Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

dialexio

Members
  • Περιεχόμενα

    80
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΒΟΛΟΣ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχ/κός Πολεοδομίας & Χωροταξίας

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

dialexio's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

54

Φήμη στην κοινότητα

  1. Επίσης Επίσης όταν έχεις δυο πολύγωνα και θέλεις να βάλεις το ίδιο επίθεμα αν μπορεί να αναγνωρίζει ποιο ήταν το τελευταίο νούμερο και να συνεχίζει στο επόμενο πολύγωνο από εκεί που σταμάτησε στο προηγούμενο....Όπως και να χει ευχαριστούμε πάρα πολύ!
  2. Καλημέρα, όταν έχεις δυο πολύγωνα που έχουν κοινή πλευρά, γίνεται να αναγνωρίζει το προγραμματάκι ότι έχει ήδη μπει νούμερο / αριθμός σε μια κορυφή και να μην βγάζει άλλο νούμερο/αριθμό για το ίδιο σημείο?
  3. Νομίζω πως ήμουν σαφής και ξεκάθαρος, αν οι συντονιστές κρίνουν ότι πρέπει να αποσυρθεί το θέμα ας το κάνουν. Δεν πρόκειται να συνεχίσω μια αντιπαράθεση απλά για να αυξήσω τις δημοσιεύσεις μου.
  4. Ζητώ συγνώμη που παραβαίνω τους κανόνες και γράφω σε ένα φόρουμ έχοντας μια εντελώς άσχετη ειδικότητα. Αν οι συντονιστές το κρίνουν απαραίτητο θα αποσύρω το θέμα. Υ.Γ: Γνωρίζω τα επαγγελματικά μου δικαιώματα και δεν υπογράφω κάτι που δεν έχω το νόμιμο δικαίωμα.
  5. Συνάδελφοι προβληματίζομαι για το εξής θέμα: Σε περιοχή που υπάρχει πράξη εφαρμογής το σύστημα συντεταγμένων είναι το UTM 3. Οι συντεταγμένες με τα τελικά οικόπεδα και τα εμβαδά ως γνωστόν υπάρχουν κατατεθειμένα στις πολεοδομίες και είναι συγκεκριμένα. Όμως σε περίπτωση που χρειαστεί να εκδοθεί ΚΗΔ για να επισυναφθεί σε κάποια πράξη Ιπχ πωλητηριο συμβόλαιο) πρέπει το διανυσματικό αρχείο να είναι σε συντεταγμένες ΕΓΣΑ. Αν και εφόσον γίνει μετατροπή του συστήματος UTM σε ΕΓΣΑ θα υπάρχουν αποκλίσεις τόσο στις αποστάσεις όσο και στα εμβαδά, όχι μόνο στα όρια του οικόπεδου που αφορά κάθε φορά αλλά και σε όλα τα στοιχεία που εμφανίζονται σε ένα τοπογραφικό διάγραμμα (οικοδομικές γραμμές, κτίρια κτλ). Και κάνω λοιπόν τις εξής ερωτήσεις: Σε ποιο σύστημα συντεταγμένων θα μετράμε? Στο ΕΓΣΑ για να είμαστε σύννομοι με τις προδιαγραφές του Κτηματολογίου ή με το UTM για να είμαστε σωστοί ως προς τα στοιχεία της Πράξης Εφαρμογής? Διότι μέχρι να γίνει υποχρεωτική η έκδοση ΚΗΔ οι συμβολαιογράφοι και η πολεοδομία αρκούνταν στο να υπάρχει πινακάκι δίπλα από την πινακίδα με την απλή μετατροπή των συντεταγμένων UTM σε ΕΓΣΑ. Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό και αν και εφόσον θέλουμε να είμαστε ακριβείς σε αυτά που δίνουμε σε πελάτες, συμβολαιογράφους και υπηρεσίες θα πρέπει να βρεθεί μια λύση. Υ.Γ: Στο κτηματολόγιο που έθεσα το θέμα αρκέστηκαν να πούνε ότι το topo_prop πρέπει να είναι σε ΕΓΣΑ....αδιαφορώντας παντελώς για τις αποκλίσεις στο εμβαδόν και τις διαστάσεις...κοινώς ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΕΓΣΑ!
  6. Καλημέρα συνάδελφοι...υπάρχει κάποιο νεότερο για την χθεσινή δίκη? Υπάρχει ελπίδα κατάργησης των αναδρομικών?!!
  7. Διάβασα ότι καταργείται η αναδρομική καταβολή εισφορών (https://www.b2green.gr/el/post/56125/) ....αναφέρεται στα αναδρομικά που θέλαμε να καταργηθούν μετά την εφαρμογή του 3986/11? (τα 348 δηλαδή που έρχεται στους περισσότερους)
  8. Είδηση από το ΤΕΕ Μαγνησίας... " "Παράταση για την καταβολή αναδρομικών ασφαλιστικών εισφορών μηχανικών Β εξαμήνου 2012 από τον ΕΦΚΑ" http://web.tee.gr/eidisis/paratasi-gia-tin-katavoli-anadromikon-asfalistikon-isforon-michanikon-v-examinou-2012-apo-ton-efka/
  9. Καλημέρα, δεν είχα μπει να ελέγξω....επειδή μέχρι τέλος του χρόνου δεν το βλέπω να πληρώνω....όχι το β2012 αλλά ούτε το α2012!....Η ερώτηση έχει νόημα με την έννοια ότι κάποια στιγμή είχαμε ζητήσει να διαγραφούν αυτά τα αναδρομικά....με αυτό τι γίνεται? Με ποια λογική απαιτεί ένα ταμείο που δεν υπάρχει να πληρώσουμε σε αυτό?
  10. Καλημέρα σε όλους....Σήμερα αναρτήσανε τα αναδρομικά του Β'2012.....τι γίνεται με αυτήν την υπόθεση? Εντωμεταξύ το Α2012 έχει πάρει παράταση μέχρι 31/1/2018 ενώ το Β2012 περιμένουν να πληρωθεί μέχρι 31/12/2017! ΜΙλάμε για επιεικώς ηλίθιους!
  11. Δεν το είχα εντοπίσει....είναι μια μικρή ανακούφιση! Αν και προτιμότερο θα ήταν να μας πούνε ότι δεν χρειάζεται να τα καταβάλλουμε....
  12. Καλησπέρα, υπάρχει περίπτωση να αποφασιτεί ότι δεν χρειάζεται να πληρωθούν τα αναδρομικά? Θυμίζω ότι τέλος Νοέμβρη ζητάνε να καταβληθεί η δεύτερη δόση των αναδρομικών, η πρώτη ήταν μαζί με το Β2016 (που τελικά έχει πάρει παράταση)....
  13. Τελικά απ' ότι φαίνεται είχα δίκιο για τον ίδιο κωδικό πληρωμής....ουσιαστικά είναι σαν να έχουν φτιάξει ένα μοναδικό αριθμό μητρώου για τον καθένα μας στον οποίο βάζουμε τις εισφορές μας.....και πάνε σε ένα βαρέλι δίχως πάτο!
  14. Μήπως λέω μήπως θεωρούν δεδομένο ότι την πληρωμή θα την κάνουμε με τον ίδιο κωδικό πληρωμής που είχαμε για Ιανουάριο-Φεβρουάριο και δεν πρόκειται να στείλουν ειδοποιητήρια? Να θυμίσω απλά ότι Ιανουάριος-Φεβρουάριος είχαν τον ίδιο κωδικό πληρωμής....
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.