Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

michalis78

Members
  • Περιεχόμενα

    21
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχ/κος ΗΥ & Πληροφορικής

michalis78's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, τα μη πληρωμένα αναδρομικά πηγαίνουν στο ΕΦΚΑ? Γιατί εγώ είχα πάει την προηγούμενη εβδομάδα στο π.ΤΣΜΕΔΕ και ρώτησα και μου είπαν ότι δεν πάνε και μου εκτύπωσε ένα ειδοποιητήριο στο οποίο φαίνεται να έχουν μπει και οι τόκοι. Δεν έχω πληρώσει κανένα. ++ Στο ειδοποιητήριο που μου εκτύπωσε λείπει το Α2013 . Δεν καταλαβαίνω γιατί... Στο ΈΦΚΑ δεν βλέπω τίποτα... Επίσης στους ασφαλισμένους >93 που πλήρωναν Ειδική Προσαύξηση, έχετε καταλάβει αν αυτό σχετίζεται κάπως με τα αναδρομικά? Δλδ θα πρέπει να κάνουμε κάτι?
  2. Δεν ήταν διορθωμένη αρκετό καιρό μετά την κατάθεση δικαιολογητικών! Τώρα έγινε πριν 1 μήνα ή 2 μήνες δεν το γνωρίζω αλλά σίγουρα δεν είχε ενημερωθεί εγκαίρως, οπότε είναι μια ένδειξη ότι κάτι έχει κινηθεί και επίσης το πιο σημαντικό σημαίνει για τον ενδιαφερόμενο ότι δεν χρειάζεται να ξαναπάει στο ΤΣΜΕΔΕ (αφού έχει ενημερωθεί το "παλιό μητρώο" του ΤΣΜΕΔΕ). Αυτο το τελευταίο είναι δική μου ερμηνεία και ελπίζω να ισχύει.
  3. Καλησπέρα, για τη διαγραφή εισφορών του 2017 τι δικαιολογητικά κατέθεσες?
  4. Αν έχετε λογαριασμό στο tsmede.gr κ πάτε στη καρτέλα σας θα δείτε ότι έχει αλλάξει από ΕΕ (ελευθερος επ) σε ΙΥ (ιδιωτικός υπαλ), όποτε κάτι έχει γίνει στο τσμεδε. Στο μητρώο εφκα που είναι η ουσία η παπαριά παραμένει κ βγαίνουν εισφορές ακόμα!! Sent from my iPhone using Tapatalk
  5. Δεν ξέρω αν το έχετε προσέξει αλλά μου έγραψαν μια συνταγή εοπυυ κ λέει ασφαλιστική ικανότητα μέχρι 28/2/2018 κ είμαι μόνο μισθωτός από 01/2017. Δλδ σε κανα μήνα δεν θα μπορούμε να κάνουμε ούτε εξετάσεις με την ανικανότητα του ΕΦΚΑ και ΤΣΜΕΔΕ!!! Sent from my iPhone using Tapatalk
  6. Βγήκανε τα ειδοποιητήρια του Ιουνίου, καμία αλλαγή ως προς την ενημερώση για τη κατάσταση "μισθωτός μόνο" και φυσικά κανονικά έκδοση ειδοποιητηρίου κουκουρουκου. Το εντυπωσιακό είναι ότι πριν 2 εβδομάδες τους πήγα τη ληξιαρχική πράξη γάμου και πλέον το ΕΦΚΑ με δείχνει έγγαμο. Τι να πω.... δούλεμα κανονικό... Επίσης τους πήγα ληξιαρχική πράξη γέννησης παιδιού και φυσικά δεν έχει περαστεί! ΟΛΑ ΚΑΛΑ!!! Εννοείται ότι τους έχω πάει διακοπή εργασιών, βεβαίωση εργασίας κτλ. Απο Σεπτέμβρη, Οκτώβρη και βλέπουμε!!!
  7. Σούπερ!!! Αυτό σημαίνει ότι είμαστε καλυμένοι. Τώρα πότε θα σβηστούν τα χρεωμένα...καλά κρασία!
  8. Δεν καταλαβαίνω. Μάλλον έχει κάνει το taxheaven κάποιο έγγραφο προς εφκα... Ίσως κάποιος να στείλει κάποιο email στο taxheaven να ρωτήσει Sent from my iPhone using Tapatalk
  9. Δείτε αυτό. Τώρα το διαβάζω. Ασφαλιστικές εισφορές μηχανικών με διακοπή άσκησης μη μισθωτής απασχόλησης Πηγή: Taxheaven © Δείτε περισσότερα https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/35199
  10. Μίλησα πριν λίγο με ΕΦΚΑ και μου είπαν ότι δεν έχουν σταλεί οι προσλήψεις μισθωτών του 2017 στο ΕΦΚΑ και ίσως γίνει πριν την έκδοση εισφορών Μαϊου. Επίσης ο ΕΦΚΑ επιμένει ότι ο νόμος λέει ότι δεν παίζει ρόλο που έγινες μισθωτός, θα πρέπει να πληρώνεις και ΕΦΚΑ λόγω ιδιότητας. Ότι νάναι δλδ. Επίσης στην ερώτηση για ΚΕΑΟ καμία απάντηση. Στην ερώτηση αν θα γίνει συμψηφισμός όταν ενημερωθεί ο ΕΦΚΑ με την ιδιότητα του μισθωτού, πήρα απάντηση ότι αν γίνει αυτό στο Μαίο θα έχει και συμψηφισμό. Επίσης όταν τελειώσουν οι δηλώσεις 2016 θα έχει πάλι συμψηφισμό. Προσωπικά δεν τα πιστεύω αυτά που μου είπαν. Προτείνω όσοι είναι σε παρόμοια κατάσταση να παίρνετε τηλέφωνο στο 1555 και να τους λέτε τα ίδια για να τους πρήξουμε.
  11. Πολύ σημαντικό αυτό που αναφέρεις. Όντως στο http://www.ika.gr/gr/infopages/asfaccount/asfala.cfm εμφανίζεται η οριστική ΑΠΔ και η απόδειξη από το κράτος ότι κάποιος είναι μισθωτός και ότι ο εργοδότης του έχει πληρώσει εισφορές. Αυτό κ μόνο αρκεί σε ένα δικηγόρο ώστε να κάνει ότι χρειάζεται για την αστοχία του ΕΦΚΑ.
  12. Εγώ που πήγα στο ΤΣΜΕΔΕ την διακοπή της Εφορίας, την καταχώρησαν στο πρωτόκολλο αλλά μου είπαν δεν θα κάνουμε κατι. ΕΦΚΑ μη-μισθωτων για ΤΣΜΕΔΕ δεν υπάρχει. ΕΦΚΑ μισθωτών που ειναι το παλιό ΙΚΑ της περιοχής σου αν πας θα σου πει ... εμεις δεν ασχολούμαστε με θέματα μη-μισθωτών! αλλά για πήγαινε, μπορεί να έχεις καλύτερη τύχη. Όλα παίζουν.
  13. Το "αν το 2016 εσύ είχες εισόδημα από εε, τότε σήμερα που είσαι μισθωτός άσχετα αν έκλεισες βιβλία 31/12/206, πληρώνεις σήμερα ΕΦΚΑ και για τα περσινά σου εισοδήματα σαν εε" δεν προκύπτει απο πουθενά. Το ότι βγαίνουν εισφορές με βάση το προηγούμενο έτος οφείλεται στο ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν τα εισοδήματα του τρέχοντος έτους. Δεν σημαίνει ότι αυτά είναι τα σωστά. Είναι κάτι σαν την προκαταβολή φόρου στην εφορία. Όταν κάποιος είναι μόνο μισθωτός μέσα στο 2017, αυτό το ξέρει το κράτος από τις ΑΠΔ και την κατάσταση του μητρώου του μισθωτού στην Εφορία (το ΑΦΜ του δεν συμμετέχει σε καμία προσωπική ή οποιαδήποτε άλλη εταιρεία). Άντε να καθυστερήσει να το μάθει 1-2 μήνες λόγω ΑΠΔ. Το μητρώο της εφορίας όμως το ξέρει άμεσα online. Συνεπώς συνδιάζοντας τις 2 αυτές πληροφορίες μπορεί πολύ άνετα να φτιάξει τα ειδοποιητήρια. Αλλά όπως έχω πει σε προηγούμενο ποστ, αυτά είναι αντικείμενο διαγωνισμού της ΗΔΙΚΑ με deadline υλοποίησης Σεπ 2017. Καλά κρασιά. Σε όλα προχειρότητα...και παράλληλα η αρπαγή χρημάτων απο λογαριασμούς με αυστηρούς κανόνες επειδή αυτό έχει σχεδιαστεί και τρέχει απο ΓΓΔΕ που είναι ανεξάρτητη αρχή και την διοικεί η Γερμανία.
  14. Πριν λίγο είδα εισφορές Μαρτίου 2017, πάλι ίδιες με Ιανουάριο και Φλεβάρη. Κοινώς, μας γράψανε στα π....α τους. Ρε τι είναι αυτοί... Καλά πολύ θράσος. ... Σε μερικούς μήνες που θα πάνε τα ληξιπρόθεσμα στο ΚΕΑΟ (για εμάς που δεν πληρώνουμε τις βλακίες τους) και αρχίσουν να μας τα παίρνουν απο τους τραπεζικούς λογαριασμούς να δω τι θα γίνει... Τι κράτος είναι αυτό...
  15. Ο αρχηγός ΕΦΚΑ πάλι έκανε γαργάρα την περίπτωση που κάποιος έχει γίνει μισθωτός... Απολαύστε υπεύθυνα:
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.