Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

genius

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    'Ηπειρος
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

genius's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Νομίζω ότι δεν μπορεί να γίνει συμβολαιογραφική πράξη κατάτμησης χωρίς ταυτόχρονα και μεταβίβαση. Δηλαδή δεν μπορεί να κάνεις μόνο κατάτμηση σε ένα ακίνητο με συμβολαιογραφική πράξη. Πάντως ρώτησα συμβολαιογράφο και μου είπε ότι η βεβαίωση αφορά μόνο το διαιρετό τμήμα του οικοπέδου, άσχετα αν στο τοπογραφικό διάγραμμα απεικονίζεται το αρχικό ακίνητο!
  2. Το ακίνητο είναι εντός οικισμού και η κατάτμηση με την μεταβίβαση του τμήματος των 1000τ.μ. θα γίνει με συμβολαιογραφιή πράξη τώρα.
  3. Σε οικόπεδο 3.000τ.μ., με κτίσμα παλιο πέτρινο χωρίς άδεια, γίνεται κατάτμηση σε δύο αυτοτελή οικόπεδα 1000τ.μ. και 2.000τ.μ. Το κτίσμα βρίσκεται στο τμήμα των 2.000τ.μ., το οποίο παραμένει στον αρχικό ιδικτήτη, ενώ το τμημα των 1000τ.μ. το οποίο είναι αδόμητο, μεταβιβάζεται ως αυτοτελή ιδιοκτησία. Η υποχρέωση του μηχανικού για την βεβαίωση, θα αφορά το διαιρετό τμήμα των 1000 τ.μ., το οποίο μεταβιβάζεται ή το συνολικό ακίνητο ; Ευχαριστώ.
  4. Νομίζω χρειάζεται διόρθωση αδείας ως προς το τοπογραφικό, το διάγραμμα κάλυψης και αλλαγή εντύπου οικοδομικής αδείας αφού στο υπάρχον έντυπο αναφέρει το διπλανό οικόπεδο.
  5. Υπάρχει μόνο προφορική ενημέρωση από το υπουργείο, αντί για γραπτή; Αν είναι έτσι, τότε το (1) είναι πιο εύκολο να γίνει. Εξ΄άλλου έχουν τακτοποιηθεί πάρα πολλοί χώροι, χωρίς να ελέγχεται αν υπάρχει υπόλοιπο δόμησης και αυτό γιατί απλά δεν έχει ζητηθεί γραπτά από το υπουργείο να γίνεται αυτός ο έλεγχος.
  6. Ευχαριστώ κατ΄αρχήν, - το (1) γιατί απορρίπτεται; υπάρχει εγκύκλιος; - στο (2) το υπόγειο θα παραμείνει υπόγειο ή θα γίνει όροφος; Αν γίνει όροφος τοτε έχουμε υπερβεί το μέγιστο ύψος, δηλ. τα 7,50μ. και το ότι στην περιοχή δεν επιτρέπεται 3ος όροφος. Ευχαριστώ.
  7. Σε διώροφη οικοδομή με υπόγειο και στέγη, το κτίριο λόγο της κλίσης του εδάφους, έχει κατασκεταστεί έτσι ώστε η μία πλευρά του υπογείου να είναι κάτω από την στάθμη του εδάφους και η απέναντί της εκ΄ολοκλήρου πάνω από την στάθμη του φυσικού εδάφους. Το υπόγειο εμβαδού 60τ.μ. έχει ελεύθερο ύψος 2,80μ. και η μοναδική είσοδος σ' αυτό είναι μέσω γκαραζόπορτας στην τρίτη πλευρά του υπογείου. Ο μελισοπαραγωγός ιδιοκτήτης, ρωτά αν μπορεί να εκδοθεί άδεια για συσκευαστήριο μελιού στο υπόγειο. Παρακαλώ για τις απόψεις σας στα εξής: 1) διαδικασία τακτοποίησης υπογείου χώρου ως χώρος κύριας χρήσης για 40 ετη και κατόπιν άδεια λειτουργίας ή 2) διαδικασία αναθεώρησης οικοδομικής άδειας καθόσον υπάρχει υπόλοιπο δόμησης 80τ.μ. κατά την άδεια. (σημ. το ύψος κατά την Ο.Α. έχει εξαντληθεί=7,50μ.) Ευχαριστώ για τον χρόνο σας, δεκτή κάθε άποψη!
  8. Οταν λες ¨δεν υπάρχει διανομή¨ εννοείς δεν υπάρχει διανομή ούτε του αγροκτήματος;
  9. Εφόσον λες οτι ξαναβάζεις την sim στο κινητο και δεν συνδέεται στο Ίντερνετ, νομίζω οτι το πρόβλημα σχετίζεται με την sim και το δίκτυο. Εγώ θα ζητούσα από την vodafone δεύτερη sim με τον ίδιο αριθμό και θα την είχα μόνιμα τοποθετημένη στο GPS. Σε κάθε περίπτωση δεν χάνεις τίποτα να ζητήσεις την υποστήριξη της tree.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.