Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

parthenis

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

parthenis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Τελικά απαιτείται κατάθεση στην ΕΤΕ για την αμοιβή ή απόδειξη συναλλαγής? Μπορεί να βοηθήσει κάποιος? Ευχαριστώ
  2. @ppanag Βάση του άρθρ. 50 του 4495/17, όπως τροποποιήθηκε με το αρθ. 30 του 4495/18: "1. Έως τη λειτουργία των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Αρθ-33 και την έκδοση της προβλεπόμενης στην παρ.1 του άρθρου αυτού απόφασης, οι διοικητικές πράξεις του Αρθ-29 εκδίδονται με τη διαδικασία που ίσχυε πριν τη δημοσίευση του παρόντος. Κατ' εξαίρεση για την έκδοση των οικοδομικών αδειών υποβάλλονται τα δικαιολογητικά του Αρθ-40 του παρόντος". (Σ.Σ. Η παρ.1 αντικαθίσταται και τίθεται ως αντικατεστάθη με την παρ.1 Αρθ-30 του Ν-4513/18 ΦΕΚ-9/Α/23-1-18. Είχαν προηγηθεί και σχετικές διευκρινίσεις για την παρ.1 με την Εγκ-1/17, που εναρμονίζονται νομοθετικά με τη νέα παρ.1) Εγώ καταλαβαίνω ότι η διαδικασία είναι η ίδια, αλλά τα δικαιολογητικά που απαιτούνται ρυθμίζονται με το άρθρο 40 του 4495. Καταλαβαίνω κάτι λάθος?
  3. Καλησπέρα συνάδελφοι, θα ήθελα να επαναφέρω το θέμα με βάση και αυτά που αναφέρει το άρθρο 40 του 4495 και σύμφωνα με το οποίο απαιτείται απλά "αντίγραφο απόδειξης παροχής υπηρεσιών ή τιμολόγιο που αφορά την καταβολή της συμφωνηθείσας αμοιβής των μελετητών μηχανικών, καθώς και το ΦΕΜ αυτής." Επειδή δεν έχω βγάλει άδεια ακόμη με αυτό το νόμο, έχει πάψει να ισχύει οτιδήποτε αφορά την κατάθεση αμοιβών στην ΕΤΕ? Να φανταστώ ότι το σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ πρέπει να το ενημερώσουμε ωστόσο? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  4. Ο ΕΚΩΣ δεν αναφέρεται συγκεκριμένα σε αγκύρια για την έδραση μεταλλικών υποστυλωμάτων, αλλά για αγκύρωση οπλισμών με αναβολείς. φαντάζομαι ωστόσο ότι την ίδια λειτουργία έχουν. Τα αγκύρια είναι διαμέτρου 30mm και χάλυβα S235, δηλαδή 4.6. τι να σου πω η συγκεκριμένη εταιρεία έχει κάνει πολλά μεταλλικά και φαντάζομαι έχουν την απαραίτητη εμπειρία. Σας ευχαριστώ πάντως και τους δύο.
  5. ενδιαφέρον αυτο...βασικά μάλλον θα προτιμήσω τη λύση με τους γάντζους διότι οι οπλισμοί έχουν τοποθετηθεί στην κολώνα και από αυτά που είδα δεν ξέρω κατά πόσο με παίρνει. Πάντως αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι όταν βάζεις στο instant ότι το αγκύριο καμπυλώνεται με D< 2φ σου λέει ότι είναι εκτός κανονισμού, ενώ αν είναι πάνω από 2φ στο βγάζει κανονικά.
  6. Γιατί τα αγκύρια μου είναι πολύ κοντά στις παρειές της κολώνας από σκυρόδεμα και φοβάμαι μήπως το τινάξει λόγω μικρής επικάλυψης. Αντίθετα τους γάντζους μπορώ να τους γυρίσω προς το εσωτερικό.
  7. Γεια σας συνάδελφοι, είμαι καινούριος στην παρέα. Μήπως ξέρει κάποιος να μου πει ποιες είναι οι απαιτούμενες ακτίνες καμπύλωσης για άγκιστρα Μ30 ή κάποια σχετική βιβλιογραφία; Οι απαιτούμενες ακτίνες σύμφωνα με τον κανονισμό σκυροδέματος προκύπτουν γύρω στα 35 cm νούμερο απαγορευτικό για την κατασκευή.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.