Μετάβαση στο περιεχόμενο

desy

Members
  • Περιεχόμενα

    51
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Τοπογράφος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

desy's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. καλησπέρα! το mai,l σας το έστειλε η εταιρεία ή το ζήτήσατε? έχω προμηθευτεί το ίδιο και προσπαθώ να καταλάβω την διαδικασία!! Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων
  2. Ευχαριστώ για την απάντηση. Κατά την γνώμη σου, δεν θα υπάρχει πρόβλημα για την διακοπή του προστίμου από την πολεοδομία αν τακτοποιηθεί στο όνομα της μητέρας.
  3. Καλημέρα σας, έχω μια περίεργη υπόθεση και θα ήθελα τις απόψεις σας. Ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων αν το θέμα έχει ξανασυζητηθεί. Ενα κίνητο εκτός σχεδίου το κατείχαν μητέρα και γιός. Το 2001 ο γιός μεταβιβάζει το ποσοστό του στη μητέρα του. Μεταξύ 2001 και 2004 κατασκευάζεται ισόγεια κατοικία και βοηθητικός χώρος κατοικίας. Το 2012 γίνεται καταγγελία και παρότι η πολεοδομία λαμβάνει γνώση για την μεταβίβαση, η έκθεση αυτοψίας εκδίδεται και στα δύο ονόματα και οι χρηματικοί κατάλογοι στο όνομα του γιού και μόνο. Βεβαιώνονται στην εφορία και ζητείται η πληρωμή τους από τον γιό. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ: 1)Μπορεί- ή και πρέπει- να γίνει η αίτηση για τακποίηση στο όνομα του γιού?(Αρ. 11α Εγκ.4) με την σύμφωνη γνώμη της μητέρας? Αν ναι τι Ε9 καταθέτουμε (προφανώς το ακίνητο δεν υπάρχει στο Ε9 του γιού). και 2)ο Γιός είναι τρίτεκνος αλλά δεν δηλώνει αυτό το σπίτι σαν κύρια κατοικία, (διαμένει σε άλλο που του έχει παραχωρήσει η μητέρα του), πληρεί τα φορολογικά κριτήρια, μπορεί να λάβει την μείωση ως τρίτεκνος? Ευχαριστώ πολύ
  4. Θα το ήθελα και εγώ αν υπάρχει. Ευχαριστώ. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον λογιστή του πελάτη μου, έμαθα ότι αν δεν έχει ο/η σύζυγος εισόδημα άλλο εκτός από το επίδομα λόγω αναπηρίας, τότε θεωρείται ότι βαρύνει τον/την σύζυγο.
  5. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. και εγώ την ίδια εντύπωση έχω. αυτό λέει η λογική μου αλλά με όλα όσα ακούω και διαβάζω τον τελευταίο καιρό αμφιβάλλω για τα πάντα!. κυρίως με προβληματίζε ότι το ακίνητο ανήκει 100% στον σύζυγο....
  6. Καλημέρα, θα ήθελα την πολύτιμη βοήθειά σας. Ζευγάρι με οικογενειακό εισόδημα κάτω από 24000 Ε, έχουν: ο σύζυγος 100 τετραγωνικά μέτρα κατοικία, σε ποσοστό 100% το οποίο και δηλώνουν ως κύρια κατοικία στο Ε1 η σύζυγος 32 τετραγωνικά μέτρα κατοικίας που δηλώνεται στο Ε9 ως ειδικών συνθηκών (99) - στην πραγματικότητα είναι ασκεπές η σύζυγος έχει ποσοστό αναπηρίας > 65% ( 75%) θέλουν να τακτοποιήσουν την κύρια κατοικία τους μπορούν να πάρουν για τα πρώτα 70 τετραγωνικά την μείωση των ΑΜΕΑ >67%? μπορεί να δηλωθεί ως πρώτη και μοναδική κατοικία? μπορεί κάποιος να μου διευκρινίσει πότε ένας σύζυγος επιβαρύνει φορολογικά τον άλλο?
  7. και μένα αυτό είναι το πρόβλημα μου, ότι δηλαδή στην α/φια δεν φαίνονται και πολλά και όχι καλά. Φορολογικά στοιχεία δεν υπάρχουν- δεν δηλωνόταν στο ε9 κατά συμβουλή του λογιστή(!) και δεν έχει δικό του τιμολόγιο ΔΕΗ(όντας αυθαίρετο- ο ιδιοκτήτης δεν ανήκει σε καμία ειδική κατηγορία) και γιαυτό έγινε δήλωση, που ναι την υποστηρίζουν τα υλικά κατασκευής(υπάρχουν ακόμα και φωτογραφίες της περιόδου αυτής αλλά δεν είναι δημόσια έγγραφα). Τιμολόγια αν εννοείς κατασκευής - σιγά μην υπάρχουν από το 1982 (εδώ προσπάθησα να βρω του 2006 για άλλη περίπτωση και δεν τα κατάφερα) και η κατασκευή δεν έχει καταγραφεί ποτέ ως αυθαίρετη για να υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις. Το μόνο που δεν έχω κοιτάξει είναι η φορολογική δήλωση των γονιών του για να δω που δηλώνουν κατοικία και πως! Εκτός από τα ανωτέρω υπάρχει κάτι άλλο(δημόσιο έγγραφο που μπορεί να ξεχνάω?) Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
  8. και εγώ θα το ήθελα, απλά εξηγώ ότι δεν ήταν μονο η δήλωση, υπάρχουν στοιχεία απλά όχι αυτά που θέλει ο 4178 και όχι για το τμήμα που με ενδιαφέρει
  9. την υπεύθυνη δήλωση, α/φια ότι είχε ολοκληρωθεί το κτίριο πριν το 1983, ηλ/ση του ακινήτου πριν το 1983 για τη μεζονέτα(οικ. άδεια) και τα υλικά που είναι κατασκευασμένο , ξύλινα παράθυρα, δάπεδο από μωσαϊκό ..φτάνουν?? το θέμα είναι πως θα το αποδείξω! καμιά ιδέα?? Καλησπέρα.
  10. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Μόνο να περιμένω μπορώ αλλά άντε να εξηγήσεις τη χείριστη περίπτωση στον πελάτη σου, ο οποίος μάλιστα ταλαντευόταν αν θα πληρώσει εφάπαξ ή με δόσεις και κατάληξε στο με δόσεις για να μην ζοριστεί πολύ!
  11. Θα ήθελα τη βοήθειά σας σε κάτι. Σε ακίνητο για το οποίο εκδόθηκε το 1981 οικοδομική άδεια και κατασκευάστηκε μέσα στο 1982, λόγω υψομετρικής διαφοράς και υπερύψωσης(φαίνονται στην άδεια) στην μια πλευρά δημιουργήθηκε χώρος ύψους 2,50 μέτρα, τον οποίο ο ιδιοκτήτης έκλεισε και δημιούργησε μια κατοικία για τους γονείς του. Η αυθαιρεσία δηλώθηκε με τον 4014 με δήλωση του ιδιοκτήτη και πληρώνεται με δόσεις. Στην α/φια της περιοχής, το 1983 όμως, φαίνεται το κτίριο κατασκευασμένο αλλά φυσικά κανείς δεν μπορεί να δει κάτω από την υπερύψωση. Άλλα στοιχεία δεν υπάρχουν να αποδείξουν το χρόνο κατασκευής της αυθαιρεσίας. Η δήλωση προφανώς θα κινηθεί στον 4178. Αυτό σημαίνει ότι θα υπολογιστεί εκ νέου το πρόστιμο με χρόνο παλαιότητας το 2004????
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.