Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Soula Kapou

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

447 profile views
  • Tim22

Soula Kapou's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ο ιδιοκτήτης έχει ΜΟΝΟ ψιλή κυριότητα σε οριζόντια ιδιοκτησία συνολικού εμβαδού 90 τ.μ. η οποία βάσει οικ. αδείας περιλαμβάνει δυο διαμερίσματα (60 τ.μ. και 30 τ.μ.). Ο ίδιος κατοικεί μόνιμα στο ένα εξ αυτών με δωρεάν παραχώρηση από τον πατέρα του. Τα υπόλοιπα ακίνητά του (βάσει Ε9) επίσης με ψιλή κυριότητα, εκτός από πλήρη κυριότητα σε αγρόκτημα 11 στρ. σε δημοτικό διαμέρισμα κάτω των 3000 κατοίκων. Υποθέτω ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΟΓΙΚΑ ότι δικαιούται την έκπτωση για ΟΛΗ την επιφάνεια (μέχρι 70 τ.μ. αυθαίρετων χώρων)???? .
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι. Πρόκειται για Οριζόντια Ιδιοκτησία. (μεζονέτα α' και β΄ ορόφου) επί καθέτου ιδιοκτησίας που ανεγέρθηκε προ του '83 (διαπιστωμένα) ως προσθήκη καθ' ύψος σε υπάρχουσα παλιά κατοικία (άγνωστο αν η υπάρχουσα ήταν προ του 55). Η είσοδος σε αυτήν γίνεται μέσω εξωτερικής ανοιχτής σκάλας στον πίσω ακάλυπτο χώρο, που καταλήγει στον εξώστη της Ο.Ι. στο δάπεδο του α' ορόφου, δηλ.ΔΕΝ συνεχίζει ως το δώμα και επί του πρακτέου εξυπηρετεί μόνο τη συγκεκριμένη Ο.Ι. Κάτω από τη σκάλα έχει κλειστεί και μια μικρή αποθήκη. Κατηγορία 2, εντός σχεδίου, ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ. Επιλέγω χωρίς άδεια γιατί: α) Επί της καθέτου που βρίσκεται, η μόνη άδεια που υπάρχει είναι μια άδεια αντικατάστασης στέγης του ισογείου (κι αυτό μόνο στέλεχος γιατί το αρχείο έχει καταστραφεί) και β) Υπάρχει άλλη οικ. άδεια εντός της ΑΛΛΗΣ καθέτου (επίσης μόνο στέλεχος γιατί το αρχείο έχει καταστραφεί) Στη σύσταση είναι ασαφείς οι κοινόχρηστοι χώροι (γίνεται μια γενική αναφορά ότι υπάρχουν, χωρίς KAN να περιγράφονται στους ορόφους). Η κατά τη σύσταση επιφάνεια της Ο.Ι, συμπίπτει με την επιφάνεια που αποτύπωσα KAI στους δυο ορόφους της. Στο συμβόλαιο της σύστασης είχε επισυναφθεί ΜΟΝΟ πίνακας χιλιοστών και όχι κατόψεις. Περίεργο μεν πώς ο συμβολαιογράφος περιέγραψε τα δωμάτια κ.λ.π. της Ο.Ι, αλλά κατόψεις στο συμβολαιογράφο ΔΕΝ υπάρχουν!!! (πιθανολογώ πως έχουν χαθεί από το αρχείο του συμβολαιογράφου, γιατί στο αρχείο του πελάτη βρίσκεται σκέτο, υπογεγραμμένο από τον ίδιο μηχανικό και με ίδια χρονολογία της σύστασης, ανυπόγραφο όμως από συμβολαιογράφο και συνιδιοκτήτες αντίγραφό τους, που όμως δείχνει την πραγματική κατάσταση. Ερωτήματα: 1. Στην κατηγορία 2 (και χωρίς οικ. άδεια) τους εξώστες τη; Ο.Ι τους υπολογίζετε ξεχωριστά με αναλυτικό (που θα πάει αναγκαστικά κατ. 5 αφού δεν έχει άδεια) ή θεωρούνται μέρος της κατασκευής, περιγράφονται στην τεχνική έκθεση και απλά δείχνονται στην κάτοψη? 2. Την εξωτερική σκάλα ανόδου που αποτελεί μοναδική πρόσβαση της κατοικίας και εξυπηρετεί ΜΟΝΟ αυτήν την Ο.Ι. πώς θα τη χειριζόσασταν? (Υ.Δ ή αναλυτικό?) 3. Η αποθήκη κάτω από τη σκάλα είναι κατηγορία 3 (εφόσον επιλυθεί το θέμα της σκάλας).
  3. Λαμβάνετε υπόψιν σας την εγκύκλιο 2 ως προς τις αποθήκες μέχρι 15 τ.μ. (κατηγορία 3 βάσει νόμου και όχι βάσει εγκυκλίου) εάν αυτές βρίσκονται σε δώμα? Εννοώ ότι η εγκύκλιος "νομοθετεί" κάτι διαφορετικό από τον ίδιο το νόμο!!! Τη λαμβάνετε υπόψιν στο συγκεκριμένο θέμα ή δηλώνετε κατηγορία 3 και αποθήκες σε δώμα ή σε όροφο εν γένει???
  4. Στην περίπτωση αλλαγής χρήσης σε οριζόντια ιδιοκτησία που βρίσκεται σε ακίνητο που είχε οικ. άδεια μετά το 960/79, η σύγκριση των απαιτούμενων θέσεων πώς υπολογίζεται? Έχω αντικρουόμενες πληροφορίες. Για να δεις αν οι εξασφαλισμένες (ή εξαγορασμένες) τότε επαρκούν: α) κάνεις σύγκριση με το τι απαιτούνταν ΤΟΤΕ με την υπάρχουσα και τη μελλοντική χρήση ή β) κάνεις σύγκριση με το τι απαιτείτα ΤΩΡΑ με την υπάρχουσα και τη μελλοντική χρήση Θέλω να καταλήξω για το εάν χρειάζεται τελικά άδεια αλλαγής χρήσης μια και δεν υπάρχει κάτι άλλο που να επηρεάζεται προς το δυσμενέστερο. Επίσης, επειδή δεν είναι δυνατό να γνωρίζω τι άλλες μη εμφανείς αλλαγές χρήσης πιθανόν έχουν γίνει σε άλλες οριζόντιες ιδιοκτησίες στο ίδιο κτίριο (π.χ. από κατοικία σε γραφείο, ιατρείο κ.λ.π.) Πάνω σε ποιές επιφάνειες κάνω τη σύγκριση? Της οριζόντιας και μόνο ή του συνόλου του κτιρίου?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.