Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • The Fallon Hotel Alkmaar: Το ξενοδοχείο 4ων αστέρων που ως το 2012 ήταν φυλακή


    Το "The Fallon Hotel Alkmaar" είναι ένα εντυπωσιακό ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων το οποίο το συνοδεύει μια απίστευτη ιστορία.

    Συγκεκριμένα το ξενοδοχείο πριν την πώληση του από την κυβέρνηση της Ολλανδίας και την ανακατασκευή του ήταν μια φυλακή η οποία ξεκίνησε να λειτουργεί το 1884 με 26 κελιά. Το 1889 επεκτάθηκε στα 104 κελιά με τη νέα πτέρυγα να δέχεται κρατούμενους από το 1893. Η κυβέρνηση της Ολλανδίας αποφάσισε αρχικά να κλείσει τη φυλακή το 1928 αλλά άνοιξε ξανά το 1937 μετά από μερικές προσθήκες με το όνομα "Huis van Bewaring Schutterswei".

    Το ξενοδοχείο που μένει η ΑΕΚ στην Ολλανδία
     

    Στις εγκαταστάσεις έγινε νέα ανακαίνιση το 1975 καθώς προστέθηκε γυμναστήριο, μπάνια, εργαστήρια και αρκετά καλιά έγιναν σαλόνια. Μετά απ' αυτή την ανακατασκευή η φυλακή δεχόταν κυρίως ανήλικους άντρες που είχαν καταδικαστεί για πολλά χρόνια. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 η εγκατάσταση προοριζόταν για παράνομους μετανάστες με εγκληματικό παρελθόν από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίοι περίμεναν την απέλαση τους.

    Εν τέλει το 2009 η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει τη φυλακή το 2012. Μέχρι το 2016 η εγκατάσταση χρησιμοποιήθηκε για την ολλανδική σειρά "Celblok H". Το 2017 το κτήριο πουλήθηκε σε έναν κατασκευαστή ο οποίος ήθελε να μετατρέψει τη φυλακή σε ένα ξενοδοχείο με θέμα τη "φυλακή".

    ΑΕΚ: Η απίστευτη ιστορία πίσω από το εκπληκτικό ξενοδοχείο - "φυλακή" που μένει στο Άλκμααρ

    Για αυτό και από το 2020 που τέθηκε ξανά το ξενοδοχείο θέλησε να κρατήσει αρκετούς από τους χώρους της φυλακής όπως τις πόρτες των δωματίων όπως ήταν παλιά ή την τεράστια επιβλητική σκάλα.

    Πλέον το "The Fallon Hotel Alkmaar" είναι ένα από τα πλέον φημισμένα ξενοδοχεία στο Άλκμααρ το οποίο το προτιμούν αρκετοί τουρίστες.

     

     

     


    Πηγή: https://www.sport24.gr/football/aek-i-apisteyti-istoria-piso-apo-to-ekpliktiko-xenodocheio-fylaki-poy-menei-sto-alkmaar.9697857.html



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.