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.