Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 01/09/2019 in all areas

 1. 2 points
  1 ροδελα με ασπροκοκκινη βαζω, αλλα αν ειναι 6' τα ΧΥ ψηνομαι να το εγσαρω
 2. 1 point
  Θεωρω οτι εισαι β' βαθμου, λογω γαμου με την εγγονή. Ασυμβίβαστα ενεργειακών επιθεωρητών 1. Απαγορεύεται η διενέργεια ενεργειακής επιθεώρησης από Ενεργειακό Επιθεωρητή σε κτίριο ή τμήματα αυτού εφόσον: α) στη μελέτη ή κατασκευή ή επίβλεψη ή διαχείριση ή λειτουργία ή συντήρηση υπήρξε με οποιονδήποτε τρόπο ο ίδιος ή νομικό πρόσωπο του οποίου είναι μέλος ή εταίρος ή υπάλληλος, β) έχει δικαίωμα κυριότητας, νομής ή κατοχής, ο ίδιος, ή σύζυγος, ή συγγενής του έως β` βαθμού [δεν διαχωριζει μεταξυ εξ αιματος ή εξ αγχιστειας] ήνομικό πρόσωπο του οποίου ο ίδιος είναι μέλος ή εταίρος ή υπάλληλος.» Συγγένεια εξ αγχιστείας προκύπτει ύστερα από γάμο. Οι συγγενείς εξ αγχιστείας του ενός από τους συζύγους είναι συγγενείς εξ αγχιστείας του άλλου στην ίδια γραμμή και στον ίδιο βαθμό. Η συγγένεια εξ αγχιστείας εξακολουθεί να υπάρχει και μετά την λύση ή την ακύρωση του γάμου, από τον οποίο δημιουργήθηκε. (άρθρο 1464 Αστικού Κώδικα – Π.Δ. 456/1984) περισσοτερα εδω http://foroline.gr/archives/20704
 3. 1 point
  Επειδή το ψάχνεις πολύ με Χαλκιδική, έχω την εντύπωση ότι σε χωριά σαν του Ζωγράφου, Αγ. Παντελεήμονας και Σήμαντρα, σε βάθρα της ΓΥσ έχουν δώσει τιμές και ως προς ΤΥΥΓ...Αλλά στα λέω με πάσα επιφύλαξη, γιατί δεν μπόρεσα να τα διασταυρώσω...
 4. 1 point
  Εφόσον εκδώσεις την ΕΕΜΚ δεν θα μπορέσεις να κάνεις το Β' ΠΕΑ. Ένα απ' τα δύο.
 5. 1 point
  Το αρχικό ερώτημα αφορούσε την χρήση γραφείου κάποιου επαγγελματία σε βιομηχανική χρήση. Στην περίπτωση αυτή υπάρχει αυθαίρετη εγκατάσταση χρήσης και δεν μπορεί να γίνει ούτε νόμιμα, δηλαδή με άδεια αλλαγής χρήσης όπως προαναφέραμε. Το αν θα λάβει άδεια λειτουργίας για μια άλλη επιτρεπτή βιομηχανική χρήση, είναι ένα άλλο ζήτημα. Ο ΚΑΔ από μόνος του δεν λέει κάτι αναφορικά με την πολεοδομική νομοθεσία.
 6. 1 point
  Επίσης δεν πειράζουμε τίποτα χωρίς την συναίνεση του ιδιοκτήτη!
 7. 1 point
  Μερικές ιστορικές επανορθώσεις ... Ο νομομηχανικός Δημήτρης Καλλίας ήταν Πολιτικός Μηχανικός του Πολυτεχνείου της Γάνδης. Ήταν διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του νομού Αττικής την περίοδο 1880-1890. Η σειρά των σχεδίων προτύπων σχολείων που σχεδίασε ο ίδιος στη δεκαετία 1880-1890, αποτέλεσε τη σχεδιαστική βάση του διατάγματος "περί σχολικών κτηρίων" του 1894. Με βάση το διάταγμα αυτό και τα σχέδια Καλλία, ανάμεσα στα έτη 1895-1920, χρηματοδοτηθηκαν από το ελληνικό δημόσιο και μερικώς από το Ίδρυμα του Αντρέα Συγγρού περίπου 500 σχολεία στην τότε Ελλάδα. Και μεταξύ 1920-1930 άλλα 1000 με μερική χρηματοδότηση. Τα σχέδια αυτά αποτέλεσαν την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια του ελληνικού κράτους για σχολική στέγη με προδιαγραφές και χρησιμοποιήθηκαν ως βάση σχεδιασμού και από πολλά άλλα διδακτήρια της χώρας που χρηματοδοτήθηκαν από πρωτοβουλίες πολιτών ή κοινοτήτων (στο χωριό μου το 1914-1917). Παραθέτω ένα αντίγραφο του πρωτότυπου τυπικού μονοθέσιου Β τύπου (κάτω δεξιά υπογραφή Καλλία). Αν κάποιος ενδιαφέρεται για κάποιο συγκεκριμένο τύπο ας μου στείλει pm γιατί έχω ψηφιοποιημένο αντίγραφο του μεγαλύτερου μέρους των σχετικών σχεδίων από τα ΓΑΚ ... Αναλυτικότερες πληροφορίες στη σελ.167 του βιβλίου στο link που παρέθεσε παραπάνω ο συνάδελφος nvel ...
 8. 1 point
  για το "α", πας με το αρθρο 105, δλδ δεν κανεις τπτ...απλα περιμενεις τον "λογαριασμο" για το "β" ζητας νεα συνδεση βλεπεις αυτη τη συζητηση, με την σχετικη εγκυκλιο https://www.michanikos.gr/forums/topic/50362-αρθρο-105-ν-449517-αναστολή-επιβολής-κυρώσεων-και-είσπραξης-προστίμων/?do=findComment&comment=940377
 9. 1 point
  Επιβεβαιώνω το φίλο Βασίλη. Δεν ξέρω, και ποτέ δεν θα μάθω, αν είναι καλό ή κακό αλλά διδάχτηκα και τη μέθοδο των επιτρεπομένων τάσεων ... Τις καλησπέρες μου.
 10. 1 point
  Χρόνια πολλά και καλή χρονιά και σε 'σένα. Γράφεις όλα τα ποσά από την αρχή (Εισροές, Εκροές), σαν να υποβάλεις αρχική και όχι μόνο τα ποσά που θες να διορθώσεις. Και επειδή δεν αναφέρεις περισσότερα στοιχεία για: α) την χρονική υποβολή της αρχικής δήλωσης (εμπρόθεσμα-εκπρόθεσμα), πιθανόν να υπάρχει πρόστιμο, τόκος κλπ. ΠΡΟΣΟΧΗ: Υπάρχει πιθανότητα να χρειαστεί να συμπληρωθεί και ο κωδικός 403 [διότι αν δεν είναι ορθά συμπληρωμένος τότε θα πρέπει να υποβληθεί νέα τροποποιητική δήλωση]. Επίσης προσοχή και στον κωδικό 483, όπου αν π.χ. το χρεωστικό υπόλοιπο της αρχικής, εκτός από τον κωδ. 403 αναγραφεί και στον κωδ. 412 «Χρεωστικό μέχρι 30€ προηγούμενης φορολογικής περιόδου» τότε θα πρέπει να υποβληθεί νέα τροποποιητική δήλωση. Υ.Γ. Τυχερή [μέσα στην ατυχία σου] είσαι που "παίζεις" με εξάμηνα γιατί το παρακάτω δεν σε αφορά αλλά το θέτω ως επισήμανση αν "έπαιζες" με τρίμηνα. Οπότε θα έθετα ως σημείωση κάτω από το (α) και ο παρακάτω "β) Επειδή δεν γνωρίζουμε το αποτέλεσμα της αρχικής δήλωσης (χρεωστικό-πιστωτικό-μηδενικό), πιθανόν να πρέπει να γίνουν τροποποιητικές και στα τρίμηνα που ακολουθούν."
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
 • Our picks

  • Effispray: Διαδραστικός χάρτης υπολογισμού καιρικών συνθηκών για ψεκασμούς
   Το EffiSpray είναι ένα εργαλείο το οποίο υπολογίζει, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες (θερμοκρασία, υγρασία κτλ), την ιδανική ημέρα και ώρα για τον ψεκασμό, για τις επόμενες πέντε ημέρες. Με την βοήθεια του EffiSpray, μειώνεται το ρίσκο αποτυχίας του ψεκασμού, συμβάλλοντας σημαντικά στη μείωση των αριθμών ψεκασμών ανά καλλιεργητική περίοδο.

   Με την χρήση του διαδραστικού χάρτη του EffiSpray, μπορείτε να βρείτε εύκολα τη περιοχή που σας ενδιαφέρει, και κάνοντας κλικ στη περιοχή αυτή να δείτε το ημερολόγιο με τις ημερομηνίες που οι καιρικές συνθήκες είναι ιδανικές για ψεκασμό.

   Δείτε αναλυτικά εδώ: https://www.effispray.gr/
   • 5 replies
  • Έρχεται η β' φάση του «Εξοικονομώ κατ' Οίκον ΙΙ»
   Πρόθεση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι να προκηρύξει μέσα στην εβδομάδα τη δεύτερη φάση του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ», του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη από την περασμένη άνοιξη. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η δεύτερη φάση θα έχει προϋπολογισμό 250 εκατ. ευρώ, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα μείωσης του ενεργειακού κόστους και αποτυπώματος σε τουλάχιστον 22.500 κατοικίες.

   Η νέα φάση που θα προκηρυχθεί θα έχει πολύ ελάχιστες διαφοροποιήσεις από το πρόγραμμα που «τρέχει» ήδη. Μία από τις σημαντικότερες θα είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρχει η δυνατότητα υπαγωγής δικαιούχων με ακόμη μεγαλύτερα ατομικά ή οικογενειακά εισοδήματα από τις υφιστάμενες οικονομικές κατηγορίες, στην περίπτωση που σχεδιάζουν να καλύψουν ένα μέρος του κόστους με τραπεζικό δανεισμό. Οι δικαιούχοι αυτοί δεν θα μπορούν να διεκδικήσουν επιχορήγηση για τις εργασίες στις οποίες θα προχωρήσουν, θα έχουν ωστόσο τη δυνατότητα να λάβουν επιδότηση επιτοκίου για το δάνειο που θα συνάψουν.

   Επίσης, βελτιωμένη θα είναι η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων, ώστε να μην ανακύψουν τα προβλήματα διακοπών λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος, που είχαν παρουσιαστεί στην πρώτη φάση του προγράμματος. Ωστόσο, ακόμη δεν είναι σαφές αν η πλατφόρμα θα «ανοίγει» σε διαφορετικές χρονικές περιόδους ανά ομάδες γεωγραφικών Περιφερειών, όπως τελικά έγινε στο προηγούμενο πρόγραμμα.

   Από την άλλη πλευρά, οι όροι του νέου κύκλου θα είναι πανομοιότυποι με αυτούς του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ», κάτι που σημαίνει πως θα ισχύουν τα ίδια κριτήρια για τις επιλέξιμες κατοικίες, ενώ ανάμεσα στις παρεμβάσεις που θα μπορούν να γίνουν θα είναι και πάλι η αντικατάσταση κουφωμάτων, η θερμομόνωση του κελύφους του κτηρίου, η αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης, αλλά και η αναβάθμιση του συστήματος ζεστού νερού χρήσης.
   • 3 replies
  • Συγκέντρωσα τις Υπεύθυνες δηλώσεις των ιδιοκτήτων που χρειάζονται
    
   α) για την έκδοση βεβαίωσης μηχανικού
   Αδόμητο
   Δομημένο με υπαγωγή στο Ν4495
   Δομημένο χωρις υπαγωγη στο Ν4495

   β) για την υπαγωγή στον νόμο 4495 .
   Δήλωση ιδιοκτήτη

   Αλλάζετε κατά κύριο λόγο μόνο τα κόκκινα γράμματα.
    • Thanks
    • Like
   • 34 replies
  • Οι δοκιμές φόρτισης για την παράδοση της Σιδηροδρομικής Γέφυρας Εκκάρας ΣΓ26
   Η Σιδηροδρομική Γέφυρα ΣΓ26 βρίσκεται στην περιοχή της Εκκάρας και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων του τμήματος Τιθορέα – Δομοκός στη Χ.Θ. 40+631.

   Πρόκειται για χαλύβδινη τοξωτή γέφυρα τριών ανοιγμάτων που κατασκευάζεται με τη μέθοδο της τμηματικής προώθησης. Η οριστική μελέτη του τεχνικού έγινε από την Κ/Ξ “ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΛΙΟΥ Α.Ε. και INTECSA-INARSA S.A.” το 2009.

   Η μελέτη εφαρμογής και η μελετητική υποστήριξη κατά την κατασκευή αποτέλεσαν το αντικείμενο της “Ι. ΜΑΥΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ Α.Ε.”.

   Λόγω της πολυπλοκότητας του έργου, η μελέτη εφαρμογής περιλαμβάνει πληθώρα αναλύσεων, ελέγχων, σχεδίων κοπής και κατασκευαστικών λύσεων που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της κατασκευής.

   Ενδεικτικά αναφέρονται η μελέτη προώθησης του καταστρώματος σε επίπεδο εφαρμογής, ο σχεδιασμός των προσωρινών δικτυωτών μεσοβάθρων, η διαδικασία ανέγερσης των τόξων, η μεθοδολογία τάνυσης των αναρτήρων, η μελέτη σεισμικής μόνωσης και τα σχέδια κοπής όλων των μεταλλικών στοιχείων της γέφυρας.

   Κατασκευάστηκε πάνω από το ενεργό ρήγμα της Εκκάρας. Αποτελείται από τρία αμφιέρειστα τόξα πάνω σε βάθρα οπλισμένου σκυροδέματος και το βάθος της μισγάγγειας που γεφυρώνει ξεπερνά τα 70m. Οι κύριες διαμήκεις δοκοί (ελκυστήρες), τα τόξα και οι αναρτήρες είναι χαλύβινοι, ενώ οι εγκάρσιες διαδοκίδες σύμμικτες με την πλάκα κυκλοφορίας των συρμών.

    
   • 0 replies
  • Ηλεκτρονική πολεοδομία (e-πολεοδομία) Υποχρεωτική λειτουργία από 01-01-2019
   Καθορίζονται οι αναγκαίες λεπτομέρειες για τη λειτουργία, τήρηση, επικαιροποίηση και περαιτέρω ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) υπό τον τίτλο Ηλεκτρονική Πολεοδομία, το οποίο αφορά στα πολεοδομικά δεδομένα της χώρας.

   Από την 1η Ιανουαρίου 2019 έως και την 31η Αυγούστου 2019:

   α) Δικαιώματα πιστοποιημένου χρήστη του Συστήματος, της περίπτωση (β) της παραγράφου 2 του άρθρου 8 της απόφασης, εκχωρούνται αποκλειστικά στους προϊστάμενους των αρμόδιων υπηρεσιών.
   β) Η ενημέρωση του Συστήματος, του άρθρου 5 της απόφασης, διεκπεραιώνεται με ευθύνη του προϊστάμενου της αρμόδιας για την έγκριση της πράξης υπηρεσίας.
   γ) Οι πράξεις που εκδίδονται έως και την 31η Δεκεμβρίου 2018 και δεν έχουν συμπεριληφθεί στην βάση δεδομένων του Συστήματος, καταχωρούνται με ευθύνη του προϊστάμενου της αρμόδιας για την έγκριση της πράξης υπηρεσίας.

   Από την 1η Ιανουαρίου 2019, πράξεις που δε συνοδεύονται από τη βεβαίωση της παραγράφου 2 του άρθρου 5 της απόφασης δε δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

   Από την 1η Ιανουαρίου 2019 και έως την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης για την ολοκλήρωση και έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής της περίπτωσης (α) της παραγράφου 6 του άρθρου 3 της απόφασης, τα στοιχεία των μελετών του ρυθμιστικού χωρικού σχεδιασμού που περιλαμβάνουν γεωχωρικά δεδομένα υποβάλλονται σε έντυπη και σε ηλεκτρονική μορφή.

   Από την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης για την ολοκλήρωση και έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής της περίπτωσης (α) της παραγράφου 6 του άρθρου 3 της απόφασης, η διεκπεραίωση των διαδικασιών του άρθρου 6 της απόφασης εκτελείται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του Συστήματος.

   Από την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης για την ολοκλήρωση και έναρξη λειτουργίας των εφαρμογών των περιπτώσεων (β) και (γ) της παραγράφου 6 του άρθρου 3 της απόφασης, το στάδιο προόδου των διαδικασιών του άρθρου 6 της απόφασης και ο αρμόδιος χειριστής (φυσικό πρόσωπο) είναι ανά πάσα χρονική στιγμή διαθέσιμες μέσω της διαδικτυακής πύλης του Συστήματος προς κάθε ενδιαφερόμενο.

   Το Σύστημα τίθεται σε υποχρεωτική λειτουργία από 1 Ιανουαρίου 2019.

   Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΕΣΕΔΠ/73705/670 – ΦΕΚ Τεύχος Β 5045/13.11.2018
   Λειτουργία, τήρηση, επικαιροποίηση και περαιτέρω ανάπτυξη του πληροφοριακού συστήματος Ηλεκτρονική Πολεοδομία

   ΥΠΕΝ ΔΕΣΕΔΠ 73705 670 ΦΕΚ 5045-Β-13-11-2018.pdf
    • Like
   • 0 replies
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.