Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 05/28/2019 in Posts

 1. 2 points
  ας πάμε και λίγο να ξεσκουριάσουμε μωρέ... εγώ ακόμα παιδεύομαι με την αναζήτηση κάποιων όρων δόμησης οικοπέδου, έχει εκδοθεί άδεια και έχει ανεγερθεί κτίριο και απλά ψάχνω τους όρους δόμησης μήπως έχει αλλάξει κάτι. Μεταξύ άλλων το σύστημα ειδοποιεί όταν πατάω την "υποβολή" ότι δεν έχω ανεβάσει κάποια αρχεία, τι ζητάει? "Στέλεχος", "Τοπογραφικό", ποιά έγγραφα πρέπει να ανεβάσω?
 2. 2 points
  μάλλον θα του διέκοψες τον διαλογισμό ή παρότι σου είχε πει "έλα πρωι πρωί να τα βρούμε" μπορεί να είχε τύχει κάτι έκτακτο και να είχε πελαγώσει λίγο, τουλάχιστον σου έδειξε που ειναι το αρχείο, τα βιβλία μήπως την βρεις???
 3. 1 point
  αν εχει καποιος τη διαθεση και τον χρονο να μας πει 2-3 πραγματακια για τη διαδικασια βημα βημα και σε μας τους ασχετους... συμπληρωνουμε το εξελ και μετα τι? Για εγκριση εργασιων κατεδαφισης ανεβαζουμε το εξελακι και κατι άλλο? Την υδ την υπογραφει ο ιδιοκτητης ή ο μηχανικός?
 4. 1 point
  Μια χαρά στέκει. Προσωπικά έτσι το έχω κάνει από όταν εκδόθηκε το ειδοποιητήριο που αναφέρεις. Να επισημάνω/προσθέσω κάποια πράγματα στην ορθή (κατ' εμέ) διαδικασία που αναφέρεις στο (β) i) Στο (3) θέλει ιδιαίτερη προσοχή διότι πέραν των μειώσεων της §1 του άρθρο 98, έχεις και τις μειώσεις της §2 του άρθρο 39 (που έχουν σχέση με τα έτη ασφάλισης ... ≤ 2 έτη, >2 & ≤5 έτη, >5 έτη) ii) Ιδιαίτερη προσοχή επίσης θέλει και στα ελάχιστο και μέγιστο ποσό όπου υπολογίζονται με τα 586,06€ ως κατώτατο μισθό αγάμου καθώς επίσης και iii) ότι τα ελάχιστο και μέγιστό έχουν να κάνουν και με τα έτη ασφάλισης (≤ 2 έτη, >2 & ≤5 έτη, >5 έτη) όπου υπολογίζονται στο 70% (§2 του άρθρο 39)
 5. 1 point
  αν αναφέρεσαι μόνο στη ρύθμιση είσαι ο.κ αλλά για τροπ/ση της Σ.Ο.Ι όχι
 6. 1 point
  Να υποθέσω ότι έχεις ακολουθήσει την διαδικασία (δύο στάδια) που αναφέρονται στο Δελτίο τύπου στον ΕΤΕΑΕΠ. Δες και την συζήτηση (όλες τις σελίδες) στο taxheaven. Είναι πολύ κατατοπιστική στην διαδικασία. Ειδικότερα σήμερα. Καθώς επίσης και αυτό θέλει ιδιαίτερη προσοχή.
 7. 1 point
  θεωρητικά η αγροτική οδός θεωρείται πρόσωπο παρά το ότι ως προς τον υπολογισμό των αποστάσεων του κτιρίου θεωρείται όριο. άρα πλάγια όρια είναι τα κάθετα προς την αγροτική και πίσω το έναντι αυτής (σε ένα απλό σχήμα γηπέδου) ως εκ τούτου ως μη πλάγιο και μη πίσω όριο η οδός δεν υπάγεται στην παρέκκλιση
 8. 1 point
  Το όριο των 100 τμ. αφορά στο διαχωρισμό των αρμοδιοτήτων των περιφερειακών υπηρεσιών. Κάτω από 100 αρμόδια είναι η περιφερειακή υπηρεσία (ΕΦΑ) και πάνω από 100 η αρμοδιότητα παραμένει στον υπουργό Πολιτισμού (ΥΠΠΟΑ/ΑΤΝΕΚΕ/115620/350 - ΦΕΚ 1255Β/5.4.2018 - άρθρο 1, παρ.Α.32). Επομένως στην περίπτωσή σου η ΕΦΑ έπρεπε να δηλώσει αναρμόδια και να διαβιβάσει την αίτησή σου στις κεντρικές υπηρεσίες (όργανα του υπουργού). Εκεί θα εξετασθεί ... υγ. εφόσον είσαι κατηγορία 2 ακολουθείται η διαδικασία της παρ.9α και όχι αυτή της παρ.9β ... με αρμόδια συμβούλια αυτά του άρθρου 50 του ν.3028/2002.
 9. 1 point
  καταρχήν ευχαριστώ. Να σε ρωτήσω όμως ή σας ρωτήσω, αν πχ εξετάζουμε ένα διαμέρισμα σε πολυκατοικία, εξετάζουμε αν η συγκεκριμένη οριζ. ιδιοκτησία παραβιάζει ανω του 40% την δόμηση που της αναλογεί και κατά 20% το ύψος όπως το δείχνει η οικοδομική άδεια?
 10. 1 point
  ναι μπορείς, ο νόμος δίνει αυτό το δικαίωμα αν και το ιδανικότερο θα ήταν κάθε ιδιοκτησία χωριστά
 11. 1 point
  Pavlos33 μια σύντομη εξήγηση του τι σημαίνει το 40-40-20 θα μπορούσε να μου δοθεί? Πιστευω ότι κάπου μέσα στο 4495 θα αναφέρεται, έλεγα όμως μην το ψάξω βραδιάτικα τώρα. Μήπως θα μπορούσε να εξηγηθεί με λίγα λόγια?
 12. 1 point
  δεν ξέρω την απάντηση στην ερώτηση σου, και μένω εδώ. Επίσης δεν ξέρω τι σημαίνει το 40-40-20 οποτε περιμενω να δω,
 13. 1 point
  το ότι δεν υπάρχει φύτευση στην πρασιά είναι ένα θετικό στοιχείο. Θα πρέπει με εναν Μηχανικό που να προτιμάτε - υπόψη και οι Αρχιτέκτονες Μηχανικοί είναι, το λέω γιατί πολλοί άνθρωποι δεν το ξέρουν - θα εξετάσετε, βασικά του αναθέτετε να εξετάσει το τοπογραφικό διάγραμμα, τους τίτλους ιδιοκτησίας, τον κανονισμό πολυκατοικίας σκέφτομαι αρχικά και να δει κατα πόσο νόμιμα μπορείτε να αιτηθείτε την δημιουργία θέση στάθμευσης στην πρασιά. Μετά είναι απλό, αν γίνεται και παρετε την άδεια, προβαίνετε σε δημιουργία της θέσης με τον Αρχιτέκτονα (Μηχανικό) και έχετε την θέση. Ο χώρος μπροστά ενοείται ότι νόμιμα μπαίνει σήμανση "parking καταστήματος", απαγορεύεται να σας κλείσουν και έχετε τον χώρο σας. Ενδεχομένος να ζητήσει η Υπ. Δομ. (Υπηρεσία Δόμησης, παλιά Πολεοδομία) συναίνεση από τους άλλους ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας, για αυτό σας ρώτησα αν έχετε καλή σχέση . _ Ο Μηχανικός
 14. 1 point
  ορισμένα ιστορικά, το μαγαζί είναι ισόγειο έτσι? Και από πάνω υπάρχει πολυκατοικία με ορόφους? Πόσοι ιδιοκτήτες? Εχείς καλή σχέση με αυτούς?
 15. 1 point
  θα άρχιζα από τον Δήμο, όταν έχω κατάστημα και μπροστά υπάρχουν θέσεις στάθμευσης θα ρώταγα τι χρειάζεται για να δεσμεύσω ένα χώρο απαραίτητο για την λειτουργία του καταστήματος και την φορτωεκφόρτωση εμπορευμάτων, ώστε να είχα 2 σήματα "απαγορεύεται η στάθμευση, χώρος στάθμευσης φορτηγών" και πρώτα θα έβλεπα τι θα μου έλεγαν αυτοί. Υστερα μπορεί να ήθελε και κάποια άλλη άδεια.
 16. 1 point
  Δεν ξερω αν θες θεση σταθμευσης ή χωρο να ξεφορτωνουν τα φορτηγα, θεση σε πρασια αν δεν φαινεται στο διαγραμμα δομησης της οικοδομης και να σου εχει δοθει η κυριοτητα ή η αποκλειστικη χρηση δυσκολα φτιαχνεις, θα χρειαστει και συνεναισεις αλλων ιδιοκτητων πολυκατοικιας ενδεχομενος. Καποιο χωρο να σταθμευσουν προσωρινα τα φορτηγα και να ξεφορτωσουν φανταζομαι πιο ευκολα θα γινεται.
 17. 1 point
  ενα διαμερισμα ειναι σαν ενα πρεπει να μπει στο Ε9
 18. 1 point
  Την καλησπέρα μου... και να υπενθυμίσω εδώ ότι, όπως αναφέρεται πρόσφατα και στην παρ.28 Εγκ.3/13 ..... "η έννοια της αλλαγής χρήσης καθιερώθηκε με το άρθρο 5 του Ν 1577/85" ... οπότε η τυχόν προ 1975 αλλαγή χρήσης από κ.χ σε κ.χ δεν θεωρείται αυθαίρετη...
 19. 1 point
  Καλησπέρα Ελένη. Λογικά θα προχωρήσεις με το Ε9 και βλέποντας όσο το δυνατόν συνδυαστικά από ενδείξεις αν έχεις πράγματι κτίριο προ 75, όπως παλιά συμβόλαια, άδεια κτίσματος όπως αναφέρεις, βεβαίωση χρόνου ρευματοδότησης (ακόμη και υδροδότησης ή σύνδεσης με τον ΟΤΕ θα μπορούσαν να είναι ενδείξεις χρόνου ύπαρξης του κτίσματος), μορφολογικά χαρακτηριστικά του κλπ. Όλα αυτά ως ενδείξεις. Αν υπάρχει και κάποιο παλιό Ε9 του ιδιοκτήτη (έτος 1997) ζήτησέ το να δεις τι δήλωσε τότε. Από τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης προσκόμισε Ε9 με τα σωστά τετραγωνικά (τα οποία αποτύπωσες) με καταχώρηση έτους 1974 ή 75 και χρήση κατοικία, εμείς δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε την αυθαίρετη χρήση από το έτος αυτό. Σε περίπτωση που έχεις ισχυρές ενδείξεις ότι η χρήση άλλαξε μεταγενέστερα μπορείς να την βάλεις με ημερομηνία μετά το 2004 χωρίς κανένα αποδεικτικό. Εξυπακούεται όμως αυθαίρετες κατασκευές (ακόμη και αναλυτικού) όπως πχ αλλαγή στέγης, στοιχεία σκυροδέματος, στέγαστρα, περιτοιχίσεις κλπ που έγιναν μετά το 75 θα πρέπει να υπαχθούν σε άλλη κατηγορία, ακόμη και αν επιλέξεις τελικά κατηγορία 1 θεωρώντας ότι η αλλαγή χρήσης συντελέστηκε προ 75 και το κτίριο απέκτησε τότε αποκλειστική χρήση κατοικία.
 20. 1 point
  Να είσαι καλά. Όλο αυτό το μπλέξιμο με την ασφάλιση, τα μπλοκάκια κλπ., μου δημιουργεί πάντα μία, θεωρώ εύλογη, ερώτηση. Τελικά, η απεξάρτηση της ασφάλισης από την ιδιότητα, αίτημα που θυμάμαι πως υπήρχε ήδη την εποχή που αποφοίτησα εγώ, έχει αφήσει θετική ή αρνητική εντύπωση στους συναδέλφους; Μήπως η απεξάρτηση δημιούργησε περισσότερα προβλήματα από όσα έλεισε; Μήπως φταίει ο νομικός καθορισμός της διαδικασίας;
 21. 1 point
  κ.υ.α. 36259/2010 (Β΄1312), 3. Ειδικότερες υποχρεώσεις των διαχειριστών ΑΕΚΚ: α) Ως προς τα ιδιωτικά έργα: α.1) Το ΣΔΑ υποβάλλεται από τον διαχειριστή ΑΕΚΚ, στις αρμόδιες πολεοδομικές υπηρεσίες μαζί με τα άλλα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη χορήγηση ή αναθεώρηση των σχετικών αδειών για ανέγερση κτιρίων, κατεδαφίσεις, επισκευές, τοποθέτηση κάδων σε δημόσιους χώρους κ.λπ.
 22. 1 point
  Δεν είναι ακριβώς το ίδιο. Ο Συντ.Εκμ ήταν Συντ.Καλ x όροφοι. Ο ΣΔ δίνεται ανεξάρτητα. Το κοινό τους είναι ότι μετράνε επιφάνεια στεγασμένων δαπέδων, αθροιστικά σε όλο το κτίριο. Σωστά το πας. Πρέπει να θεωρήσεις τον ΣΕ ως ΣΔ, ώστε να έχει συνάφεια το τότε με το σήμερα.
 23. 1 point
  γινεται.... οπως "γινεται" να μην κανει συσταση σαν "ενα" αλλά σαν "δυο" Αλλα, ουτε αυτος ξερει τι να κανει... το ψαχνει...πώς θα βολεψει τρια διαφορετικα αποτελεσματα με μια κινηση... αλλα τελικα, μετα απο 4-5 χρονια, θα ηθελε μια "τεταρτη λυση" ....που φταις διοτι δεν την σκεφτηκες σημερα... αβυσος η ψυχη του ιδιοκτητη
 24. 1 point
  Πάρε ένα απλό και προσάρμοσέ το ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ .doc
 25. 1 point
  Δύο υποδείγματα είναι τα παρακάτω. Στο "απλό" καλό είναι να γίνουν ξεχωριστά τα χρονοδιαγραμματα σε ένα αρχείο και ξεχωριστά η τεχνικές περιγραφές σε άλλο αρχείο. Το "πολύπλοκο" το θεωρώ υπερβολικά αναλυτικό. Μάλλον θα σου είναι αδιάφορο, αλλά το ανεβάζω. To απλό.pdf Το πολύπλοκο.pdf
 26. 1 point
  ΕΡΓΟ:KATΕΔΑΦΙΣΗ ΜΟΝ/ΦΗΣ ΚΕΡ/ΠΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ME TMHMA Y ΠΟΓ EIOY ΙΔΙΟΚΤ : ... ΘΕΣΗ: ΕΥΖΩΝΩΝ 8 Ο.Τ. Γ277 - ΔΗΜΟΥ ................ ΤΕΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ-ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ Πρόκειται για την κατεδάφιση μιας παλαιάς μονώροφης και κερ/πούς οικίας με τμήμα υπογείου που δεν δύναται πλέον να επιτελέσει τον αρχικό σκοπό ανέγερσης της λόγω: της πεπαλαιωμένης αρχιτεκτονικής της σε σχέση με αυτή των νέων κτιρίων της γήρανσης των υλικών που την συνθέτουν και της αισθητικής τους απαξίωσης της μη ικανοποιήσεως των σύγχρονων πλέον αντισεισμικών κανονισμών και απαιτήσεων και της υπέρμετρης οικονομικά μη συμφέρουσας για τον ιδιοκτήτη της, δαπάνης για οποιαδήποτε αρχιτεκτονικό ή στατικό εκσυγχρονισμό της Η αρχιτεκτονική του κτίσματος είναι απλή χωρίς κανένα αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον ούτε στη γενική μορφή του ούτε στα επί μέρους μεμονωμένα στοιχεία του Τα φέροντα δομικά στοιχεία του ισογείου αποτελούνται από μπατικές οπτοπλινθοδομές του δε τμήματος του υπογείου κυρίως από αργολιθοδομή με συνδετικό υλικό αμφοτέρων των παραπάνω τεχνοτροπιών από κοινό ασβεστοκονίαμα Οι διαχωριστικοί τοίχοι αποτελούνται κυρίως από δρομικές οπτοπλινθοδομές αλλά μερικοί εξ αυτών εμφανίζονται και με μπατικό πάχος λόγω του αγνώστου της συνθέσεως του στατικού φορέα της οικίας Η στέγη είναι ξύλινη και έχει ως τελική επικάλυψη βυζαντινά και γαλλικά κεραμίδια Είναι δε άγνωστο αν έχει άλλα δομικά στοιχεία από οπλισμένο σκυρόδεμα πέραν των πλακών της οροφής υπογείου και των εμφανών σ’ αυτή δοκών Προκειμένου να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων κατεδάφισης και για γίνει δυνατή η επαναχρησιμοποίηση έστω και μερικών ακόμη υλικών από οικονομικά ασθενείς μειονεκτικές ομάδες του τοπικού πληθυσμού οι εργασίες κατεδάφισης θα γίνουν με την εξής χρονική σειρά: θα γίνει οριοθέτηση του πεδίου κατεδάφισης με πρόχειρη περίφραξη και σήμανση «κινδύνου» που θα αποκλείει την προσέγγιση ατόμων άσχετων με την κατεδάφιση θα ακολουθήσει η σήμανση των επηρεαζόμενων οδών για τον αποκλεισμό διέλευσης τροχοφόρων και πεζών θα γίνει χειρονακτική αφαίρεση των κουφωμάτων, των ηλεκτρικών και μηχανολογικών εγκαταστάσεων εκ του ασφαλούς και από την εσωτερική πλευρά της οικοδομής θα γίνει χειρονακτική αφαίρεση των κεραμιδιών από έμπειρο προσωπικό με λήψη όλων των προσωπικών μέτρων ασφαλείας (ζώνες πρόσδεσης-υποδήματα-κράνη -ομαδική και όχι «κατά μόνας» εργασία) θα ακολουθήσει η γενική μηχανική κατεδάφιση του εναπομείναντα όγκου του κτίσματος με συνεχή και παράλληλη διαβροχή (κατάβρεγμα) των δομικών στοιχείων προ και κατά την άμεση καθαίρεση των ώστε να αποφευχθεί κατά το δυνατόν η δημιουργία κονιορτού που θα έβλαπτε τις παρακείμενες εν λειτουργία οικίες και τους περίοικους της θα ακολουθήσει της μηχανικής καθαίρεσης, πρόσθετη χειρονακτική διαλογή τυχόν επαναχρησιμοποιήσιμων υλικών θα γίνει η χειρονακτική από έμπειρο στις κατεδαφίσεις προσωπικό του τοίχου της νότιας πλευράς που βρίσκεται σε επαφή και κολλητά με την παρακείμενη λόγω μεταγενέστερης ανέγερσης οικία Αλιμούδη. Δεν θα απαιτηθεί για αυτό δε η χρήση ικριωμάτων, γιατί το τεχνικό προσωπικό θα χρησιμοποιήσει αν’ αυτών, το δάπεδο που θα δημιουργηθεί επί τούτου από την προσωρινή συσσώρευση των μπάζων από την προηγηθείσα μηχανική κατεδάφιση μετά από επιμελή καθαρισμό και διαλογή των επικίνδυνων στοιχείων της κατεδάφισης και την μηχανική συμπίεσή τους θα ακολουθήσει η μηχανική φορτοεκφόρτωση με παράλληλη και συνεχή και πάλι διαβροχή όλων των μπάζων που θα απορριφθούν σε κατάλληλες και εγκεκριμένες από το Δήμο μας περιοχές ώστε να μην επιβαρύνουν το φυσικό περιβάλλον Τέλος αφού τονισθεί ότι η παρούσα κατεδάφιση δεν αφορά οπωσδήποτε και την εκρίζωση από το έδαφος των στοιχείων της θεμελιώσεως της παλιάς οικίας αλλά κατά το στάδιο της προβλέπεται να φτάσει σε τέτοιο σημείο ώστε αφ’ ενός κανένα στοιχείο να μην είναι άμεσα ορατό και αφ’ ετέρου το έδαφος μετά την κατεδάφιση του όγκου της να πάρει σχεδόν την πρότερη της ανεγέρσεως της οικίας ανάγλυφη μορφή του θα χρειασθεί η προσκόμιση φυσικού εδάφους και η διάστρωσή του σε όλη την έκταση της περιοχής της κατεδάφισης που και αυτή θα γίνει με μηχανικά μέσα ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ ΑΥΓ 2012 Ο ΣΥΝΤΑΞΑΣ
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
 • Our picks

  • Σχεδιάζονται θεσμικές αλλαγές με επίβλεψη δημόσιων έργων και μελετών από ιδιώτες μηχανικούς
   Θα περιλαμβάνεται στο πακέτο θεσμικών μέτρων που ετοιμάζουν στο υπουργείο Υποδομών. Στόχος να περιοριστούν οι παράλογες εκπτώσεις και να παραδίδονται ποιοτικά έργα.

   Η επίβλεψη δημόσιων έργων και μελετών και από πιστοποιημένες ιδιωτικές εταιρείες που θα επιλέγονται με συγκεκριμένα κριτήρια, μέσω ηλεκτρονικού διαγωνισμού, τη γενική εποπτεία και ευθύνη του οποίου θα έχει το υπουργείο Υποδομών, περιλαμβάνεται στο πακέτο των θεσμικών αλλαγών που θα καταθέσει στις αρχές του νέου έτους το υπουργείο Υποδομών. Το πακέτο θα περιλαμβάνει θεσμικές αλλαγές, ώστε να σταματήσει ο φαύλος κύκλος των υψηλών εκπτώσεων στα δημόσια έργα, που ενίοτε φτάνουν το 70%-80% του προϋπολογισμού.

   Εξαιτίας των παράλογων εκπτώσεων έχει δημιουργηθεί ένα σπιράλ καταστροφής στον κατασκευαστικό κλάδο αφού οι υγιείς επιχειρήσεις βλέπουν θρασείς ανταγωνιστές τους να παίρνουν τα λιγοστά δημόσια έργα με παράλογα υψηλές εκπτώσεις. Στη συνέχεια, αξιοποιώντας τις τρύπες του θεσμικού πλαισίου και τις αδυναμίες των κρατικών υπηρεσιών, διεκδικούν αυξήσεις του κόστους. Ετσι ένα έργο που δημοπρατήθηκε με προϋπολογισμό ένα εκατ. ευρώ, ανατίθεται με έκπτωση 60% (δηλαδή με κόστος 400.000 ευρώ) και τελικά μπορεί να κοστίσει 1,2 ή 1,5 εκατ. ευρώ!

   Η ιδιωτική επίβλεψη σε έργα και μελέτες, υπό αυστηρό θεσμικό πλαίσιο παρακολούθησης, αποτελεί μία από τις προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ και του τότε τομεάρχη Υποδομών (και σήμερα υπουργού) Κώστα Καραμανλή. Θα λειτουργήσει συμπληρωματικά σε άλλες πρωτοβουλίες όπως η επικαιροποίηση των τιμολογίων και των προδιαγραφών κ.ά.
   • 0 replies
  • Νέα Σχέδια δράσεων Πολιτικής Προστασίας για πλημμύρες και δασικές πυρκαγιές
   Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), με κύρια αποστολή το συντονισμό των φορέων που εμπλέκονται σε όλο το φάσμα της διαχείρισης κινδύνων από την εκδήλωση καταστροφών, ολοκλήρωσε την Εγκύκλιο για το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας σχετικά με την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, Εγκύκλιο, η οποία εστάλη με συστημένη αποστολή σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΟΤΑ Α’ & Β’ βαθμού, Δ/νσεις Υπουργείων, Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστικό Σώμα, κ.α.).

   Ταυτόχρονα η ΓΓΠΠ προχώρησε στην ολοκλήρωση και έκδοση των δύο Σχεδίων Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης Διαχείρισης Βραχείων Συνεπειών τόσο από πλημμυρικά φαινόμενα όσο και εξαιτίας δασικών πυρκαγιών.

   Τα δύο αυτά σχέδια, με κωδικές ονομασίες “ΔΑΡΔΑΝΟΣ” [1] (για το σχέδιο που αφορά στις πλημμύρες) και “IΟΛΑΟΣ” [2](για τις δασικές πυρκαγιές), θα παρουσιαστούν σε συνέντευξη Τύπου στις εγκαταστάσεις του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ) του Πυροσβεστικού Σώματος, την Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 12.00.

   Σημειώνεται ότι με τα σχέδια επιδιώκεται η άμεση και συντονισμένη απόκριση των εμπλεκόμενων Φορέων σε Κεντρικό, Περιφερειακό και Τοπικό επίπεδο, σύμφωνα με το νέο δόγμα και δομή της ΓΓΠΠ, που αποτυπώθηκε πρόσφατα με τον Ν.4623/19.

   [1] ΔΑΡΔΑΝΟΣ: Ο Δάρδανος, γιός του Δία και Ηλέκτρας κόρης του Άτλαντα, ήταν μυθικός βασιλιάς της Αρκαδίας, που έζησε στα χρόνια μετά τον κατακλυσμό, σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία. Σύμφωνα με το Διόνυσο τον Αλικαρνασσέα, ο Δάρδανος έφυγε απ’ την Αρκαδία για να ιδρύσει μια αποικία στο βορειοανατολικό Αιγαίο Πέλαγος. Ο Δάρδανος βρέθηκε στην Σαμοθράκη μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του Ιασίωνα και την αδελφή του Αρμονία κατά την διάρκεια ενός κατακλυσμού στον οποίο βούλιαξε το μεγαλύτερο τμήμα του νησιού.

   [2] ΙΟΛΑΟΣ: O Ιόλαος ήταν γιος του ετεροθαλούς αδελφού του Ηρακλή, βοηθός και συμπαραστάτης του τελευταίου τον οποίο υποστήριζε στην επιτέλεση των άθλων του.

   Κατεβάστε απο εδώ την εγκύκλιο
   • 0 replies
  • «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον»: Ολοκλήρωση υποβολής αιτήσεων στην 1η ομάδα Περιφερειών - Οι νέες ημερομηνίες για τις υπόλοιπες Περιφέρειες
   Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:       Ολοκληρώθηκε σήμερα στις 08.45 το πρωί η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος   «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» για τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας, καθώς εξαντλήθηκαν οι πόροι που προβλέπονταν για όλες τις Περιφέρειες. Υποβλήθηκαν συνολικά 11.880 αιτήσεις και δεσμεύθηκαν περίπου 148,5 εκατ. ευρώ.       Καταχωρήθηκαν συνολικά περί τις 20.670 αιτήσεις σε λιγότερο από ένα 24ωρο. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει την πολύ μεγάλη συμμετοχή του κοινού, η οποία –λόγω του φόρτου στο πληροφοριακό σύστημα- προκάλεσε καθυστερήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τον Α’ κύκλο του προγράμματος, την πρώτη ημέρα καταχωρήθηκαν 15.000 αιτήσεις και ολοκληρώθηκαν μόλις οι 529.       Τα Υπουργεία  Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα εξαντλήσουν τις δυνατότητες συγχρηματοδότησης από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ (τομεακού ΕΠΑνΕκ και τα 13 Περιφερειακά Προγράμματα) για την τυχόν περαιτέρω χρηματοδότηση, υπό τους όρους επιλεξιμότητας και στόχων που τίθενται επίσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.       Ζητούμε συγγνώμη από τους πολίτες και τους μηχανικούς για την όποια ταλαιπωρία υπέστησαν. Από τις 12 Σεπτεμβρίου είχαμε έγγραφη διαβεβαίωση από την εταιρεία που διαχειρίζεται την πλατφόρμα για την πλήρη ετοιμότητα του πληροφοριακού συστήματος. Το συγκεκριμένο σύστημα δεν θα μπορούσε να αλλάξει τους δυο προηγούμενους μήνες, χωρίς να προκαλέσει πολύμηνη αναβολή του προγράμματος.       Για να βελτιωθεί ,3η λειτουργικότητα του συστήματος αποφασίστηκε να κατατμηθούν σε μικρότερα υποσύνολα οι επόμενες 2 ομάδες περιφερειών. Συγκεκριμένα το χρονοδιάγραμμα υποβολής των δηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:       -      Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου: Πελοπόννησος, Ιόνια Νησιά   -      Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου: Στερεά Ελλάδα, Βόρειο Αιγαίο   -      Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου: Αττική   -      Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου: Κρήτη, Νότιο Αιγαίο   -      Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου: Δυτική Μακεδονία       Η έναρξη υποβολής των αιτήσεων στην κάθε Περιφέρεια/ομάδα Περιφερειών θα ξεκινά στις 10.00 το πρωί της οριζόμενης ημερομηνίας.  
   • 0 replies
  • Εξασφάλιση προσβασιμότητας των ατόμων με κινητικές δυσκολίες στα κτίρια
   Ενα σημαντικό ζήτημα στον σχεδιασμό των κτιρίων και των δημόσιων χώρων αποτελεί και η ανεμπόδιστη πρόσβαση όλων των ατόμων ανεξαρτήτως ηλικίας ή/και φυσικής κατάστασης. Σύμφωνα με την ισχύουσα πολεοδομική νομοθεσία και τις Οδηγίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, απαιτείται ο σχεδιασμός των κτιρίων καθώς και των κοινοχρήστων χώρων να γίνεται έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η προσπέλαση των ατόμων με κινητικές δυσκολίες. Γι αυτό το λόγο μέχρι το 2020 θα πρέπει όλα τα κτίρια στη χώρα μας, να έχουν προβεί στις κατάλληλες παρεμβάσεις δεδομένου ότι πέρα των ατόμων με κινητικά προβλήματα, τα άτομα με παροδικές αναπηρίες και τα λοιπά εμποδιζόμενα άτομα (έγκυες, νήπια, μικρά παιδιά, υπερήλικες κ.ά.) αποτελούν το 50% περίπου του πληθυσμού της χώρας (δηλ. ένας στους δύο πολίτες) με αυξητικές ανάγκες.
   • 0 replies
  • ΕΣΠΑ 2021-2027: Η κατανομή των πόρων της νέας προγραμματικής περιόδου
   Επενδύσεις στους τομείς της έξυπνης τεχνολογίας, των καθαρών μορφών ενέργειας, των δικτύων (οδικών και ψηφιακών) και πολιτικές στήριξης της απασχόλησης, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της κοινωνικής εμβάθυνσης και καταπολέμησης της φτώχειας, χρηματοδοτούνται από το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027.

   Σύμφωνα με την πρόταση της Κομισιόν, στη χώρα μας κατανέμονται 19,2 δισ. ευρώ (σε τιμές 2018) για το 2021-2027, έναντι 17,8 δισ. ευρώ (τιμές 2018) για το 2014-2020, δηλαδή αύξηση των πόρων από την Πολιτική Συνοχής κατά 1,4 δισ. ευρώ (+8%), σε σχέση με την τρέχουσα δημοσιονομική περίοδο. Η πολιτική συνοχής εξακολουθεί να επενδύει σε όλες τις Περιφέρειες, λαμβάνοντας πάντα ως βάση τις 3 κατηγορίες.
   • 0 replies
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.