Μετάβαση στο περιεχόμενο

balamoutis

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by balamoutis

  1. διαδικτυακοί μου φίλοι και συνάδελφοι, σας καλησπερίζω. χρειάζομαι τη βοήθεια των εμπειροτέρων. περιοχή η οποία αποτελούνταν από αγροτεμάχια διανομής (1929), εντάχθηκε στο σχέδιο πόλης το 1935. έχω στα χέρια μου το τοπογραφικό διάγραμμα εκδοθείσας οικ. άδειας του 1992, στο οποίο ΔΕΝ υπάρχει δήλωση για πράξη αναλογισμού λόγω διαπλάτυνσης της οδού (η οποία εκκρεμεί αυτή τη στιγμή). Το εν λόγω πρώην αγροτεμάχιο με εμβαδό Α ξαφνικά εμφανίζεται ως οικόπεδο στην οικ. άδεια με εμβαδό Β<Α. Με δεδομένο ότι η δόμηση έχει εξαντληθεί, αν στην πράξη αναλογισμού -που σύντομα θα κυρωθεί- το τελικό εμβαδόν του οικοπέδου μειωθεί, αυτομάτως γίνεται αυθαίρετο μέρος της δόμησης? Υπάρχει σενάριο ακυρότητας της οικ. άδειας λόγω μή δήλωσης πράξης αναλογισμού (και αντίστοιχες ποινικές ευθύνες)?? ευχαριστώ!
  2. SIGIO σε ευχαριστώ αρχικά για το χρόνο που διέθεσες. Ναι όντως, χρησιμοποίησα λάθος ρήμα (ιδρύω) αλλά από τη στιγμή που καθορίζονται μεν τα όρια -όπως είπα όμως δεν έχει πραγματοποιηθεί Πολ. Μελέτη και Μελ. Εφαρμογής- αλλά όχι το "περιεχόμενο" του οικισμού, δεν θεωρείται οικισμός? Δηλαδή ποιο το νόημα να υπάρχει ΓΠΣ σε μια περιοχή που δεν υπάρχει οικισμός, αν η πολ. μελέτη του πραγματοποιηθεί σε 20 χρόνια από σήμερα? Δηλαδή ας είχε ΖΟΕ σκέτο και όταν ήταν έτοιμη η πολ.μελέτη να γίνονταν όλα σχετικά σύντομα. Γιατί δεν την βλέπω την μελέτη αυτή στα κοντά.. Τελοσπάντων, προσωπικά με ενδιέφερε αν σε οικισμό Β΄ κατοικίας υπάρχει ζώνη 500m, έτσι ώστε να χρησιμοποιήσω την παρέκκλιση του '77. Αν έχεις υπόψη σου ποιό είναι το Π.Δ. που καθορίζει ποιοί οικισμοί έχουν αυτή ζώνη μπορείς να μου πείς ΦΕΚ να το βρώ στη Δομική? Σε ευχαριστώ κ πάλι (κ σένα avgoust).
  3. Παραθέτω απόσπασμα Αποφ-1660/19-8-08 - ΦΕΚ-406/ΑΑΠ/12-9-08 -, Έγκριση ΓΠΣ του Δ. Σιθωνίας Νομού Χαλκιδικής : "Ο δασικός ή μη χαρακτήρας των εκτάσεων (τόσο στις προς πολεοδόμηση περιοχές, όσο και στον εξωαστικό χώρο) θα εξετάζεται κατά περίπτωση από τις αρμόδιες Δασικές υπηρεσίες σύμφωνα με τη διαδικασία του Αρθ-14 του Ν-998/79, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία σύνταξης των δασικών χαρτών (σύμφωνα με το Ν-2664/98 ). Τυχόν υφιστάμενοι, εντός των προβλεπομένων προς πολεοδόμηση περιοχών, δασικοί θύλακες, μένουν εκτός σχεδίου και προστατεύονται από τη δασική νομοθεσία."
  4. Καλημέρα! Το ΓΠΣ που αναφέρω έχει εγκριθεί αλλά μένει να εκπονηθεί και να εγκριθεί με Π.Δ. η αντίστοιχη Πολεοδομική Μελέτη καθώς και η μελέτη εφαρμογής. Αυτό που ρωτάω τους αξιότιμους και εμπειρότερους συναδέλφους είναι αν σε Οικισμό Β' Κατοικίας ισχύει η ζώνη των 500μ. Ο οικισμός στον οποίο αναφέρομαι ιδρύθηκε με το προαναφερθέν ΓΠΣ (δηλαδή ΔΕΝ είναι νόμιμα υφιστάμενος προ του '23 ή οικισμός <2000 κατ.) Ευχαριστώ!!
  5. Κατ' αρχήν σ'ευχαριστώ για τη -με τη σειρά σου- βοήθεια. Σε ερώτηση προς την πολεοδομία Πολυγύρου για οτιδήποτε αφορά την Ακτή Σαλονικιού μου είπαν ότι μέχρι τον σεπτέμβρη δεν ήταν οικισμός. Απλά όλοι όσοι χτίσαν, ήταν είτε πάνω σε κεντρικό δρόμο είτε είχαν 4000τ.μ. με τις αντίστοιχες διατάξεις βεβαίως. Στο ΓΠΣ που διάβασα δεν αναφέρει τίποτα για ΖΟΕ ή άλλλες ζώνες.
  6. Πριν λίγους μήνες εγκριθηκε το ΓΠΣ του Δήμου Σιθωνίας (Ν. Χαλκιδικής, Αποφ-1660/19-8-08, ΦΕΚ-406/ΑΑΠ/12-9-08 ). Το ΓΠΣ αυτό ορίζει την Ακτή Σαλονικιού ως Οικισμό β΄κατοικίας. Δυστυχώς το αγροτεμάχιο που αγοράσαμε οικογειακώς (πολύ πρίν προλάβω να δηλώσω αγρ. τοπογράφος στο μηχανογραφικό μου..) έμεινε εκτός για 20 μέτρα. Έψαξα για όρους δόμησης στον Κώδικας βασικής πολεοδομικής νομοθεσίας (Αρθρ. 116-120) που να αφορούν τα αγροτεμάχια σε ζώνη αλλά δεν βρήκα κάτι. Μπορώ να χρησιμοποιήσω τπ ΠΔ/24-5-85. Αρθ.1 και συγκεκριμένα την παρέκκλιση που αφορά "Τα κείμενα εντός της ζώνης των πόλεων, κωμών, και οικισμών, τα οποία είχαν κατά την 24-4-77 ημέρα δημοσίευσης του από ΠΔ/5-4-77 (ΦΕΚ-133 Δ') ελάχιστο εμβαδόν 2000 μ2". Πρόσωπο σε οποιοδήποτε δρόμο δεν υπάρχει και το εμβαδόν του ατχ είναι 2500 τ.μ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια στο νέο συνάδελφο και σε αντάλλαγμα (..θετικής έκβασης της υπόθεσης) προσφέρω φιλοξενία στις ακτές της Β. Ελλάδας.. Σημείωση: Εγινε διαχωρισμός Θ.Ε. καθώς τα θέματα δεν ήταν συναφή. avgoust
  7. 2006 Β ΕΣΣΟ Πυροβολικό Θήβα (1 Μήνας) HAWK ΘΕΣ/ΚΗΣ (Μπορώ να αλλάξω την επιλογή μου κ. Βουλευτά και να διαλέξω την κουρτίνα Β??????εεε?????)
  8. αν εννοείς το γνωστό και ΔΩΡΕΑΝ επίλυση, σε Windows Vista Home Pro μου δουλεύει μια χαρά. χωρίς τίποτα ιδιαίτερο σε ρυθμίσεις.
  9. καλησπέρα και χαιρετώ την σημαντικότερη κίνηση (Αντιεγωιστική - Αντιφιλοτομαριστική) στην χώρα μου ! πέρα από το ότι συμφωνώ με τους προλαλήσαντες, να θυμίσω ότι όταν σε αντίστοιχο πρόσφατο πόστ των τοπογράφων κάποιοι όρμησαν να φάνε όσους αποδοκίμασαν το ότι πάρεις 100?? κρίμα δεν είναι??
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.