Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 03/23/2019 in all areas

 1. 2 points
  Δεν ξέρω αν η Πολεοδομία έχει την αρμοδιότητα να εξετάσει το τρόπο της τακτοποίησης. Ο αρμόδιος μηχανικός που φέρει την ευθύνη τακτοποίησε με τον τρόπο που αυτός νομίζει. Η Πολεοδομία νομίζω πρέπει να σταματήσει στο ότι η αποθήκη η και η κάθε τυχούσα παράβαση είναι τακτοποιημένη και να ταυτοποιήσει και τα τμ της παράβασης. Ο τρόπος, δηλ. αν είναι παράβαση Κ3 , η παράβαση αναλυτικού , η διαμερισμάτωση , η οτιδήποτε άλλο, δεν νομίζω ότι είναι αρμοδιότητα της. Τουλάχιστον εγώ έτσι το καταλαβαίνω. Επί της ουσίας του ερωτήματος συμφωνώ με τον Anton_civeng και ksteve. Όλα τα έχουμε βρει στον Ν4495 ,αυτό μας έλειπε τώρα, να μπλέξουμε και την Κ3 με το επιτρεπόμενο ύψος.... Να κάνω έναν παραλληλισμό του επιτρεπόμενου ύψους με το επιτρεπόμενο πλάγιο όριο. Μία ισόγεια αποθήκη Κ3 που παραβιάζει το πλάγιο όριο δεν μπορεί να τακτοποιηθεί;; Νομίζω ότι τακτοποιείται. Και πρέπει να έχουν τακτοποιηθεί χιλιάδες τέτοιες αποθήκες σ' όλη τη χώρα....
 2. 1 point
  σωστη η παρατηρηση και μας οδηγει και σε μια "σωστη" απαντηση δλδ. μπορει απο τα 1500 που εχει η συζυγος, να μεταβιβασει τα "500" στο ετερον ...ήμισυ...προς συνενωση με τα άλλα 500 που του εχει δοσει σαν προικα.... αρκει το εναπομείναν να ειναι αρτιο και οικοδομησιμο. Μονον για τα 500 αυτα τμ. που θα μεταβιβασθουν, πρεπει να δοσει βεβαιωση νομιμοτητας.... για τα 1000 που της απομενουν δεν υποχρεουται να δοσει καμμια βεβαιωση. [εκτος εάν το σκεπαστό πεφτει μεσα σε αυτα τα 500 τμ. οπότε φωναζετε το γκρειντερ ..... μια και καλη]
 3. 1 point
  απο 10ετιας- αν θυμαμαι καλα- καθε συζυγος υποβαλλει χωριστα Δεν ρωτησαν λογιστη ...εγιναν λαθη...πρεπει να τα διορθωσετε... αλλά, για τον χρονο παλαιοτητας...ας λαβεις τον χρονο του Ε9 του συζυγου. [εχουν και το Ε1 να δεις, αν κατοικουσαν εκει...ή εάν το εκμισθωναν, ελπιζω να μην εγραφε τα μισθωματα στο ονομα του ο συζυγος. Νταξ' ειπαμε "αρχηγος"...μεν αλλά αυτοι το παρακαναν.]
 4. 1 point
  η αδεια δεν ειναι τιτλος ιδιοκτησιας Θα βαλεις την συζυγο [πιθανον να εβγαλε την αδεια ο συζυγος οταν ισχυε ακομα η προίκα...ή γιατί ηταν ο "αρχηγος...]
 5. 1 point
  Για να είμαστε απολύτως ακριβείς, ο Ιάσονας το είπε, εγώ το θεώρησα προφανές. Οι ιδιώτες μπερδεύονται συχνά πυκνά με τον ρόλο της Πολεοδομίας, ο οποίος περιορίζεται μέχρι την νομιμότητα ή μη, κατασκευων (αναφέρομαι στη θεματολογία που συζητάμε εδώ). Το αν ο άλλος κρατάει ένα διαμέρισμα σε βρωμερή και τρισάθλια κατάσταση και βούλωσαν τα λούκια/σιφώνια/υδρορρόες, αν ο μάστορας έκανε κακοτεχνίες εν γνώση ή αγνοία του και εισέρχονται νερά στην υποκείμενη ιδιοκτησία κ.λπ., αρμόδια είναι τα δικαστήρια.
 6. 1 point
  teo2 Να συμπληρώσω την απολύτως σωστή προηγούμενη απάντηση, ότι εννοείται ότι είναι κατασκευασμένα πριν 28.07.2011.
 7. 1 point
  edited λόγω αρνητικής: "αναγάγουμε αυτό που κάνουμε στην απόλυτη αλήθεια του σύμπαντος, την απάντηση στο αιώνιο ερώτημα της ζωής και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο Μιλάμε μεταξύ μας μηχανικοί και δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι εννοούμε με την φράση "πραγματικό εμβαδόν"? Πρέπει να φτάσει σε παραφυσικό επίπεδο η συζήτηση για κάτι τόσο απλό? Δεν ξέρουμε ΟΛΟΙ μας ότι αν μετρήσουμε κάτι 10 φορές θα βγάλουμε 10 διαφορετικά εμβαδά;"
 8. 1 point
  Πρίν βάλεις μπουρλότο βάλε ένα φίλο να σου κάνει εξουσιοδότηση ως ιδιοκτήτης όλης της οικοδομής ...
 9. 1 point
  Από το υπεροπτικό σου “Εμεινες πολύ πίσω.....”, απέναντι σε μία απλή μου ερώτηση, πέρασες στον φτηνό υπαινιγμό του “Αν κάποιος βαριέται να διαβάσει…..” που μάλλον παραπέμπουν σε δασκαλάκο παλιάς Ελληνικής ταινίας παρά σε σύγχρονο forum επιστημόνων….. Κι αυτό έστω και που ο αρχικός ενικός σου έγινε προσχηματικός πληθυντικός. Όσο για το αν βασίζομαι μόνο σε απαντήσεις άλλων, σ αφήνω να το πιστεύεις αυτό αν σε βοηθάει να έχεις την αίσθηση της αυθεντίας μιας και εσύ “δεν βαρέθηκες και έχεις διαβάσει φορλογικά ”…. Φαντάζομαι όμως ότι αν θα πήγαινες σε μηχανικό για κάποιο σπίτι σου δεν θα επέλεγες αυτόν που είναι “ξεφτέρι” στα “….φορλογικά (στη φορολογία εισοδήματος )”, αλλά αυτόν που έχει διαβάσει αρκετές από τις περίπου 33000 σελίδες της πολεοδομικής νομοθεσίας τουλάχιστον όπως και άλλες πολλές περί αντοχής των οικοδομών ων ουκ έστι αριθμός……! Εκεί στους δεύτερους είμαι εγώ ταγμένος εξ επιλογής ! Υ.Γ Ευχαριστώ για τα άρθρα και κλείνω εδώ.
 10. 1 point
  Αν το “Εμεινες πολύ πίσω..... Από 01-01-2014 περάσαμε στο Ν 4172/2013 ….” θεωρείται απάντηση τότε άστο καλύτερα φίλε, μη μπαίνεις στον κόπο άλλη φορά. Σκέφτομαι μόνο ότι αν οι χιλιάδες απαντήσεις που δίνουν οι συνάδελφοι στο forum για τα εκατοντάδες θέματα περιορίζονταν π.χ ως: Για τα θέματα ΓΟΚ/29, ΓΟΚ/55, ΓΟΚ/73, ΓΟΚ/85: “Εμεινες πολύ πίσω.......... Από 4-7-12 περάσαμε στον Ν-4067/2012” Για τα θέματα αυθαιρέτων: “Εμεινες πολύ πίσω....... Από 8-8-13 περάσαμε στον 4178/13” Για τα θέματα θερμομόνωσης : “Εμεινες πολύ πίσω....... Από 9-7-2010 περάσαμε στον Κ.ΕΝ.Α.Κ” Για τα θέματα κανονισμού ωπλ. σκυροδέματος : “Εμεινες πολύ πίσω........ Από 30-6-01 περάσαμε στον Ε.Κ.Ω.Σ ΦΕΚ-1239/Β/6-11-00 ” κ.λ.π , κ.λ.π Μάλλον τότε δεν θα έκανε κανείς τον κόπο ούτε να τις διαβάσει……….! Εγώ πάντως σ΄ ευχαριστώ κατά το αντίστοιχο μέτρο της ……..”απάντησης” σου!
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
 • Our picks

  • Έρχεται η β' φάση του «Εξοικονομώ κατ' Οίκον ΙΙ»
   Πρόθεση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι να προκηρύξει μέσα στην εβδομάδα τη δεύτερη φάση του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ», του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη από την περασμένη άνοιξη. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η δεύτερη φάση θα έχει προϋπολογισμό 250 εκατ. ευρώ, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα μείωσης του ενεργειακού κόστους και αποτυπώματος σε τουλάχιστον 22.500 κατοικίες.

   Η νέα φάση που θα προκηρυχθεί θα έχει πολύ ελάχιστες διαφοροποιήσεις από το πρόγραμμα που «τρέχει» ήδη. Μία από τις σημαντικότερες θα είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρχει η δυνατότητα υπαγωγής δικαιούχων με ακόμη μεγαλύτερα ατομικά ή οικογενειακά εισοδήματα από τις υφιστάμενες οικονομικές κατηγορίες, στην περίπτωση που σχεδιάζουν να καλύψουν ένα μέρος του κόστους με τραπεζικό δανεισμό. Οι δικαιούχοι αυτοί δεν θα μπορούν να διεκδικήσουν επιχορήγηση για τις εργασίες στις οποίες θα προχωρήσουν, θα έχουν ωστόσο τη δυνατότητα να λάβουν επιδότηση επιτοκίου για το δάνειο που θα συνάψουν.

   Επίσης, βελτιωμένη θα είναι η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων, ώστε να μην ανακύψουν τα προβλήματα διακοπών λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος, που είχαν παρουσιαστεί στην πρώτη φάση του προγράμματος. Ωστόσο, ακόμη δεν είναι σαφές αν η πλατφόρμα θα «ανοίγει» σε διαφορετικές χρονικές περιόδους ανά ομάδες γεωγραφικών Περιφερειών, όπως τελικά έγινε στο προηγούμενο πρόγραμμα.

   Από την άλλη πλευρά, οι όροι του νέου κύκλου θα είναι πανομοιότυποι με αυτούς του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ», κάτι που σημαίνει πως θα ισχύουν τα ίδια κριτήρια για τις επιλέξιμες κατοικίες, ενώ ανάμεσα στις παρεμβάσεις που θα μπορούν να γίνουν θα είναι και πάλι η αντικατάσταση κουφωμάτων, η θερμομόνωση του κελύφους του κτηρίου, η αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης, αλλά και η αναβάθμιση του συστήματος ζεστού νερού χρήσης.
   • 3 replies
  • Συγκέντρωσα τις Υπεύθυνες δηλώσεις των ιδιοκτήτων που χρειάζονται
    
   α) για την έκδοση βεβαίωσης μηχανικού
   Αδόμητο
   Δομημένο με υπαγωγή στο Ν4495
   Δομημένο χωρις υπαγωγη στο Ν4495

   β) για την υπαγωγή στον νόμο 4495 .
   Δήλωση ιδιοκτήτη

   Αλλάζετε κατά κύριο λόγο μόνο τα κόκκινα γράμματα.
    • Thanks
    • Like
   • 34 replies
  • Οι δοκιμές φόρτισης για την παράδοση της Σιδηροδρομικής Γέφυρας Εκκάρας ΣΓ26
   Η Σιδηροδρομική Γέφυρα ΣΓ26 βρίσκεται στην περιοχή της Εκκάρας και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων του τμήματος Τιθορέα – Δομοκός στη Χ.Θ. 40+631.

   Πρόκειται για χαλύβδινη τοξωτή γέφυρα τριών ανοιγμάτων που κατασκευάζεται με τη μέθοδο της τμηματικής προώθησης. Η οριστική μελέτη του τεχνικού έγινε από την Κ/Ξ “ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΛΙΟΥ Α.Ε. και INTECSA-INARSA S.A.” το 2009.

   Η μελέτη εφαρμογής και η μελετητική υποστήριξη κατά την κατασκευή αποτέλεσαν το αντικείμενο της “Ι. ΜΑΥΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ Α.Ε.”.

   Λόγω της πολυπλοκότητας του έργου, η μελέτη εφαρμογής περιλαμβάνει πληθώρα αναλύσεων, ελέγχων, σχεδίων κοπής και κατασκευαστικών λύσεων που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της κατασκευής.

   Ενδεικτικά αναφέρονται η μελέτη προώθησης του καταστρώματος σε επίπεδο εφαρμογής, ο σχεδιασμός των προσωρινών δικτυωτών μεσοβάθρων, η διαδικασία ανέγερσης των τόξων, η μεθοδολογία τάνυσης των αναρτήρων, η μελέτη σεισμικής μόνωσης και τα σχέδια κοπής όλων των μεταλλικών στοιχείων της γέφυρας.

   Κατασκευάστηκε πάνω από το ενεργό ρήγμα της Εκκάρας. Αποτελείται από τρία αμφιέρειστα τόξα πάνω σε βάθρα οπλισμένου σκυροδέματος και το βάθος της μισγάγγειας που γεφυρώνει ξεπερνά τα 70m. Οι κύριες διαμήκεις δοκοί (ελκυστήρες), τα τόξα και οι αναρτήρες είναι χαλύβινοι, ενώ οι εγκάρσιες διαδοκίδες σύμμικτες με την πλάκα κυκλοφορίας των συρμών.

    
   • 0 replies
  • Ηλεκτρονική πολεοδομία (e-πολεοδομία) Υποχρεωτική λειτουργία από 01-01-2019
   Καθορίζονται οι αναγκαίες λεπτομέρειες για τη λειτουργία, τήρηση, επικαιροποίηση και περαιτέρω ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) υπό τον τίτλο Ηλεκτρονική Πολεοδομία, το οποίο αφορά στα πολεοδομικά δεδομένα της χώρας.

   Από την 1η Ιανουαρίου 2019 έως και την 31η Αυγούστου 2019:

   α) Δικαιώματα πιστοποιημένου χρήστη του Συστήματος, της περίπτωση (β) της παραγράφου 2 του άρθρου 8 της απόφασης, εκχωρούνται αποκλειστικά στους προϊστάμενους των αρμόδιων υπηρεσιών.
   β) Η ενημέρωση του Συστήματος, του άρθρου 5 της απόφασης, διεκπεραιώνεται με ευθύνη του προϊστάμενου της αρμόδιας για την έγκριση της πράξης υπηρεσίας.
   γ) Οι πράξεις που εκδίδονται έως και την 31η Δεκεμβρίου 2018 και δεν έχουν συμπεριληφθεί στην βάση δεδομένων του Συστήματος, καταχωρούνται με ευθύνη του προϊστάμενου της αρμόδιας για την έγκριση της πράξης υπηρεσίας.

   Από την 1η Ιανουαρίου 2019, πράξεις που δε συνοδεύονται από τη βεβαίωση της παραγράφου 2 του άρθρου 5 της απόφασης δε δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

   Από την 1η Ιανουαρίου 2019 και έως την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης για την ολοκλήρωση και έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής της περίπτωσης (α) της παραγράφου 6 του άρθρου 3 της απόφασης, τα στοιχεία των μελετών του ρυθμιστικού χωρικού σχεδιασμού που περιλαμβάνουν γεωχωρικά δεδομένα υποβάλλονται σε έντυπη και σε ηλεκτρονική μορφή.

   Από την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης για την ολοκλήρωση και έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής της περίπτωσης (α) της παραγράφου 6 του άρθρου 3 της απόφασης, η διεκπεραίωση των διαδικασιών του άρθρου 6 της απόφασης εκτελείται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του Συστήματος.

   Από την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης για την ολοκλήρωση και έναρξη λειτουργίας των εφαρμογών των περιπτώσεων (β) και (γ) της παραγράφου 6 του άρθρου 3 της απόφασης, το στάδιο προόδου των διαδικασιών του άρθρου 6 της απόφασης και ο αρμόδιος χειριστής (φυσικό πρόσωπο) είναι ανά πάσα χρονική στιγμή διαθέσιμες μέσω της διαδικτυακής πύλης του Συστήματος προς κάθε ενδιαφερόμενο.

   Το Σύστημα τίθεται σε υποχρεωτική λειτουργία από 1 Ιανουαρίου 2019.

   Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΕΣΕΔΠ/73705/670 – ΦΕΚ Τεύχος Β 5045/13.11.2018
   Λειτουργία, τήρηση, επικαιροποίηση και περαιτέρω ανάπτυξη του πληροφοριακού συστήματος Ηλεκτρονική Πολεοδομία

   ΥΠΕΝ ΔΕΣΕΔΠ 73705 670 ΦΕΚ 5045-Β-13-11-2018.pdf
    • Like
   • 0 replies
  • Παράταση 6 μηνών προθεσμίας για περαίωση υπαγωγής αυθαιρέτων Ν.4178/13
   Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου του ΥΠΕΝ:

   Προς διευκόλυνση των επαγγελματικών φορέων του τεχνικού κόσμου, θα δοθεί παράταση κατά έξι μήνες της προθεσμίας, που εκπνέει στις 3 Νοεμβρίου 2018, για την ηλεκτρονική υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών και στοιχείων για την περαίωση της υπαγωγής των αυθαιρέτων του ν.4178/2013.       Η παράταση θα δοθεί με τροπολογία του άρθρου 99 του ν.4495/2017. Μέχρι την ψήφιση της εν λόγω τροπολογίας, η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών.       από το Γραφείο Τύπου   http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=389&sni[524]=5934&language=el-GR    
    • Upvote
    • Like
   • 25 replies
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.