Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βασίλης Τ.

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Βασίλης Τ.

  1. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ασφαλιστείς σαν μισθωτός μηχανικός ?Πρέπει αναγκαστικά να έχει ιδιότητα εργολήπτη κτλ ?
  2. Καλημέρα στην κοινότητα Πρόσφατα αποφοίτησα από την σχολή μου (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) σαν πολιτικός μηχανικός και μου ζητήθηκε από την εταιρία(τεχνική εταιρία) που δουλεύω τα τελευταία χρόνια να πάω να γραφτώ στο ΤΕΕ ώστε να με ασφαλίζουν σαν μηχανικό πλέον και όχι σαν απλό υπάλληλο . Γνωρίζει κάποιος ποία είναι η διαδικασία ?Από κάποιους συναδέλφου που ρώτησα μου είπαν ότι πρώτα πρέπει να πάω γραφτώ στο ΜΕΚ - ΜΕΕΠ και να αποδείξω ότι έχω εμπειρία σε τεχνικά έργα (με κάποια τιμολόγια από τεχνικά έργα...) και μετά να πάω στο ΤΕΕ . Στο ΤΕΕ από το τμήμα επαγγελματικών θεμάτων μου είπαν ότι δεν ξέρουν ακριβός τι χρειάζεται και να πάρω στο Μητρώο στο οποίο κάνεις δεν σηκώνει το τηλ . Θα μπορούσα να πάω ο ίδιος να ρωτήσω από κοντά αλλά λόγο του ότι εργάζομαι είναι ιδιαίτερα δύσκολο . Ευχαριστώ εκ των προτέρων .
  3. Καλησπέρα σας Εξετάζω την ανανέωση μιας μελέτης παθητικής πυροπροστασίας και έχω το εξής θέμα .Η αποθήκη προκύπτει ότι είναι στην κατηγορία Ζ3 με μέγιστο όγκο πυροδιαμερίσματος 15000μ3 και 1000μ2 (χωρις sprinkler) μέγιστης έκταση . Οσο αναφορά τον όγκο του πυροδιαμερίσματος επειδή έχω δίριχτη στέγη και το μέγιστο ύψος εσωτερικά κυμαίνετε σε διαφορές 0,5-1,2μ υπάρχει κάποια τυποποίηση για το ποιο παίρνω σαν ύψος πυροδιαμερίσματος ώστε να βγάλω τον όγκο , ή σε αυτή την περίπτωση είναι στην ευχέρεια του μελετητή ? Αν βάλω ένα μέσο ύψος υπάρχει περίπτωση η πυροσβέστης στην αυτοψία να μετρήσει ? Ευχαριστώ
  4. Καλησπέρα Συνάδελφοι Έχω ένα έργο στο οποίο πρέπει να ρίξω μπετό για μια βάση ενός πυλώνα 9μ με μια διαφημιστική επιγραφή στο έδαφος το οποίο θα πρέπει κατ εντολή του πελάτη θα πρέπει να δεχτεί τον πυλώνα μετά από 1.5 μέρα άρα να έχει πάρει όσο πιο πολλές αντοχές γίνεται . Η ερώτηση μου σε αυτήν την ιδιαίτερη περίπτωση είναι αν εκτός από τους γνωστούς επιταχυντές σκυροδέματος (isomat , sika rapid 2 ) υπάρχει κάποιος για τόσο ιδιαίτερη περίπτωση ή και κάποια άλλη μέθοδος που μπορώ κατά κάποιο τρόπο να εξασφαλίσω την σταθερότητα της κατασκευής ?
  5. Δεν το γνωριζα αυτο ευχαριστω για την διευκρινιση
  6. Συμφωνώ ότι κάποιος μπορεί να κανει μια αναζήτηση και να βρει κατι το οποιο στην πραγματικότητα είναι πειρατικό αλλα διόρθωσε με στο αν κάνω λαθος στα λεγόμενα μου σύμφωνα με το link .(http://prntscr.com/du9qmo)
  7. Σε κάποιες χώρες (Βλέπε Νεα Ζηλανδία) το κράτος διαθέτει στο κοινό δωρεάν τις νομοθεσιες η πρότυπα τα οποία εφαρμόζει και πιθανόν να χρειάζετε να αγοράσει υπο άλλες συνθήκες.
  8. Καλησπέρα Υπάρχει κάποιος τρόπος να κατεβάσουμε η ακόμα και να διαβάσουμε eurocodes που αφορούν ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις (π.χ ΕΝ 60079-14) χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουμε το αντίτιμο για ενα αντίγραφο. Ευχαριστώ εκ των προτερων
  9. 80% των εργων που βλεπω αφορουν την Αττικη , αυτο παει να πει αποκεντρωση ...
  10. Κωσταντινε συμφωνω στα περισσοτερα με μια παρατηρηση δεν ειναι αναγκη να εφαρμοσουμε το ιδιο προτυπο με την Αγγλ
  11. Η δεξαμενή είναι δεξαμενή πυρόσβεσης οπότε είναι πάντα γεμάτη και το αντλιοστάσιο είναι στην επάνω από την μία γωνία της δεξαμενής προφανώς έχει επικάλυψη η δεξαμενή απλά το ερώτημα μου είναι είναι δυνατόν η αναταράξεις της λειτουργίας των αντλιών να επηρεάσουν την στεγανότητα της δεξαμενής ακόμα και αν είναι καθόλα σωστά κατασκευασμένη?Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη παράγραφος για τον υπολογισμό αυτό η είναι κάτι το οποίο αλλάζει από μελέτη σε μελέτη.?
  12. Καλησπέρα σε όλους Έχω την εξής απορία έχουμε μια δεξαμενή νερού υπόγεια (περίπου 500μ^3) και από πάνω της το αντλιοστάσιο με τις αντλίες και τον μηχανολογικό εξοπλισμό για την άντληση.Με ποίον τρόπο υπολογίζουμε τα φορτία των αντλιών όταν είναι σε λειτουργία για τα στατικά της δεξαμενής .Υπολογίζετε σαν κινητό φορτίο η σαν μόνιμο ?Υπάρχει κάποια ιδιαιτερότητα ? Ευχαριστώ
  13. Οταν σου λεει ομως οτι σε ενα νησι το οποιο πάσχει απο το θέμα της υδρευσης και αυτη η εγκατασταση "πρασινης" ενεργειας θα χρειαζετε 125000 κυβικα τον χρονο ειναι ενα μεγαλο θεμα. Το παραδειγμα σου με την Πτολεμαιδα ειναι αβασιμο καθως εκει εχει ορυκτο πλουτο που δεν μπορει να μεταφερθεί καπου αλλου πρακτικα και εκτος αυτου αν η λογικη ηταν οπου δεν ειναι τοσο ασχημα οσο στην Πτολεμαιδα να το καναμε μπου***λο τοτε να βαζαμε σε ολη την χωρα φωτοβολταικα και σε καθε χωραφι ανεμογεννητριες.
  14. AMXxaNos προφανώς είναι επενδυτές ιδιωτες απλα λογικα θα μεσολάβησε η Ρωσικη κυβερνηση.
  15. Ερωτω εγω οι εγκατάσταση η αδειοδότηση μεγάλων πάρκων για ανεμογεννήτριες που βρίσκετε?Τα φωτοβολταικά δεν είναι το ίδιο με τις ανεμογεννήτριες μην γελοιομαστε πως θα εγκατασταθούν αυτά σε αστοικά κέντρα .
  16. Δηλαδη για καταλάβο εχουν δικους τους τροπους και περνουν τα δανεια πίσω που δεν έχουν η τραπεζες μας?
  17. Καλησπέρα στο φόρουμ Είμαι επι πτύχίο πολιτικός μηχανικός και ένα από τα πράγματα που με απασχολούν στην μετέπειτα εργασία μου στο χώρο είναι η σχεδίαση και υπολογισμός των έργων η εργασιών που θα μου ανατεθούν.Ο λόγος που μου δημιουργείται η απορία αυτή είναι λόγο του ότι σκέφτομαι μαζί με συναδέλφους μου να ακολουθήσουμε δικό μας δρόμο και να ξεικινήσουμε μια δικία μας δουλεία.Ένα λοιπόν κόστος που μας αφορά είναι και η αγορά προγράμματος σχεδίασης το οποίο με μια πρώτη ματιά είναι μεγάλο για μια νέα επιχείρηση μικρού μεγέθους.Τα ερώτηματα μου λοιπόν ειναι ,τι προγραμματα χρησιμοποιείται ?τα πειρατικά κρίβουν κίνδυνους (πχ λαθος υπολογισμοί,κίνδυνος ηλεκτρονικού εγκλήματος),πέραν του ΕΣΠΑ υπάρχει άλλος τρόπος να αποκτήσει κάποιος ενα πρόγραμμα υπολογισμού η σχεδίασης σε μειωμένη τιμή?Υπάρχουν προγράμματα στην στον χώρο της σχεδιάσης που κάνουν την ίδια δουλειά σε χαμηλότερη τιμή? Καθε καλοπροαιρετη άποψη δεκτή Ευχαριστώ για τον χρόνο σας Το θέμα σας συγχωνεύτηκε με το παρών, λόγω κοινού αντικειμένου. Gousgounis
  18. Ετσι λοιπον ερχετε κυριες και κυροι υπογειος η πώληση τον παραγωγικών μονάδων της χωρας και αφήστε τον κόσμο να ασχολήτε με τους μετανάστες ενώ παράλληλα μας ξεπουλάνε.
  19. Ερωτηση λογικης:Οι δομημένες εκτασεις δεν θα επρεπε να παραγραφουν εαν εχουν κτιστει για πανω απο 30 χωρις ο ιδιοκτητης να εχει κινηθει νομικα?
  20. Dell xps του 2015 και τα περισσότερα toshiba δεχονται επεκταση στην ram και συνηθως μεχρι 32 η 16 μπορεις να το δεις και στα μαγαζια online με δυο κλικ δεν ειναι αναγκη να ρωτας φορουμ.
  21. Θα συμφωνήσω με τον προλαλλήσαντα οι μπάρες για τα ΜΜΜ ειναι απαραρέτητες καθώς το κράτος και η κάθε επειχήρηση χάνει τρελά λεφτα απο τα άκοπα εισητήρια και για να προλάβω αυτούς που θα πούν γιατι να κόψο εισητήριο για μια στάση αυτές οι μπάρες θα μπορούσαν να δουλεψουν όπως και στο εξωτερικό δηλαδή να χτυπάς όταν μπένεις και όταν βγένεις και να σε χρεώνει ανάλογα.Οσο για τον κύριο που ρωτά για τις υπόλοιπες 7000 νομίζω ειναι λίγο εξωπραγματικό να μπούν σε όλες τις στάσεις πινακίδες και λόγο κόστους και λόγο του ότι κάποιες στάσεις εξυπηρετούν ελάχιστα άτομα την ημέρα οπότε θα ήταν χάσιμο χρημάτων.
  22. Εμεις σε τι σταδιο είμαστε τι ποσοστό ΑΠΕ εχουμε στην συνολικη παραγωγή ρεύματος?Γιατι συνεχίζουμε να συντηρούμε τον λιγνίτη ο οποίος μπορεί μεν να παρέχει φθηνή ενέργεια αλλά μας κοστίζει σε πρόστιμα και στην υγεία μας.Ειναι τραγική ειρωνία μια φόρα με τόσο μεγάλα ποσοστά ηλιοφάνιας αλλα κυρίος ανέμων να είναι ουραγός σε αυτού του είδους την ανάπτυξη που στην τελική ειναι ανταποδοτική.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.