Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 07/18/2019 in Posts

 1. 3 points
  Από τα εξάμηνα που αναφέρεις δεν προκύπτουν αναδρομικές διαφορές για τα Β'14, Α'16 και Β'16. Για τα υπόλοιπα που αναφέρεις εφόσον προκύπτουν για τον ασφαλισμένο αναδρομικές διαφορές θα εκδοθούν τα σχετικά ειδοποιητήρια: για το Α'15 εντός του Β'19 και για το Β'15 εντός του Α'20. Αν κάνεις μια αναζήτηση θα βρεις και την σχετική απόφαση που αναφέρω στο link --την έχω ανεβάσει αρκετές φορές αλλά και με παραπομπές. Θα σου λυθούν και άλλες απορίες που πιθανά έχεις. Δες παρακάτω:
 2. 2 points
  Προφανώς και δεν έχεις αντιληφθεί τι εννοώ. Στις σχολές μαθαίνεις τα βασικά και μονό και "να μαθαίνεις". Από 'κει και πέρα θέλει προσωπικό διάβασμα. Στον επαγγελματικό σου βίο συναντάς τόσα πράγματά τα οποία προφανώς και δεν έχεις διδαχθεί στην σχολή, τι σημαίνει αυτό οτι δεν θα ασχοληθείς; Θα διαβάσεις και θα μάθεις Είτε αυτά είναι καθαρά τεχνικά θέματα είτε διοικητικά. Πόσοι μηχανικοί ασχολούνται με συγκολλήσεις; Πολλοί! πόσοι έχουν διδαχθεί συγκολλήσεις; 1 μάθημα κορμού + 1 το πολύ μάθημα επιλογής, τι σημαίνει οτι αποφοιτώντας γνωρίζεις από συγκολλήσεις; Φυσικά και όχι, θα πρέπει να διαβάσεις για να μάθεις. Μπορώ να δώσω δεκάδες τέτοια παραδείγματα. Επίσης πολλές ειδικότητες αλληλοκαλύπτουν μέρος άλλης ειδικότητας, και με έναν συνδυασμό διαβάσματος και επαγγελματικής εμπειρίας άνετα μπορεί να σταθεί ένας μηχανικός σε αντικείμενο το οποίο θεωρητικά ανήκει σε άλλη ειδικότητα. Δεν μιλάμε για ακραίες περιπτώσεις πχ ηλεκτρονικός να ασχοληθεί με γέφυρες (βέβαια ακραία παραδείγματα έχω δει όπου συνάδελφοι πάρα πολύ επιτυχημένα ασχολούνται με αντικείμενο διαφορετικό της ειδικότητας τους) Και θα δώσω παραδείγματα. Μηχανολόγος μηχανικός και μεταλλουργός μηχανικός, χημικός μηχανικός και μηχανολόγος μηχανικός, μηχανολόγος και ναυπηγός, ηλεκτρολόγος και μηχανικοί πληροφορικής/τηλεπικοινωνιών (μόνο από ΗΜ προς ΜΠΤΕ), Ηλεκτρονικοί μηχανικοί και ΜΠΤΕ. Έτσι και ηλεκτρονικοί μηχανικοί και ηλεκτρολόγοι. Και ας το πάω και πιο ειδικά στην περίπτωση του συναδέλφου. Τα ηλεκτρολογικά με τα οποία ασχολείται ένα τεχνικό γραφείο συνήθως (κτηριακά) δεν είναι πυρηνική φυσική και δεν θα είναι κανένα πρόβλημα για κάποιον ηλεκτρονικό. 1 μήνα διάβασμα θέλει όχι παραπάνω. Δεν είναι τυχαίο οτι ο νομοθέτης επιτρέπει ακόμα και σε ΠΜ να συντάξει μελέτη ΗΕ μέχρι κάποια ισχύ. Ή μήπως νομίζεις οι μηχανολόγοι έχουν περισσότερα μαθήματα ηλεκτρολογίας και έχουν και αυτοί πλήρη ΕΔ ηλεκτρολόγου μηχανικού.
 3. 2 points
  Rtotal=R1+R2 R1=1/U1=1/2.44=0.41 R2=2.05 Rtotal=0.41+2.05=2.46 Utotal=1/Rtotal=0.41 Το 0.41 για εξωτερική τοιχοποιΐα σε καλύπτει για τις ζώνες Α έως Γ, όχι όμως για τη ζώνη Δ (ΤΟΤΕΕ 1, πίνακας 3.4α) Στην επιθεώρηση (προτεινόμενη παρέμβαση 1ου ΠΕΑ και σε όλο το 2ο ΠΕΑ) θα προσθέσεις 0.20 στο 0.41 για να λάβεις υπ' όψιν σου τις θερμογέφυρες, δηλαδή Rfinal= 0.41+0.20= 0.61
 4. 1 point
  Το λαικ ειναι δικο μου και αφορά τις πρώτες λεπτομέρειες που ορθώς αναφέρεις. Θα σε ευχαριστήσω για το βήμα , για το νομοθέτη φαντάζομαι ήδη ξερεις την άποψη μου μέσα απο το ΣΥΜΑΤΕ και μάλιστα με το συνάδερφο μιχάλη εχουμε πει αρκετα ωραία. Στο τελευταίο συμφωνούμε οτι οι μηχανολόγοι δεν εχετε αρκετα μαθήματα ηλεκτρολόγου οπως και βασικά (ΣΗΕ - Κυκλώματα -Υ.Τ κλπ) . Το ιδιο συμβαίνει για τους Ηλεκτρολόγους αντίστοιχα στα μηχανολογικά αλλα τα Η-Μ οπως ισως εχεις δει και το λέμε οι περισσότεροι δεν ειναι έυκολο να διαχωριστούν. Για το χαρακτηρισμό μου ηταν άτυχος και διορθώθηκε. Σε ευχαριστώ για την ανταλλαγή απόψεων και την δυνατότητα για λύσης της παρεξήγησης απο μεριά μου , αλλα ο καθένας έχει την άποψη του.
 5. 1 point
  Αυτό που αναφέρει στο γ είναι εντελώς λανθασμένο. Το εκτός οικισμού τμήμα έχει επιφάνεια 2.200 τμ Προφανώς δεν έχει ασχοληθεί με τεμνόμενα γεωτεμάχια από το όριο οικισμού. Τα έγραψα και πιο πάνω. Η αρτιότητα στο εντός είναι θεωρητική. Δεν μετακινείται το όριο οικισμού. Το έκαναν κάποιοι παλιά αυτό το λάθος και δυστυχώς το έχω δει να περνάει και σε συμβόλαια. Η γνώμη του δεν είναι προσωπική για το Σ.Α. Ορίζεται στη νομοθεσία. ΠΔ/24-4-85 (ΦΕΚ-181/Δ/3-5-85)-Άρθρο 7 1. "Εάν ιδιοκτησία εμπίπτει εν μέρει εντός του ορίου οικισμού και εν μέρει εκτός αυτού, τότε στην περίπτωση που το εντός του ορίου τμήμα δεν έχει την αρτιότητα που ορίζεται με την απόφαση του Νομάρχη, θεωρείται ότι εντός του ορίου περιλαμβάνεται τμήμα της ιδιοκτησίας μεγέθους που αντιστοιχεί στην αρτιότητα αυτή". "Σε ιδιοκτησία που τμήμα της εμπίπτει εν μέρει εντός του ορίου οικισμού και εν μέρει εκτός αυτού, ο επιτρεπόμενος συντελεστής δόμησης προκύπτει για το εκτός οικισμού τμήμα βάσει των κείμενων διατάξεων για την εκτός σχεδίου δόμηση εφόσον έχει την αρτιότητα ως προς το εμβαδόν του. Στην περίπτωση αυτή η τοποθέτηση των οικοδομών μπορεί να γίνει οπουδήποτε εντός της παραπάνω ιδιοκτησίας μετά από έγκριση του αρμοδίου Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, αρκεί τα τμήματα που τοποθετούνται στο εντός του οικισμού τμήμα να απέχουν από τα όρια της ιδιοκτησίας απόσταση, σύμφωνα με τα οριζόμενα περί αποστάσεων στο παρόν και με την προϋπόθεση ότι δεν προκαλείται υπέρβαση στο συντελεστή κάλυψης και όγκου και στο επιτρεπόμενο ύψος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο παρόν, ενώ στο εκτός του οικισμού τμήμα αρκεί οι οικοδομές να απέχουν από τα όρια της ιδιοκτησίας απόσταση, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις κείμενες διατάξεις για τις τηρούμενες αποστάσεις στην εκτός σχεδίου δόμηση. Όταν το τμήμα που εμπίπτει εκτός του ορίου οικισμού δεν έχει την αρτιότητα ως προς το εμβαδόν του, δεν αντιστοιχεί σε αυτό το τμήμα συντελεστής δόμησης και η τοποθέτηση των οικοδομών μπορεί να γίνει, σύμφωνα με τα παραπάνω"
 6. 1 point
  Εχετε δικιο δεν αναφερει κατι για αποσταση.. Εγω απλα το αναφερα σαν γενικο ΦΕΚ αιγιαλου
 7. 1 point
  Τηρώ μια μικρή αισιοδοξία μήπως περάσει από ΣΑ , δηλαδή να μελετηθεί κατοικία και αποθήκη με όρους δόμησης εντός οικισμού και η αποθήκη να τοποθετηθεί στο εκτός οικισμού τμήμα. Όχι όμως να πατάει ταυτόχρονα και στα δυο τμήματα. Η δόμηση όπως προανέφερα δεν είναι αθροιστική. Οπότε, δες το με αυτή τη συλλογιστική, δηλαδή το να μεταφερθεί από το εντός στο εκτός μόνο η αποθήκη, όπως θα γινόταν αν υπήρχε μόνο ένα κτίριο και επιθυμούσες αυτό να ανεγερθεί στο εκτός οικισμού τμήμα, το οποίο δεν θα ήταν οικοδομήσιμο όπου θα είχες πάρει το συντελεστή δόμησης από το εντός οικισμού.
 8. 1 point
  Δεν ήταν δική μου απορία, όπως και να 'χει υποθέτω ότι η απάντηση απευθύνονταν στον @MHD που είχε ρωτήσει και επιβεβαιώνουν όντας εσύ ως πιο ειδικός τα αναγραφόμενα στο βιβλιαράκι οδηγιών που ανέφερα. Σωτήρη την καλημέρα μου.
 9. 1 point
  Καταρχας συναδερφε μπραβο σου που παρεδεχεσαι τα αυτονοητα και τιμη σου Περα απο τις παρεμβολες εποχης 1970, θα σου ελεγα ακριβως οτι ειπε ο συναδερφος cna. Ασχολησου με το κομματι ηλεκτρονικος μηχ. -μηχανικος υπολογιστων και ειδικα το κομματι software που σ αρεσει και μπορεις να γινεις αναρπαστος. Υ.Γ μη πας σε Π.Μ για να μαθεις ηλεκτρολογικα. Καταλαβαινεις το γιατι. Καλη συνεχεια σε οτι κανεις φιλε μου
 10. 1 point
  Έχουν αναρτηθεί τα ειδοποιητήρια του ΕΤΕΑΕΠ για τον Ιούνιο 2019, με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής 31/07/2019. Υπάρχει μια ελαφριά μείωση στο ποσό, επειδή ο κλάδος επικουρικής υπολογίζεται στο 6,50% και όχι στο 7,00 %.
 11. 1 point
 12. 1 point
  Δεν μπορείς να τοποθετήσεις το κτίριο και αυτό να τέμνεται από το όριο του οικισμού. Το κτίριο θα ανεγερθεί είτε στο εντός, είτε στο εκτός. Δεν θα πατάει και στα δυο τμήματα. Αναφορικά με το συντελεστή δόμησης, αυτός δεν υπάρχει αθροιστικά. Δηλαδή, αν το εντός οικισμού τμήμα οικοδομείται και τοποθετήσεις την οικοδομή σε αυτό θα έχεις μέγιστη δόμηση 240 τμ. Αν το εκτός οικισμού τμήμα είναι οικοδομήσιμο θα έχεις 200 τμ. Δεν θα έχεις όμως στο σύνολο του ακινήτου 440 τμ για να επιλέξεις που θα τα υλοποιήσεις.
 13. 1 point
  αυτά που καποιες φορές εμφανίζεται κάποιος κάνει κάποια ερώτηση και όταν πάρει την απάντηση του φεύγει σαν τον κλέφτη έχουν αρχίσει να με εκνευρίζουν. Off τοπικ. Αν σe εκνευρίζει κάποιο θέμα μπορείς να επιλέγεις την μη απάντηση. Παρακαλώ να μη επαναληφθούν ανούσιες απαντήσεις. Didonis
 14. 1 point
  Καλά πως σας αφορούν αυτοί οι κωδικοί .....Δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με ατομικές επιχειρήσεις ...........Είναι για διπλογραφικά βιβλία και ειδικά ο 69.02 για μεσαίες οντότητες και πάνω .......αν αποφασίσουν να παρακολουθούν την αναβαλλόμενη φορολογική υποχρέωση . Οι μικρότερου μεγέθους οντότητες δεν έχουν τ΄΄ετοια υποχρέωση απο τον Ν 4308/14.
 15. 1 point
  να τα παρουμε ενα ενα το πρωτο το συμβολαιο εγινε το ετος....μεταξυ των.....για....οικοπεδο....τμ με τιτλο κτησης....και το ειχε πριν ο... το δευτερο το συμβολαιο εγινε το ετος....μεταξυ των.....για....οικοπεδο....τμ με τιτλο κτησης...και το ειχε πριν ο.... Μηπως υπηρχαν προγενεστερα συμβολαια που τα περιγραφουν και απλα εγινε "ατυπη μεταβιβαση"??? Ξαναδες τα
 16. 1 point
  -το 109 αφορα "αλλα θεματα".... δινει τις γενικες κατευθυνσεις για τα εντος και εκτος σχεδιου. -το 100 αφορα τον χρονο ληψης τιμης ζωνης, που ειναι η 20-1-16. -το 110 δεν εχει καμμια σχεση... απολύτως Και, μην παιρνεις και πολυ στα σοβαρα την εγκ. 2...τους "επεσε" απο τα χερια κατα την μετακομιση... Εδω η εγκ 2 ειναι σωστη...δεν εκανε λαθος στην αντιγραφη.. "αρθρο 100: Διατάξεις υπολογισμού ενιαίου ειδικού προστίμου Στην παράγραφο 1 ορίζεται ότι για τον υπολογισμό του ενιαίου ειδικού προστίμου αυθαιρέτου, λαμβάνεται η τιμή ζώνης που ίσχυε στην περιοχή του ακινήτου σύμφωνα με το σύστημα αντικειμενικών αξιών του Υπουργείου Οικονομικών την 20η.01.2016. Επίσης, διευκρινίζονται τα εξής..." Άρθρο 109: Τιμή ζώνης εδω εκανε λαθος και αντι για 100 παρ. 1, εγραψαν 110 παρ. 1....τρεξον γυρεψον.. "Βάσει του άρθρου 110 παρ.1 η τιμή ζώνης για τις υπαγωγές λαμβάνεται σύμφωνα με το σύστημα αντικειμενικών αξιών του Υπ. Οικονομικών της 20ης .01.2016."
 17. 1 point
  1) Το οτι δεν ξέρεις τι σου γίνεται είναι απολύτως λογικό στην φάση που είσαι. Δυστυχώς τα πανεπιστήμια μας έχουν τεράστιο mismatch προσφερόμενων γνώσεων με τις γνώσεις που απαιτεί η αγορά εργασίας και ούτε υπάρχει διασύνδεση με την αγορά εργασίας κατά την διάρκεια των σπουδών 2) Έχεις τελειώσει Πολυτεχνείο, στην ουσία έμαθες πως να μαθαίνεις. Με διάβασμα από την μεριά σου μπορείς να μάθεις ό,τι χρειάζεται για να σταθείς ως ηλεκτρολόγος. 3) Τώρα πάμε λίγο πιο ειδικά για σένα. Θα σου πω την προσωπική μου άποψη. Μην ασχολείσαι με θέματα τεχνικού γραφείου. Το τεχνικό γραφείο εκτός το οτι δεν σου δίνει καλές οικονομικές απολαβές δε θα σου επιτρέψει να εξελιχθείς. Οι περισσότεροι μηχανικοί των τεχνικών γραφείων είναι κακοί μηχανικοί (ναι σταυρώστε με). 4) Θα σου πρότεινα να ασχοληθείς με το κομμάτι της πληροφορικής (το οποίο έχει και τεράστια ζήτηση και σχετικά καλές απολαβές) ή αφού στην ουσία είσαι ηλεκτρονικός με το I&C. Μηχανικοί I&C είναι σχετικά δυσεύρετοι και πληρώνονται καλά. Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση οτι σου αρέσουν Αυτά από μένα
 18. 1 point
  Δεν συνεχίζει να ισχύει το ότι αν έχει περατωθεί ο φέρων οργανισμός, η άδεια ισχύει επ' αόριστον;
 19. 1 point
  Προσαρμοσε το καταλληλα. Η ειδικη δηλωση ασφαλως και μπορει να μη γινει δεκτη για καποιο νομιμο λογο (αν υπαρχει βεβαια τετοιος) . ΥΠΟΔ-03.docx
 20. 1 point
  Ως ΥΔΚΧ. Προσοχή στο συντελεστή....
 21. 1 point
  Καλημέρα σε όλους. Στον καινούργιο κανονισμό πυροπροστασίας 41/2018 είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε έλεγχο ποσοστό ανοιγμάτων σε κατοικία; Ο πίνακας 15 στον κανονισμό έχει μια παραπομπή . Ευχαριστώ.
 22. 1 point
  Ιστορική σημείωση: Πλάκες Zollner με σώματα πλήρωσης διάτρητα τούβλα ήταν συνήθεις σε παλαιότερη εποχή. Έχω συναντήσει και πλάκα με συμπαγή.
 23. 0 points
  Μην λέμε ότι θέλουμε. Δε μπορούν οι γνώσεις που αποκτάς με καθηγητές και εργαστήρια να αντικατασταθούν με διάβασμα από το σπίτι. Αν ήταν έτσι θα μαθαίναμε πως να μάθουμε μόνο και δε θα χρειαζόταν κανένα άλλο μάθημα. Συμβουλή μου Panos_21 είναι να ασχοληθείς με αυτό που σπούδασες και να εξειδικευτείς σε κάτι που ζητάει η αγορά.
 24. -1 points
  "Ποσο μαλλον εγω"?.. Εγω εκει που μπηκα και τελειωσα ουτε απεξω εσυ.. Οποτε λιγος σεβασμος. Εσυ ξεκινησες τα ποσταρισματα απλα δεν μπορεις να κανεις διαλογο συγκεκριμενο παρα μονο να κανεις προπαγανδα. Δεν θα μπω στην διαδικασια να το συνεχισω εφοσον δεν μπορεις να υποστηριξεις αυτο που ξεκινησες..
 25. -1 points
  Αυτό που θα σου πρότεινα εγώ να κάνεις είναι να εκτυπώσεις το πρόγραμμα σπουδών που παρακολούθησες (το πραγματικό, πριν την αλλαγή) και βάσει αυτού να κοιτάξεις για δουλειά. Οτιδήποτε άλλο είναι από ριψοκίνδυνο έως επικίνδυνο. Το γεγονός ότι αποφασίστηκε εν μία νυκτί να μετονομαστείτε σε ΗΜ θα πρέπει να χαρακτηρίζει αποκλειστικά αυτούς που πήραν μια τέτοια απόφαση και όχι και εσάς τους αποφοίτους...
 26. -3 points
  Ενδιαφερον οτι στα 400 + views ολες και ολες 3-4 απαντησεις για μια απορια ενος νεου συναδελφου.. Φιλε μου η καλυτερη πηγη γνωσης ειναι η ιδια σου η θεληση να μαθεις πραγματα. Εδω σε μια νυχτα τα τει εγιναν πολυτεχνεια επειδη βρεθηκε ενας αποφοιτος παιδαγωγικου που εκανε τον υπουργο.. Για να σου απαντησω, ολες οι λυσεις που προαναφερεις ειναι χρησιμες. Για το Autocad μπορεις να κανεις σεμιναρια μεχρι 1.5 μηνα το πολυ και με δικη σου εξασκηση να φτασεις σε καλο επιπεδο. Ζωγραφικη στον η υ ειναι δεν ειναι τιποτα. Το θεμα ειναι οι κανονες που διεπουν τα ηλεκτρολογικα, που για αυτα θελεις προσωπικο διαβασμα και σχετικη βιβλιογραφια. Για το 6 που ρωτας δεν υπαρχει πρεπει, οτι παραπανω ξερεις καλο ειναι. Κανεις δεν τα ξερει ολα και ολοι ξερουν απο λιγο. Ειναι μεγαλο συν οτι εχεις γνωστο μηχανικο, εστω και πολιτικο. Αυτος θα μπορει να σε βοηθησει να ασχοληθεις και με ηλεκτρολογικο κομματι. Εσενα σε ενδιαφερει καθαρα το ενεργειακο κομματι? Επισης τα ηλεκτρονικα ισχυος ειναι ενας τομες ηλεκτρονικης που εχουν εφαρμογη στο ενεργειακο και αποτι ξερω στην Κρητη καλυπτεται αρκετα καλα αυτο το κομματι. Εν ολιγοις προχωρα και μην ακους κανεναν. Επισης εισαι διπλωματουχος οχι πτυχιουχος που εγραψες αρχικα . Πτυχιουχοι ειναι τα τει και τα βαφτισμενα αει - σχολες μηχανικων που ειναι 4 ή και 5 χρονια τυπου παδα. Να προσεξεις να συνεργαστεις ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΗΧΑΝΙΚΟ οχι με αλλες ειδικοτητες τυπου σχεδιαστη κλπ.. Μονο διπλα σε μηχανικο μπορεις να μαθεις πραγματα, αλλα μην φοβηθεις να αλλαξεις δουλεια αν δεις οτι κωλυσιεργει να σου αναθετει καθηκοντα.
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
 • Our picks

  • Για πρώτη φορά αναπαραγωγή φλαμίνγκο στην Ελλάδα στον Άγιο Μάμα Χαλκιδικής
   Μπροστά σε μια έκπληξη βρέθηκαν εθελοντές της Δράσης για την Άγρια Ζωή όταν διαπίστωσαν ότι στη Λιμνοθάλασσα του Αγίου Μάμα στη Χαλκιδική, υπήρχαν μωρά φλαμίνγκο, αναπαραγωγή που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.   Ωστόσο, αν και πρόκειται για μοναδικό γεγονός, η όχληση από ιδιώτη με drone για τη λήψη βίντεο και φωτογραφιών, είναι πιθανό να έχει καταστρέψει φωλιές.  

   Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου, στη Λιμνοθάλασσα καταγράφηκαν στις αρχές Μαΐου, 180 φωλιές φοινικόπτερων από εθελοντές της Δράσης, οι οποίοι κράτησαν κρυφή την πληροφορία προκειμένου να μη συρρεύσουν επισκέπτες και ενοχλήσουν τα πουλιά, προκαλώντας ενδεχομένως εγκατάλειψη των φωλιών και αποτυχία της αναπαραγωγής.


   Ωστόσο και παρά το γεγονός ότι οι πτήσεις drone απαγορεύονται στις περιοχές Natura 2000, «κυκλοφόρησε βίντεο αυτές τις ημέρες στα κοινωνικά δίκτυα, στο οποίο εμφανώς τα πουλιά της αποικίας πετούν σε πανικό και είναι πιθανόν να έχουν καταστραφεί φωλιές».   «Όσο και αν θέλουμε να τα δούμε από κοντά, είναι σημαντικό να κρατάμε τις αποστάσεις μας.

   Είναι κρίμα να αποτύχει αυτή η πρώτη προσπάθεια αναπαραγωγής του είδους στη χώρα μας από τη δική μας απερισκεψία και περιέργεια», τονίζει στην ανακοίνωση η βιολόγος του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου, Εύα Κατράνα.   Τα φοινικόπτερα, με την επιστημονική ονομασία Phoenicopterus roseus, έκαναν την εμφάνισή τους στην Ελλάδα τα τελευταία τριάντα χρόνια και έκτοτε η παρουσία τους έχει επεκταθεί σε πολλούς υγροτόπους, όπου συναντώνται σε μεγαλύτερους αριθμούς το χειμώνα. Την άνοιξη, τα ενήλικα άτομα πηγαίνουν για την αναπαραγωγή σε αποικίες της Μεσογείου (στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία την Τουρκία και τη Βόρεια Αφρική).  

   Στην Ελλάδα είχαν γίνει προσπάθειες αναπαραγωγής σε υγροτόπους όπως η Λιμνοθάλασσα Αλυκής Κίτρους, η Κορώνεια και το έλος Πτελέας, δίχως όμως επιτυχία.    • Like
   • 0 replies
  • e-Άδειες: 129.390 χιλιάδες οικοδομικές άδειες έχουν διεκπεραιωθεί ηλεκτρονικά – Στατιστικά στοιχεία από την ηλεκτρονική έκδοση οικοδομικών αδειών
   Η απολύτως επιτυχημένη λειτουργία και τα οφέλη που προκύπτουν  για την οικονομία, την ανάπτυξη και τις επενδύσεις επισφραγίζονται από τα επίσημα απολογιστικά στοιχεία για τον ενάμιση χρόνο λειτουργίας του συστήματος ηλεκτρονικής έκδοσης οικοδομικών αδειών, μέσω του συστήματος e-adeies, που δίνει το ΤΕΕ στη δημοσιότητα.

   Η ηλεκτρονική έκδοση οικοδομικών αδειών αποτελεί μία από τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει υποστηρίξει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και έχει βοηθήσει ήδη σημαντικά, στον ενάμιση χρόνο εφαρμογής του, να συντομευθούν οι χρόνοι για την έκδοση αδειών και να μειωθεί το κόστος.

   Το σύστημα e-adeies, που διαρκώς αναπτύσσεται και διευρύνεται, εντάσσοντας νέες υπηρεσίες και διαδικασίες στη λειτουργία του, ως  εμβληματική  ψηφιακή μεταρρύθμιση,   που υλοποίησε και λειτουργεί το ΤΕΕ, με την ενεργό και υπεύθυνη συμμετοχή των ελλήνων διπλωματούχων μηχανικών, συμβάλει αποφασιστικά στην αναβάθμιση του ίδιου του έργου των μηχανικών, στην αξιοπιστία και τη διαφάνεια της αδειοδότησης τεχνικών έργων και επενδύσεων αλλά και στην  ψηφιακή μετάβαση του κράτους. Ταυτοχρόνως ανοίγει το δρόμο για την επόμενη μεγάλη μεταρρύθμιση,  τον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη, που αποτελεί πρωτοβουλία του ΤΕΕ και του Προέδρου του Γιώργου Στασινού, η οποία έχει υιοθετηθεί και θεσμοθετηθεί ήδη από την κυβέρνηση, ώστε να ξεκινήσει η υλοποίησή του και να τεθεί σε λειτουργία σε σύντομο, σχετικά, χρόνο.
   • 1 reply
  • ΝΟΚ_v13_1 + Τεύχος Τεχνικών Οδηγιών
   Το κείμενο του Ν.4067 (ΝΟΚ) με ενσωματωμένες τις Τεχνικές Οδηγίες εφαρμογής του και επικεφαλίδες κατ' άρθρο.

   Αλλαγές με τον ν.4664/20 (ΦΕΚ 32Α/14.2.2020)

   Αλλαγές με τον ν.4663/20 (ΦΕΚ 30Α/12.2.2020)

   Αλλαγές με τον ν.4643/19 (ΦΕΚ 193Α/3.12.2019)

   Αλλαγές με τον ν.4635/19 (ΦΕΚ 167Α/30.10.2019)

   Αλλαγές με τον ν.4605/19 (ΦΕΚ 52Α/1.4.2019)

   Αλλαγές με τον ν.4602/19 (ΦΕΚ 45Α/9.3.2019)

   Αλλαγές με τον ν.4546/18 (ΦΕΚ 101Α/12.6.2018)

   Αλλαγές με τον ν.4513/18 (ΦΕΚ 9Α/23.1.2018)

   Αλλαγές με τον ν.4495/17 (ΦΕΚ 167Α/3.11.2017)

   Αλλαγές με τον ν.4467/17 (ΦΕΚ 56Α/13.4.2017)

   Αλλαγές με τον ν.4414/16 (ΦΕΚ 149Α/9.8.2016)

   Αλλαγές με τον ν.4342/15 (ΦΕΚ 143Α/9.11.2015)

   Αλλαγές με τον ν.4315/14 (ΦΕΚ 269Α/24.12.2014)

   Αλλαγές με τον ν.4280/14 (ΦΕΚ 159Α/8.8.2014)

   Αλλαγές με τον ν.4258/14 (ΦΕΚ 94Α/14.4.2014)

   Αλλαγές μέχρι και τη δημοσίευση του ν.4178/13 (ΦΕΚ 174Α/8.8.2013)

   Σχετικά αποσπάσματα από τις Τεχνικές Οδηγίες ΝΟΚ (απόφαση 63234/19.12.2012)

    

   Σε μορφή word (για το γραφείο) + σε μορφή pdf (για κινητό ή tablet)
    • Upvote
    • Thanks
    • Like
   • 379 replies
  • Αυτά είναι τα μεγάλα έργα του πακέτου των 13δισ. ευρώ του Υπουργείου Υποδομών
   Όχι μία, αλλά δύο φορές έχει μιλήσει το τελευταίο διάστημα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής για το σχεδιασμό έργων υποδομής, αξίας 13δισ. ευρώ που σχεδιάζει το υπουργείο του για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας την επόμενη μέρα από κρίση που έφερε η πανδημία του κορωνοϊού.

   Η νέα περίοδος που σχεδιάζεται από την κυβέρνηση θα φέρει το υπουργείο ΥΠΟΜΕ, μετά από πολλά χρόνια, στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος και θα αποτελέσει ένα από τα καίρια εργαλεία για να πέσει ζεστό χρήμα στην πραγματική οικονομία.

   Επιπλέον, μεγάλος στόχος είναι να βγει ο κλάδος από την περιδήνηση στην εσωστρέφεια που έχει πέσει τα τελευταία χρόνια και να δοθεί το σήμα πως ήρθε η ώρα των έργων. Σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος, στόχος είναι να ξεκινήσει μέσα στο 2020, σειρά δημοπρατήσεων μεγάλων έργων με τα αντιπλημμυρικά και τα σιδηροδρομικά σε πρώτο πλάνο.

   ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΤΩΝ 13ΔΙΣ.ΕΥΡΩ

   Ο σχεδιασμός του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών περιλαμβάνει πολλά έργα και έχει ορίζοντα μέχρι το 2023, αλλά με μία εμπροσθοβαρή πολιτική. Τα έργα καλύπτουν όλη τη βεντάλια αντικειμένων του υπουργείου, δηλαδή οδικά, Μετρό, σιδηροδρομμικά, περιβαλλοντικά κ.α.

   Τα βασικά έργα του σχεδιασμού αυτού σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com είναι:

   -Η γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας με κόστος 1,8δισ.ευρώ
   –Σιδηροδρομικά έργα νέας γενιάς με κόστος περίπου 3,5δισ.ευρώ
   –Επεκτάσεις της Αττικής Οδού με περίπου 1,5δισ.ευρώ
   -Ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης με περίπου 2δισ.ευρώ
   –Αντιπλημμυρικά έργα (περιλαμβάνονται και εκείνα στις παραχωρήσεις) περίπου 800εκατ.ευρώ
   –Έργα Οδικής Ασφάλειας περίπου 450εκατ.ευρώ
   -Ολοκλήρωση του Αυτοκινητόδρομου Ε65 με 700εκατ.ευρώ
   –Πάτρα-Πύργος & Άκτιο-Αμβρακία με 450εκατ.ευρώ
   -H αναβάθμιση της Περιφερειακής Θεσσαλονίκης με 300εκατ.ευρώ
   -Η επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης στα δυτικά με περίπου 500εκατ.ευρώ
   -Ο Οδικός Άξονας Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη με 300εκατ.ευρώ.
   • 0 replies
  • Σε λειτουργία το ηλεκτρονικό παρατηρητήριο του ΤΕΕ για την καταγραφή προβλημάτων μηχανικών και τεχνικών εταιρειών από την κρίση του κορωνοϊού
   Ξεκίνησε τη λειτουργία του το ηλεκτρονικό παρατηρητήριο του ΤΕΕ για την καταγραφή προβλημάτων μηχανικών και τεχνικών εταιρειών από την κρίση του κορωνοϊού.

   Η Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος αποφάσισε το ΤΕΕ να δημιουργήσει ηλεκτρονικό παρατηρητήριο καταγραφής των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μηχανικοί καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης, ανοιχτό στα μέλη του ΤΕΕ, όπου οι μηχανικοί μέλη του – αλλά και οι εγγεγραμμένοι τεχνολόγοι και τεχνικές εταιρείες –  θα μπορούν να καταγράφουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις προτάσεις τους σε ειδικά ζητήματα, ώστε το ΤΕΕ να έχει κατά τον δυνατόν «ζωντανή» καταγραφή και μετά από επεξεργασία να προωθεί προτάσεις προς τις αρμόδιες αρχές.
   • 0 replies
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.