Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

kostas bogiatzis

Members
  • Περιεχόμενα

    25
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.064 profile views

kostas bogiatzis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι καλησπέρα ο 4495 αναφέρει αλλαγή στατικής μελέτης από προκατασκευασμένο σε συμβατικό ακίνητο ως χωρίς οικοδομική άδεια λόγω δυσμενέστερων φορτίων. Η αντίθετη περίπτωση (και κατεμέ) πιο συχνή δηλαδή αλλαγή στατικής μελέτης από συμβατικό στην άδεια σε προκατασκευασμένο στην πράξη πως την αντιμετωπίζετε?
  2. Έκανα το λάθος να περάσω το έντυπο 3 πριν το πεα και μου έβγαλε σε όλα τικ και έστειλε μήνυμα και στον πελάτη και τώρα δεν με αφήνει να περάσω το πεα καμιά ιδέα?
  3. γιατί μου βγάζει ότι δεν υπάρχει στο portal το αφμ πατήστε συνέχεια (για να κάνω νέα εγγραφή ) άλλα δεν κάνει τίποτα δεν μπορώ δηλαδή να κάνω νέα εγγραφή
  4. Συνάδελφοι καλησπέρα υπάρχει κανένας που να έχει επίσημη απάντηση για το αν μπορούμε να εντάξουμε στο εξοικονομώ διαμέρισμα η μονοκατοικία με διαφορά στα τετραγωνικά λόγω κλιμακοστασίου γιατί μαλώνω με τους λογιστές και με τους πελάτες.Έστω διαμέρισμα με Ο.Α 100μ2 και θερμαινόμενους χώρους 88 και 12 κλιμακοστάσιο ( χωρίς σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας) μπαίνει στο εξοικονομώ η πρέπει να γίνει αλλαγή στο Ε9 (που ο λογιστής δεν την κάνει) Αντίστοιχο παράδειγμα και με μονοκατοικία 100 Ο.Α 88 θερμαινόμενοι χώροι 12 κλιμακοστάσιο μπαίνει ?. Γιαυτό το θέμα πιστεύω θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Επίσης ποια θα είναι τελικά η τιμή που θα υπολογίζεται ο προυπολογισμός του έργου από το ΕΚΚΟ ή η υποκειμενική του μηχανικού η αντικειμενική τιμή ζώνης? Ευχαριστώ.
  5. Συγνώμη παιδιά για την επιμονή μου αλλά πρέπει να το ξεκαθαρίσω.Σε περίπτωση που έχουμε ένα ιδιοκτήτη για το σύνολο των διαμερισμάτων μιας πολυκατοικίας με ένα διαμέρισμα κύρια κατοικία και άλλα που ενοικιάζονται για να ενταχθεί ως σύνολο δηλαδή ως πολυκατοικία πρέπει όλα τα υπόλοιπα διαμερίσματα που ενοικιάζονται να δηλώνονται πρώτη κατοικία για τους ενοικιαστές ή είναι αδιάφορο εφόσον πάει ως πολυκατοικία στο σύνολο. Στην περίπτωση που υπάρχουν ξενοίκιαστα δεν μπαίνει στο πρόγραμμα η μπαίνουν μόνο τα διαμερίσματα που δηλώνονται κύρια κατοικία από τους ενοικιαστές?
  6. Συνάδελφοι καλησπέρα και από μένα και μία ερώτηση . Σε περίπτωση πολυκατοικίας εφτά διαμερισμάτων που ανήκουν όλα σε ένα ιδιοκτήτη α)μπορεί να ενταχθεί όλη η πολυκατοικία στο σύνολο? β) Σε περίπτωση που ελέγχονται οι ενοικιαστές και κάποιος δεν το έχει εντάξει σαν κύρια κατοικία η ένα διαμέρισμα είναι ξενοίκιαστο πέραν της τριετίας δεν μπαίνει η πολυκατοικία στο πρόγραμμα η όσες κατοικίες δεν πιάνουν τα προαπαιτούμενα ο ιδιοκτήτης κάνει τις κοινόχρηστες παρεμβάσεις με ιδία μέσα?
  7. Ναι γιατί σύμφωνα με το νέο γπσ της περιοχής απαγορεύονται οι χρήσεις μεταποίηση και παράγωγη αλλά βρήκα μια τραβηγμένη απτά μαλλιά περίπτωση μία εγκύκλιο του 1337/83 που αναφέρεται στο ότι υποδομές αγροτικής παραγωγής (που επιτρέπεται σαν χρήση αλλά από την υπηρεσία δόμησης δεν μπορούσαν να μου εξηγήσουν τι εννοεί ο ποιητής ) είναι και η μεταποίηση πρωτογενούς τομέα και κεγε και διάφορα άλλα, και θα πάρω χρήση γης από την υπηρεσία δόμησης που θα λέει απλά τι επιτρέπει η χρήση γης και θα πάω ΝΕΧΩΠ (δευτεροβάθμιο όργανο της διεύθυνσης αγροτικής ανάπτυξης ) όπου θα συνδέσουν το ελαιοτριβείο και τυποποιητήριο ελαιολάδου με την υποδομή αγροτικής παραγωγής.
  8. Καλησπέρα και από μένα .Υπάρχει κάποιος συνάδελφος που να έχει την εγκύκλιο για τον περιορισμό χρόνου κατασκευής των σταυλικών εγκαταστάσεων πριν τις 28/7/11 γιατί δεν μπορώ να το βρω και έχω έναν πελάτη που ισχυρίζεται ότι μπορείς να τακτοποιήσεις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις μεταγενέστερες αυτής της ημερομηνίας ? Ευχαριστώ προκαταβολικά. Επίσης σε περίπτωση που έχει εντός γηπέδου νόμιμα κτίσματα και αυθαίρετα μπορεί να τακτοποιήσει τα αυθαίρετα που έχουν κατασκευαστεί μετά τις 28/07/11 (Κάνει δήλωση όσδε πριν το 11 και η αεροφωτογραφία δεν είναι ιδιαίτερα κατατοπιστική)
  9. Πήγα στην Διεύθυνση αγροτικής Οικονομίας και μου είπαν να περάσω ΝΕΧΩΠ για να μου εγκρίνουν την επένδυση αλλά για την άδεια λειτουργίας και την άδεια δόμησης χρειάζομαι χρήση γης την οποία δεν μου δίνει ο δήμος γιατί λόγω χρήσης δεν επιτρέπεται η μεταποίηση αγροτικών προϊόντων αλλά μόνο υποδομές αγροτικής παραγωγής (ειλικρινά όποιος βρεθεί να μου πει τι εγκαταστάσεις καλύπτουν οι υποδομές αγροτικής παραγωγής από μένα ένα μπουκάλι ουίσκι) οπότε πάλι τζίφος και κατά τα λεγόμενα της πολεοδόμου ολόκληρος ο δήμος εκτός μια ζώνης 200 στρεμμάτων είναι άχρηστος...
  10. Analysis σωστά Pavla μιλάς προφανώς για την περίπτωση να ειναι ΓΓΥΠ εγκεκριμένη από την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης .Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχω ΓΓΥΠ εγκεκριμένη απο ΓΠΣ με χρήσεις γης που δεν επιτρέπουν την μεταποιητική δραστηριότητα .Αυτό πως θα το υπερκεράσω?
  11. Δυστυχώς ήττα ο δρόμος έχει χαρακτηριστεί κοινοτικός μετά τον Καποδίστρια και επειδή έχει ΓΠΣ επιτρέπεται μόνο 200μ από επαρχιακό και όχι 150 μ από κοινοτικό οπότε η ΥΔΟΜ μου είπε ότι δεν μπορεί να δεχθεί το άρθρο 51 του 4178 PAVLA με συγχωρείς αλλά δεν το κατάλαβα πως θα μου δώσουν από την περιφέρεια έγκριση χωροταξίας εφόσον δεν το επιτρέπει η χρήση γης?
  12. Το πρόβλημα που φοβάμαι ότι θα αντιμετωπίσω πιστεύω είναι στην άδεια λειτουργίας γιατί η χρήση γης δεν επιτρέπει την χρήση τυποποιητηρίου αλλά επιτρέπει την έκδοση άδειας δόμησης για τυποποιητήριο βάση του άρθρου 51 του νόμου 4178 , μήπως να χρησιμοποιήσω και στην διεύθυνση βιομηχανίας το άρθρο 51 του 4178 γιατί αναφέρει ¨λοιπές εγκρίσεις και άδειες δόμησης¨ ή να πιέσω να αναφέρεται στην βεβαίωση χρήσης γης αυτή η υποπερίπτωση για να μην έχω πρόβλημα με τους άλλους φορείς?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.