Μετάβαση στο περιεχόμενο

ioannis_g

Core Members
  • Περιεχόμενα

    253
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ioannis_g

  1. ioannis_g

    ΣΑΥ-ΦΑΥ

    Ευχαριστούμε!
  2. Πολύ καλή δουλειά, ευχαριστώ.
  3. Κατά την άποψη μου, και αφού ο VirusX2 έβαλε όλο το άρθρο γιατί εμένα δεν με βόλευε ! ! ! Πουθενά δεν αναφέρεται στο παραπάνω άρθρο αλλά ούτε και στον ELOT η υποχρεωτική τοποθέτηση ΔΔΕ στο κύκλωμα διανομής το οποίο ορίζεται σύμφωνα με τον ELOT στο άρθρο 202.05.02 «κύκλωμα που τροφοδοτεί ένα πίνακα διανομής μέσα στο κτήριο». Οπότε κατά την ταπεινή μου άποψη, μπορείς να βάλεις όσους ΔΔΕ στο πίνακα ή υποπίνακα αρκεί να καλύπτονται όλες οι αναχωρήσεις (κυκλώματα). Δεν θα υπάρχει καμία παρανομία στο παραπάνω!
  4. VirusX2 τι να σου πω δεν ξέρω . . . Τέλος πάντων επειδή εγώ ξαναδιάβασα τον κανονισμό όπως μου πρότεινες! 202.05.02 Κύκλωμα διανομής (ενός κτιρίου). Κύκλωμα που τροφοδοτεί ένα πίνακα διανομής μέσα σε ένα κτίριο. 531.2.1.2 Η επιλογή της διάταξης προστασίας διαφορικού ρεύματος καθώς και η υποδιαίρεση των ηλεκτρικών κυκλωμάτων της εγκατάστασης πρέπει να πραγματοποιείται κατά τρόπο που να είναι πολύ απίθανο η διάταξη προστασίας διαφορικού ρεύματος να προκαλεί ανεπιθύμητες αποζεύξεις κατά την κανονική λειτουργία της εγκατάστασης. Σηµειώσεις: 1. Υπενθυµίζεται ότι, σύµφωνα µε τα Πρότυπα EΛΟΤ ΕΝ 61008-1, 61009, 60947-2 (παράρτηµα Β), οι διατάξεις προστασίας διαφορικού ρεύµατος διακρίνονται σε: - τύπου ΑC ( ευαίσθητες µόνο σε εναλλασσόµενο ρεύµα) - τύπου Α ( ευαίσθητες σε εναλλασσόµενο ρεύµα και σε συνεχές ρεύµα µε κυµάτωση) - τύπου Β ( ευαίσθητες σε εναλλασσόµενο ρεύµα, σε συνεχές ρεύµα µε κυµάτωση και σε καθαρό συνεχές ρεύµα). Οι διατάξεις αυτές µπορούν να προκαλούν την απόζευξη σε οποιαδήποτε τιµή του διαφορικού ρεύµατος η οποία υπερβαίνει το 50% του ονοµαστικού διαφορικού ρεύµατος. 2. Για να αποφεύγονται ανεπιθύµητες αποζεύξεις εξαιτίας ρευµάτων διαφυγής και µεταβατικών φαινοµένων, πρέπει να δίνεται προσοχή, ώστε το συνολικό ρεύµα διαφυγής των συσκευών που είναι συνδεδεµένες προς την πλευρά φορτίου µιας διάταξης προστασίας διαφορικού ρεύµατος να είναι µικρότερο από το 1/3 του ονοµαστικού διαφορικού ρεύµατος. 3. Στην περίπτωση ρευµατοδοτών που τροφοδοτούνται από ένα κύκλωµα προστατευόµενο από µια διάταξη προστασίας διαφορικού ρεύµατος µε ονοµαστικό ρεύµα µικρότερο ή ίσο µε 30 mΑ, για να αποφευχθεί η εµφάνιση ρεύµατος διαφυγής που θα ήταν ικανό να προκαλέσει ανεπιθύµητες αποζεύξεις, πρέπει να ληφθούν υπόψη ο αριθµός των τροφοδοτούµενων ρευµατοδοτών και η φύση των συσκευών που είναι πιθανόν να συνδεθούν σε αυτούς. Πουθενά δεν αναφέρεται η προστασία του κυκλώματος διανομής από ΔΔΕ (παροχή γενικού πίνακα και υποπινάκων) άρα δεν υποχρεούται ο ηλεκτρολόγος να προστατεύει το κύκλωμα διανομής και απαντώ στην άποψη σου : «Αν οι πίνακες παίρνουν από έναν μετρητή, τότε οι αναχωρήσεις θεωρούνται ως εσωτερική εγκατάσταση, οπότε και θα πρέπει να καλύπτονται από ΔΔΕ και οι γραμμές αυτές». Στις 14 Νοεμβρίου. και δεν απαιτείται ένας κεντρικός ΔΔΕ αλλά απαιτείται τουλάχιστον ένας (βλέπε ΦΕΚ 1222Β/05-09-2006 άρθρο 1, παράγραφος 2. ¨Στις νέες Ε.Η.Ε. και για επεκτάσεις ή τροποποιήσεις Ε.Η.Ε. που κατασκευάζονται με το πρότυπο ΕΛΟΤ HD 384, θα πρέπει να εγκαθίσταται τουλάχιστον μια διάταξη διαφορικού ρεύματος όπως αναφέρεται στην παραπάνω παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου¨ σε απάντηση της άποψη σου ¨Θεωρώ σωστές δυο τοπολογίες: 1)ΔΔΕ 30mA σε κάθε υποπινακα και κεντρικό ΔΔΕ τύπου S 2)ΔΔΕ 10mA σε κάθε υποπινακα και κεντρικό ΔΔΕ 30mA¨. Φίλτατε όπως μας χαρακτηρίζεις δεν θα ήθελα να απαντήσεις στο μήνυμα μου, δεν σου προτείνω να ξαναδιαβάσεις το πρότυπο, αυτή είναι η άποψη μου και δεν θέλω τη δική σου! Ευχαριστώ.
  5. Μα νομίζω ότι στο FORUM μπορεί ο καθένας να λέει ότι νομίζει! Υπάρχει κάποιου είδους λογοκρισία; Ο λόγος ύπαρξης του FORUM νομίζω ότι είναι να λέμε την άποψη μας και εάν είναι λανθασμένη να διορθωνόμαστε από τους συναδέλφους! Γι' αυτό ζητάμε την άποψη τους! Προς τι η επίθεση σου; Διακρίνω μια ειρωνεία;
  6. Είναι σπίτι ή πολυκατοικία; Από πού τροφοδοτείται ο λέβητας; Υπάρχει πίνακας αυτονομίας και ηλεκτροβάνα; Τότε εκεί καταλήγουν τα καλώδια. Το μπλε και το κόκκινο συνδέονται με τη γείωση λόγω του ότι το μπλε είναι ουδέτερος και το κόκκινο είναι επιστροφή άρα λογικά το βλέπεις σαν ουδέτερο μέσα από την εγκατάσταση και κατά συνέπεια σαν γείωση. Αφού κάλεσες τεχνικό δεν υπάρχει λόγος συνέχειας της συζήτησης απλά αν θέλεις πες μας το αποτέλεσμα! Καλό απόγευμα.
  7. Θεωρώ ότι η πιο σωστή λύση είναι η πληροφόρηση από τη ΔΕΗ, πολλές φορές ειδικά σε παλιές εγκαταστάσεις με γενική ασφάλεια πίνακα 25 Α βάζουν μόνοι τους οι ιδιοκτήτες 35 Α οπότε μπορεί να έχεις λανθασμένη πληροφόρηση. Σε άλλη περίπτωση δες την ασφάλεια στη μετρητή της ΔΕΗ, η εγκατάσταση θα πρέπει να έχει ένα νούμερο παρακάτω ή ίση ανάλογα με τον πίνακα παροχών της ΔΕΗ.
  8. Naper26, εσύ ως τι συμμετέχεις; μελετητής επιβλέπων ή εργολάβος; Μελετητής: κάνεις κανονικά την μελέτη και την καταθέτεις. Επιβλέπων: θα πρέπει να πάρεις υπεύθυνη δήλωση από τον ιδιοκτήτη ότι δεν θέλει την εφαρμογή της μελέτης και αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη που απορρέει από αυτή την ενέργεια. Εργολάβος : δεν αναφέρεις στην προσφορά και στο συμφωνητικό την εκτέλεση αυτής της μελέτης. Δεν σε αφορά αφού δεν θέλει ο ιδιοκτήτης να κατασκευάσεις εσύ την εγκατάσταση ηλεκτρονικών.
  9. Είναι λογικό κάθε πίνακας και υποπίνακας να έχει δική του προστασία διαρροής λόγο αθροιστικών ρευμάτων διαρροής που θα ενεργοποιούσαν έναν κεντρικό στο γενικό πίνακα. Όσο αφορά τους αγωγούς των παροχών των υποπινάκων όπως και η παροχή του κτιρίου δεν απαιτείται να προστατεύονται από ΔΔΕ αφού ο τελευταίος προστατεύει τους χρήστες από εμφάνιση επικίνδυνων τάσεων στα μεταλλικά μέρη των συσκευών (άμεση επαφή) και δευτερευόντως την εγκατάσταση από πυρκαγιά.
  10. Alnotas, καλησπέρα Το μαύρο είναι φάση και το συνδέεις στο L, το μπλε είναι ουδέτερος και το συνδέεις στο N, το κόκκινο είναι επιστροφή προς καυστήρα και το συνδέεις στο L1. Έλεγξε πρώτα με ένα πολύμετρο εάν ισχύουν τα παραπάνω. Η γέφυρα είναι για να ανάβει το λαμπάκι στο παλαιό θερμοστάτη. Καλή επιτυχία και δεν χρειάζεται εκνευρισμός στο forum όλοι είμαστε εδώ για αν βοηθήσουμε συναδέλφους.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.