Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 04/21/2018 in all areas

 1. Καλησπέρα. Το βιογραφικό σου να είναι ΧΩΡΙΣ ημερομηνία γέννησης και ΧΩΡΙΣ φωτογραφία. Όσο για το βαθμό, επίσημη πηγή είναι αυτή που φαντάζομαι την έχεις δει. https://www.gov.uk/government/publications/overseas-degree-equivalency-table-and-methodology Το excel αρχείο αναφέρει ότι από 7/10 και πάνω το πτυχίο είναι 2:1 Όταν έκανα αίτηση για master μου αναγνώρισαν το πτυχίο μου σαν 2:1, ενώ μάλλον δεν θα έπρεπε, μιας και έχω βαθμό πτυχίου 6,8/10. Ίσως να έκαναν στρογγυλοποίηση ή να ήταν το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο.
  1 point
 2. μπρε συνάδερφε..... κάπου σε χάνω τι ρωτάς αν θα βρεις μπροστά σου? θα βγάλεις άδεια για ακίνητο που υπάρχει απόφαση ΣΑ περί μη κατεδάφισης ??? (η οποία έγινε με δικά σου σχέδια και χαρτιά) και θα αποκρύψεις στην διαδικασία της άδειας την απόφαση αυτή των πολεοδομικών αρχών που είχες και ο ίδιος βασικό ρόλο.... κάνε κουβέντα με τον δικηγόρου σου αν τραβήξει σε μάκρος το ζήτημα (που λογικά θα τραβήξει αφού είχατε κάποια ανοιχτά μέτωπα αν κατάλαβα καλά) και ότι σου πει πράξε Υ.Γ. απο πολεοδομικής άποψης φυσικά η απόφαση μη κατεδάφισης είναι η αρχή διαδικασίας διατηρητέου.
  1 point
 3. Υπάρχουν αμοιβές από επιχειρηματική δραστηριότητα που διατηρούν την εμπορική ιδιότητα. Διάβασε προσεκτικά αυτό και θα καταλάβεις τι εννοώ.
  1 point
 4. Στο 007 βάζεις ΝΑΙ. Για τον καδ δεν ξερω...
  1 point
 5. Εφόσον έκοβες στην εταιρία αυτή τιμολόγια συμπληρώνεις το 1.
  1 point
 6. Μάλλον δεν έχεις κοντινή σχέση με την αγορά. Μιλάω πάντα για τοπικές επεμβάσεις. Βέβαια πολλά εργολαβικά γραφεία με στελέχωση από Π.Μ. κάνουν τους ελέγχους και ύστερα με άδεια μικρής κλίμακας ( εργολαβική μελέτη στο χέρι ) προχωρούν στις "επεμβάσεις" το έχω δει ουκ ολίγες φορές. Βέβαια και το αντίστροφο. Να εκτελεστεί μελέτη ενίσχυσης χωρίς ούτε μία επίσκεψη του μελετητή, ούτε καν αποτύπωση, μόνο βάση σχεδίων άδειας. απόκλιση 500%. Το προβλημα ξεκινάει από το ότι όλοι έχουν ως στόχο το χρήμα, οι κατασκευαστές μελετητές προσπαθούν να το μεγιστοποιήσουν με διάφορους τρόπους ο καθένας και οι ιδιοκτήτες να το ελαχιστοποιήσουν. Ελάχιστοι πελάτες ενδιαφέρονται για τη ποιότητα.
  1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
 • Our picks

  • Εξοικονομώ 2021: Ανοικτή πρόσκληση εγγραφής μηχανικών στο ειδικό μητρώο κληρωτών ενεργειακών επιθεωρητών για τη διενέργεια δεύτερης ενεργειακής επιθεώρησης (έκδοσης Β’ ΠΕΑ)
   Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, ως Φορέας Υλοποίησης του προγράμματος «Εξοικονομώ 2021», που υλοποιείται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ανακοινώνει:

   την έναρξη της διαδικασίας για τη σύσταση και λειτουργία Ειδικού Μητρώου Κληρωτών Ενεργειακών Επιθεωρητών Προγραμμάτων Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΜΚΕΕΠΕΕ/ΤΕΕ) για τη έκδοση Β’ ΠΕΑ στο πλαίσιο του Προγράμματος «Εξοικονομώ 2021»


   τη διαδικασία εγγραφής στο ΕΜΚΕΕΠΕΕ/ΤΕΕ και ορισμού Ενεργειακού Επιθεωρητή για τη έκδοση Β’ ΠΕΑ στο πλαίσιο του Προγράμματος «Εξοικονομώ 2021»




   και απευθύνει ανοικτή πρόσκληση εγγραφής μηχανικών στο μητρώο.

   Το Ειδικό Μητρώο Κληρωτών Ενεργειακών Επιθεωρητών Προγραμμάτων Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΜΚΕΕΠΕΕ/ΤΕΕ) για τη έκδοση Β’ ΠΕΑ  στο πλαίσιο του Προγράμματος «Εξοικονομώ 2021» αποτελεί σημαντικό βήμα για την επιτυχή υλοποίηση και ολοκλήρωση κάθε έργου που εντάσσεται στο «Εξοικονομώ 2021» και ως εκ τούτου για την επιτυχία του προγράμματος συνολικά, καθώς τεκμηριώνει την επίτευξη του στόχου εξοικονόμησης ενέργειας και τη συμβατότητα παρεμβάσεων/υλικών/συστημάτων με τον ΚΕΝΑΚ.
   • 32 replies
  • Περισσότερη από τη μισή ηλεκτρική ενέργεια της Ευρώπης προέρχεται από καθαρές πηγές ενέργειας
   Η Ευρώπη μεταβαίνει σταθερά προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, σημειώνοντας σημαντική πρόοδο την τελευταία δεκαετία.

   Ο εφοδιασμός με ενέργεια και ηλεκτρική ενέργεια έχει καταστεί ζωτικής σημασίας για σχεδόν κάθε ευρωπαϊκό κράτος κατά το τελευταίο έτος, καθώς η περιοχή απομακρύνεται από την εξάρτησή της από τις εισαγωγές ρωσικών καυσίμων.

   Ενώ πολλές χώρες έχουν σημειώσει πρόοδο στην ενεργειακή τους μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα, σχεδόν οι μισές ευρωπαϊκές χώρες εξακολουθούν να εξαρτώνται από αυτά ως κύρια πηγή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

   Η Ευρώπη μεταβαίνει σταθερά προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, σημειώνοντας σημαντική πρόοδο την τελευταία δεκαετία.
   • 0 replies
  • ΥΠΕΝ: Έγκριση παρεκκλίσεων όρων δόμησης σε εκτός σχεδίου περιοχές για την ανέγερση κτηρίων κοινής ωφέλειας
   ΘΕΜΑ: «Έγκριση παρεκκλίσεων ως προς τους όρους δόμησης σε εκτός σχεδίου περιοχές για την ανέγερση κτηρίων κοινής ωφέλειας δημόσιου ή ιδιωτικού χαρακτήρα, σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. στ, ζ, ια, ιβ του άρθρου 33 του ν. 4759/2020 (245 Α΄).»

   Αναφορικά με την εφαρμογή του άρθρου 26 του ν. 1337/83 (ΦΕΚ 33Α’) και της παρ. 40 του άρθρου 2 του ν.4067/2012 (ΦΕΚ 79Α’), μετά τη θεσμοθέτηση της δυνατότητας παρεκκλίσεων ως προς τους όρους δόμησης και την ανάθεση της σχετικής αρμοδιότητας στο προβλεπόμενο κατά περίπτωση αποφασιστικό όργανο με το άρθρο 33 του ν. 4759/20 (ΦΕΚ 245Α΄), επιτρέπεται η έγκριση παρεκκλίσεων σε εκτός σχεδίου περιοχές για την ανέγερση κτηρίων κοινής ωφέλειας δημόσιου ή ιδιωτικού χαρακτήρα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις περιπτώσεις στ, ζ, ια, ιβ της παρ. 3 του άρθρου 33 του ν.4759/2020 (245 Α΄) υπό την προϋπόθεση ότι:

   α) η συγκεκριμένη εγκατάσταση αποτελεί έργο τοπικής σημασίας και δεν υπάγεται στα έργα υπερτοπικής κλίμακας ή στρατηγικής σημασίας,
   β) σύμφωνα με την έγκριση περιβαλλοντικών επιπτώσεων δεν προκύπτουν δυσμενείς επιπτώσεις στο περιβάλλον,
   γ) η συγκεκριμένη εγκατάσταση δεν αντιβαίνει στις επιτρεπόμενες χρήσεις της περιοχής και στις προβλέψεις του υπερκείμενου σχεδιασμού,
   δ) εξασφαλίζεται επαρκής κυκλοφοριακή σύνδεση της εγκατάστασης με το οικιστικό σύνολο που εξυπηρετεί.

   Δείτε την απόφαση εδώ: https://diavgeia.gov.gr/doc/ΨΗΙΩ4653Π8-ΜΒΣ
   • 1 reply
  • Αύξηση 36% στον αριθμό των Ενεργειακών Κοινοτήτων το 2022 – Ανεπαρκές το δίκτυο για τον ηλεκτρισμό που παράγουν
   Aυξημένος κατά 36% ήταν ο αριθμός των ενεργών Ενεργειακών Κοινοτήτων στη χώρα μας τον περασμένο Νοέμβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021, γεγονός που δείχνει το όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον των πολιτών για συμμετοχή σε έναν θεσμό που προάγει έμπρακτα τη συλλογική τους συμμετοχή στην πράσινη μετάβαση, σύμφωνα με την πρόσφατη μελέτη του Green TanK.
   • 0 replies
  • Απόφαση ΥΠΕΝ για την αποσαφήνιση του ρυθμιστικού πεδίου που αφορά τα ύψη των κτιρίων βάση ΝΟΚ
   Εκδόθηκε η με Α.Π. οικ. ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/10179/322 Απόφαση του ΥΠΕΝ με θέμα: Αποσαφήνιση του ρυθμιστικού πεδίου της περ. β της παρ. 5 του άρθρου 1 του ν. 4067/2012 (ΝΟΚ), όσον αφορά στα ύψη των κτιρίων.

   Η απόφαση αναφέρει;

   α) Τα οποιαδήποτε είδους διατάγματα της περίπτωσης 1 της παρ. 5β του άρθρου 1 του ν.4067/2012 (ΝΟΚ) που ορίζεται ότι εξαιρούνται και κατισχύουν των διατάξεών του, είναι εκείνα που οι διατάξεις τους, κατά τον χρόνο θέσπισης του ΝΟΚ ήταν σε ισχύ, καθώς από τη συστηματική ερμηνεία και από τη διατύπωση και τον σκοπό της υπόψη διάταξης δεν προκύπτει ότι αυτή απέβλεπε στην «αναβίωση» καταργημένων, ρητώς ή σιωπηρώς, διατάξεων πολεοδομικών διαταγμάτων.

   β) Οι διατάξεις του β.δ. της 30.8-9.9.1955 ως προς μεν τα ύψη ίσχυσαν μέχρι τη θεσμοθέτηση των διατάξεων περί υπολογισμού του ύψους του ΓΟΚ/73, οπότε και καταργήθηκαν, ως προς δε τον αριθμό ορόφων ίσχυσαν μέχρι τη θέσπιση του ΓΟΚ/85, οπότε και κατέστησαν ανενεργές μετά τη θεσμοθέτηση του ιδεατού στερεού και του υπολογισμού του ύψους σε συνάρτηση με τον εκάστοτε ισχύοντα αριθμητικό συντελεστή δόμησης, και ως εκ τούτου, κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του ΝΟΚ, οι εν λόγω διατάξεις είχαν ήδη παύσει να ισχύουν. Όσον αφορά στις διατάξεις του άρθρου 2 του ως άνω β.δ/τος, ως ειδικές και εντοπισμένου χαρακτήρα για την προστασία τοποσήμων των Αθηνών, εξακολουθούν να ισχύουν, πλην εκείνων που αφορούσαν σε περιοχές οι οποίες εντάχθηκαν μεταγενέστερα σε ειδικά διατάγματα προστασίας, με αποτέλεσμα να αντικατασταθούν από τις νεώτερες ρυθμίσεις. 

   Η απόφαση στην διαύγεια εδώ: https://diavgeia.gov.gr/doc/6ΨΞΩ4653Π8-ΚΘΜ
   • 1 reply
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.