Jump to content

Leaderboard

 1. lou

  lou

  Core Members


  • Points

   2

  • Content Count

   358


 2. CAPRICE_

  CAPRICE_

  Members


  • Points

   2

  • Content Count

   116


 3. zavi@tee.gr

  [email protected]

  Core Members


  • Points

   1

  • Content Count

   2,622


 4. acomaedo

  acomaedo

  Members


  • Points

   1

  • Content Count

   48


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 04/28/2020 in all areas

 1. 1,587 downloads

  Τύποι κυκλοφοριακών συνδέσεων για πρατήρια και λοιπές εγκαταστάσεις συμφωνα με το Π.Δ. 118/2006 (ΦΕΚ 119Α' / 16 Ιούν 2006) σε μορφή dwg και pdf.
  1 point
 2. 1,364 downloads

  Όλες οι κοινές εντολές excel με παραδείγματα. Πολύ βοηθητικό για τους χρήστες εντολών excel
  1 point
 3. Στο τοπικό υποκατάστημα του τέως ΙΚΑ πας με μια φωτοτυπία έναρξης από εφορία ή ένα printout από το taxis. Σου δίνουν να συμπληρώσεις μια αίτηση και σε δυο λεπτά έχεις την βεβαιωση στα χέρια σου.
  1 point
 4. Για το (1) που ρωτάς όχι. Παρόλο που τα διάφορα sites το διαφημίζουν λες και είναι κάτι που γίνεται και σήμερα. Πρόσφατα υπογράφηκε μία ΚΥΑ και κάποια στιγμή, ελπίζω σύντομα, θα μπορεί να βγαίνει online. Για το (2) εγώ πρόσφατα την έβγαλα, σε περιφερειακό γραφείο ΤΣΜΕΔΕ. Είχα πάει αυτοπροσώπως και την πήρα την επόμενη. Έχω ακούσει ότι τώρα τη στέλνουν ηλεκτρονικά (email/fax) αλλά δεν το έχω κάνει.
  1 point
 5. Καλησπέρα.... πηγαίνοντας στη σελίδα των Κυρωμένων Δασικών Χαρτών υπάρχει επιλογή όπου μπορείς να κατεβάσεις αρχεία μορφής .shp με την πληροφορία των κυρωμένων χαρτών..... Η σελίδα των Κυρωμένων Δασικών Χαρτών βρίσκεται εδώ:http://gis.ktimanet.gr/wms/forestfinal/default.aspx και είναι διαφορετική από αυτή που ανέβασες..... κάνοντας ζούμ στην περιοχή ενδιαφέροντος πατάς το κουμπί (πράσινος κύκλος με το βελάκι) δίπλα από το κουμπί της εκτύπωσης αποσπάσματος και θα σώσεις το συμπιεσμένο αρχείο το οποίο περιέχει το βασικό αρχείο .shp με τα παρελκόμενα του..... Τα αρχεία .shp ανοίγουν με gis ε
  1 point
 6. δεν λες τι ακριβως στοιχεία χρειαζεσαι. μια μορφη ερευνας ειναι να βρεις τις αδειες. Θα πρεπει να ξερεις τους ιδιοκτητες και μεσω των ονοματων να γινει ερευνα ειτε στην Πολεοδομια... ειτε στο υποθ/κειο, οπου υποτιθεται οτι υπαρχουν συμβολαια που αναφερουν τις αδειες. Υπαρχει και το κτηματολογιο...με βαση τις διευθυνσεις βρισκεις τα ακινητα, τα ΚΑΕΚ και τους ιδιοκτητες... υγ θα χρειαστει δικηγορος...και δεν ειναι επί του παροντος και οι καλυτερες μερες για ερευνες
  1 point
 7. @φωφώ Καλησπέρα. Το rotation είναι παράβαση αναλυτικού. Το γκαράζ είναι παράβαση με επιφάνεια. Το κτίριο που δεν κατασκευάστηκε δεν είναι τίποτα. Τέλος, κανείς rotation το νόμιμο περίγραμμα πάνω στο υλοποιημένο για να βρεις προσθήκες, που επισης είναι παράβαση επιφάνειας. Η διαφορά στην αποτύπωση του οικοπέδου δεν είναι πολεοδομική παράβαση, ωστόσο αποτελεί άλλη διερεύνηση που είναι εξίσου σημαντική με το πολεοδομικό θέμα. Αν είσαι υποχρεωμένη να καταθέσεις τοπογραφικό για τον 4495, το θέμα του οικοπέδου είναι ξεχωριστό κομμάτι από μόνο του.
  1 point
 8. @Χρυσικόπουλος Αρα πιο σύντομα: ΠΕΑ κατά πραγματική χρήση ή πολεοδομική ταυτότητα; Κατά την άποψη μου και με απλά ελληνικά: η λέξη (ενεργειακή) επιθεώρηση σημαίνει τι θωρώ - αντικρίζω - κοιτάω - βλέπω. Συνεπώς κάνουμε ενεργειακή επιθεώρηση σε αυτό που βλέπουμε μπροστά μας, δηλ. στην πραγματική χρήση, πολλώ δε μάλλον όταν αυτή ταυτίζεται με την χρήση της τακτοποίησης που έχουμε κάνει, και είναι πλέον (η υπαγωγή του Ν.4495/17) το νομιμοποιητικό έγγραφο του κτίσματος.
  1 point
 9. Τα διόρθωασν...
  1 point
 10. Επίσης, μπορείς να κάνεις ένα πολύ μικρό πολύγωνο (τρίγωνο) στο κέντρο (περίπου) του γεωτεμαχίου, και να κατεβάσεις το απόσπασμα Έτσι, φαίνονται και οι συντεταγμένες του περιγράμματος της εικόνας
  1 point
 11. Το έχω κάνεί αν θέλω να πειράξω κάποιες ποσότητες της αναλυτικής προμέτρησης ή για στρογγύλευση. Τώρα για το κρύψιμο των γραμμών, να το κάνει με το ctrl+alt+l και κάνει πίνακα για να κρύβεις τις γραμμές με βάση τις τιμές. Το έκανα στο αρχείο που μου έστειλες να δεις πως δουλεύει. APE_PROMETRHSEIS_V1.xls
  1 point
 12. Δεν απαιτείται ΠΕΑ γιατί αφενός μεν η χρήση είναι αυτή που κάθε φορά δηλώνει ο ιδιοκτήτης, άρα οι λατρευτικοί ναοί εξαιρούνται και αφετέρου σε μεμονωμένο κτίριο κάτω από 50 μ2 δεν απαιτείται η έκδοση ΠΕΑ ανεξαρτήτως της χρήσης.
  1 point
 13. Καλησπέρα, έχουν αναρτηθεί ειδοποιητήρια Μαρτίου με ημερομηνία εξόφλησης 5/5. Στο δικό μου το ειδοποιητήριο, Ο "τίτλος" του ειδοποιητηρίου αναφέρεται στις εισφορές Μαρτίου, αλλά εκεί που αναφέρει τα τελικά ποσά και τις εκπτώσεις αναφέρεται στον Φεβρουάριο του 20. Μάλλον εκ παραδρομής
  1 point
 14. Στο ΜΕΚ είσαι στην κατασκευή , Για μελέτη ρώτα την Πολεοδομία http://www.sate.gr/entypa/%CE%9C%CE%95%CE%9A%CE%A0%CE%9B%CE%97%CE%A1%CE%9F%CE%A6%CE%9F%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A3%CE%A4%CE%95%CE%99.pdf
  1 point
 15. Aυτό ακριβώς. Οφείλεις πρώτα να μιλήσεις με τον μηχανικο που έκανε την/τις υπαγωγές! Άλλωστε αυτός/ή τα έχει ολα έτοιμα και θα σε χρεώσει κατι τυπικο και σίγουρα ΛΙΓΟΤΕΡΟ απο έναν τριτο μηχανικο ο οποιος οφείλει να μετρήσει, ελέγξει κατ'αυτον, την ορθότητα των παλαιών υπαγωγών. ΕΚΤΟΣ και αν...
  1 point
 16. Rtotal=R1+R2 R1=1/U1=1/2.44=0.41 R2=2.05 Rtotal=0.41+2.05=2.46 Utotal=1/Rtotal=0.41 Το 0.41 για εξωτερική τοιχοποιΐα σε καλύπτει για τις ζώνες Α έως Γ, όχι όμως για τη ζώνη Δ (ΤΟΤΕΕ 1, πίνακας 3.4α) Στην επιθεώρηση (προτεινόμενη παρέμβαση 1ου ΠΕΑ και σε όλο το 2ο ΠΕΑ) θα προσθέσεις 0.20 στο 0.41 για να λάβεις υπ' όψιν σου τις θερμογέφυρες, δηλαδή Rfinal= 0.41+0.20= 0.61
  1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
 • Our picks

  • «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»: Ο οδηγός εφαρμογής του προγράμματος με τα παραρτήματα
   Πρώτον, αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα έναρξης υποβολής των αιτήσεων ανά Περιφέρεια, ανακοινώνεται ότι η σχετική διαδικασία θα ξεκινήσει 10 μέρες αργότερα, σε σύγκριση με τον έως τώρα προγραμματισμό που προέβλεπε έναρξη της διαδικασίας υποβολής στις 30 Νοεμβρίου. Το άνοιγμα της πλατφόρμας για τις περιφέρειες της Βορείου Ελλάδας -όπου τα προβλήματα με τον κορωνοϊό είναι εντονότερα- θα μετατεθεί στο τέλος.

   Το νέο χρονοδιάγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

   Περιφέρεια


   Έναρξη υποβολής αιτήσεων
   Θεσσαλίας


   09.12.2020
   Ηπείρου και Ιονίων Νήσων


   11.12.2020
   Αττικής


   14.12.2020
   Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου


   16.12.2020
   Δυτικής Ελλάδας


   18.12.2020
   Κρήτης, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου


   21.12.2020
   Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης


   11.01.2021
   Δυτικής Μακεδονίας  


   13.01.2021
   Κεντρικής Μακεδονίας


   15.01.2021
    
   Πολυκατοικίες


   18.01.2021


    

   Δεύτερον, το απαιτούμενο από τις Πολεοδομίες (ΥΔΟΜ) πιστοποιητικό για να υποβληθεί η αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα (Βεβαίωση νομίμως εκδοθείσας οικονομικής άδειας ή Βεβαίωση τακτοποίησης αυθαιρέτου) δεν είναι υποχρεωτικό στην παρούσα φάση και μπορεί να αντικατασταθεί από μια υπεύθυνη δήλωση, με σχετική αλλαγή που θα γίνει στο πληροφοριακό σύστημα. Η κατάθεση του  πιστοποιητικού καθίσταται υποχρεωτική σε επόμενο βήμα της διαδικασίας, ως προϋπόθεση υπαγωγής.

   Τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Ανάπτυξης και Επενδύσεων θεωρούν ότι με τις τροποποιήσεις αυτές αντιμετωπίζεται σημαντικό μέρος των αιτημάτων που υποβλήθηκαν. Από την άλλη πλευρά, σε μια περίοδο ύφεσης σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα, αξιοποιούνται με αυτόν τον τρόπο τα εργαλεία του Ταμείου Ανάκαμψης προκειμένου να κινηθεί η αγορά. Σε περίπτωση μεγαλύτερης αναβολής κρίθηκε ότι ένα εμβληματικό πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης, όπως είναι το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», θα έμενε ανενεργό σε μια περίοδο κατά την οποία η συμβολή του είναι κρίσιμη για τη μείωση των συνεπειών της ύφεσης και της επανεκκίνησης της οικονομίας.
   • 17 replies
  • ΕΕΤΑΑ: Αιτήσεις για 50 προσλήψεις μηχανικών εκτός ΑΣΕΠ, διάρκειας 2 ετών
   Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης &Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ Α.Ε.) προκήρυξε την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας 24 μηνών, συνολικά 50 ατόμων για την κάλυψη αναγκών της Τεχνικής Υπηρεσίας της, σύμφωνα με το αρ.131 του ν.4714/2020.

   Εκεί ψηφιστεί ότι οι εν λόγω προσλήψεις εξαιρούνται του άρθρου 21 του ν.2190/1994 ( = είναι ο νόμος του ΑΣΕΠ).

   Οι αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τη Δευτέρα 7η Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 15.00 μ.μ.

   Συγκεκριμένα θα προσληφθούν για δύο χρόνια οι κάτωθι ειδικότητες:

   ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ:

   ΠΕ Αγρονόμων – Τοπογράφων, Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, Τοπογράφων, ΠΕ Αρχιτεκτόνων, ΠΕ Γεωλόγων, ΠΕ Δασολόγων, Δασολόγων – Δασοπόνων, ΠΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, ΠΕ Μηχανικών Μεταλλείων και Μεταλλουργίας, ΠΕ Μηχανικοί Περιβάλλοντος, ΠΕ Μηχανικών Χωροταξίας, ΠΕ Μηχανολόγοι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων, ΠΕ Μηχανολόγων, Μηχανολόγων – Μηχανικών, ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, ΠΕΗλεκτρολόγων Μηχανικών – Μηχανικών Υπολογιστών, ΠΕ Χημικών Μηχανικών.

   ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ:

   ΤΕ Δασολόγων – Δασοπόνων, ΤΕ Δομικών Έργων/Πολιτικών Μηχανικών, ΤΕ Ηλεκτρολόγων/Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, ΤΕ Μηχανικοί Περιβάλλοντος, ΤΕ Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών/Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων, ΤΕ Μηχανολόγων/Μηχανολόγων Μηχανικών, ΤΕ Τεχνολόγων Γεωπονίας/Γεωπόνων/Γεωπόνων – Τεχνολόγων, ΤΕΤοπογράφων/Τοπογράφων Μηχανικών/Γεωπληροφορικής.

   Έξι (6) άτομα θα τοποθετηθούν ανά ένα στα έξι (6)Υποκαταστήματα/Γραφεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α. στην Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα,Ιωάννινα, Χανιά και Κομοτηνή.

   Από τα άτομα που θα προσληφθούν έως 10% θα είναι κάτοχοι πτυχίου Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

    

   Λεπτομέρειες για τα προσόντα και τα κριτήρια αξιολόγησης, στο έγγραφο της Προκήρυξης ΕΔΩ και στην ιστοσελίδα της Ανώνυμης Εταιρείας www.eetaa.gr.
   • 7 replies
  • 2045 Podcast S01 E02: Σύγχρονες πόλεις και αστικός σχεδιασμός
   Ναι, οι πόλεις του μέλλοντος θα είναι πιο μεγάλες, πιο έξυπνες, πιο βιώσιμες. Ποιες όμως είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις που πρέπει να προηγηθούν;

   Πώς σχεδιάζονται οι σύγχρονες πόλεις; Οδεύουμε σε ένα μέλλον με πόλεις που θα μεγαλώνουν όλο και περισσότερο σε έκταση και πληθυσμό; Ποιες παραμέτρους λαμβάνει (ή πρέπει να λαμβάνει) ο αστικός σχεδιασμός; Ποιοι συμμετέχουν; Ποιος είναι ο ρόλος της τεχνολογίας; Στο νέο μας podcast αναζητούμε τις απαντήσεις σ’ αυτά και ακόμα περισσότερα ερωτήματα.

   Στις ερωτήσεις μας (και ελπίζουμε κάποιες από αυτές να αντιπροσωπεύουν και τις δικές σας απορίες) καλέσαμε να μας απαντήσει τη Γιάννα Σταυρουλάκη, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Αστικού Σχεδιασμού στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Τσάλμερς στο Γκέτεμποργκ. Ως επιστήμονα, που μελετά και ερευνά το συγκεκριμένο πεδίο για αρκετά χρόνια και ταυτόχρονα ως κατοίκου της Σουηδίας για να μας δώσει μια εικόνα για τη διαδικασία που ακολουθείται και τους φορείς που συμμετέχουν στον αστικό σχεδιασμό. Φορείς, από τους οποίους δεν εξαιρούνται και οι ίδιοι οι πολίτες, όπως σημειώνει στη συζήτησή μας η κα Σταυρουλάκη.

   Για την ίδια, η αντιπαραβολή μεταξύ Ελλάδας – Σουηδίας και άλλων χωρών του ευρωπαϊκού βορά έγκειται στο γεγονός ότι τα συγκεκριμένα κράτη έχουν έντονη την κουλτούρα του σχεδιασμού. Του ολοκληρωμένου σχεδιασμού, που λαμβάνει υπόψη του όλους τους πολίτες, τη βιωσιμότητα και την κινητικότητα και πλήθος άλλων παραμέτρων. Όπως, όμως σπεύδει να προσθέσει υπάρχουν και στοιχεία από τις πόλεις της Ελλάδας ή του νότου συνολικά που τα αναζητεί πλέον και η άλλη πλευρά.

   Δεν θα τα πούμε όμως όλα από εδώ. Πατήστε το play και περιμένουμε τα σχόλιά σας.

    
   • 0 replies
  • Ηλεκτρονικά η χορήγηση φωτοαντιγράφων οικοδομικών αδειών στον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη
   Από 1/11/2020 η χορήγηση φωτοαντιγράφων οικοδομικών αδειών θα γίνεται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά.

   Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά από τον ενδιαφερόμενο και διεκπεραιώνεται ηλεκτρονικά από την υπηρεσία. 

   Απαιτείται η εγγραφή σας στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες και η εφάπαξ ταυτοποίησή σας είτε δια ζώσης σε ένα από τα 5 σημεία του Δήμου μας (Γρ. Πρωτοκόλλου Δημαρχείου, ΚΕΠ ΔΕ Πανοράματος, ΚΕΠ ΔΕ Πυλαίας, ΚΕΠ ΔΕ Χορτιάτη, ΚΕΠ ΔΚ Φιλύρου), όπου πρέπει να προσέλθετε με την Αστυνομική σας ταυτότητα ή το Διαβατήριο είτε εξ’ αποστάσεως με ηλεκτρονική αποστολή της σκαναρισμένης Αστυνομικής ταυτότητας ή του Διαβατηρίου στη διεύθυνση [email protected]

   Μια σπουδαία καλή πρακτική, ειδικότερα στις συνθήκες της πανδημίας που διανύουμε. Θα πρέπει να υιοθετηθεί από τους περισσότερους Δήμους στο άμεσο μέλλον.

   Οι αιτήσεις γίνονται από εδώ: https://mycityservices.pilea-hortiatis.gr/home
   • 5 replies
  • Κλήρωση για μια άδεια χρήσης του λογισμικού στατικών μελετών ΡΑΦ κύρια μονάδα + Οπλισμένο σκυρόδεμα + Αποτίμηση κτηρίων Ο/Σ + Ενισχύσεις
   Ο Τεχνικός Οίκος Λογισμικού ΤΟΛ προσφέρει στα μέλη του michanikos.gr μια (1) άδεια χρήσης για το πρόγραμμα στατικών μελετών ΡΑΦ με την εξής σύνθεση: «ΡΑΦ κύρια μονάδα + Οπλισμένο σκυρόδεμα + Αποτίμηση κτηρίων Ο/Σ + Ενισχύσεις».

   Το ΡΑΦ αποτελεί τον κορμό μιας οικογένειας εφαρμογών για την στατική και αντισεισμική ανάλυση και την αποτίμηση και ενίσχυση κτηριακών έργων. Είναι ένα τεχνολογικά σύγχρονο, εξαιρετικά εύχρηστο πρόγραμμα στατικών μελετών με πλήθος χρήσιμων καινοτομιών.

   Το σημαντικότερο όμως πλεονέκτημα του ΡΑΦ αποτελεί η διαφάνεια του. Με το ΡΑΦ ο/η μηχανικός, εφόσον το ζητήσει, μπορεί να έχει διαθέσιμη τόση πληροφορία για τα αποτελέσματα της μελέτης του και σε τέτοιο βάθος , ώστε να μπορέσει να παρακολουθήσει και να επαληθεύσει τα αποτελέσματα που λαμβάνει από το πρόγραμμα, ακόμα και με το ‘χέρι’.

   Η οργάνωση και η υλοποίηση του ΡΑΦ βασίζεται στην αρχή της ενιαίας εφαρμογής όλων των δομικών υλικών και κανονισμών σε ένα ενιαίο περιβάλλον εργασίας και στην αρθρωτή δομή του προγράμματος σε επιμέρους υπομονάδες (υ.μ).

   Η σύνθεση «ΡΑΦ + Αποτίμηση + Οπλισμένο Σκυρόδεμα + Ενισχύσεις», αφορά τόσο το σχεδιασμό νέων κτηρίων, όσο και την αποτίμηση και τις ενισχύσεις υφισταμένων κτηρίων από οπλισμένο σκυρόδεμα.

   Η υ/μ «Αποτίμηση» αποτελεί την υπομονάδα του ΡΑΦ που αφορά την αποτίμηση κτηρίων οπλισμένου σκυροδέματος με εφαρμογή των ελαστικών μεθόδων δυναμικής ανάλυσης, σύμφωνα με τις διατάξεις των κανονισμών ΚΑΝ.ΕΠΕ., ΕΝ1998-3, αλλά και ενσωμάτωση των παλαιότερων αντισεισμικών κανονισμών 1959, 1985 και ΝΕΑΚ 1995.

   Η υ/μ «Οπλισμένο Σκυρόδεμα» αποτελεί την υπομονάδα του ΡΑΦ που αφορά την ανάλυση και το σχεδιασμό νέων κτηρίων από οπλισμένο σκυρόδεμα, με πλήρη έλεγχο επάρκειας των δομικών τους μελών, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς Ευρωκώδικες και ΕΑΚ-ΕΚΩΣ.

    • Upvote
    • Like
   • 402 replies
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.