Jump to content

kostas bogiatzis

Members
 • Posts

  24
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by kostas bogiatzis

 1. THIS ADVERT HAS EXPIRED!

  • WANTED
  • NEW

  Ζητείται νέος - νέα μηχανικός ΠΕ-ΤΕ για επίβλεψη έργων στην Λάρισα κάτοχος διπλώματος αυτοκινήτου με εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις για πρωινή εργασία. Οι ενδιαφερόμενοι να στείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα στο mail [email protected]

  0.01 EUR

 2. Συνάδελφοι καλησπέρα ο 4495 αναφέρει αλλαγή στατικής μελέτης από προκατασκευασμένο σε συμβατικό ακίνητο ως χωρίς οικοδομική άδεια λόγω δυσμενέστερων φορτίων. Η αντίθετη περίπτωση (και κατεμέ) πιο συχνή δηλαδή αλλαγή στατικής μελέτης από συμβατικό στην άδεια σε προκατασκευασμένο στην πράξη πως την αντιμετωπίζετε?
 3. Έκανα το λάθος να περάσω το έντυπο 3 πριν το πεα και μου έβγαλε σε όλα τικ και έστειλε μήνυμα και στον πελάτη και τώρα δεν με αφήνει να περάσω το πεα καμιά ιδέα?
 4. γιατί μου βγάζει ότι δεν υπάρχει στο portal το αφμ πατήστε συνέχεια (για να κάνω νέα εγγραφή ) άλλα δεν κάνει τίποτα δεν μπορώ δηλαδή να κάνω νέα εγγραφή
 5. Συνάδελφοι καλησπέρα υπάρχει κανένας που να έχει επίσημη απάντηση για το αν μπορούμε να εντάξουμε στο εξοικονομώ διαμέρισμα η μονοκατοικία με διαφορά στα τετραγωνικά λόγω κλιμακοστασίου γιατί μαλώνω με τους λογιστές και με τους πελάτες.Έστω διαμέρισμα με Ο.Α 100μ2 και θερμαινόμενους χώρους 88 και 12 κλιμακοστάσιο ( χωρίς σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας) μπαίνει στο εξοικονομώ η πρέπει να γίνει αλλαγή στο Ε9 (που ο λογιστής δεν την κάνει) Αντίστοιχο παράδειγμα και με μονοκατοικία 100 Ο.Α 88 θερμαινόμενοι χώροι 12 κλιμακοστάσιο μπαίνει ?. Γιαυτό το θέμα πιστεύω θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Επίσης ποια θα είναι τελικά η τιμή που θα υπολογίζεται ο προυπολογισμός του έργου από το ΕΚΚΟ ή η υποκειμενική του μηχανικού η αντικειμενική τιμή ζώνης? Ευχαριστώ.
 6. Συγνώμη παιδιά για την επιμονή μου αλλά πρέπει να το ξεκαθαρίσω.Σε περίπτωση που έχουμε ένα ιδιοκτήτη για το σύνολο των διαμερισμάτων μιας πολυκατοικίας με ένα διαμέρισμα κύρια κατοικία και άλλα που ενοικιάζονται για να ενταχθεί ως σύνολο δηλαδή ως πολυκατοικία πρέπει όλα τα υπόλοιπα διαμερίσματα που ενοικιάζονται να δηλώνονται πρώτη κατοικία για τους ενοικιαστές ή είναι αδιάφορο εφόσον πάει ως πολυκατοικία στο σύνολο. Στην περίπτωση που υπάρχουν ξενοίκιαστα δεν μπαίνει στο πρόγραμμα η μπαίνουν μόνο τα διαμερίσματα που δηλώνονται κύρια κατοικία από τους ενοικιαστές?
 7. Συνάδελφοι καλησπέρα και από μένα και μία ερώτηση . Σε περίπτωση πολυκατοικίας εφτά διαμερισμάτων που ανήκουν όλα σε ένα ιδιοκτήτη α)μπορεί να ενταχθεί όλη η πολυκατοικία στο σύνολο? β) Σε περίπτωση που ελέγχονται οι ενοικιαστές και κάποιος δεν το έχει εντάξει σαν κύρια κατοικία η ένα διαμέρισμα είναι ξενοίκιαστο πέραν της τριετίας δεν μπαίνει η πολυκατοικία στο πρόγραμμα η όσες κατοικίες δεν πιάνουν τα προαπαιτούμενα ο ιδιοκτήτης κάνει τις κοινόχρηστες παρεμβάσεις με ιδία μέσα?
 8. Ναι γιατί σύμφωνα με το νέο γπσ της περιοχής απαγορεύονται οι χρήσεις μεταποίηση και παράγωγη αλλά βρήκα μια τραβηγμένη απτά μαλλιά περίπτωση μία εγκύκλιο του 1337/83 που αναφέρεται στο ότι υποδομές αγροτικής παραγωγής (που επιτρέπεται σαν χρήση αλλά από την υπηρεσία δόμησης δεν μπορούσαν να μου εξηγήσουν τι εννοεί ο ποιητής ) είναι και η μεταποίηση πρωτογενούς τομέα και κεγε και διάφορα άλλα, και θα πάρω χρήση γης από την υπηρεσία δόμησης που θα λέει απλά τι επιτρέπει η χρήση γης και θα πάω ΝΕΧΩΠ (δευτεροβάθμιο όργανο της διεύθυνσης αγροτικής ανάπτυξης ) όπου θα συνδέσουν το ελαιοτριβείο και τυποποιητήριο ελαιολάδου με την υποδομή αγροτικής παραγωγής.
 9. Καλησπέρα και από μένα .Υπάρχει κάποιος συνάδελφος που να έχει την εγκύκλιο για τον περιορισμό χρόνου κατασκευής των σταυλικών εγκαταστάσεων πριν τις 28/7/11 γιατί δεν μπορώ να το βρω και έχω έναν πελάτη που ισχυρίζεται ότι μπορείς να τακτοποιήσεις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις μεταγενέστερες αυτής της ημερομηνίας ? Ευχαριστώ προκαταβολικά. Επίσης σε περίπτωση που έχει εντός γηπέδου νόμιμα κτίσματα και αυθαίρετα μπορεί να τακτοποιήσει τα αυθαίρετα που έχουν κατασκευαστεί μετά τις 28/07/11 (Κάνει δήλωση όσδε πριν το 11 και η αεροφωτογραφία δεν είναι ιδιαίτερα κατατοπιστική)
 10. Πήγα στην Διεύθυνση αγροτικής Οικονομίας και μου είπαν να περάσω ΝΕΧΩΠ για να μου εγκρίνουν την επένδυση αλλά για την άδεια λειτουργίας και την άδεια δόμησης χρειάζομαι χρήση γης την οποία δεν μου δίνει ο δήμος γιατί λόγω χρήσης δεν επιτρέπεται η μεταποίηση αγροτικών προϊόντων αλλά μόνο υποδομές αγροτικής παραγωγής (ειλικρινά όποιος βρεθεί να μου πει τι εγκαταστάσεις καλύπτουν οι υποδομές αγροτικής παραγωγής από μένα ένα μπουκάλι ουίσκι) οπότε πάλι τζίφος και κατά τα λεγόμενα της πολεοδόμου ολόκληρος ο δήμος εκτός μια ζώνης 200 στρεμμάτων είναι άχρηστος...
 11. Analysis σωστά Pavla μιλάς προφανώς για την περίπτωση να ειναι ΓΓΥΠ εγκεκριμένη από την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης .Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχω ΓΓΥΠ εγκεκριμένη απο ΓΠΣ με χρήσεις γης που δεν επιτρέπουν την μεταποιητική δραστηριότητα .Αυτό πως θα το υπερκεράσω?
 12. Δυστυχώς ήττα ο δρόμος έχει χαρακτηριστεί κοινοτικός μετά τον Καποδίστρια και επειδή έχει ΓΠΣ επιτρέπεται μόνο 200μ από επαρχιακό και όχι 150 μ από κοινοτικό οπότε η ΥΔΟΜ μου είπε ότι δεν μπορεί να δεχθεί το άρθρο 51 του 4178 PAVLA με συγχωρείς αλλά δεν το κατάλαβα πως θα μου δώσουν από την περιφέρεια έγκριση χωροταξίας εφόσον δεν το επιτρέπει η χρήση γης?
 13. Το πρόβλημα που φοβάμαι ότι θα αντιμετωπίσω πιστεύω είναι στην άδεια λειτουργίας γιατί η χρήση γης δεν επιτρέπει την χρήση τυποποιητηρίου αλλά επιτρέπει την έκδοση άδειας δόμησης για τυποποιητήριο βάση του άρθρου 51 του νόμου 4178 , μήπως να χρησιμοποιήσω και στην διεύθυνση βιομηχανίας το άρθρο 51 του 4178 γιατί αναφέρει ¨λοιπές εγκρίσεις και άδειες δόμησης¨ ή να πιέσω να αναφέρεται στην βεβαίωση χρήσης γης αυτή η υποπερίπτωση για να μην έχω πρόβλημα με τους άλλους φορείς?
 14. Συνάδελφοι καλησπέρα και απο εμένα μια αντίστοιχη ερώτηση θέλω να κάνω. Πελάτης μου ζήτησε να εκδόσω άδεια για τυποιητηριο ελαιολάδου σε περιοχή του δήμου Νέσσος (συκούριο Λάρισας) το οποίο με το φεκ 198Α Α ΑΠ/2011 απέκτησε ΓΠΣ και τμήμα του γηπέδου είναι στην ζώνη ΠΕΠΔ1 και τμήμα στην ζώνη ΠΕΠΔ2. H ζώνη ΠΕΠΔ1 είναι ΖΏΝΗ ΓΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ και επιτρέπει υποδομές αγροτικής παραγωγής , γεωργικές αποθήκες, ζωεμπορικές μονάδες και αγροικίες, α)στην πολεοδομία νέσσωνος μου είπαν ότι δεν επιτρέπεται το τυποποιητηριο γιατί έχει μηχανήματα και δεν εμπίπτει στις υποδομές αγροτικής παραγωγής . Δηλαδή ένα αρμεκτήριο που έχει μηχανήματα γατί εμπίπτει? παρακαλώ την άποψη σας β)το γήπεδο βρίσκεται σε απόσταση 120μ από τον άξονα πρωτεύοντος επαρχιακού δικτύου και πριν την έκδοση του γπσ δεν είχε χρήσεις . Μπορώ να κάνω χρήση της ΚΥΑ που συζητιέται για να εκδόσω την άδεια τυποποιητηρίου ελαιολάδου? Παρακαλώ την άποψη σας.
 15. Ευχαριστώ πρώτον για το ενδιαφέρον σας οι κοιλοδοκοι είναι 12*12 3 χιλ και στα δοκαρια έχει τοποθετηθεί ΙΠΕ 100 το ζήτημα είναι:α) πως αντικαθιστούνται οι 2 κοιλοδοκοι που είναι για πέταμα και β) όταν δεν έχεις την παραμικρή γνώση του οπλισμού και των διατομών της θεμελίωσης έχεις σαθρό υπόβαθρο (αμμώδες έδαφος ) με μόνιμη πηγή υγρασίας (στο 1.5μ έχει ποτάμι) πως μπορείς να "στήσεις" ένα στατικό μοντέλο για συνολική ενίσχυση του υπάρχοντος κτιρίου χωρίς να διαλύσεις το υπάρχον . εάν υπάρχει κάποιος συνάδελφος με εμπειρία στις επισκευές μεταλλικών κτιρίων θα χαρώ να το συζητήσουμε κατ ιδίαν
 16. Συνάδελφοι καλημέρα σε ένα αυθαίρετο εξολοκλήρου διώροφο κτίσμα σε ένα παραθαλάσσιο οικισμό μου ζητήθηκε να αναλάβω την τακτοποίηση του. Κατά την αυτοψία που έκανα παρατήρησα ότι το συγκεκριμένο μεταλλικό κτίριο έχει διάφορες δομικές βλάβες (παραθέτω φωτογραφίες) με σοβαρότερη αυτή της φωτογραφίας 1 έως 4 .Σημειωτέον το ακίνητο βρίσκεται 1.5 μ από μόνιμη πηγή υγρασίας ( ποτάμι) και η πλευρά με τα περισσότερα προβλήματα είναι σε απόσταση 500μ από την θάλασσα.Οι οριζόντιες ριγματώσεις στις τελευταίες φωτογραφίες είναι από καθίζηση προσθέτου τμήματος κουζίνας και wc με υλικά φέρουσας τοιχοποιίας (τσιμεντόλιθο) που μάλλον θα κατεδαφιστούν. Α)Χωρίς να υπάρχει κανένα στατικό σχέδιο θεμελίωσης πως θα αντιμετωπίζατε την εξολοκλήρου στατική ενίσχυση του συγκεκριμένου κτιρίου? β)σε περίπτωση που ο πελάτης δεν μπορεί να επωμιστεί το κόστος μιας συνολικής στατικής ενίσχυσης εμπειρικά πως θα μπορούσαν να επισκευαστούν η και να αντικατασταθούν οι 2 κοιλοδοκοί με το μεγαλύτερο πρόβλημα. (χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία σε σε αποκαταστάσεις μεταλλικών κτιρίων μια σκέψη που έκανα είναι να καθαιρέσω εσωτερικά στις γωνίες τα επιχρίσματα και να συνδέσω τα περιμετρικά δοκάρια και τα δοκάρια οροφής με το υγείες κομμάτι της κοιλοδοκού με μια γωνία 30*30 5 χιλιοστά σε όλο το ύψος του κτιρίου και μετά να προβώ στην αντικατάσταση του διαβρωμένου τμήματος) Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις σκέψεις- παρατηρήσεις σας.
 17. Συνάδελφοι καλησπέρα . Μία ερώτηση. Υπήρξε ποτέ νομοθεσία για καταστρατήγηση της αρτιότητας κατά πρόσωπο σε δρόμο με λιγότερο από 5μ. ευχαριστώ προκαταβολικά.
 18. Δημήτρη δεν βλέπω να αναφέρει πουθενά για έκδοση οικοδομικής άδειας και περιορισμούς στους χώρους σταβλιτών sidvicious10 πήγα στην ΔΑΟΚ και μου είπαν αυτολεξεί ¨δεν ξέρω ρε φίλε κανε εσύ τα σχέδια και βλέπουμε¨
 19. Συνάδελφοι καλημέρα να κάνω και εγώ μια ερώτηση που αφορά υπόγειο χώρο. Σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ο πελάτης μου θέλει να χρησιμοποιήσει ένα τμήμα του υπογείου ως χώρο για εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής το υπόγειο είναι λειτουργικά εξαρτώμενο από το ισόγειο και η μοναδική είσοδος είναι μέσω του καταστήματος. Με νόμιμη οικοδομική άδεια του 1973 και με την χρήση συστήματος θέρμανσης και αερισμού α) Καθίσταται ο χώρος αυθαίρετος? β) θα επηρεάσω όλη την πολυκατοικία αν χρησιμοποιήσω την ευεργετική διάταξη του νοκ για το 50% του υπογείου χώρου? υ.σ προφανώς υπάρχει οριζόντια ιδιοκτησία.
 20. Συνάδελφοι καλημέρα δεν μπορώ να βρώ την νομοθεσία με τους χώρους προσωρινής διαμονής σε κτηνοτροφική εγκατάσταση( οικία σταυλίτη). Όσον αφορά την τακτοποιηση των αυθαιρέτων είναι μέχρι 35μ² εγώ που θέλω να το κατασκευάσω με Ο.Α έχω κάποιο περιορισμό ως προς τα τετραγωνικά και ως προς τον αριθμό των οικίσκων (π.χ 2 η 3) ευχαριστώ.
 21. παιδιά καλησπέρα από μένα αν και μάλλον έχω την απάντηση καλύτερα να έχω μία δεύτερη άποψη υπάρχει ένας ιδιοκτήτης που συντάσσει μία διαθήκη το 1989 σε αυτήν την διαθήκη δίνει 2 οικόπεδα στα παιδιά του κολλητά το ένα με το άλλο και με ένα σπίτι το κάθε ένα (πάλι κολλητά το ένα με το άλλο) τα οποία τα έχει δι εκτάκτου χρησικτησίας με νομή και κατοχή δι εικοσαετίας , το 2002 ανοίγεται η διαθήκη και το 2010 κάνουν τελικά αποδοχή , εντέλει τα σπίτια έχουν κατεδαφιστεί και ο ένας εκ των δυο γιων θέλει να το πουλήσει ποιος είναι ο χρόνος δημιουργίας των γηπέδων?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.